DANS 2003_5-1
 

TERJE FJELLSTAD - HOVEDSIDE

Tidspunkt for siste oppdatering:


STATISTIKK: 2.268 SITES - 27.523.793 KBYTES - 4.600 VISITS - 17.016 PAGES - 226.832 FILES - 266.319 HITS i SEPTEMBER 2010 [NYTT REKORDBESØK I SEPTEMBER 2010].

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet -  Copyright © TERJE FJELLSTAD.

Tidspunkt for siste oppdatering:

 Gisund Budstikke DANS 2003-4-5-junii  [ TRADISJONELL ]

TERJE FJELLSTAD
REDAKTØR

Tidligere utgaver som omfatter 2003, 2004 og 2005/1 [januar-juni]

25. juni 2005

Bjørn & Hilde på Fossen fredag kveld

Bjørn & Hilde kommer fra Sortland. For å være helt ærlige; vi trodde ikke noe særlig på dem fordi opplegget deres, etter sigende skulle ligge et godt stykke bortenfor  vanlig tradisjonell dansemusikk ! Men så skulle det vise seg at musikkvalget deres og arrangementene var svært dansbare.
I ettertid er det vel
Hilde Seljeset som vokalist vi husker best. Hun har stemme med trøkk og karakter som de mer kjente her til lands kan misunne henne. Bjørn Heireng var ikke borte han heller og åpenbarte seg som "plateprater" nummer en på keyboard.
For min del hørte jeg innslag av jazz, blues, country og masse melodiinnlevelse samt noen spesielle morosaker pluss en del mer tradisjonell cover.  Dere som ikke kom, mistet en flott opplevelse ! At de fine tingene åpenbarer seg fra Sortland og Vesterålen,  er vel for så vidt ikke overraskende !
I kveld er det
Trapez
!

                                                                FOTOS: TERJE FJELLSTAD

20. juni 2005

Swingkaillan fra Bodø på Fossen lørdag


Swingkaillan fra Bodø var et trivelig bekjentskap med sine mange egne arrangementer av kjente coverlåter. Publikum skrøt av  musikken selv om det kanskje ble litt for mange hurtige svinglåter. Ser man stort på det, var musikken variert noe som bidro til fin  stemning. På bildet ser vi fra venstre: Kolbjørn Karlsen [keyboard, vokal] og Bjørn Johansen [gitar, vokal]. Begge avslørte seg som gode musikere og humorister / gjøglere.

FOTO: TERJE FJELLSTAD

18. juni 2005

Sommeridrettslekene 2005 Bardu 14. - 18. juni.

Vi har dessverre ikke bilder og reportasje fra selve lekene, men i går var det stor danseglede i Barduhallen til musikk fra Sakarina som vi ser til høyre. Bardu IL som arrangør feirer for øvrig sine 100 år i 2005.
FOTO: TERJE FJELLSTAD

12. juni 2005

Cha-La-Boyz på Fossen lørdagskvelden, men hvor var folket ?


Cha-La-Boyz spilte aldeles behagelig  dansemusikk , men selv om det kom en del folk etter hvert, var det mange som ikke kjente sin besøkelsestid.  Fra venstre: Harald Svendsen [gitar, vokal] og Torstein Sørensen [keyboard, vokal] .                                                                                      
FOTO: TERJE FJELLSTAD

8. juni 2005

Senja Swingklubb avsluttet i går på Royal Hotel før ferien


Vel 30 deltok i dansesesongens avslutning på Royal Hotel, Finnsnes til forfriskninger og pizza. Så var det litt oppmerksomhet overfor jobbegjengen, styret og andre som har dradd lasset før man anførte de beste ønsker for sommeren. Det kan behøves slik utviklingen hittil har vært ! Tirsdag 23. august er det full guffe på nytt !                                                                                                          FOTO: TERJE FJELLSTAD

1. juni 2005

Siste dansekveld i Senja Swingklubb før sommerferien

En liten fotoreportasje [se også til høyre]
                                                              TEKST - FOTOS: TERJE FJELLSTAD
Om lag 50 dansere deltok på den siste dansekvelden til Senja Swingklubb før sommerferien. Noen kom også fra Kom og Dans Målselv og fra Ytre Senja.
I pausen var det informasjon ved Stig Bergheim.
Et av bordene hvor vi bakerst ser noen av ungdommene fra Senjahopen / Mefjordvær som også var på Grasmyr for en uke siden.

29. mai 2005

Misty på Fossen

Tekst: Terje Fjellstad
I går hadde MISTY kommet helt fra Bodø for å spille på Fossen. Etter hvert kom det bra med folk som fikk oppleve den personlige stemningen denne gruppa står for. Misty skal ha ros for følgende forhold: Selv om det i begynnelsen var få til stede, startet musikken presis kl. 2200. Pausene varte ikke lenger en 15 minutter, og ingen av medlemmene dro med seg pilsglass opp på scenen. Dette bør flere skrive seg bak øret. Publikum fikk også komme til ordet vedrørende lydstyrke. Kanskje får vi Misty tilbake utpå høsten ?

Til høyre flere enkeltbilder av medlemmene - nedover. 

FOTO: TERJE FJELLSTAD
Misty fra venstre: Roar Karlsen [gitar, vokal] - Jan Henry Ness [bassgitar, vokal] - Knut Skjemstad [gitar, vokal] - Ferenc Jacobsen [keyboard, vokal].                       

22. mai 2005

Dårlig musikk på Fossen - en stim ! ?

Tekst: Terje Fjellstad
Lørdagskvelden var det Paal Arnesen Music [Band] som skulle bevege folk rundt på dansegolvet ved Målselvfossen Feriesenter Nedre. Det ble en skuffelse for de ikke alt for mange som møtte opp. Kanskje var det noen som ante hva man hadde i vente ? Paal Arnesen Band er kjent for bra country, men på lørdag strøk gruppa med glans. Nå ser det ut til at tidligere praksis med å starte kl. 2200 er lagt på hylla, men da kan man ikke utvide pausene ytterligere. Den siste var på en halv time ! Bandet hadde heller ikke gjort nødvendige forberedelser, men startet sin opptreden med diverse leting, fikling og skruing. Musikken skapes heller ikke ved hjelp av en cowboyhatt eller to. Felles takt og rytme var den største mangelvare. Vi som var på golvet, hadde satt pris på mer samspill og mindre individuelle påfunn. Musikken manglet varme , intimitet og var til tider ganske sur. Kjente coverlåter kunne man nesten ikke kjenne igjen. Hvorfor må enkelte grupper overdynge folk med superhurtige svingmelodier. Kan forklaringen være at man ikke behersker normalt tempo ? Dans er ikke straffetrening i gymsalen. Det kan Rosenborg Ballklubb ta seg av !

For en uke siden sto Musikerne ved Honningsvågrevyen for rytmene. Uten å vurdere selve musikkens kvalitet, er det bare en ting å si: Passer ikke på Fossen som kjennetegnes ved tradisjonell dansemusikk ! 

Neste fredag kommer Zoo med Ketil Stokkan og Sverri Dahl. De kan sammenlignes med musikerne ved Honningsvågrevyen; passer ikke det image som Fossen har opparbeidet seg !

Voksne folk som går ut for å danse, tåler relativt små mengder gammel listepop, partymusikk og egenproduksjon fra glemselens dager. Ikke engang fansen biter på alt som støyer.

Vi ser derfor med lengsel frem til MISTY fra Bodø som gjester Fossen lørdag 28. mai 2005.
 

8. mai 2005

Fullt hus med STAGE DOLLS på Finnsnes Hotell fredag

Tekst: Terje Fjellstad
At Stage Dolls trakk fullt hus på hotellet, skal være sikkert ! Stemning var det i massevis; det fikk GB merke da man jeg prøvde å finne et luftehull for fotoapparatet. Så mange hissige damer har jeg ikke vært i nærkontakt med på lenge.
Stage Dolls kommer fra Sør-Trøndelag. Hovedpersonen, Torstein Flakne, er fra Melhus hvor hans far var rektor på Trøndertun Folkehøyskole. Jeg var faktisk nabo til i 1993. Melhus var for øvrig stedet for mange heavyrockarrangmenter [Melhusfestivalen]. I dag reiser Stage Dolls masse rundt i landet vårt med livekonserter og fulle hus.
Stage Dolls var vel sammen med TNT Norges mest kjente såkalte tungrockgruppe fra 80 og 90-tallet. Antakelig var Stage Dolls på det mest populære rundt 1988. Gruppa har etter hvert beveget seg i retning av en noe mildere form for tungrock. Stage Dolls har flere meget kjente utgivelser, men jeg tror musikerne passer best live. Det vil si at uttrykket kommer mer til sin rett sammen med humøret og kontakten med publikum. Det vil alltid være slik at sterkt sceneopptreden blir vingeklippet på CD kfr. Vestlandsfanden.
Så kan enkelte kritikere si at bandet ikke har utviklet seg etter 1988. Det blir jo bare akademisk snikksnakk. Stage Dolls viste i går at grepet på publikum; spesielt den kvinnelige delen er enormt, og at Torstein Flakne som leder og ikon besitter en indre selvtillit og utstråling som kan gi andre musikkgrupper bakoversveis. 
Torstein Flakne er meget god vokalist og sikker på gitaren. God på gitar er også Terje Storli. Morten Skogstad på trommer sitter anonymt der bak og var nesten umulig å få i objektivet, men musikalsk er han på høyde med de andre. For anledningen trakterte Ronny Wikmark fra Finnsnes, keyboard disiplinert. Det kan man for øvrig si generelt om Stage Dolls.
Vaktholdet kunne kanskje vært bedre. Det er ikke så kjekt når de som er på scenen, får besøk av en fyllik det er vanskelig å bli kvitt og som senere presterer å velte et bord med masse fulle pilsglass og drinker !

FOTOS: TERJE FJELLSTAD


Stemningsbilder fra konserten; nede til høyre: Ronny Wikmark fra Finnsnes [keyboard]. Øverst i midten: Terje Storli og Torstein Flakne.


Til venstre: Terje Storli [bassgitar] og Torstein Flakne [gitar, vokal] samt videre 5 utgaver av sistnevnte

Trommis Morten Skogstad

20. april 2005

PASSORD-DIALOGEN ENDELIG LØST !

For de som i mange uker, inkludert meg selv, har vært plaget med en passord-dialog for å komme inn på denne dansesiden for 2005, synes nå problemet å være løst, men det har vært en intrikat vei å gå med mange spekulasjoner. Det finnes hjelpere som burde hatt sitt navn her; jeg takker i dem i alle fall. Jeg har selv lenge hatt mistanke til enkelte bilder, og at det kunne ha med skrivebeskyttelse å gjøre. Men så viste det seg at alle bildene var OK, bare med det minus at noen av dem hadde havnet i feilaktig mappe ! Sistnevnte bilder er tatt ned, slettet fra siden og deretter erstattet som opprinnelig, men korrekt denne gang, håper jeg !

11. april 2005

SAKARINA TIL FINALEN OM ÅRETS DANSEBANDMELODI

SAKARINA har på nytt klart å komme til finalen i NRK sin konkurranse om ÅRETS DANSEBANDMELODI. Med melodien "ALT SOM HUN GJØR" deltar Sakarina i finalen som arrangeres på Røros 30. april og sendes direkte på TV NRK1 og NRK P1. Av 74 innsendte melodier, ble 20 plukket ut til semifinale lørdag direkte på NRK P1 i programmet "På dansefot" med direkte avstemning. Sakarina representerer nå Nord-Norge som eneste danseband i finalen herfra. Vi kan bare anbefale alle som er inne på denne siden å huske direktesendingen på TV NRK1 og NRK P1 fra Røros 30. april.


