DANS 2006

 

TERJE FJELLSTAD - HOVEDSIDE


STATISTIKK: 2.268 SITES - 27.523.793 KBYTES - 4.600 VISITS - 17.016 PAGES - 226.832 FILES - 266.319 HITS i SEPTEMBER 2010 [NYTT REKORDBESØK I SEPTEMBER 2010].

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet -  Copyright © TERJE FJELLSTAD.

Tidspunkt for siste oppdatering:

 Gisund Budstikke
DANS 2006 [ TRADISJONELL ]

TERJE FJELLSTAD
REDAKTØR


 

RETTSOVERGREP MOT EIENDOMMEN FJELLSTAD 21, 36-37 I TRANØY
LES MER på nyhetssiden til GB

 


 


FOTO: TERJE FJELLSTAD

Fra Botnhamn mot Sommarøy.

 

 

 

 

FOTO: TERJE FJELLSTAD

Fjellsmelle [Silene acaulis] på Kistefjell 7. juli 2005.

  

16. desember 2006

TEKST og FOTO: TERJE FJELLSTAD
Kom og Dans Målselv arrangerte sist torsdag kveld avslutning på høstsesongen, og en verdig markering for at styret legger ned virksomheten inntil videre.  Dansen foregikk på Amadeus til flott musikk ubundet av eventuelle dogmer. Kanskje er det Odd Tangen som med sin glødende interesse for spillejobben, har holdt det hele i gang denne høsten ?!  
Her ser vi et utsnitt fra festmiddagen på Bardufoss Hotell; bestående av en aldeles luksuriøs juletallerken hvor et par av våre mest kjente firbente "venner" lot seg representere separat samt en mer felles utgave. Kristoffer Haugenes [se bildet i midtspalten] holdt en inspirert tale til leder Mona Strøm Pedersen og det øvrige styret [se bilde i midtspalten] hvor det ikke ble spart på konfekten i en positiv omtale av deres betydelige innsats for å redde miljøet !

28. november 2006

FOTO: TERJE FJELLSTAD
Dette bildet av Sakarina finner du også på nettstedet til dansebandet. Det ble tatt under Nord-Norsk Dansebandfestival sist sommer. Se for øvrig reportasje den 9. juli 2006.

24. november 2006

Kom og Dans Målselv
LEGGES PÅ IS !

GB
-
 Terje Fjellstad
Styret med Mona Pedersen som leder, meddelte på dansekvelden i går at 14. desember 2006 inntil videre blir siste dansedato ! Siden man startet opp den 5. oktober, har besøket vært svært dårlig, og nå er det stopp ! De som fortsatt ønsker å danse, blir anbefalt å dra til Senja Swingklubb, Grasmyr; på tirsdager kl. 2000-2200.

8. november 2006

GB -  Terje Fjellstad

Senja Swingklubb skjuler musikkhonorar til Rikingan !

Senja Swingklubb får Rikingan på besøk under Senjarock 2006 som arrangeres 24. - 26. november. Bandet skal spille på festen lørdag kl. 2100 - 0100, men klubben vegrer seg for å opplyse hva herligheten koster. På dansekvelden i går kunne leder ikke si noe mer enn at " prisen var for høy " slik at man i stedet måtte spare på pengene til festmaten.
Det skal ikke her
dveles ved om man er i ferd med å betale for mye til gruppa, eller om den fortjener honoraret. Poenget i denne sammenheng er imidlertid hvorfor klubbens medlemmer ikke får kjennskap til vederlaget. At beløpet er meget betydelig, kan det ikke herske noen tvil om. Det har leder selv bekreftet. Det er også et spørsmål om Rikingan har krevd hemmelighold hvilket i så fall neppe kan aksepteres ? Selv om Senja Swingklubb har rimelig god økonomi, tror jeg at man ikke skal ta det for gitt at medlemmene vil utføre gratisarbeid for arrangementet så lenge det mangler åpenhet om en meget betydelig kontrakt !

16. oktober 2006

GB -  Terje Fjellstad
SISTE: Rikingan opplyser til GB at man ikke vet om det blir noen dansegalla ved Finnsnes Hotell før i 2007. Den planlagte galla kunne ikke arrangeres fordi hotellet manglet kapasitet på aktuelt tidspunkt.

DANSEGALLA VED FINNSNES HOTELL LØRDAG 21. oktober UTSATT INNTIL VIDERE !
Lørdag 21. oktober 2006: Amadeus og Rikingan med
dansegalla på Finnsnes Hotell, Finnsnes.

14. oktober 2006

Festmiddag for campinggjester og innbudte på Fossen

FOTOS: TERJE FJELLSTAD
Det var store forberedelser lagt ned av eierne på Fossen da det i går kveld ble arrangert festmiddag for campinggjester og spesielt innbudte. Menyen besto i hovedsak av selkjøtt, selkjøttgryte, reker med diverse garnityr samt god drikke og kaffe. Dansemusikken etterpå ble forestått av husets "eget" danseband Runaway. I kveld  fortsetter avslutningen på sesongen med danseweekend hvor Runaway og Sakarina spiller opp.

29. september 2006

GB -  Terje Fjellstad
Leder for dansebandet Runaway, Tormod Berg, opplyser til GB at Bjørn Heireng vil være et forholdsvis fast innslag i gruppa som hittil i 2006; hvor han er til stede i et par spillejobber hver måned.

6. september 2006

Siden 25. august har en ikke kunne publisere noe på nettstedet grunnet datafeil [extensions] som det ikke har noen hensikt på forklare nærmere.

13. august 2006

Amadeus og Runaway med Bjørn Heireng var topp !

GB -  Terje Fjellstad
Under Finnsnes i Fest tydet mangt på at Fossen var på vei opp. Denne helgens danseweekend ble et nytt steg i rett lei. Ganske bra med folk og dansestemning hele tiden på topp, får være de viktigste stikkord ! Amadeus og Runaway med Bjørn Heireng klarte denne gang å forene flott og variert dansemusikk med lun humor fra scenen. Det siste må vel krediteres Arne Aronsen og Bjørn Heireng. Denne gangen kom det også ganske mange dansere fra Tromsø hvor tilbudet er brukbart sånn til vanlig. Det viser at Fossen kan hevde seg. Det viser også at det er vel så bra sting og trøkk i vår lokale musikk sammenlignet med de store sørfra.  [Bilder av musikerne i Runaway finner du i reportasje 20. mai 2006; tilsvarende for Amadeus den 28. januar.]