GB har fått et bilde fra Sakarina som fra venstre er: John Verlo [vokal, trommer] - Magne Christensen [vokal, bassgitar] - Jan Sundberg [vokal] - Jan Teigen [vokal, keyboard] - Jan Christensen [vokal, gitar]. 
FOTO / EIER: SAKARINA

9. april 2005

SpillCraft på Pila i Sørreisa i går kveld

Nedenfor bringer vi et bilde av SpillCraft fra Bogen, Evenes som gjestet Pila i går kveld. Gruppa er tilbake neste fredag. Både publikum og musikere var fornøyd med stemningen, og det var bra med folk ute. For 10 år siden gjestet bandet flere ganger Finnsnes Hotell.


SpillCraft
fra venstre: Eldar Langseth [keyboard, vokal] - Jan Inge Yttervik [gitar, vokal] - Alf Magne Hansen [trommer] - Morten Hole [bassgitar, vokal]. 
FOTO: TERJE FJELLSTAD
 

3. april 2005

STOR DANSEGALLA i LOFOTHALLEN på LEKNES LØRDAG
Med bare en måned siden dansegallaen i Lekneshallen, VM i skreifiske i Svolvær samt dårlig vær gjorde arrangørene ikke alt for optimistiske foran denne gallaen, men etter hvert kom det et stort publikum; til slutt også en god del ungdommer.

Erik Forfod kjent fra NRK, fremsto som en humørfylt og grei konferansier. Både RIKINGAN og SAKARINA viste seg fra sin beste side. Spenningen var naturligvis i stor grad knyttet til ANNE NØRDSTI og hennes danseband. Det var mange lovord å høre etterpå. Alle gruppene solgte CD`er og skrev autografer i fleng. Stemningen bare steg utover natten og til slutt ga alle gruppene felles ekstranumre.
 
BILLEDREPORTASJE NEDENFOR


Til venstre: Erik Forfod [kjent fra NRK] var konferansier. Til høyre: Rikingan  startet ballet. Rikingan er fra venstre: Petter Dahl [gitar, vokal] - Rulle Jakobsen [bassgitar, vokal] - Gunnar Stellander [saxofon, trekkspill, vokal] .

Deretter fulgte Sakarina opp. Sakarina fra venstre Jan Christensen [vokal, gitar] - Jan Sundberg [vokal] - John Verlo [vokal, trommer] - Magne Christensen [vokal, bassgitar] - Jan Teigen [vokal, keyboard].

Kveldens tredje danseband; Anne Nørdsti med sin gruppe. Medlemmene er fra venstre: Cato Berggren [syntheziser, trekkspill og kor] - Jan Roger Nystuen [bassgitar] - Finn Andresen [trommer] - Knut-Erik Sveen [gitarer, kor] - Henning Antonsen [steelgitar, gitarer, kor].

3 utgaver av Anne Nørdsti på scenen.
ALLE FOTOS FRA LOFOTHALLEN: TERJE FJELLSTAD

31. mars 2005

"MUSIKKEN" PÅ ONSDAGSDANSEN I SØRREISA

Bildet er fra onsdagsdansen i Sørreisa i går kveld. Fra venstre: Jakoba Waksvik [torader] - Tor Ivar Olsen [torader] - Trond Kristiansen [trekkspill] - Tore Eliassen [trekkspill] - Per Norvald Hansen [gitar] - Ronald Larsen [bassgitar].

23. mars 2005

Påskesving i Senja Swingklubb i tirsdag kveld
Det var skikkelig servering i pausen med gryterett og det hele. Her ser vi et utsnitt fra den sosiale delen. Riktig mange møtte opp. De som kom fra Kom og Dans Målselv, var imponert over musikken og arrangementet ellers. 
FOTO: TERJE FJELLSTAD

20. mars 2005

Sakarina på Målselvfossen i går kveld

Det var bra med folk på Fossen i går kveld da Sakarina kom på besøk; ei nord-norsk gruppe som spiller masse fine danselåter og skaper mye stemning. Sakarina ble startet i 1982 og er kanskje mest kjent for låten: "Sokka med Sakarina på". Bandet har i senere år ligget høyt på Dansetoppen til NRK P1. I de siste års melodikonkurranser på NRK har Sakarina stort sett plassert seg blant de topp 5 ! Gruppa har gitt ut flere CD`er hvor mange av låtene er blitt svært godt kjente  i dansemiljøene.
GB hadde bilde av Sakarina 1. august i fjor etter spill på "Fossen". Da var Jan Teigen ny i gruppa. Men bildet var ikke så bra, og vi benyttet også et arkivbilde. Derfor bringer vi i dag et helt nytt foto av Sakarina i går på Målselvfossen. Fra venstre: Jan Christensen [vokal, gitar] - Jan Sundberg [vokal] - John Verlo [vokal, trommer] - Magne Christensen [vokal, bassgitar] - Jan Teigen [vokal, keyboard].
FOTO: TERJE FJELLSTAD

15. mars 2005

Ukens danserinner i Senja Swingklubb og ved Kom og Dans MålselvGB vil enkelte uker gi ekstra oppmerksomhet til gode dansere. Denne gangen er det Britt Bergheim, Senja Swingklubb [til venstre] og Rita With, Kom og Dans Målselv [til høyre]  som har trukket det lengste strået ! 
I midten ei vogge, laget av Malvin Pedersen, som Senja Swingklubb nå lodder ut. Snekkerarbeidet er særdeles flott utført, og vogga er et prakteksemplar. Verdien kan være opp mot 10 000 kroner. Selv om enkelte kanskje har lagt inn årene, bør det absolutt vurderes å komme tilbake sett i lys av denne inspirasjon !                                                                                                                                                    
FOTOS: TERJE FJELLSTAD
 

12. mars 2005

Stephen Ackles - en opplevelse !

Stephen Ackles var en opplevelse på Finnsnes Hotell i går kveld. Til å være fredag, kom det bra med folk, og siden det var konsert med muligheter for dans, lot ikke mange seg be to ganger. Det gikk så heftig for seg på dansegolvet med sving og alt mulig rart; at herr Ackles ble imponert ! Lydbildet var kraftig nok, men behersket i motsetning til det vi er vant til her på berget. Stephen Ackles vokal og personlighet kom til å lyse, og musikerne støttet behagelig opp. Vi så representanter for lokaler musikkgrupper til stede. Det var bra. De fleste har nemlig noe å lære. Her var det ikke mye konkurranse mellom musikerne for å markere seg !Øverst fra venstre: Jack Williamsen [bassgitar] - Geir Morfjord [trommer] og Rune Bræck [gitar]. Nederst: Hovedperson og entertainer til tusen: Stephen Ackles og i bakgrunnen: Geir Morfjord. 
FOTOS: TERJE FJELLSTAD

11. mars 2005

I kveld gjester Stephen Ackles og "hans" band Finnsnes Hotell !

På plate er Stephen Ackles alltid en artist å regne med, og når lysene tennes på scenen og musikken begynner å pulsere: Da våkner en entertainer. Med fintfølende evne for hva publikum vil ha og et scenisk publikumstekke som er totalt, setter fyrverkeriet i gang.
 
Han sjarmerer publikum fra første stund. Han overbeviser som en dreven rock`n roller. Ballader er nesten totalt fraværende, kun når han merker at temperaturen foran scenen begynner å bli faretruende høy, spiller han en ballade.

Når publikum er en anelse roligere: FULL RULLE.
Bandet Stephen Ackles har med seg gir han store friheter. De er så sikre og samkjørte at det hele tiden er rom for sjefens ablegøyer. Begynner han noe uventet sprell, som å spille piano med en albue, et bein eller baken, spiller bandet rutinert videre.

Stephen Ackles begynte sin musikalske karriere for 25 år siden. Siden den gang har Stephen Ackles spilt inn 11 album/CD`er. Tre av disse er blitt spellemann nominert, og hyllet i pressen i inn og utland. Han har gjort mengder med TV-opptredener i inn og utland. Han har delt scene med noen av verdens aller største musikkpersonligheter som Tom Jones, Carl Perkins, Johnny Cash, Kris Kristoffersen, Little Richard, Waylon Jennings og ikke minst Jerry Lee Lewis.
Etter 20 år i bransjen er det få om noen har turnert dette landet så møysommelig som denne folkekjære artisten fra Langesund. Noen avstikkere til Holland, Sverige, England og USA får han også tid til. Stephen Ackles er bejublet og feiret pga. hans unike evne til å skape stemning og fest hvor enn han spiller. Stephen Ackles er aktuell med flere TV-opptredener pluss ny amerikansk produsert CD til høsten.

Få med deg Norges beste entertainer og la deg bli overbevist og revet med.
God fornøyelse!
[Kilde: Interbooking.]

9. mars 2005

Kom og Dans AS / Stiftelsen Kom og Dans

På hjemmesiden til Kom og Dans finner man ikke mye om foretaket, men i Brønnøysund er 2 firmaer registrert. I Kom og Dans AS er Johan Fasting daglig leder / administrerende direktør, og i stiftelsen kontaktperson. Begge foretak har adresse på Hamar. På hjemmesiden reklamerer Johan Fasting også med aktivt miljø på Finnsnes. Akkurat det er vel ganske feilaktig fordi SwingOm Finnsnes er historie for 1½ år siden hvis man da ikke regner med en plastkasse til brus som fremdeles finnes her oppe ! Under fylker finner man de enkelte miljøer og deres hjemmesider hvor kvaliteten er nokså skiftende og med nokså mangelfull oppdatering. 

6. mars 2005

DANSEGALLA PÅ FINNSNES HOTELL MED AMADEUS OG RIKINGAN

Øverst: Publikum venter spent på at Amadeus skal starte opp. Nærmest ser vi  "Salangen-bordet".  I midten: Dansebandet Amadeus. For de som ønsker å se bilde av Rikingan, kan gå til reportasjen 14. februar fra dansegallaen i Bjerkvik. Under: Etter noen få musikktakter, var golvet fullt. En trivelig lørdagskveld på hotellet; kanskje får vi en ny danseopplevelse til høsten ?!
FOTOS: TERJE FJELLSTAD

3. mars 2005
Noen øyeblikk fra Kom og Dans Målselv sist mandag med tekniske detaljer fra dansekurset og kanskje litt sosialt !

FOTOS: TERJE FJELLSTAD

2. mars 2005

Åpent danse-NNM 2005 i Alta 22.-24. april

Det blir åpent danse-NNM i Alta fra 22. - 24. april 2005. Danseformer i mesterskapet blir: Sving [boogie woogie, folkesving], lindy hop,
rock`n roll og showklasse. Konkurransen har nasjonal rankingstatus. Arrangør er LiTi Dansestudio som utenom selve mesterskapet, legger opp til en arktisk opplevelse med utendørs bading, snøscooterkjøring og sosial happening. VM-vinnerne i boogie woogie, Jørgen og Aina vil holde kurs innenfor deres spesialitet. Se for øvrig under danseplanen til høyre på denne siden.