23. juli 2006

GB -  Terje Fjellstad
Metz på Fossen helgen som gikk

FOTO: TERJE FJELLSTAD
Metz fra venstre: Brynjar Johansen [gitar] - Helge Berg [keyboard, vokal] - André Stifjell [trommer] og Sigbjørn "Siggen" Langøen [bassgitar].
Det har stått på trykk i flere sammenhenger at bandet kommer fra Oslo, noe som er rimelig langt fra sannheten. Johansen, Berg og Stifjell er fra Grovfjord, Langøen fra Bergen. Stifjell er DJ og salgskonsulent, mens de øvrige studerer musikk ved høyskolen i Volda.
Det siste var lett å høre, men selve musikksjangeren tiltrekker vel egentlig et yngre publikum enn de som vanligvis frekventerer Fossen. Det så man på dansegolvet i går kveld. Det ble også litt for mange gjentakelser, noe som kan tyde på at repertoaret kanskje er i smaleste laget. En viss hang til alt for mange og alt for hurtige svinglåter var det også. Den flotte svingmelodien Jambalaya ble for eksempel så ødelagt at man egentlig med nød og neppe hørte hva det skulle være. Her har gruppa en liten vei å gå, men selvfølgelig avhengig hva målsettingen er.
Man skal heller ikke glemme en del positive trekk: Bandet viste seg å bestå av gode musikere med stor spilleglede. På fredag kom det alt for få, men i går kveld da atskillig flere møtte opp, ble stemningen rimelig bra. Bandet var også svært nøyaktig med klokka i forhold til spilletid og pauser samt null pils med opp på scenen.
Metz er ikke et danseband i vanlig tradisjonell mening. Repertoar, toneart og temperatur representerer en modernistisk retning for å komme en yngre generasjon i møte; en smeltedigel hvor et utall grupper er til stede.  Problemet for de som danser er som oftest at de fleste musikere sjelden eller aldri er på deres banehalvdel !

17. juli 2006

GB -  Terje Fjellstad
Til helgen avslutter dansebandet Metz sin turne i Nord-Norge, nettopp på Fossen, med et kravstort dansepublikum til stede på fredag og lørdag. Det er ikke ofte GB tillater noen å skryte av seg selv. Denne gangen gjør vi et lite unntak fordi vi aner at dette orkesteret har noe å fare med. Herved følger noen linjer fra vaskeseddelen: .

"Nu har du muligheten til å høre et 4 manns orkester som virkelig svinger. Dansebandet Metz er et orkester som består av rutinerte musikere med allsidig erfaring. Orkesteret leverer dansemusikk med låter du garantert vil kjenne igjen og som får dansefoten til å riste. Alt bundet sammen av stor spilleglede og høy dansefaktor. METZ består av: Brynjar Johansen [gitar, sang] - Sigbjørn Langøen [bass, sang] - Helge Berg [tangenter, sang] - Andrè Stifjell [trommer]".
Les mer på:
http://www.metzband.com  [Dersom du får opp krav om brukernavn - passord, klikk på : Avbryt.] Se for øvrig kalenderen helt ute til høyre.

9. juli 2006

Suksess for Nord-Norsk Dansebandfestival 2006 !

GB -  Terje Fjellstad
Arrangøren hadde ikke helt oversikten ved midnatt, men anslo at 11-1 200 mennesker var inne på festivalområdet lørdagskvelden. Det betyr 2 000 samlet for helgen; 300 mer enn i fjor. En får tro at resultatet er en utvilsom økonomisk suksess.
Med hensyn til dansen og den sosiale side, ble helgen helt topp. Det kom folk fra alle vegne og flere vennskap oppsto tydeligvis i fornyet form.
Lørdag regnet det kraftig på ettermiddagen, men lyste opp utpå kvelden. Selv om ikke taket over dansegolvet ble helt nødvendig, var det til stor nytte likevel for stemningens del. Etter hvert virket også videooverføringen inn mot restauranten.
Den nye organiseringen med danseplatting og uterestaurant nær opp til hovedbygningen, skapte fortettet stemning og ble rasjonelt for både arrangør og publikum. Ved et så betydelig arrangement er det alltid noe å lære. Det blir sikkert tatt i betraktning når neste års dansebandfestival skal i støpeskjeen.  Festivalen er etter bare 2 år blitt unik;  ikke bare for vårt distrikt, men også til en viss grad for hele landsdelen ! Nedfor følger en bildereportasje i den rekkefølge gruppene var på scenen: -

FOTOS: TERJE FJELLSTAD
Dette bildet er tatt svært tidlig. Da stemningen var på topp ved midnatt,  kunne man multiplisere med 10.


Dette er nyere utgave av Sakarina fra venstre: Jan Christensen [gitar, vokal] - Jan "Putte" Teigen [keyboard, vokal] - Jan Sundberg [vokal] - Kjell Einarsen [trommer] - Magne Christensen [bassgitar, vokal]. Kjell Einarsen fra Bodø kommer fra Paal Arnesen Band. Denne jobben er for anledningen et slags vikariat i Sakarina. [Jan Sundberg sluttet for kort tid siden, men lukten av sagmugg ble til slutt for sterk !]


Steinar Engelbrektson Band fra venstre: Hans Christian Humberseth [gitar] - Tore Leiren [keyboard] - Steinar Engelbrektson [trekkspill] - Tor Ove Sjåstad [trommer] - Bjarte Haugen [bassgitar]. Oddmar Varpe, ikke med på bildet; er lydmann og sjåfør.


Kikki Danielson & Roosarna fra venstre: Kjell Roos [gitar, vokal] - Daniel Wirenberg  [gitar, keyboard, vokal] - Kikki [Ann-Kristin] Danielson [vokalist] - Kent Loven [trommer, vokal] - Anders Roos [bassgitar, vokal]. Kikki har tidligere vært gift med Kjell Roos som hun har to barn med. Kjell Roos har vært leder for Roosarna som for øvrig titt og ofte har skiftet navn sammen med Kikki.


Dansemiljøene er bestandig trivelige. Dette bildet er tatt fredag kveld på Fossen ved siden av dansegolvet.

8. juli 2006

Bildereportasje fra Nord-Norsk Dansebandfestival 2006 på Fossen fredag

GB -  Terje Fjellstad
18
˚ C, lav kveldssol og dans kombinert med grillstemning ga suksess på den første egentlige festivaldagen. 850 mennesker skiftet på å danse seg svette. De som ikke var til stede i går, men bor i vårt fylke, bør absolutt møte opp i kveld. Det er meldt enda mer sommervær, og lørdagskvelden kan bli noe man kommer til å minnes i lang tid ! [Se programmet helt til høyre.]

FOTOS: TERJE FJELLSTAD
Svenske Höilands fra venstre: Micke Åbrink [keyboard] - Mike Loiske [gitar] - Jocke Sehlin [trommer] - Jan-Erik "Janne" Höiland [vokal] - Fredrik Ström [bassgitar].