27. februar 2005

Samlebandet på Finnsnes Hotell
 

Etter hvert ble det ganske bra besøk på Finnsnes Hotell da Samlebandet sto for musikken i går kveld. Gruppa har gode musikere som spiller med en viss tyngde og autoritet. Det meste går på sakte svingrock eller rolig gådans hvor takt og rytme er karakteristisk. Vokalisten har et sterkt og klart uttrykk i stemmen.
Fra venstre: Steinar Simonsen [bassgitar] - Stefan Sollied [gitar, vokal] - Kurt Simonsen [trommer] - Oddvar Torgersen [gitar] - Remy Simonsen [keyboard]. 
FOTO: TERJE FJELLSTAD

23. februar 2005

Kristina Larsen ble ungdommens representant i styret for Senja Swingklubb

I forbindelse med et styremøte i Senja Swingklubb i går kveld valgte en nyopprettet ungdomsgruppe i svingklubben sin egen representant til styret. Styret hadde på forhånd satt den nedre aldersgrense til 15 år for styrerepresentanten, og Kristina Larsen ble altså valgt inn. Dessverre var det ikke alt for mange ungdommer som møtte til dette valget.
Ellers bestemte styret å sette ned et utvalg som skal oppdatere og modernisere klubbens vedtekter som for tiden ikke er tilstrekkelig nyttige som redskap for virksomheten. For eksempel virker instruksene for de respektive utvalg nokså tynne, og det kan også være verdt å se på en del formelle ting i relasjon til årsmøtet, medlemskap etc. etc.  Som nyvalgt leder i klubben, var møtet første skikkelige oppgave for Hanne Gundersen.Kristina Larsen [øverst] virker tydeligvis fornøyd med at hun ble valgt inn som ungdommenes representant i styret til Senja Swingklubb. Bildet under er fra starten på et videregående svingkurs i går med vel 20 deltakere.
 FOTOS: TERJE FJELLSTAD

20. februar 2005

Rekordtidlig åpning på Nedre Målselvfossen Feriesenter

Det kom masse folk til den rekordtidlige åpningen ved Nedre Målselvfossen Feriesenter; solfesten ble den kalt. Runaway og Albatross musiserte non-stop. Dansegleden og stemningen var på topp, og flere ekstranummer måtte til på slutten. Vanligvis har åpningen vært i påskeuka, men vi tror tidligere start er kommet for å bli. Tormod Berg i Runaway er for øvrig en av de nye eierne som utvilsomt prøver å fornye / forbedre tilbudet ved Fossen [ navnet vi bruker til daglig ]. Bilde av Runaway og Albatross finner du ved å bla tilstrekkelig tilbake i 2004-utgavene.

16. februar 2005

HELE SAKEN - TILBAKE

ÅRSMØTE i SENJA SWINGKLUBB
HANNE GUNDERSEN BLE NY LEDER I KLUBBEN
Ungdomsgruppe opprettet; når tid kommer eldregruppa med fast representasjon i styret ?

Om lag 35 dansere deltok på årsmøtet til Senja Swingklubb i går kveld. Møtet ble avholdt på Grasmyr like etter at den ordinære dansekvelden var slutt. Møtet ble ledet av Brita Johansen med protokollfører: Synnøve Nergård.
Hanne Gundersen ble valgt til ny leder i klubben etter Brita Johansen. Sistnevnte gikk av etter 1 år; noe som var forutsetningen da hun lot seg velge i fjor. Styremedlem Eva Simonsen var på valg, og i hennes sted kommer det inn en ungdomsrepresentant. Navnet vil ikke være klart før ungdomsgruppen er konstituert.
For øvrig var opprettelsen av en ungdomsgruppe et av de viktigste forslag som ble vedtatt på dette årsmøtet. Vi reiser derfor spørsmålet om når tid det blir opprettet en eldregruppe med fast representasjon i styret ?
Dansekveldgruppen ble omdøpt til jobbegjengen; leder Eva Simonsen ønsket å slutte og ble erstattet av Synnøve Nergård. Imidlertid ble Eva Simonsen varamedlem til styret etter Oddmund Solbø som ønsket å gå av.
Revisorene Laila Klodiussen og Rikarda Grønnvoll Svensen gikk av etter eget ønske. Nyvalgt ble: Synnøve Nergård og Terje Fjellstad.
Regnskapet ble godkjent etter en debattrunde omkring verdien av varelagret. Regnskapet var for øvrig meget oversiktlig, og ble grundig redegjort for av økonomiansvarlig Tommy Stefanussen. Tallene viste en omsetning på vel 200 000 og en meget sterk finansiell stilling. Likvider er på 45 000 ved utgangen av 2004.
Det ble også vedtatt at leder skal velges for 2 år av hensyn til kontinuiteten; rapporter fra jobbegjengen, markedsføringsgruppa og spillergruppa ble referert. Det var ikke lagt frem årsrapporter fra aktivitetsgruppa og instruktørgruppa.
Avtroppende Brita Johansen og Eva Simonsen fikk blomster for sin innsats. Regien av årsmøtet var noe langdrygt, og man bør nok tenke på en oppstramming til neste korsvei samt at møtet flere ganger var i nærheten av å havne utenfor den godkjente sakslista. 
Styret frem til neste årsmøte blir da slik: Leder Hanne Gundersen - nestleder Peggy Johansen - økonomiansvarlig Tommy Stefanussen - styremedlem [ungdomsrepresentant] - styremedlem Wencke Hoeffler. Varamedlemmer: Terje Fjellstad og Eva Simonsen.


Øverst: Sittende styre fra venstre: Økonomiansvarlig Tommy Stefanussen -  leder Brita Johansen [også møteleder] - styremedlem Eva Simonsen og nestleder Peggy Johansen. Styremedlem Wencke Hoeffler var ikke til stede.
I midten til venstre: Nyvalgt leder for 2 år: Hanne Gundersen.
I midten til høyre: Ny leder for jobbegjengen og en av de to nyvalgte revisorer: Synnøve Nergård.
Nederst: Utsnitt fra årsmøtet.  FOTOS: TERJE FJELLSTAD

14. februar 2005

Utsolgt galla og stor stemning i Bjerkvikhallen med Dænsebændet og Rikingan !
Dænsebændet [øverst] og Rikingan var litt viltre og i godlune under dansegallaen som Bjerkvik IF arrangerte lørdag kveld. Gruppene står godt til hverandre i den forstand at vi fikk oppleve tilstrekkelig variasjon. Grupper fra Østlandet oppleves ofte som noe musikalsk blodfattige. Imidlertid viste Dænsebændet at det bør være et inntrykk med atskillige modifikasjoner.  Begge gruppene gir ut nye innspiller nå, og mange CD`er ble revet vekk i Bjerkvik. Ellers var det mange til stede fra ulike dansemiljøer. Så er det også lett å glemme musikalske kvaliteter når den man danser med, ikke finnes maken til !


Dænsebændet fra venstre: Hans Olav Trøen [bassgitar] - Jon Anders Narum [gitar] - Kay Ronny Brobakken [trommer] - Arnstein Tungvåg [vokal] - Petter Klette [keyboard] - Odd Jan Haug [saxofon]

Rikingan fra venstre: Petter Dahl [gitar, vokal] - Gunnar Stellander [saxofon, trekkspill, vokal] - Rulle Jakobsen [bassgitar, vokal] Lørdag 5. mars 2005 kommer Rikingan og Amadeus til Finnsnes Hotell med eget stort dansegolv. Vi gleder oss allerede ! 
FOTOS: TERJE FJELLSTAD
 

10. februar 2005

Ryktene om at Christer Sjõgren kommer til Nedre Målselvfossen Feriesenter i slutten av februar er bare tøv !
Det er i dag bekreftet fra Nedre Målselvfossen !

8. februar 2005

Fra grunnkurs Kom og Dans Målselv i går kveld


Det var om lag 30 personer på grunnkurset som Kom og Dans Målselv holdt på Buktamoen Kro i går kveld. Det vil si at kurset går over flere kvelder fra kl. 1800-2000. Deretter er det dans i miljøet frem til kl. 2200 hvor deltakerne kan øve mer på turene. 
FOTO: TERJE FJELLSTAD

26. januar 2005

Grunnkurs og danseoppvisning i Senja Swingklubb


Senja Swingklubb arrangerer for tiden grunnkurs i sving. Bildet er tatt i går under kursets 2. kveld.


Ann-Jeanette Nergård [til venstre] og Silje Bergheim danser oppvisning i pausen under dansekvelden til  Senja Swingklubb i går kveld.
FOTOS: TERJE FJELLSTAD

12. januar 2005

STORT POLITIOPPBUD FOR Å FINNE SAVNET REDAKTØR !

GRUNN: EN PERSON MED ALZHEIMER LIGHT HADDE IKKE SETT VEDKOMMENDE PÅ DANS MANDAG OG TIRSDAG KVELD !

Av Terje Fjellstad
Klokken 0130 ble jeg altså "funnet" i nærheten av min bopel med 2 politibiler oppmarsjert [ en sivil og en uniformert ] mens jeg ventet på at noen biler skulle kjøre videre slik at jeg kunne komme inn i min egen avkjørsel. De bilene jeg ventet på, var altså fra politiet pluss representanter for familien !
Spørsmålet var, hvor jeg hadde vært de siste to dager, og at man var så redd for meg ? Kan man ikke bli rasende av sånt sludder ! Her har jeg det travelt med restaureringsarbeide i sokkelen, flyr rundt på Finnsnes til stadighet, har tilbakelagt 40 kilometer skitrening, deltatt på skirenn, har besøkt en dame og en kamerat, har drevet med fotografering av uværet, hadde ikke tid til å delta på noen sløve svingdansearrangementer og blir altså etterlyst av den grunn. Jeg ber innstendig om at de som alarmerer politiet i slike tilfeller blir utsatt for noen enkle tester i relasjon til diverse pålitelighet [Alzheimer, "huske fra klokken 1200 til middag" etc. etc.].
Man vet at politiet har smått med resurser, og dette tilfellet tok nok sin bit av kaka. Det var jo lite som tydet på at jeg lå ute i Gisundet i småbåt for å fiske torsk. Hvorfor sjekket man ikke skitraseene til Pioner og Unglyn hvor jeg er å finne til daglig. Kanskje hadde jeg lagt inn årene et eller annet sted der ? Ute i marka i dag traff jeg en annen langrennsløper og en vedhogger omtrent da Hårek slo til. Vi syntes været var deilig og ønsket mer av sorten i hovedstaden.
Nå er det så mye falske "ta vare på hverandre"-utsagn at man kan bli helt kvalm av mindre. Et godt eksempel er flomkatastrofen i Sørøst-Asia. Helt siden jul har media terpet på fromhet, giverglede og hvordan den ene etter den andre skal legge seg flat for å være kul i sakens anledning.
Nå fikk ikke politiet noen godord fra min side under "gjenforeningen". De min reaksjon ville gå over; akk for noen tosker !

 

5. januar 2005


Malvin Pedersen
fra Stonglandseidet, ble 75 år den 2. januar 2005. På den første dansekvelden i det nye året,  4. januar, fikk han denne vakre statuetten i presang fra Senja Swingklubb. 
FOTOS OG GRAFIKK: TERJE FJELLSTAD
[På fotosiden kan du se et par eksempler på spesiell grafikk med utgangspunkt i bildet av statuetten.]

29. desember 2004

Se melding på hovedsiden til GB !

24. desember 2004

Gisund Budstikke ønsker alle sine lesere en riktig God Jul og et Godt nytt år !

14. desember 2004

SUPER JULEAVSLUTNING TIL SENJA SWINGKLUBB PÅ GRASMYR I KVELD !
NEDENFOR EN BILLEDREPORTASJE

FOTOS: TERJE FJELLSTAD

Øverst noen danseinnslag ved den yngre generasjon. Nederst fra pausen hvor det ble servert risgrøt med tilbehør. Ellers vanket det gløgg og andre godsaker. Diverse trekninger og premier var det også; i det hele tatt: Både unge og litt eldre svingdansere koste seg skikkelig til senkveld !

12. desember 2004

Fullsatte julebord og RUNAWAY på Fossen lørdag kveld
DETTE VAR SISTE ARRANGEMENT PÅ NEDRE MÅLSELVFOSSEN FERIESENTER FØR NESTE SESONG SOM STARTER I PÅSKEN 2005

FOTO: TERJE FJELLSTAD


RUNAWAY sto for variert og god dansemusikk på Fossen i går kveld. Publikum ville ikke helt gi seg før det var levert både 4 og 5 ekstranumre; i det hele tatt: Gruppa har gjort store fremskritt den senere tid. At det bare er 3 musikere, hindrer dem ikke fra å være gode; snarere tvert i mot. Det var faktisk innslag av blues, nesten som en rød tråd uten at man egentlig var helt klar over det. Ellers kunne øret legge merke til at Runaway spilte mange kjente cover-låter i sin egen stil; nærmest en slags omdiktning som ga oss på dansegolvet en viss ny-opplevelse ! 
RUNAWAY fra venstre: Tore Lind [gitar, vokal] - Geir Fjellberg [trommer] og Tormod Berg [bassgitar, vokal].
Tore Lind fra Finnsnes er svært godt kjent som tidligere god musiker i en rekke grupper;  for eksempel Torry Enghs og Nord-Norsk Husorkester. Tormod Berg er for øvrig en av eierne av Nedre Målselvfossen Feriesenter AS.
Ellers er det å konstatere at de nye eierne av Fossen til tross for dystre spådommer, har klart å gi publikum et nytt og forbedret tilbud. I det siste tiåret kan vi  ikke huske at stedet har vært åpent mer enn ut september; nå viser kalenderen at det snart er jul !
At påsken 2005 kommer til å gi danseglade fine rytmer i tærne, det tror vi faktisk allerede nå. Så kommer det en nyskapning først i juli 2005: Nord-Norges første Dansebandfestival !
[Se plan over dansearrangement i 2005 til høyre.]
 

7. desember 2004

BILDER FRA SENJA SWINGKLUBB I KVELD

FOTOS: TERJE FJELLSTAD


Eva-Line og Tommy
 

Kom og Dans Målselv tok seg sammen !

Den som trodde at Kom og Dans Målselv var svanesangen nær, hadde gjort regning uten vert. På siste dansekveld mobiliserte man 30 dansere, man avholdt krisevalg og bestemte at oppstart på nyåret blir 10. januar kl. 2000. Vel, det er noen brikker som skal på plass,  man la en del rammer som må oppfylles; men hvis folket kjenner sin besøkelsestid det første halvåret i 2005, blir det fortsatt svingdans i Målselv, og intet er bedre enn det. GB bringer nedenfor en billedreportasje fra en optimistisk avslutning før jul med gløgg, valg etc.
FOTOS: TERJE FJELLSTAD

Øverst til venstre: Annie Andreassen får en påskjønnelse for stor innsats i Kom og Dans Målselv.
Øverst til høyre den nye lederen for miljøet
: Kristoffer Haugenes.
Nederst til venstre det nye styret, regnet fra venstre
: Rune Hunstad, Odd Tangen og Kristoffer Haugenes. Et 4. styremedlem er ikke med på bildet fordi personvalget ikke ble helt avklart.
Nederst til høyre
: Fra danseavslutningen før jul.

5. desember 2004

Vellykket julebord og Fønix på Fossen lørdag kveld
Kom og Dans Målselv legges på is fra mandag
FOTOS: TERJE FJELLSTAD
 

Til venstre: Det var upåklagelig stemning ved de mange julebordene på Målselvfossen i går kveld, og det ble mye dansing til god musikk fra den nye gruppa Fønix fra Lavangen. Når dette bandet  får et bredere repertoar, kan det bli riktig bra. Nå er det vel slik at de fleste som liker å danse, ikke er så begeistret for alle de superhurtige svingmelodiene vi fikk servert, og kanskje er det også noe å hente på nøyaktigheten med klokka [45 minutter og pause 15]. Alt i alt; sang og musikk var absolutt løfterik. Fønix fra venstre: Arne Johan Røkenes [keyboard] -Trond Skoglund [gitar, vokal] - Svein-Arne Furuly [trommer] og Gaute Wiik [bassgitar]. 
Til høyre: Mandag 6. desember 2004 holder Kom og Dans Målselv siste dansekveld dette året på Buktamoen Kro, men mye taler for at det blir en stund til neste gang. De siste ildsjeler vil nå legge virksomheten på is helt nytt styre er kommet på plass og man har skapt en ny plattform for denne svingdanseformen i Målselv [Fasting]. Interessen denne høsten har vært svært laber for å si det mildt. En stund trodde man at Vikingheimen var for usentralt sted, men flyttingen til Buktamoen har ikke skapt noe oppsving. I dag går det hele med underskudd, dårlig oppmøte tærer på humøret hos de som tross alt arrangerer kveldene. Et sted går altså grensen, og nå blir det etter alt å dømme en meget fortjent pause !  Bildet til høyre er fra dansekvelden sist mandag.   

3. desember 2004

Eier av foto til høyre: SAKARINA - Til venstre: FOTO: Terje Fjellstad.

Bildet til høyre har vi fått  fra Sakarina. [Vi har tillatt oss å
 redigere bildet samt fikse  litt på  kontrast og lys.]  Til venstre Eirin Lamo og Karsten Nordli i en passasje under dansekvelden til Kom og Dans Målselv på Buktamoen Kro mandag 29. november 2004.
 

GB lar
ellers Sakarina selv fortelle om det første halve året inn i 2005:

"Det braker løs allerede den første lørdagen i 2005. Da blir det årets første nyttårsball på Hurtigrutens Hus, Stokmarknes.

Helgen etter står Straumen for tur. Så går det slag i slag med Alta ,Målselv, Bodø, Mosjøen og en langtur til Stord og Stavanger. Påskeferie blir det sammen med familien.
Lofothallen på Leknes er stedet  helgen etter påske med Rikingan og Anne Nørsti.
Sakarina skal så til Geilo i juni på en stor Dansegalla-weekend sammen med flere andre band.
Første helgen i juli skjer noe stort på Målselvfossen hvor Nord-Norges første dansebandfestival med Sakarina og diverse andre band deltar.
Men aller størst for Sakarina er vel Dansefestivalen på Sel midten av juli
Oppi alt dette skal det spilles inn ny cd og ny låt til melodikonkurransen som går på tv og radio siste helgen i april.
Sakarina håper selvfølelig få delta med sitt bidrag, men det er det jo opp til folket å bestemme.
Det kommer en ny pressemelding om hva som skjer til høsten med Sakarina." [Meldingen noe redigert.]

FOTOS: TERJE FJELLSTAD

Bildene er fra dansekvelden til Senja Swingklubb på Grasmyr tirsdag 30. november 2004 og viser at Bjørnar Haug styrer de unge damer med sikker hånd.
 

28. november 2004

WOOD på Målselvfossen i går kveld

FOTO: TERJE FJELLSTAD

WOOD som kommer fra Brøstadbotn, har gjort stor fremgang siden sist vi hørte gruppa. I går var det julebord og dans på Fossen. Fra venstre: Kjell Moen [bassgitar] - Ketil Jacobsen [trommer] - Laurits Dahlset [gitar, vokal]

27. november 2004

JULEBORD på GRASMYR i SENJA SWINGKLUBB

FOTOS: TERJE FJELLSTAD

54 dansere deltok i julebordet som ble arrangert av Senja Swingklubb på Grasmyr; også noen fra Kom og Dans, Målselv.


Til venstre en jentebukett: Peggy, Synnøve og Oddbjørg. Til høyre 5 spillere som får en liten oppmerksomhet. Fra venstre: Leif Simonsen, Tommy Stefanussen, Wenche Hoefler,  Gunnar Kristiansen, Bjørnar Haug.

Hans-Kristian Sørensen og Hanna Jakobsen var på golvet det meste av tiden; kommer  egentlig fra leikarringmiljøet.

22. november 2004

TOPCOAT fra HARSTAD på AMADEUS

FOTO: TERJE FJELLSTAD

topcoat fra Harstad var akkurat det ungdommen ønsket seg på Amadeus Night Club [Andselv / Bardufoss] lørdag kveld. Å begynne først klokken 2330, hadde nok neppe blitt godtatt dersom dansetilbudet hadde vært tradisjonelt, men for fansen betydde det lite. Både gruppa og utestedet kan kanskje være glade for at Målselv Brannvesen neppe leser GB, men boka ble nok ikke fulgt når man blokkerte alle sensorene for brannvarslingen med kondomer og husholdningsplast ! Dette for å hindre effekt"-røyken"  å starte egen konsert. Stort sett har vi vel sett rimeligere lysanlegg før, og selv om man i lengden kan bli noe lei all den ferdigproduserte rytmegreia, er det ikke tvil om at topcoat er musikere med sjel og intensitet. For en gangs skyld passet det meg bedre å bruke sansene mer enn bena. Men hvorfor skal pausemusikken på død og liv rive ørene av folk. Man har jo lyst til å prate litt ! topcoat fra venstre [i den grad man drar kjenselen på noen]: Lars Inge Pedersen [gitar, vokal] - Erlend Christensen [keyboard, vokal] - Jan Harald Pedersen [bassgitar, vokal].

17. november 2004

NM i Swing Molde 2004  [Fotokilde: Norges Danseforbund]

 Aina Nygård og Jørgen B. Sandnes fra NTNUI [på bildet med kongepokalen]  stakk av med NM-gullet i boogie woogie voksen A-klasse.
Torbjørn Urskog og Susanne Sandberg fra Dans Fauske tok gullet i junior A-klassen.
 

Resultatliste fra NM i Swing Molde 2004  [Kilde: Norges Danseforbund].

Boogie Woogie Barn II

  1     (  10)  Albert Havnegjerdet - Linn Sofi K. Vedde  Sula
  2     (  11)  Vegard Dybvik - Victoria Dyrkorn          Sula

Boogie Woogie Junior

  1     (  16)  Thorbjørn S. Urskog -  Susanne B. Sandberg      Dans Fauske
  2     (  20)  Espen Hartvigsen - Tina N. Monsen               Rock'n Rolf
  3     (  13)  Alexander Ivers - Marita N. Monsen              Rock'n Rolf
  4     (  15)  Tor Kristian R. Seth - Janine R. Seth           Rock'n Rolf
  5     (  21)  Dag Robert Jerijervi -  Hilde Marie Fredriksen  Sør-Varanger
  6     (  18)  Øystein Hjelle - Annelill Lyssand               Os SC
  7     (  14)  Magnus Myrvoll - Anita Elvedal                  Melhus Swing
  8/10  (  12)  Lars Nikolay Riksheim - Sunneva Juliebø         Sula
  8/10  (  17)  Joar Molvær - Henriette Vangsnes                Sula
  8/10  (  19)  Preben Nordal - Elisabeth Molvær                Sula

Boogie Woogie Voksen - A

  1     (  27)  Jørgen Brudal Sandnes - Aina Nygård          NTNUI
  2     (  33)  Tommy Sagmyr - Monica Natland                NTNUI
  3     (  46)  Inge Harkestad - Marianne Beck               Bårdar SC
  4     (  48)  Tom Sveen - Marie Barmann                    Bårdar SC
  5     (  35)  Bjørn Tingvål - Cecilie Matre                Rock'n Rolf
  6     (  45)  Jørgen Karlsen - Victoria Juul               NTNUI
  7/8   (  30)  Tom Arne Sivertsen - Ingrid Evensen          Bårdar SC
  7/8   (  44)  Svein Bjarte Hustvedt - Tonje A. Kleppen     BSI
  9     (  41)  Jan-Sigfred Nesset - Beate-Iren Martinussen  NTNUI