Saturn:  Navn og instrumenter finner du i reportasje 7. mai fra Rustadansen.


Dansebandet Mix: Navn og instrumenter finner du i reportasje fra dansegalla på Sjøvegan 2. juli.


Holmsvé fra venstre: Snorre Westrun [gitar] - Ronny Waagen [keyboard] - Tonny Roten [steelgitar etc.] - Joar Petter Holmsvé  [vokal] - Lars Westerfjell [trommer] - Harald Fjelldal [bassgitar].


Parti fra dansen. På det meste var det dobbel så mange. [Kanskje noen kan se seg selv på jobben mandag !]

7. juli 2006

Flott åpning for Nord-Norsk Dansebandfestival 2006 på Fossen !

GB -  Terje Fjellstad
Det kom langt flere til Fossen i går kveld på åpningen av Nord-Norsk Dansebandfestival 2006 enn man hadde ventet eventuelt fryktet. Det var helt fullt på dansegolvet det meste av tiden. Runaway sammen med Bjørn Heireng har aldri vært bedre ! Det er  nå bare å håpe at været holder seg noenlunde i helga. Skulle det bli regnbyger, har arrangøren tatt høyde for tak over utedanseplassen. Ellers blir det lyd og bilde på storskjerm inne hvor man også kan danse.
Tormod Berg
var overfor GB strålende fornøyd. At det ikke er noen spøk å arrangere festival i denne sammenheng, blir budsjettet det beste eksempel på. Nærmer seg en halv million i omkostninger; i følge Berg som er en av eierne på Fossen, arrangør og i tillegg leder av dansebandet Runaway ! Det er ventet storinnrykk og det fortjener, nær sagt; ALLE  !

FOTO: TERJE FJELLSTAD
Dette bildet er tatt før dansen egentlig kom i gang. Senere var det helt fullt.

5. juli 2006

Stor spenning knyttet Nord-Norsk Dansebandfestival 2006 på Fossen !

GB -  Terje Fjellstad
SISTE: Saturn kommer ikke på torsdag. Når det gjelder dansegolvet, er det slik at man har mulighet for tak dersom det blir regn. [Kfr. oppdatering i kalender helt til høyre.]

Dagen før festivalen er spenningen på topp. Dessverre kan det meget vel hende at oppstarten i morgen på torsdag ikke går etter planen. Saturn fra Alta som skulle dele spillejobben med Runaway på innescenen, kommer antakelig ikke. I så fall, spiller Runaway alene sammen med Bjørn Heireng [tangenter, vokal] ordinært program.  [Se oppdatering av kalenderen helt til høyre. Billettpris på torsdag blir 100 kroner.]
På fredag og lørdag blir det betydelige endringer i selve timeplanen kfr. oppdatert kalender her. Konferansier under festivalen vil være Jan Erik Høiland. Lyd og bilde kommer alle dager på storskjerm fra utescenen til danserestauranten.
Utescenen blir ikke på fjorårets sted, men i tilknytning danserestauranten via nødutgangen. Selve scenen har tak, men ikke dansegolvet. Været meldes å bli bedre og varmere frem mot helgen. Så er det bare å håpe at folk kjenner sin besøkelsestid ! Dansemusikk av dette aktuelle format er jo en sjeldenhet her på berget !

2. juli 2006

Vellykket dansegalla på Sjøvegan !

GB -  Terje Fjellstad
Det ble en svært vellykket dansegalla på Sjøvegan i går kveld. Bodil Markussen & Co. har grunn til å puste lettet ut. Arrangementskomiteen hadde gjort et godt forarbeid og bør vel få mest ros for selve dansegolvet. Teltet som brukes er jo også svært trivelig og holder på temperaturen selv om det blir hustrig ute. Forfriskninger, varm mat og priser var også behagelige. Hva mer kunne man forlange ! Dansemiljøet er solid og en stor del av dem kom, musikken ble stemningsfullt levert etter alle kunstens regler av Dansebandet Mix fra Trofors og velkjente Saturn fra Alta . Det er bare å gjøre klart til ny galla neste år. Se bilder under og til høyre.

FOTOS: TERJE FJELLSTAD
Dansebandet Mix fra venstre: Roar Tøgersen [keyboard] - Ståle Svartvatn [gitar, vokal] - Roger Svartvatn [trommer] - Svein Brennhaug [bassgitar, vokal].


Fra dansegolvet litt tidlig på kvelden før det virkelig ble folksomt.

28. juni 2006

Historien om Albatross fortsetter ...

GB -  Terje Fjellstad
Fra Anstein Nyheim, Harstad, har vi mottatt en liten korreksjon til Yngve Svendsen. Nyheim skriver: "
Nå husker vel Yngve feil angående gitaristen i 1975. Han skriver at Tor Egil Larsen var gitarist, men på coveret til platen som Albatross ga ut i 1976, er Dag Indregaard gitarist. I 1975 var nemlig Tor Egil gitarist i Outlaws. Det kan dokumenteres via platecoveret fra LP-en som ble gitt ut i 1975: "Comin` down the valley”."

25. juni 2006

Jenny Jenssen & Septimus

GB -  Terje Fjellstad
Jenny Jenssen & Septimus var på Fossen i går kveld. Jenny Jensen trakk bra med folk, men mange var svært misfornøyde med billettprisen på 220 kroner relatert til nokså slumsete program for kvelden. Gruppa startet opp kl. 2245 og spilte 30 minutter med pauser på mellom 25 og 30 minutter. Til publikummere som kom før kl. 2200, opplyste billettøren at musikken skulle begynne på det tidspunkt. Senere ble opplysningene justert til 2215 og 2230. Ingen av disse holdt stikk. Mange fortalte at de hadde ringt Fossen og fått opplyst at Jenny Jenssen skulle spille med normalt program fra kl. 2200. Hvilke avtaler som er gjort med de enkelte artister, kjenner en naturligvis ikke til. Men det må jo være svært uheldig for arrangøren på noe lengre sikt at programmet ikke på forhånd er definert på plakater /  i annonser. Når man så i tillegg ringer for nærmere opplysninger, er det ikke rart at mange syntes de ble holdt for narr ! Tydeligvis føler Jenny Jenssen & Septimus seg så betydelige at de kan gjøre hva som helst uten at publikum reagerer. Det er også urettferdig overfor alle de band på Fossen som virkelig er punktlige. Enkelte band som besøker Fossen, er tydeligvis ikke helt klar over at de er kommet til "løvenes hule" !