Boogie Woogie Voksen - B

  1     (  52)  Frank Olaf Sem-Jacobesen - Monica Iselin Evang  Jump'n Jive
  2     (  36)  Arvid Hoem - Tove Iren H. Morewood              Molde S&R
  3     (  51)  Jan Haukeland - Monica Engelsen                 Os SC
  4     (  54)  Amund Nedland - Ragnhild E. A. Nedland          NTNUI
  5     (  40)  Frode Haugland Vik - Heidi-Maria Playfoot       NTNUI
  6     (  29)  Kristian Tanum - Kirsti Stengrundet             NTNUI
  7     (  37)  Geir Henning Spilde - Kristin Jonstad           Rock'n Rolf
  8     (  53)  Bjørnar Aarøe - Aina Iren A. Bekken             Rock'n Rolf
  9     (  25)  Johan M. Røthe - Ida Eline Aksnes               NTNUI

Boogie Woogie Voksen - C

  1     (  32)  Tommy Klokseth - Cathrine Berglund               Bårdar SC
  2     (  57)  Andreas Fiskerstrand - Eli Kristin Fiskerstrand  Sula
  3     (  26)  Steinar Fossedal - Trineline Joramo Børresen     BSI
  4     (  28)  Erik Schjerven - Synnøve Flaate                  Bårdar SC
  5     (  39)  Ola Henrik Berg - Pia Bjørnsen                   Stjørdal
  6     (  56)  Finn Olav Bjørnson - Nina Kundsen                NTNUI
  7/8   (  38)  Bernt-Sigve Skogheim - Anna Haldorsen            NTNUI
  7/8   (  47)  Matihas Mølster Lidal - Linda Olsson             NTNUI
  9/10  (  31)  May-Britt Berge - Eli Toftemo                    NTNUI
  9/10  (  34)  Inge Valle Tangen - Kristin Moen                 Finnsnes
 11     (  50)  Elin B. Bråten - Marit Tronstad                  Finnsnes

Boogie Woogie Senior - A

  1     (  60)  Sverre Lien - Anne Berit Loner      Grenland R&S
  2     (  61)  Jean Pierre Kelders - Sølvi Tvinde  Grenland R&S
  3     (  62)  Øystein Jakobsen - Janne Fleten     Molde S&R
  4     (  64)  Ole Østigård - Anne Paustian        Molde S&R
  5     (  65)  Torleif Nakken - Helen Nordendal    Grenland R&S

Folkeswing Barn I

  1     (  70)  Sondre Olsen Bye - Hanne Liven Slette  Toftemoswing

Folkeswing Junior

  1     (  75)  Mathias Melsæter - Jeanett Holsbøvåg Morewood  Molde S&R
  2     (  82)  Øystein Hjelle - Annelill Lyssand              Os SC
  3     (  86)  Tore Kolås - Frøydis Sollie Rønning            Inger & Sverre
  4     (  81)  Odd Bjørn Halland - Lise Marie Haga            Inger & Sverre
  5     (  84)  Rodgeir Geving - Karen Julie Dybwad            Stjørdal
  6     (  83)  Erik Bolme - Ane Konstanse Johannessen         Molde S&R
  7     (  85)  Vegar Karlsen - Stine Brandshaug               Molde S&R
  8     (  87)  Øyvind Killi Moastuen - Anne-Marthe Lien       Toftemoswing

Folkeswing Voksen A

  1     (  97)  Rolf Viken - Janne Grandalen               Lillehammer
  2     (  94)  Jan Haukeland - Iceabella Johansen         Os SC
  3     (  99)  Arvid Hoem - Tove Iren Holsbøvåg Morewood  Molde S&R
  4     ( 120)  Lasse Iversen - Nina Mittet                Molde S&R
  5     ( 108)  Geir Jørgensen - Sølvi Tvinde              Grenland R&S
  6     ( 110)  Stian Holmlimo Kvam - Linn Siri Leine      Inger & Sverre
  7/8   (  93)  Jim Vikestad - Monica Fredriksen           Grenland R&S
  7/8   ( 119)  Torbjørn Sund - Silje Lien                 Toftemoswing
  9     ( 107)  Johan M. Røthe - Ida Eline Aksnes          NTNUI

Folkeswing Voksen B

  1     ( 111)  Arve Tonning og Beate Larsen             Shaky Legs
  2     ( 106)  Jens Erik Solberg - Kari Helen Hovstein  NBU
  3     ( 116)  Endre Aas - Siv Kristin Tafjord          Molde S&R
  4     ( 103)  Johnny Vågseter - Rigmor Hoflandsdal     Molde S&R
  5     ( 115)  Roald Bøe - Ida Steig                    Stjørdal
  6     ( 117)  Hans Lia - Eva Amundsen                  Søgne SC
  7     ( 112)  Anders Galterud - Beate H. Brustuen      Lillehammer
  8/9   (  95)  Trond Arild Aksnes - Nina Bjertnes       Inger & Sverre
  8/9   ( 105)  Runar Ødegård - Åshild Nerland           Molde S&R
 10     (  92)  Vidar Slåtten - Hanna Marie Volden Juul  NTNUI

Folkeswing Voksen C

  1     ( 109)  Frank Sælensminde - Benedicte Frotveit  Os SC
  2     ( 101)  Geir Helg Svenøy - Beate Mordal         Molde S&R
  3     ( 113)  Frode Fiskvik - Trine Berg              Stjørdal
  4     ( 100)  Stig Rødde - Kine Krogstadholm          Stjørdal
  5     (  90)  Bjarte Stavenes - Anna Haldorsen        NTNUI
  6     ( 118)  Gunhild L.T. Skiri - Tone Haldorsen     Molde S&R
  7     (  98)  Ola Henrik Berg - Pia Bjørnsen          Stjørdal
  8     (  91)  Tommy Klokseth - Cathrine Berglund      Bårdar SC
  9/10  (  96)  Frank Wærnes - Ingrid Stræte            Stjørdal
  9/10  ( 102)  Haldor Sund - Ingvild Haugom            Toftemoswing
 11     ( 114)  Aleksander Male - Cathrine Øverli       Molde S&R

Folkeswing Senior - A

  1     ( 133)  Arild Sand - Tove Hatlø               Grenland R&S
  2     ( 128)  Sverre Lien - Anne Berit Loner        Grenland R&S
  3     ( 135)  Erland Hansen - Eva Amundsen          Larvik SK
  4     ( 131)  Jean Pierre Kelders - Sølvi Tvinde    Grenland R&S
  5     ( 125)  Jørann Ødegård - Elin M. Evensen      Lillehammer
  6     ( 129)  Øystein Jakobsen - Janne Fleten       Molde S&R
  7     ( 130)  Erik Haugen - Mai Stine Lysbakken     Lillehammer
  8     ( 126)  Torleif Nakken - Helen Nordendal      Grenland R&S
  9     ( 134)  Kjell M. Kjørsvik - Ann Jorunn Aspen  Molde S&R

Lindy Hop - A

  1     ( 143)  Anders Kristian K. Attramadal-Karina Jane Playfoot  NTNUI
  2     ( 144)  Vegard Reiten - Ann Helen Ørdal                     NTNUI
  3     ( 149)  Kjell Harald Andersen - Karina Sørby                Bårdar SC
  4     ( 141)  Jon Reidar Testad - Marte Skappel                   Bårdar SC
  5     ( 142)  Svein Arne E. Valvik - Eli Toftemo                  NTNUI
  6     ( 150)  Svenn Kvelstad - Elin Ausen Idsø                    NTNUI
  7     ( 146)  Jan-Sigfred Nesset - Beate-Iren Martinussen         NTNUI

  8/9   ( 145)  Jan David M. Ytrehus - Linn Therese Thuv            NTNUI
  8/9   ( 148)  Steinar Berg - Synne Johanne Wollen                 NTNUI
 10/13  ( 140)  Kjetil Havn - Hilde Undem                           NTNUI
 10/13  ( 151)  Bård Henrik Seehuus - Elisabeth J. Dornish          NTNUI
 10/13  ( 152)  Frank Sælensminde - Benedicte Frotveit              Os SC
 10/13  ( 153)  May-Britt Berge - Nina Kundsen                      NTNUI

Rock'n Roll - A

  1     ( 156)  Anders Tuko Bakken - Hilde Slåen Bakken  NTNUI
  2     ( 155)  An Le Ngyen - Tonje Djupvik              NTNUI

Rock'n Roll - B

  1     ( 160)  Steinar Berg - Anne Ragnhild Olstad    NTNUI
  2     ( 161)  Einar Kobro - Heidi Ragnhild Myrseth   NTNUI

Rock'n Roll - C

  1     ( 169)  Kjetil Gjøen - Elin Leintrø             NTNUI
  2     ( 167)  Helge H. Surdal - Maria Skarsæterhagen  NTNUI
  3     ( 165)  Henrik Lurèn - Ingrid Gaukstad          NTNUI
  4     ( 166)  Hans Orstad Teigen - Kristin Aadal      NTNUI
  5     ( 168)  Anne Nyland - Beate Berg                Lillestrøm DL

Gutt Med 2 Jenter

  1     ( 176)  Tom Sveen - Marie Barmann - Ingrid Barmann         Bårdar SC
  2     ( 179)  Tor KristianR.Seth-Guro Hartvigsen-MaritaN.Monsen  Rock'n Rolf
  3     ( 175)  Jan Haukeland - Iceabella Johansen - Monica Engel  Os SC
  4     ( 180)  Lasse Iversen - Nina Mittet - Anne Britt Gule      Molde S&R
  5     ( 178)  Steinar Fossedal - Oddlaug Nese - Johanne Bue      BSI
  6     ( 177)  Rodgeir Geving-Karen J. Dybwad-Merethe Vikøren     Stjørdal

Formasjon

  1     ( 185)  The Swing Outs  Bårdar SC

Show

  1     ( 192)  NTNUI           NTNUI
  2     ( 191)  The Swing Outs  Bårdar SC
  3     ( 193)  Dance For Fun   Bårdar SC
  4     ( 190)  Shaky Babes     Shaky Legs
  5     ( 194)  Shakers         Shaky Legs15. november 2004

FOTO: TERJE FJELLSTAD
Trapez hadde et forholdsvis ungdommelig dansepublikum foran seg lørdag kveld på Amadeus Nightclub, Andselv. Trapez er antakelig den musikkgruppe i Nord-Norge som har den største spennvidde hva dansemusikk angår, også kvalitetsmessig. Derfor kan gruppa tilpasse seg en hver sammenheng. Fra venstre: Arne Otto Ørnes [keyboard, vokal] - Kurt H Myre [gitar, vokal] - Jan SantoCono [trommer, vokal] - Bjørnar Molberg [gitar, vokal] - Jon I Johansen [bassgitar, vokal].

10. november 2004

FOTO: TERJE FJELLSTAD

Fra videregående svingkurs på Grasmyr i går [Senja Swingklubb].

7. november 2004

Bartholdsens Trio på Finnsnes Hotell i går

Uten om spisegjestene kom nesten ingen for å danse til musikk fra Bartholdsens Trio lørdagskvelden. Musikken var noe bluesinspirert instrumental og mest for øret. Svingmusikk er fint å danse etter, men her var det alt for mange superhurtige og vanskelig låter. Ingen av de få som prøvde seg, hang med. Mange musikere tror dessverre at jo raskere jo bedre ! Selve musikk-kvaliteten var meget god.

FOTO: TERJE FJELLSTAD
Bartholdsens Trio fra venstre: Raymond Bartholdsen [vokal, bassgitar] - Per-Øyvind Winther [trommer] - Jens-Arne Nilsen [vokal, gitar]. 

31. oktober 2004

ATLANTIC OG MARRAKESH DRO FOLK TIL FINNSNES HOTELL !

Sånn kan det snu ! I lange tider har man slitt med å få folk ut på hotellet [ser bort fra dansegallaen i midten av oktober]. Men så dukket publikum plutselig opp fra hele Midt-Troms. Kanskje var det musikalske opplegget passende for flest mulig ? Så får man tro at Atlantic og Marrakesh sto for en del av  hemmeligheten. Kanskje betyr SMS på mobilen også en del ? Kommer det brukbart med folk tidlig på kvelden, ligger det an til selvforsterkende effekt. For de som liker å danse, er det bra at utesteder og musikkgrupper lykkes så ofte som mulig

                                                                               FOTOS: TERJE FJELLSTAD

Øverst til venstre: Atlantic fra venstre: Fred-Jørgen Kampevoll [vokal, bassgitar] - [godt skjult bak instrumenter] Trond Pedersen [trommer, kor] - Stein Ole Kampevoll [vokal, gitar] - Svein Harald Hansen [keyboard, kor].
Til høyre: Marrakesh fra venstre: Idar Nikolaisen [gitar, sang] - Kjetil Jakobsen [slagverk] - Randor Nordnes [vokal, gitar] - Bengt Karlsen [orgel, vokal] - Einar Lønnsberg [bassgitar, vokal].
Under ser vi Randor Nordnes i sitt rette element som "Elvis".

24. oktober 2004

MISTY FRA BODØ PÅ FINNSNES HOTELL

FOTO: TERJE FJELLSTAD

MISTY fra Bodø sto for musikken på Finnsnes Hotell i går kveld, men hadde fortjent bedre oppmøte. Å spille for de pengene som kommer inn på døra, ble ingen lukrativ affære. Nå holdt det kanskje til diesel den lange veien. De fremmøtte var i alle fall fornøyd med dansemusikken og applauderte helt til natta tok av. Fra venstre: Roar Karlsen [keyboard, vokal] - Jan Henry Ness [bassgitar, vokal] - Knut Skjemstad [gitar, vokal] - Ferenc Jacobsen [keyboard, vokal].

19. oktober 2004

Kom og Dans Målselv til Buktamoen Kro mandag 1. november 2004

Neste mandag er det siste kurs- og dansekveld på Vikingheimen, og fra mandag 1. november 2004 blir Kom og Dans Målselv å være på Buktamoen Kro. Derfor smilte DJ Odd Tangen lurt til danserne på den nest siste dansekvelden på Vikingheimen. Stedet har vært trivelig nok med svært bra dansegolv, men folk har ikke syntes noe særlig om beliggenheten. Nå gjenstår det å se om Buktamoen blir bedre ?


DJ Odd Tangen til venstre og DJ Bjørnar Haug til høyre -
FOTOS: TERJE FJELLSTAD
 

18. oktober 2004

Vellykket dansegalla på Finnsnes Hotell lørdag

Det ble en vellykket dansegalla på Finnsnes Hotell lørdag med Amadeus og Rikingan selv om oppmøtet kunne vært bedre. Kanskje skyldes det kollisjon med rockemønstringen i Finnfjordbotn, og kanskje burde arrangørene ha stukket hodene mer sammen på forhånd. OK, stemningen var på topp ! Fra Arne Aronsen i Amadeus har vi fått et par bilder som er noe redigert, nedenfor: - 

FOTOS: ARNE ARONSEN - AMADEUS [BILDEBEHANDLING: TERJE FJELLSTAD]
 

17. oktober 2004

Kom og Dans Målselv sliter med oppslutningen

I kveld er det den ukentlige dansekvelden som Kom og Dans Målselv arrangerer på Vikingheimen, men i hele høst har oppmøtet vært skralt med rundt 8-10 personer. Halve styret er borte, og Vikingheimen som geografisk plassering har vært en fiasko. Miljøet har drøftet situasjonen, men har nektet å gi seg. Nå vil man prøve å fremskaffe et fulltallig styre som skal ta tak i noen problemer samt se på virksomheten med nye øyne. Det skal være søkt om danselokaliteter flere steder hvor man for øyeblikket er mest optimistisk for Sameskolen i Troms på Andslimoen.

15. oktober 2004

Senja Swingklubb

FOTOS: TERJE FJELLSTAD


Tommy Stefanussen og Peggy Johansen ble ikke med på de opprinnelige bildene av styret i Senja Swingklubb, men her er de i alle fall !Fra venstre Tommy Stefanussen [ økonomiansvarlig ] og Peggy Johansen [ nestleder ]. Under: De to unge damene Silje Bergheim [ til venstre ] og Kristina Larsen [ til høyre ] i en eksperimentfase.

10. oktober 2004

Nedre Målselvfossen Feriesenter - bare steng for vinteren !

Rikingan og såkalt lygarkveld på Fossen i går kveld ble det nærmeste man kommer en total skivebom ! De som ikke var til stede, bør i dag prise forsynet. Det kom lite folk, og musikken tok til først en halv time senere enn vanlig. Etter nok en halv time med god dansemusikk overtok to vitsemakere en stor del av kvelden med langtekkelig bygdesexhumor og bannskap. Dette var helt enkelt å undervurdere folk flest og spesielt de som er trofast mot Fossen og dansekveldene på lørdager. Noen mener det er "harry" å reise over grensa for å kjøpe billige varer, det samme kan sies om den vare vi betalte 150 kroner for i går kveld ! Man ringer Fossen på forhånd og spør om fordelingen på dansemusikk og lygarkveld. Svaret er at man vil bruke pausene til lygarkveld. En slik løsning var akseptabel. Hvorfor fulgte man ikke det opplegg man lovte ut ? Mange danseinteresserte var i alle fall ikke nådige ! På den annen side kan man forstå at de nye eierne vil eksperimentere litt i markedet; noe som i dette tilfellet ikke uventet ble en fiasko - kanskje også på noe lenger sikt. I ettertid er det fremkommet opplysninger om at humoristene styrket seg på noen pils i forkant, og at en av dem dro ned i salen for å irettesette publikummere som kom med negative tilrop. Man bør kanskje ikke supe verken før jobben eller når man er tom i hodet !

19. september 2004

Linda Gail Lewis med band på Målselvfossen Nedre i går kveld

De som trodde dette var tradisjonell dansemusikk, ble nok skuffet. Med farten på topp nesten hele tiden, ble nok de fleste hengende igjen i svingene. Men bevares ! Skikkelig fartstrening kan iblant behøves. Linda er jo fryktelig intens, og lydbildet blir kanskje noe mekanisk og hardt i lengden. Egentlig passet fremføringen best som konsert, for øret og opplevelsen. Linda har utvilsomt en sterk og bærende stemme som nesten kunne stått seg alene. Derfor kan det tenkes at et annet tonefølge inklusive hennes egen bruk av keyboard burde har endret for å rettferdiggjøre sangen. Linda var i går innom blues, rock, country samt noen evergreens hvor hun var best i de to førstnevnte kategoriene. Det tradisjonelle publikum ved Fossen sviktet.

FOTOS: TERJE FJELLSTAD

Linda Gail Lewis til venstre intens og humørfylt hele kvelden. Til høyre musikere fra Tromsø. Regnet fra venstre mot høyre: Jack-Espen Williamsen [bassgitar, kor] - Espen Aronsen [trommer] - Rune Bræck [gitar, kor].

13. september 2004

DANSEGALLA I SØRREISA MED TYNN MUSIKK

Det er alltid en festlig ramme rundt dansegallaen i Sørreisahallen arrangert av Skøelv IGL. Vertskapet er pyntet sammen med hallen for 750 danseglade. Men når musikken blir hentet sørfra, venter man seg noe ekstra; spesielt når det gjelder Dænsebændet og Picazzo. Men det Picazzo serverte den første timen var jo mer beregnet på øret enn dansefoten; dvs. ganske tungrodd. Etter hvert skjønte gruppa hva som måtte til for å fylle golvet, men den slags fremgangsmåte blir jo litt uprofesjonell. Dænsebændet var nærmere dansegallatakter, men når en ikke kan ordinær vals som musikk betraktet, blir det ikke enkelt å finne godord. Vi har altså musikk her oppe i Nord-Norge helt på høyde med mange sørnorske grupper. Det er også naturlig at man vil ha avveksling, men da bør arrangøren unngå de mest blodfattige ! Og så alle disse unødvendige avbruddene i en pågående låt; en uskikk som fører til at noen bare blir stående der mens andre danser videre. Likeledes når stemningen daler: "Har dere det bra" ? - i all evinnelighet ! Det er heller ikke noe særlig oppmuntrende med slitte, slitne og skitne olabukser på scenen når vi andre har pyntet oss ! Man bør jo ha litt respekt for hverandre. Så hørte vi rykter om at ganske mange hadde sluppet inn for å ta opp plasser før dørene åpnet kl. 1900 ! Selv for de som sto langt fremme i køen, var det ikke mulig å finne helt ledige bord. Det bør være et tankekors i tillegg for Skøelv IGL !!! 

25. august 2004

60 på sesongens første dansekveld i Senja Swingklubb

FOTOS: TERJE FJELLSTAD

Oppmøtet var skikkelig bra på sesongens første dansekveld som Senja Swingklubb arrangerte i går i Grasmyrbotn. 


Harold Evensen kom helt fra swingmiljøet på Sortland for å danse. I tillegg var han DJ siste del av kvelden hvor han gjorde sine saker helt bra. I pausen fikk Harold overrakt gaver fra Senja Swingklubb; klubbens t-skjorte samt en ryggsekk. Harold er virkelig danseinteressert; hør her: 4-5 timer tar det med bil fra Sortland, så 2 timer dans og retur !

16. august 2004

Beat Coats på Målselvfossen lørdag

FOTO: TERJE FJELLSTAD

Beat Coats sto for danserytmene på Fossen lørdag kveld. Gruppa har meget gode musikere, men publikum klaget over for lange pauser. På Fossen er kravene store til de grupper som mener at de kan stå for noe når det gjelder dansemusikk ! Derfor danset de mest trengende også til pausemusikken. Her ser vi fra venstre: Dagfinn Karlsen [keyboard] - Arne G. Olsen [trommer] - Kjell Arne Røvik [bassgitar, vokal] - Pål-Einar Eilertsen [gitar, vokal]

7. august 2004

Topp dansemusikk av Torry Engh`s på Målselvfossen Feriesenter Nedre !

Nye Torry Engh`s sto for profesjonell dansemusikk på Fossen i går kveld. Bare så synd at flere ikke møtte opp for å svinge seg. Men det kan rette seg til i kveld.
Vi ser ofte at danseband ikke tar til å spille når de skal og i tillegg behøver lang tid på justering av instrumenter og anlegg. Imidlertid fikk vi her et skoleeksempel på hvordan en vare skal leveres. Gruppa var skikkelig pyntet, gikk rett opp på scenen og satte i gang. Man rettet seg også etter ønsker fra publikum når det gjelder lydnivå.
Som erstatter for tidligere trommis, er Tom Arne Fossheim kommet inn. Repertoaret var en passe blanding fra gruppens tidligere karriere og øvrige "evergreens" med sving, tango, vals og samba som hovedingredienser.  Nesten alle var til en hver tid ute på dansegolvet. Vårt råd: Kom til Fossen i kveld !