21. juni 2006

Terje Tysland og Nightwalkers på Fossen
Da det i reportasjen vår den 12. juni oppsto en misforståelse omkring hvem som var backingband for Terje Tysland, er dette rettet opp i anmeldelsen. I tillegg trekker vi her ut den aktuelle del: [REDAKTØREN]

GB
-
 Terje Fjellstad
 Backup for
Terje
Tysland var Terjes egen trio, bestående av Johnny Frisvoll fra Molde [trommer] og Raymond Ness [bass]. De to sistnevnte reiser rundt sammen med Terje. Denne helgen opptrådte gruppa først på Myre, så Målselvfossen, før det hele ble avsluttet i Bodø søndag kveld.  [Kalenderen vår ble derfor feilaktig på dette punkt.]
Raymond Ness uttaler for øvrig følgende til GB:
Hyggelig å spille i Målselvfossen. God stemning blant publikum. En Tysland-konsert er ikke nødvendigvis en rendyrket dansekveld, men folk danset da energisk til de fleste låtene, og det var mye allsang. Hyggelig at også dette publikumet trivdes! Jeg er opprinnelig fra Bodø, men har bodd i Trondheim de ti siste årene. Min far, Jan Henry Ness [se bildet av Misty under], er forøvrig kjent dansemusiker oppe hos dere, som bassist i bandet Misty.

17. juni 2006

Historien om Albatross fortsetter ...

GB -  Terje Fjellstad
Fra Anstein Nyheim, Harstad har vi fått et lengre brev som bekrefter en del av den publiserte historien til Albatross. Nyheim har førstehånds kjennskap til startfasen. Han forteller at han iførte seg konfirmasjonsdress i 1972 og  begynte som festdeltaker på Andøya. Han tilkjennegir også at han interesser seg mye for norsk musikk; i særdeleshet for band og artister fra Nord-Norge. Vi lar Anstein Nyheim komme til med sin egen fremstilling i redigert form:

Av Anstein Nyheim
I 1976 fikk Albatross spille inn LP-plate hos Arne Bendiksen i serien ”Norske Band” De fleste opprinnelige medlemmer hadde da forlatt gruppen, og i 1977 var ingen igjen. I 1977 spilte bandet inn LP´n ”På Vingene”, og i 1980 ble siste plate innspilt  ”Med ett smil”. Fra denne platen hadde Albatross suksess på Norsktoppen med ”Vakre Jamaica”. Dersom jeg leter i platesamlinga min, finner jeg kanskje alle 3.
Kjennetegnet for gruppen, var at de hadde kvinnelig vokalist, en stund til og med to. Blant de som sto bak mikrofonen, kan nevnes: Ingrid Elisabet Olsen - Heidi Lødding - Bente Brønmo - Jorunn Høiland - Ellen Devin - Chris Candy og Kristin Svendsen.

[Kilde: Anstein Nyheim.]

Misty fra Bodø på Fossen denne helgen [16.-17. juni]

GB -  Terje Fjellstad
Denne helgen var det dansebandet Misty fra Bodø som gjestet Fossen. Fredag kveld var det få som møtte opp for å danse, men desto finere musikk. Som vanlig ble lørdag mest tellende. Bra publikum og topp stemning !
Helt nylig sluttet ungarsk fødte Ferenc Jacobsen [keyboard, vokal]. Ny på keyboard, vokal er: János Cseke; han  også fra Ungarn, men har bodd i Norge vel 25 år. János er musikklærer og har delvis jobbet ved Bodø kommunale musikkskole hvor han i dag er vikar. Han trakterer også fiolin, gitar/bass, og piano. Dette er faktisk den første jobben János Cseke gjør sammen med Misty, og den øvrige gruppa fleipet med at de nå ble satt på en skikkelig prøve. For oss på golvet så det ut til at kjemien gikk bra i hop; samspillet likedan. Gruppa lovte t man neste gang skulle ta med flere instrumenter beregnet på János Cseke. [Over til høyre et portrett av János.]

FOTO: TERJE FJELLSTAD
Dansebandet Misty fra venstre: Roar Karlsen [gitar, vokal] - Jan Henry Ness [bassgitar, vokal] - Knut Skjemstad [gitar, vokal] - János Cseke  [keyboard, vokal].                       

16. juni 2006

Historien om Albatross fortsetter ...

GB -  Terje Fjellstad
Fra nåværende leder i dansebandet Albatross, Yngve Svendsen, har vi mottatt en lang avhandling om bandet. Historien er så velskrevet fra en som i årevis har stått i sentrum for gruppa, at redaktøren velger å trykke den i sin helhet slik den er formulert av Svendsen. Det er foretatt noen mindre redigeringer på layout samt lest korrektur.