 • Faktaopplysninger:
  Navnet Torry Enghs har flere gjort krav på. En rettssak med forlik måtte til for å avklare forholdet. Tidligere medlem Trond Eliassen mente han eide navnet. Det samme gjorde dagens leder og veteran, Ivar Georg Hansen, som fortsatt setter sitt preg på bandet.
  Fra 1. august 2003 ble navnet endret til: Nye Torry Engh`s; noe musikerne er godt fornøyd med. Dansebandet har turnert Norge på kryss og tvers i mer enn 30 år og har fått nye medlemmer for å holde nivået oppe. I løpet av årene er det blitt mange kassett- og CD-innspillinger. Noen av disse er: "Hippie Hege", "Ai Ai Ai", "Karoline Kjøs", og "Du kan virkelig stole på gutta som har fylt 35". Nyere låter: "Blåe øyne", "Santorini" og "Stjerneskudd". Gruppa har også tegnet platekontrakt.
  [Kilde: NRK, Erik Forfod.]

  FOTO: TERJE FJELLSTAD

  Nye Torry Engh`s fra venstre: Vidar Sundbakken [keyboard, vokal] - Anders Johansson [saxofon] - Ivar Georg Hansen [vokal, keyboard] - Tom Arne Fossheim, ny og nesten skjult [trommer] - Bjørn Svendsen [bassgitar, vokal]

 

1. august 2004

"Nye" Sakarina var i humør på Fossen fredag, og det ble ikke mindre i går med MISTY fra Bodø !

På grunn av noe rask røyklegging og masser av folk på golvet ble det ikke enkelt å få bilde av "nye" Sakarina. Fra venstre: Jan Christensen [gitar] - Jan Sundberg [vokal] - John Verlo [trommer] er skjult, men kan ses i midten på arkivbildet nedenfor - Jan "Putte" Teigen [ny på keyboard/piano]  etter Arnfinn Johansen helt til høyre på arkivbildet nedenfor - Magne Christensen [bassgitar]. Det populære dansebandet spiller i kveld i Hamnvik under Ibestad-dagene.


[Arkivbilde] FOTO: TERJE FJELLSTAD

18. juli 2004

Ute På Prøve vokste utover natta

Tromsøgruppa Ute På Prøve startet med noe spinkel og hard lyd på Målselvfossen lørdag, men etter hvert som det kom mer folk; også på dansegolvet, ble resultatet atskillig bedre. Kanskje har mange grupper "hørt" for mye på hverandre. Hang til listepop-navn fra 70 /80-tallet er ikke det som pirrer dansefoten mest. Senere på kvelden fant gruppa frem til mer dansbare låter. Dessverre tror mange musikere at hurtig sving er folkeønsket. Det totale inntrykk: Gruppa har meget gode musikere, og folk flest likte seg på golvet !

FOTO: TERJE FJELLSTAD

Fra venstre: Trond Vegtun [bassgitar] - Ronny Holden [trommer] - Kenneth Nilsen [gitar]  

15. juli 2004

Vellykket onsdagsdans på "Pila" !

Det var en svært vellykket onsdagsdans som ble arrangert i går midt i den ordinære danseferien. Alle danset som besatt selv om musikken ikke var levende. Det er noe uklart om neste dansekveld blir om en eller to uker, men oppdatering vil skje på denne siden til høyre lenger ned.

11. juli 2004

Snipp, Snapp & Snute humoristisk innslag på Fossen

Det kunne og burde vært flere på Målselvfossen Feriesenter Nedre i går. Dansemusikkgruppa Snipp, Snapp & Snute fra Andenes var nemlig et bekjentskap med iboende kvaliteter. De kommer nok tilbake. Gruppa hadde en egen vri på enkelte kjente låter som vi neppe har hørt før her på berget. Imitasjon og humor var det også. Når rytmene ligger på boks og øvrig vokal, instrumenter skal legges til nøyaktig, kan dansefoten enkelte ganger få problemer. Vi merket det og vet at slike ting kan justeres. Stemningen var det ikke noe å utsette på; der bidro Snipp, Snapp & Snute skikkelig !

FOTO: TERJE FJELLSTAD

Fra venstre: Anders Laupstad [gitar] - Dag-Vidar Jensen [keyboard, vokal] - Øystein Berg Olsen [gitar, vokal]   

10. juli 2004

Papagena

Av Terje Fjellstad:
I går kveld gjestet min ringe person Papagena i Tromsø. Å skrive hjem om det, burde vel strengt tatt ikke være nødvendig, men historien er kanskje forsvarlig likevel ?
Vi [i det tradisjonelle dansemiljøet] har mange ganger vært misfornøyd med deler av musikktilbudet her i Midt-Troms. Flere har sagt: "Terje, du som liker å danse og liker damer, bli med til Papagena" ! Påtrykk i diverse positive variasjoner har jeg levd med i mange år, men i går var timen slagen: 2 timer i min bil, og vips så var jeg i Tromsø, i Storgata !
Men hvor i all verden var dette folkeliv i universitetsbyen ? Stille og rolig, bare forstyrret av et påtatt dristig kvinnelig utdrikningslag som enkelte turister syntes noe pirrende.
Det var Papagena jeg skulle skrive om ! Var vel egentlig først der, men så kom to skjærer. Etter en lang runde om hvor de skulle sitte, ble resultatet nabobordet. Nebbet til den ene gikk ustanselig. Den andre var uvanlig til skjære å være: Den lyttet høflig eller kanskje den følte seg tvunget. Fremdriften i historien var minutiøs; ikke en eneste liten detalj slapp unna før konsentrasjonen sviktet. Løsningen var grei. Skjæra som lignet et gammelt slitent maskingevær, begynte bare forfra ! Plutselig ble det stille. Paret hadde oppdaget en "Gregory Peck" et stykke unna. Feilen med denne "Peck", var imidlertid totalt manglende sidesyn i retning nettopp disse to.
Før midnatt var det nesten folketomt. Musikken gikk på "auto" - om att og om att. Et par russiske damer hadde fått en magnat mellom seg, men tilbudet var tydeligvis ikke bra nok. Mer interessant virket SMS. La merke til ei av barpikene som ustanselig måtte har mer "wet look" på truten i stedet for å ekspedere gjester.

Etter hvert ble det mange også i mitt hjørne. Alle hadde lyst til å skåle, men ei stor, kraftig snelle ville absolutt vite mer om meg. Jeg fortalte litt om den nye nabobyen [til Tromsø] for å hindre hull i hodet mitt. Så tenkte jeg på dobbeltsenga mi; hvordan jeg i all enkelhet kunne knust den til pinneved. Finnsnes sto nemlig høyest på lista hennes ! Da er det godt å vite at EU har standardkrav for det meste.
Musikken var forholdsvis variert med hang til discorytmer. Engelske DJ´s er seg selv lik. De ser aldri ut til å skjønne norske ønsker. Et par fra svingmiljøet i Tromsø gjorde sine saker bra, men noen danseopplevelse for meg ble det aldri. Fordelen med okseløpet i Pamplona: Det tar slutt etter kort tid ! På dansegolvet må man leve med de som aldri evner å bruke ledige flater. Oppdaget forresten ei dame med litt dybde og kvinnelighet, men hun var tydeligvis andres eiendom. Noen lesper vrikket som besatt og uten talent. 
Kjente meg faktisk lykkelig på hjemveien. Gresset er ikke nødvendigvis grønnere på den andre siden !

4. juli 2004

ÅRETS HØYDEPUNKT DA AMADEUS OG RIKINGAN BØD PÅ STOR DANSEGALLA UNDER "SOMMER I SALANGEN" I GÅR !

"Sommer i Salangen" traff perfekt i går kveld under en ellers ustabil årstid. Solen strålte over bygda med velvillige 20 grader. Fra teltet  på Lundplanet kunne vi se utover Salangen som lå der helt stille. Innenfor skapte Amadeus og Rikingan den stemninga med dansemusikk i særklasse. Det var ingen som lot seg be to ganger om en sving. Arrangørene fortjener ros for skikkelig telt, bra dansegolv og gode forfriskninger - alt til fornuftige priser !

FOTOS: TERJE FJELLSTAD

Fra venstre: Dave Ellingham [ gitar, vokal] - Arne Aronsen [ keyboard, vokal].


Fra venstre: Petter Dahl [gitar, vokal] - Gunnar Stellander [saxofon, trekkspill, vokal] - Rulle Jakobsen [bassgitar, vokal].


Dette bildet er tatt før folk egentlig begynte å komme.

27. juni 2004

SATURN - OVERRASKELSE PÅ MÅLSELVFOSSEN

Dansebandet Saturn fra Alta var en stor positiv overraskelse på Målselvfossen i går kveld. Gruppen sto for variert og god dansemusikk hele kvelden og kunne vel ha gitt ekstranumre til utpå morrakvisten dersom rammene hadde tillatt det. Skal man tro publikum, er kravet at bandet må tilbake senere i sommer !
[Saturn spiller for øvrig på dansegalla i Kvalsund den 4. september 2004 sammen med Rikingan - se danseplan til høyre.]

FOTO: TERJE FJELLSTAD

Fra venstre: Asbjørn Halvorsen [keyboard, vokal] - Bjørnar Pedersen [sologitar, vokal] - Einar Helgesen [slagverk] - Steinar Stensland [bassgitar, vokal] - Are Leinan [rytmegitar, vokal].

26. juni 2004

FISKETUR TIL SULTINDVIK [Senja Swingklubb]

Medlemmer i Senja Swingklubb var i går gjester hos Bodil Nordgård i Sultindvik. Det var dekket på i naustet, men været var så varmt og godt at vi ikke trakk inn der før ut i de små timer. Fisk ble det i mengder. Den ble kokt i sjøvann helt omgående. Selv om forretten var vanlig grillmat, smakte hovedretten aldeles fortreffelig. De svingdansere som ikke var til stede, gikk glipp av et minne for livet. Bodil og hennes foreldre fortjener virkelig takk for ganske store forberedelser ! Båten la grunnlaget for fint fiske. Vi kunne til og med se niser som gikk gjennom matfatet.
FOTOS: TERJE FJELLSTAD
Eva og Bjørnar koker fisk.

Gode og mette etter hvert, og fiskehistoriene blir ikke dårligere.

20. juni 2004

ALBATROSS PÅ MÅLSELVFOSSEN

FOTOS: TERJE FJELLSTAD

Besetningen i Albatross fra venstre: Idar Johansen [keyboard, trekkspill] - Andrè Simonsen [bassgitar] - Leif Berg [trommer] - Yngve Svendsen [gitar, vokal] - Harald Olsen [keyboard, gitar]. Alle medlemmene trår til med litt sang når det passer.      TILBAKE

15. juni 2004

KOM OG DANS Målselv avsluttet i går før sommerferien med en sammenkomst på Befalsmessa, Bardufoss flystasjon
Nedenfor følger noen bilder

FOTOS: TERJE FJELLSTAD

Kveldens spillemann, Karsten Nordli - til venstre
Over og under: Mange fra Senja Swingklubb møtte opp
Eirin til venstre

[BILDENE OVENFOR FRA AVSLUTNINGEN TIL KOM OG DANS MÅLSELV.]

 
 
 
 
 
 
 
 

Dette er en ivrig kar, Harold Evensen som ofte reiser helt fra Sortland for å danse enten i Målselv eller på Senja. Det er en tur på 4-5 timer en vei. Harold tilhører svingmiljøet på Sortland.

 

 

13. juni 2004

Cha-la-Boyz overrasket positivt på Målselvfossen lørdag kveld.
[Dessverre oppsto det en feil med bildene som gjør at de ikke kan legges ut. Det blir ved neste korsvei.]
Cha-la-Boyz kommer opprinnelig fra Lavangen. Gruppa viste oss at kun to personer kan lage fin dansemusikk. De to er: Harald Svendsen [gitar/vokal] og Torstein Sørensen [vokal]. Sørensen forteller at gruppa har spilt i mange, mange år over hele Nord-Norge; musikk som voksne folk liker å høre og danse til. Publikum ble fornøyd på Målselvfossen !

12. juni 2004

HELE SAKEN

Sakarina i storform på Målselvfossen i går kveld
Her følger et par bilder fra scenekanten.
[Dessverre ble ikke alle medlemmene med på grunn av røyklegging.]


FOTOS: TERJE FJELLSTAD

11. mai 2004

Karsten Nordli - Inger Svendsen med tredjeplass i åpent sving-NNM

Karsten Nordli - Inger Svendsen fra Senja Swinglubb ble nummer tre i det åpne NNM i svingdans som ble arrangert på Fauske 8. mai. Paret deltok i folkesving senior. I sving Boogie Woogie voksen klasse B ble Cato Stykket - Kristine Fosli og Richard Hansen - Tonje Brandser 5 og 6. Disse representerte Dans Finnsnes. Ole Chr. Torstensen - Kristine Torstensen, Dans Finnsnes ble treer i sving Boogie Woogie junior klasse B. 38 par deltok individuelt fordelt på 10 klasser. Dessuten var det showklasse for barn og voksne.

2. mai 2004

Trapez i storslag på Tårnet i går kveld !

Dessverre var det ukjent for GB at Trapez fra Borkenes gjestet Tårnet på Andselv i helga, men av en eller annen mystisk grunn innfant herværende redaktør seg først av alle på lørdag kveld. Trapez spilte svært variert; første sekvens for den eldre garde - deretter mer mot de yngre. Fullt av folk ble det, de fleste koste seg; damene fikk sin dose disco for seg selv osv. osv. Trapes har en kul humor mellom dansemelodiene, og de er flinke musikere som behersker nesten alt mulig. Men da gruppa annonserte en skikkelig klintango uten tangorytmer, skjønte man at alle kan ta feil ! Men hvorfor har de nye eiere revet ned alle de fine dekorasjonene som var under Amadeus-tiden ?   

22. mars 2004

Amadeus og Rikingan på Finnsnes Hotell
Sist lørdag gjestet disse to meget populære danseband Finnsnes.

For å si det rett ut; folk i Midt-Troms er helt gærne etter å danse. Derfor er Amadeus og Rikingan velkomne med sin humor og lune spillestil. De har med eget dansegolv og videoutstyr slik at de som ønsker det, også kan danse lenger ut i lokalet. Fem sammenhengende dansetimer med sving, tango, vals, samba og rolige gådanser gav et meget krevende publikum full valuta.
GB har fått et par bilder fra Amadeus. Bildene er noe redigert.
FOTOS: AMADEUS [Arne Aronsen]

 
Begge bildene fra dansegalla på Finnsnes Hotell 20. mars 2004.

 

DANSEGALLASTEMNING LØRDAG KVELD MED SAKARINA PÅ FINNSNES HOTELL

FOTOS: TERJE FJELLSTAD

SAKARINA FRA VENSTRE: JAN CHRISTENSEN: GITAR - JAN SUNDBERG: VOKAL - JOHN VERLO: TROMMER - MAGNE CHRISTENSEN: BASS - ARNFINN JOHANSEN: PIANO


FRA VENSTRE: JAN CHRISTENSEN: GITAR - JAN SUNDBERG: VOKAL - JOHN VERLO: TROMMER


FRA VENSTRE: MAGNE CHRISTENSEN: BASS - ARNFINN JOHANSEN: PIANO

31. januar 2004

FOTO: TERJE FJELLSTAD
Leif Kildahl fra Gibostad fra hans opptreden på Pila Den Andre  fredag 30. januar 2004 under artistnavnet: Leif is Life.

25. november 2003
FOTOS: TERJE FJELLSTAD -
GB

DEMO PÅ AVSLUTNING GRUNNKURS ARRANGERT AV SENJA SWINGKLUBB


NOEN ØYEBLIKKBILDER HVOR INSTRUKTØRENE BODIL NORDGÅRD TIL VENSTRE OG BRITA JOHANSEN TIL HØYRE VISER INNHOLD FRA KOMMENDE KURS VIDEREGÅENDE SVING PÅ NYÅRET 2004. DESSVERRE GIR ØYEBLIKKSBILDER BARE BEGRENSET INFORMASJON.

13. november 2003

FOTO: TERJE FJELLSTAD [Gisund Budstikke]

Bo Pedersen og " hans orkester"  spiller opp til dans annen hver onsdag på Kulturhuset i Sørreisa mellom kl. 1900 - 2130. Dette bildet er tatt 12. november 2003. Fra venstre ser vi: Arnfinn Sollied: Trekkspill/Keyboard - Edmund Lauritzen: Trekkspill - Per N. Hansen: Gitar - Bo Pedersen: Vokal og Harry Lauritsen: Bass. Gruppen spiller dansemusikk for godt voksne, og det var mange lovord å høre blant de vel 50 pensjonistene som danset sving, vals, tango etc. Sosialt var det også med kaffe, vafler og utlodning av vin.

4. november 2003

FOTO: TERJE FJELLSTAD [Gisund Budstikke]

Utsnittsbilde  fra 2. kurskveld på Grasmyr ledet av Bodil Nordgård. Dette er første grunnkurs som arrangeres av Senja Swingklubb

27. oktober 2003.

Fra 1. dag på videregående svingkurs - Kom og Dans Målselv [Se Gisund Budstikke].

FOTO: TERJE FJELLSTAD

Alle skifter partner for hver gang instruktøren
viser noe nytt, og det kommer en ny melodi


FOTO: TERJE FJELLSTAD


Nok en detalj som gjennomgås

FOTO: TERJE FJELLSTAD

DEMO I FRA VIKINGHEIMEN 20. OKTOBER 2003

FOTO: TERJE FJELLSTAD

DEMO II FRA VIKINGHEIMEN 20. OKTOBER 2003
 

RETTSOVERGREP MOT EIENDOMMEN FJELLSTAD 21, 36-37 I TRANØY
LES MER på nyhetssiden til GB

25. juni 2005

Bjørn & Hilde ...

FOTOS: TERJE FJELLSTAD

 

18. juni 2005

Sommeridrettslekene...

Sakarina i Barduhallen under sommeridrettslekene.   
FOTO: TERJE FJELLSTAD


Karsten Nordli sto for fin musikk fredagskvelden på Nybrottsheimen, Aspelund.     FOTO: TERJE FJELLSTAD

1. juni 2005

Siste dansekveld før ...

Ukens danserinne i Senja Swingklubb

GB har valgt Veronica Hanssen til UKENS DANSERINNE i Senja Swingklubb.


For en uke siden trakk Eva Line Nergård det lengste strået i lotteriet om vogga. I går kveld ble hun også trukket ut som ballkortvinner, men vogga gledet nok mest; se bildet under.
Nå gjelder det å smi mens jernet er varmt !


Vera Reiertsen,  Mefjordvær. 
Hilde Reiertsen, Mefjordvær.


Kristine Elvebakk, Finnsnes.

31. mai 2005

Avslutning før sommerferien til Kom og Dans Målselv

Tekst: Terje Fjellstad
I går kveld arrangerte Kom og Dans Målselv avslutning før sommerferien. Det ble servert varmrett i dansepausen. GB bringer et par bilder fra en trivelig kveld.


Nydelig varmrett smakte fortreffelig i pausen etter en time med svingdans.
Her skjer muligens et etikettebrudd, men kan forklares med en gnagende sultfølelse til tross for at minst to porsjoner var forsvunnet som dugg for solen !                  FOTOS: TERJE FJELLSTAD

29. mai 2005

Misty [enkeltbilder nedover]

FOTOS: TERJE FJELLSTAD

Roar Karlsen [gitar, vokal]

Jan Henry Ness [bassgitar, vokal]
Knut Skjemstad [gitar, vokal]
Ferenc Jacobsen [keyboard, vokal]

24. mai 2005

Takk fra Lions
Senja Swingklubb har fått takkebrev fra Lions Club for sin innsats med danseinnslag under årets 17.maifeiring på Finnsnes.
FOTO: TERJE FJELLSTAD

5. mai 2005

Ukens dansepar i Senja Swingklubb

Ann-Jeanette Nergård [til venstre] og Kristina Larsen er av GB kåret til ukens dansepar i Senja Swingklubb. Bildet er tatt på Grasmyr tirsdag 10. mai 2005.
FOTO: TERJE FJELLSTAD

5. mai 2005

Onsdagsdansen på Amadeus over for denne gang

4. mai var siste onsdagsdans på Amadeus [Andselv, Bardufoss] før sommerferien. Hva som skjer til høsten er noe uklart, men man regner med å starte opp i september.
Inge Voll har  snurret plater, det har vært utlodding av vin med sosialt samvær.

Under: Inge Voll funderer på hva publikum ønsker.


FOTO: TERJE FJELLSTAD

4. mai 2005

Inger Svendsen - Karsten Nordli nr. 4 i Alta - i Sving NNM

Se omtale og resultater på sportssiden  LES MER 

27. april 2005

Senja Swingklubb gjorde stas på flere i går kveld !

Men først og fremst var det ekteparet Eva og Leif Simonsen som begge fyller 50 år i vår

Begge presterte imidlertid å bli hjemme under denne oppmerksomheten med kake og det hele. Mer nøyaktig; Leif fyller 50 i dag, og Eva den 13. mai. Begge har vært en del av den såkalte harde kjerne i Senja Swinglubb,  og i dansemiljøet før klubben ble stiftet. Den fine kaken foranlediget også at 4.-plassen til Inger Svendsen / Karsten Nordli under NNM i Alta, ble nevnt; også at Eva Line hadde fødselsdag 23. april.

Senja Swinglubb skal for øvrig markere dansens dag på Torget [Finnsnes] lørdag 30. april sammen med Dans Finnsnes og linedansere fra Sørreisa - mellom kl. 1100 - 1200.


På bildet er det nestleder i Senja Swingklubb, Peggy Johansen, som holder frem den fine kaken under dansen i går kveld .
FOTO: TERJE FJELLSTAD

Sving-NNM i Alta uten interesse for Norges Danseforbund !
HELLER IKKE Altaposten og arrangøren LiTi Dansestudio bryr seg !

I helga arrangerte LiTi Danseklubb i Alta åpent NNM i sving / rock`n roll uten at man sent tirsdag kveld kunne finne resultater fra konkurransen. På nettstedet til Norges Danseforbund har det ikke vært oppdatering på lenge når man ser bort fra omtale av NNM i Fauske for ett år siden.  Bedre står det ikke til med Nord-Norsk Dansekrets. Det har vært ønsker om å melde Senja Swingklubb inn i Norges Danseforbund [Norges idrettsforbund]. Slike tanker må vel nå være torpedert for en god stund fremover. Så er det vel heller ingen tvil om at hovedansvaret for denne misère, må plasseres hos arrangøren. At en arrangør av idrettsstevner ikke sender resultatlister til media, kjenner vi så alt for vel til. Altaposten forteller oss hvor rått og heftig mesterskapet var, men det nekter vi å tro.
Det går rykter om at Inger Svendsen / Karsten Nordli fra Senja Swingklubb ble nr. 4, og at en danserinne fra Gibostad deltok med partner fra Tromsø på vegner av et svingmiljø der. Men som sagt; vi har bare lest innbydelsen.