Av Yngve Svendsen

Jeg traff Albatross første gang i 1975. Besetningen var da: Heidi Løding [vokal] - Dagfinn Heidenberg [bass, vokal] -  Tor Egil Larsen [gitar, vokal] - Rolf Nilsson [ keyboard]  Jan-Erik Strandheim [ trommer, vokal].
Heidi ble erstattet av Bente Brønmo i 1976, Dagfinn ble erstattet av Audun Berg i 1977. Jeg overtok etter Tor Egil i 1978. Før jeg ble med, hadde også Jorunn Høiland, halvsøster av Jan, også blitt med som vokalist, uten at jeg er helt sikker på tidspunktet.
Jorunn fikk en Norsktopphit som soloartist i 1979 med en norsk versjon av Grand Prix-vinneren "Hallelujah" fra Israel. Av den grunn valgte hun å trekke seg fra Albatross, og Ellen Devin fra Bergen overtok.
Sommeren 1980 var vi i Nidaros Studio i Trondheim for plateinnspilling. Produsent var Håvard Bratvold fra "Howards". Tittel på albumet ble "Med et smil". I november samme år gikk melodien "Vakre Jamaica" rett inn på 1. plass på Norsktoppen og ble liggende der i ukevis.
Audun på bass ble erstattet av Øyvind Kokkim rett etter plateinnspillingen.
Etterspørselen økte merkbart etter platesuksessen, og vi hadde en travel tid. I oktober 1981 fikk vi på nytt 1. plass på Norsktoppen med melodien "Har du det bra" fra samme album. Det var en komposisjon med både tekst og melodi av undertegnede;  en låt vi fortsatt spiller.
Interessen fra det svenske markedet ble også stor, men jeg husker ikke når vi var i Sverige første gang.
I februar 1982 gikk turen til Sveits. I to måneder reiste vi rundt på nattklubber og kasinoer i Genève, Zürich, Biel, St.Gallen, Bern og andre steder. Ellen hadde ikke anledning til å bli med, så vi fikk med oss Ingrid Elisabeth Johansen, som hadde vært vokalist i Albatross tidlig på 70-tallet.
"Die Norwegische Abba" ble vi kalt, fordi gruppa hadde to kvinnelige vokalister.
Etter hjemkomsten fra Sveits, ønsket ikke Ellen å begynne på igjen, og Ingrid ble så vidt jeg husker også med på sommerturnèen 1982 i de svenske folkeparkene. Vi reiste mesteparten av sommeren fra Malmö i sør til Gãllivarre i nord.
Vi visste hele tiden at engasjementet til Ingrid Elisabeth ikke var permanent, så en ung dame fra Sunnmøre med artistnavnet Bo, ble med en periode. Hun var deltaker i den norske Grand Prix-finalen det året, men jeg husker ikke navnet på melodien. Dama het i hvert fall Bodil. Jeg synes å huske at Ellen ble litt med igjen, etter at Bo ville satse på egen hånd. Utpå høsten 1982 ble det intern uro i bandet og Jan Erik Strandheim på trommer ble erstattet av en trønder. Like etterpå sluttet også Rolf Nilsson på keyboard og ble erstattet av Eldar Vartdal. Bente Brønmo ble nå eneste kvinnelige vokalist, men det varte ikke så lenge. Kristin Renanger fra Trondheim overtok og var med store deler av 1983.
Det danske markedet ble nå interessant, og vi gjorde noen framstøt i den retningen, parallelt med Sverige i perioder.
Høsten 1983 var det klart for ny tur til Sveits. Samtidig utviklet vi planmessig det tekniske apparatet med tanke på en litt mer rockete satsing på et prosjekt kalt "Banzai". Ambisjonene hos de nye , unge medlemmene var større enn det kanskje burde ha vært. Vi engasjerte Georg Keller, kjent dansk produsent og kjæreste med Anita Skorgan på den tiden. Både singleplate og musikkvideo ble innspillt i desember 1983 og lansert på TV på nyåret, mens Albatrossnavnet ble lagt litt på is.
Midt i prosessen sviktet stemmen til Kristin Renanger, og vi koblet inn Harald Troøyen. Han er i  dag gift med Randi "Sola mi" Hansen, bosatt i Harstad.
Suksessen ble noe betinget, og jeg trakk meg ut av "Banzai-prosjektet", mange erfaringer rikere. Det samme gjorde Øyvind Kokkim, men han kom aldri tilbake.
Etter en pustepause, fant jeg nye folk og startet opp Albatross igjen sommeren 1984. Publikum hadde på ingen måte glemt oss og snart var vi på sporet som før. Besetningen ble nå meg, pluss Ronny Jakobsen [trommer, vokal] - Peter Helseth [keyboard] - Per Olav ( ? ) [bass] samt en vokalist som het Gry. Etter en kort periode, fant vi humørsprederen og revytalentet Kristin Svendsen fra Stavanger. Hun har senere gjort seg bemerket på de store revyscenene med Dizzie Tunes og flere andre. Ronny Jakobsen gikk i januar 1986 over til Katho som senere ble Scandinavia, og der spiller han trommer den dag i dag.
I perioden 1984 til 1986 var vi også fast backingband for Anita Hegerland, da hun satset på ny karriere før hun traff Mike Oldfield, giftet seg og fikk barn med ham.
Fra januar 1986 ble Peter skiftet ut med Geir Kristiansen på keyboard. Alf Moldal overtok på bass like etterpå. Ny trommeslager etter Ronny ble Rune Engen, som i dag spiller i Vestlandsfanden. Kristin Svendsen ga seg som vokalist og ble erstattet av Susan Borg i ett års tid. I 1987 overtok Anne-Lena Ekstrõm som vokalist, noe hun var helt til 1995. Like etterpå kom også samboeren hennes, Torgeir Magnussen, med på keyboard. Han ble også med til 1995.
Alf Moldal ga seg etter ett halvt års tid og overlot bassen til Tor Jahn Hundal, men ble senere med igjen da Hundal sluttet i 1989. Rune Engen sluttet i 1987 og ble erstattet av Jørn ( ? ).  Denne perioden hadde vi flere trommeslagere; blant andre en som het Egil ( ? ) og en jeg ikke husker navnet på. Stammen i bandet var Anne-Lena, Torgeir, Tore Jahn og meg.
Jeg tok permisjon i januar 1990. Da hadde jeg allerede flyttet til Bardufoss sommeren 1989, og var veldig lei av hele bransjen. Torgeir Magnussen hadde vist talent for å organisere virksomheten og overtok midlertidig styringen. Stein Bull-Hansen, den gang samboer med Eli Rygg fra "Portveien 2", overtok som vikar for meg, inntil jeg solgte både instrumenter og orkesterbuss til Torgeir sommeren 1990. Han ledet Albatross til 1995 da det ble uenighet med rettighetshaveren til navnet.

Bandet fortsatte noen år under navnet ALBA og greide seg brukbart.
I mellomtiden traff jeg i 1997 min gode venn Harald Olsen helt tilfeldig på Bardufoss. Han hadde bodd flere år i Sørreisa ved Andsvatnet, og ante ikke at jeg var i nærheten. Vi ble enige om å starte opp Albatross igjen, og fikk tillatelse til å bruke navnet: Albatrossveteranene. Etter hvert ble "veteranene" mindre og mindre aktuelt, og resultatet ble som med dagens besetning. Dette er selvfølgelig i forståelse med rettighetshaver, siden Harald var med noen år helt i starten og jeg hadde vært med i 12 år, inkludert suksessperioden på begynnelsen av 80-tallet.
Albatross
ga ut i hvert fall 2 plater før min tid, men plateselskapet som ga ut "Med et smil", gikk konkurs. Dermed ble det også slutt på eventuelle utgivelser. Samtidig fikk vi en turbulent periode fra 1982. I dag jobber vi målbevisst for å komme ut med nytt eget materiale. Tiden får vise hva vi får til.

Etter at jeg ga meg, drev Torgeir og Anne-Lena videre med forskjellige musikere fra Oslo-området; mange av dem helt i toppklasse. Som en kuriositet kan jeg nevne Javed Kurd, gitarist og 2. generasjons pakistaner, som i de senere år har vært hovedprodusent og gitarist i omtrent alt av underholdningsprogrammer på NRK. Flink musiker og meget hyggelig mann som i den tiden var på besøk med Albatross hjemme hos meg her på Bardufoss ved flere anledninger. [Kilde: Yngve Svendsen.]

12. juni 2006

Terje Tysland og Nightwalkers på Fossen

GB -  Terje Fjellstad
Terje Tysland dro fullt hus på Fossen lørdag kveld; ikke av dem som vanligvis kommer dit for å danse, men masse yngre som gjerne foretrekker disco. En vil også tro at de fleste kom for å høre Tysland. For den tradisjonelle danser ble nok uttrykket litt for tøft. Trapez figurerte lenge på arrangørens nettsted; i stedet kom Nightwalkers fra Finnsnes som oppvarmingsband. Backup for Terje
Tysland var Terjes egen trio, bestående av Johnny Frisvoll fra Molde [trommer] og Raymond Ness [bass]. De to sistnevnte reiser rundt sammen med Terje, og denne helgen opptrådte gruppa først på Myre, så Målselvfossen, før det hele ble avsluttet i Bodø søndag kveld.  [Kalenderen vår ble derfor feilaktig på dette punkt.]
Nightwalkers spiller en nokså engasjert form for snill tungrock, det mest ganske rolig swing eller gådans. Alt var dansbart, men nokså få fikk musikken til å løpe ut i bena.
Forholdet rettet seg fort da Terje Tysland satte i gang. Her var det diverse swinghastigheter, rolige ting, litt vals og sambalignende; i det hele tatt var det mangt å ta tak i. Mye ledig plass på dansegolvet ble det i alle fall ikke; en salig blanding av disco og trad. I førstningen oppsto noen lydfordelingsproblemer i den forstand at Tysland ikke kunne høres kontra instrumentene, men man fikk da rettet det ganske fort.
Terje Tysland
går jo utenpå det meste vi kan sammenligne med i denne sjanger når det gjelder tekst, musikk og vokalt uttrykk. Selv om dette var typisk live, savnet jeg en litt mer raffinert utgave av forestillingen. Sett under ett, ble dansekvelden en avgjort positiv overraskelse og avveksling fra det tradisjonelle opplegget ! 
Raymond Ness uttaler for øvrig følgende til GB:
Hyggelig å spille i Målselvfossen. God stemning blant publikum. En Tysland-konsert er ikke nødvendigvis en rendyrket dansekveld, men folk danset da energisk til de fleste låtene, og det var mye allsang. Hyggelig at også dette publikumet trivdes! Jeg er opprinnelig fra Bodø, men har bodd i Trondheim de ti siste årene. Min far, Jan Henry Ness [se bildet av Misty over], er forøvrig kjent dansemusiker oppe hos dere, som bassist i bandet Misty.

5. juni 2006

Dansebandet ALBATROSS ?

GB -  Terje Fjellstad
"Alle" mener å kjenne til dansebandet Albatross, men når en skjærer inntil beinet etter fakta, blir de fleste svar skyldig. Derfor har jeg tenkt å lage en liten historikk hvor utgangspunktet blir relativt blanke ark.  Bildet med undertekst viser dagens Albatross. For vel et år siden forlot følgende tre personer bandet: Leif Berg [trommer] - Idar Johansen [keyboard, trekkspill] - Andrè Simonsen [bassgitar]. Disse ble erstattet av Jan-Ivan Leonhardsen [bassgitar, vokal] og Kåre Mikkelsen [trommer].
Gruppa ble som noen mener å vite, startet på Andenes tidlig på 70-tallet.
 [Se innhold i ramme ovenfor. Redaktøren ønsker fakta. Bruk e-postadresse som det finnes flere av på hovedsiden. Publisering vil skje etter hvert her slik at flere kan bli trigget til å blande seg inn; noe jeg håper.]
 

FOTOS: TERJE FJELLSTAD
Albatross fra venstre: Jan-Ivan Leonhardsen [bassgitar, vokal] - Kåre Mikkelsen [trommer] - Yngve Svendsen [gitar, vokal] - Harald Olsen [keyboard, vokal].
 

Swingers [fra Tromsø] på Fossen i pinsehelgen

GB -  Terje Fjellstad
Etter en noe treg start på fredag, ble det fullt hus på pinseaften. I går kveld var det Honningsvågrevyen og deretter Swingers. Som vi på forhånd hadde spådd, sitteplassene ble fylt opp temmelig fort. Helgen sett under ett må vel betegnes som en suksess. Folk var godt fornøyd med musikken etter det vi kunne høre. Sakkunnskapen på Fossen er bestandig stor, omtrent som fotball på Ullevål. Noe langveis fra, kom det besøkende helt fra Vestvågøy Swingklubb. 
Swingers
[fra Tromsø]  må vel være å sammenligne med "den siste mohikaner". Dansebandet produserer i  dag, etter 28 år på scenen, alle takter og toner selv. De fleste øvrige grupper drar med seg musikk på boks i den grad at flere bandmedlemmer kun mimer helt fra vokal til gitar og rytme. Jeg synes, ærlig talt, at Swingers fortjener ros for å styre dansen virkelig live.  For øvrig var Arne Thomassen en opplevelse i enkelte pauser på sitt flygelhorn med f.eks. "Amazing Grace".

FOTO: TERJE FJELLSTAD
Swingers fra Tromsø spiller til dans denne pinsehelgen på Nedre Målselvfossen Feriesenter. Dansebandet har fått nytt miksebord og har endret oppstillingen på scenen.  For de som ikke vet hva utstyret koster, kan nevnes at miksebordet kom på nesten 50 000.
Fra venstre får vi nå:
Bjørn A Andreassen [bassgitar, vokal] - Arne Thomassen [trommer, vokal, flygelhorn] - Armand Andersen [gitar, vokal] . Bildet er tatt fredag 2. juni 2006 på Fossen. [Se kalenderen i spalten helt til høyre.]

2. juni 2006

Sommer i Salangen og dansegalla !

GB -  Terje Fjellstad
Det skjer ikke ofte at jeg på forhånd skriver positivt om en festival eller en utedansegalla; for den saks skyld. Men når det gjelder Sommer i Salangen, er det noe mer enn programpunkter og et skarve tivoli. Når man stadig opplever lettvinte og billige løsninger, blir jo naturligvis den kritiske sans en smule trigget. Et generelt godt råd: Se over til Salangen !

 Fra fredag 23. juni til søndag 2. juli er det variert kultur over en lav sko med fest, mat, idrett, musikk og ikke minst: Dansegalla !
Jeg har vært mange ganger i Salangen i forbindelse med idrett. Det har alltid vært en stor opplevelse fordi bygdefolket alltid er så entusiastisk og bestandig ønsker at gjester skal trives. Handelsstanden i Salangen er også flinke til å dra i samme positive retning. Et eksempel for enkelte andre !
 
Naturligvis har jeg også vært på de to siste dansegallaer på Sjøvegan. Været, arrangement, folkeliv, dans  og musikk har begge ganger vært i toppklasse.  Hvis noen i det hele tatt tviler på hva som fortjener et kryss i kalenderen, bør valget være krystallklart:
Sommer i Salangen og spesielt
dansegallaen lørdag 1. juli med topp musikk ! [Se dansekalenderen helt til høyre med bilder som avsnitt.]

21. mai 2006

Jan Høilands 50-års jubileum som artist ble digget i en stor fest på Fossen

GB -  Terje Fjellstad
I går kveld og til langt på natt ble Jan Høiland feiret og digget for sine 50 år i artistlivet.  Vi vet ikke hvor mange som kom, men det var rimelig opptatt ved bordene. Med så fin og variert dansemusikk og flotte artister, kunne ikke stemningen bli annet enn topp !
I tillegg til Hans Petter Hansen [Stavanger], kom også Jenny Jenssen [Bjerkvik] og Anneli HøilandJan Høiland selv var ikke bare midtpunkt, men sang også flere av sine store hits fra gamle dager. Som en ren overraskelse for Jan Høiland, dukket hans sønn opp utpå kvelden fra Sverige hvor han bor.
Runaway
sto for musikken sammen med Bjørn Heiring  [konferansier, vokal og tangenter]
.
Til høyre en fotomontasje fra festen.

FOTO: TERJE FJELLSTAD
Runaway fra venstre: Tore Lind [gitar, vokal] - Geir Fjellberg [trommer] - Tormod Berg [bassgitar, vokal]. For anledningen til høyre: Bjørn Heireng [konferansier, tangenter og vokal].

20. mai 2006

Fin innledning på Fossen til Jan Høilands 50-års jubileum som artist

GB -  Terje Fjellstad
De som ikke kom til Fossen i går kveld kan angre bittert ! Her var det nemlig masser av fin dansemusikk og flotte prestasjoner; særlig når det gjelder vokal med Hans Petter Hansen i spissen ! Til høyre en foreløpig billedmontasje. [Noen savnes i denne montasjen, men det skyldes at bildene ikke holdt et visst minimum av kvalitet.]
I kveld får man håpe flere kjenner sin besøkelsestid. [Se kalenderen helt til høyre.]

19. mai 2006

Nedre Målselvfossen søker vertskap

GB -  Terje Fjellstad
Det er blitt kjent at Nedre Målselvfossen Feriesenter AS søker vertskap som kan leie og drive kafé, restaurant, gatekjøkken og basseng. Vi har tatt inn teksten fra selskapets nettsted i sin helhet her:

"Nedre Målselvfossen Feriesenter er Nord-Norges største feriesenter med 38 hytter med til sammen 150 sengeplasser, 240 oppstillingsplasser for campingvogn, restaurant med 220 sitteplasser og bar. Senteret har også utendørs oppvarmet svømmebasseng med vannrutsjebane samt et gatekjøkken. Beliggenheten idyllisk ved bredden av den gode lakseelven Målselva og 700 meter nedenfor Norges nasjonalfoss Målselvfossen gjør senteret meget attraktivt for mange kundegrupper.  Rett over elven planlegges en alpinlandsby i Myrefjell samt Blåfjell temapark som vil bidra til økt trafikk også på vinterstid. Målselvfossen er kjent som Nord-Norges mest populære danseplass og vi har levende musikk hver helg fra påske og til lang utpå høsten. Vi arrangerer også Nord-Norges Dansebandfestival og en meget populær bluesfestival i løpet av sommeren.
Eierne ønsker å konsentrere seg om drift og videreutvikling av campingdriften og søker derfor:
VERTSKAP
FOR DRIFT AV KAFÉ ,RESTAURANT ,GATEKJØKKEN  og BASSENG.
Vi søker etter et par
eller en person/personer med interesse for reiseliv som ønsker å drive sin egen bedrift. Gunstige leiebetingelser tilbys.

Drift av ovennevnte enheter krever stor arbeidsinnsats i perioder, men også med god mulighet for ferie og fritid i stille perioder. Feriesenteret har stor pågang i helgene fra påske til utgangen av september, samt hele sommersesongen. Det foreligger et stort potensial for økt drift i skuldersesongen og også vintersesongen vil bli attraktiv ved etablering av alpinbakker i Myrefjell.
Det er ønskelig med et vertskap som kan forestå tilberedning av god norsk husmannskost og har erfaring og interesse for servering og service. Deltakelse i markedsarbeid vil også være en viktig del av vertskapets oppgaver.
Spørsmål og henvendelser kan rettes til Bjørn Harald Arntzen på tlf 913 61 958 eller e-post til bha@maalselvfossen.no
."

7. mai 2006

RUSTADANSEN kommet for å bli !

GB -  Terje Fjellstad
Nesten 200 løste billett til den nye Rustadansen som nok er kommet for å bli. Tatt i betraktning stevnekollisjon med lignende arrangement på Fossen, bør vel driftige arrangører si seg godt fornøyd. Lærdommen til neste år kan vel sammenfattes i ett begrep: Samarbeid !
Dansemusikktilbudet kan man neppe klage på; Albatross og Saturn [bilder nedenfor] er jo blitt rene trekkplastre her nord. Lyden var imidlertid noe ujevn og vanskelig å få inn sidelengs. I en stor idrettshall bli det jo ganske mange meter for de fjerneste. Til neste år er det kanskje en tanke å plassere scenen for den ene kortveggen !
Golvet var i utgangspunktet bra, men noe tregt. Dette problemet ble løst med betydelige mengder "mel" som funket ganske dårlig. Det er heller ikke enkelt å finne egnet glidemiddel fordi det som regel finnes motforestillinger [astma eller andre motreaksjoner]. Når det gjelder borsyre, har man vel ellers og ofte sett at det brukes alt for store mengder.
BOIF
og dansekomiteen fortjener ros for trivelig arrangement; ikke minst service og holdning overfor publikum. 

FOTOS: TERJE FJELLSTAD
Albatross fra venstre: Jan-Ivan Leonhardsen [bassgitar, vokal] - Kåre Mikkelsen [trommer] - Yngve Svendsen [gitar, vokal] - Harald Olsen [keyboard, vokal].


Saturn fra venstre:  Asbjørn Halvorsen [keyboard, vokal] - Bjørnar Pedersen [sologitar, vokal] - Einar Helgesen [slagverk] -  Steinar Stensland [bassgitar, vokal] - Are Leinan [rytmegitar, vokal].

6. mai 2006

NAGO på Fossen i går kveld - legger opp !

GB -  Terje Fjellstad
Nok en fredag med svært lite publikum. Selv om Nago egentlig nå legger  opp, var dansemusikken fin og variert. Det er jo synd at dette dansebandet slutter for det er snakk om svært gode musikere. Kanskje kan de med tiden finnes i andre grupper ? I kveld spiller Nago sammen med Sakarina. Som en ære for NAGO og den tiden bandet har turnert, bringer GB et bilde fra scenen i går kveld på Fossen.

FOTO: TERJE FJELLSTAD
Nago fra venstre: Per M Bergli [gitar] - Rune Haugstvedt [tangenter] - Willard Fossem [trommer] - Are Vangen [bassgitar].

1. mai 2006

Vellykket danseweekend på Fossen

GB -  Terje Fjellstad
Ser man bort fra lite publikum på fredag 29. april, må en vel kunne si at oppmøtet på lørdag forsvarer karakteristikken. Positivt var uten tvil det nye dansegolvet i parkett som er utvidet fra 24 til 76 m². Begge dagene sto Runaway og SpillCraft for dansemusikken i tillegg til Rune Rudberg på lørdag.
Noen dansere var ganske kritiske til billettprisen på lørdag [270 kroner]. Det må vel kanskje i den sammenheng være tillatt å reise spørsmålet om det virkelig er nødvendig å hente 3 danseband til en slik weekend hvor det viser seg at lørdagen blir nesten eneste beholdningen ? Faktum er at en del helger blir uten tilbud i det hele tatt !
Når det gjelder dansegolvet, er det å håpe at arrangøren innfører et visst regime for skotøy. Både på fredag og lørdag var det flere som slapp til med utesko [joggesko] fulle av sand og dritt; noe golvet neppe hadde særlig godt av ! Parketten har tross alt kostet nesten 27 000 kroner, og selve leggingen kanskje et lignende beløp.
Runaway fortjener ros for Bjørnar Johansen´s gjesterolle lørdag. Bjørnar er nokså unik med sitt spillehumør, innlevelse og musikalske uttrykk [gitarboogie]. Mange husker Bjørnar Johansen svært godt fra tiden i Nord-Norsk Husorkester.  For å sette musikk- og danseopplevelsen noe på spissen denne helgen, blir navnet på topp: Bjørnar Johansen ! Da har en ikke glemt Jan Helge Yttervik i SpillCraft eller Rune Rudberg; for den saks skyld ! Det er derfor et beklagelig paradoks at bildene ble tatt før Johansen kom i gang.

FOTOS: TERJE FJELLSTAD
Dansebandet Runaway på Fossen 28. og 29. april 2006.
Medlemme er fra venstre: Tormod Berg [bassgitar, vokal] - Geir Fjellberg  [trommer] - Tore Lind [gitar, vokal]. Bjørnar Johansen kom inn som gjesteartist etter at bildet var tatt. Se arkivbilde av Bjørnar Johansen i spalten over til høyre.


Dansebandet SpillCraft på Fossen 28. og 29. april 2006.
Medlemmene er, regnet fra venstre: Eldar Langseth [keyboard, vokal]  - Alf Magne Hansen [trommer] -  Jan Inge Yttervik [gitar, vokal] - Morten Hole [bassgitar, vokal].

19. april 2006

Større dansegolv på Fossen !

GB -  Terje Fjellstad
Tormod Berg, som er en av eierne til Nedre Målselvfossen Feriesenter, uttaler til GB at man vil ta publikum på alvor og utvide dansegolvet i storsalen. Planen er at denne kjærkomne utvidelsen skal være klar til danseweekend 28. og 29. april 2006 ! Tormod Berg er for øvrig også kjent som leder av dansebandet Runaway. [En viser ellers til kalenderen i høyre spalte.]

16. april 2006

Meget uheldig dansemusikk-kollisjon i Målselv 6. mai !
GB
-
 Terje Fjellstad
Lørdag 6. mai 2006: Danseweekend med Nago og Sakarina på Nedre Målselvfossen Feriesenter, Bardufoss; og samme tid: Rustadansen Saturn og Albatross i Bardufosshallen, Bardufoss.

Dette må vel sies å være  en meget frustrerende kollisjon for de som liker tradisjonell dans. Hvordan arrangører og danseband har klart å blingse på datoen, får være en gåte. Det er klart: Her blir det deling som alle parter kommer til å tape på. Når man vet hva musikk koster, er det lett å skjønne at en rygg som før ikke er sterk, kan brekke. En skiveutglidning i beste fall. Noen snakker faktisk om å bli hjemme fordi man ikke ønsker å betale dyrt for en glissen dans ! Vel, det kan være mulighet for en snuoperasjon, men det bør skje raskt og i samordnede former. 

1. april 2006

GB -  Terje Fjellstad
Det er blitt kjent at Jan Sundberg slutter i Sakarina. I hans sted kommer Stig Pettersen. Ut over det har vi ikke noe førstehånds kjennskap til saken. Håper derfor på intervju og bilde ved en givet anledning. Jan Sundberg var med da Sakarina gjestet Nedre Målselvfossen Feriesenter sist lørdag. Han uttalte da at han ville prioritere andre ting i livet enn i buss langs norske veier. Sakarina har derfor i noen tid sett etter en som kunne passe inn i gruppa, både sosialt og musikalsk. Valget har altså blitt Stig Pettersen som ikke akkurat er noe ubeskrevet blad.
[Dette er ikke en aprilspøk.]

13. mars 2006

Flott tiltak av Albatross og Amadeus !

GB -  Terje Fjellstad
Det ble, kanskje noe uventet, suksess for dansebandet Albatross og eierne av Amadeus som lørdag kveld arrangerte dansefest i tradisjonell stil. Det kom masser av folk, og det ble danset som bare det til langt på natt ! En fikk her bevis for at Amadeus som arrangør av tradisjonelle dansefester i lang tid har vært et savn for folk i alle aldre; selvfølgelig begrenset av en fastsatt minimumsalder. Det er å håpe at tilbudet gjentar seg, men kun på de lørdager Fossen ikke har vanlig dans. Like selvfølgelig må det være at man varierer blant akseptable danseband ! Det bør legges til at Amadeus er en svært trivelig lokalitet med brukbart dansegolv; helt på topp i vårt distrikt !

FOTO: TERJE FJELLSTAD
Arkivbilde av dansebandet Albatross - sist sommer på Sjøvegan.

6. mars 2006

"Countryfestivalen" i Midt-Tromshallen en gedigen skuffelse !

GB -  Terje Fjellstad
Den såkalte "countryfestivalen" som lørdag kveld ble arrangert i Midt-Tromshallen, Finnfjordbotn, ble en gedigen skuffelse av mange grunner selv om musikken til tider holdt mål.
I mange uker har flotte plakater fortalt om Countrydronningen Connie Smith m/band -  Mr. G. Thomas m/band og Paal Arnesen m/band som skulle delta på
countryfestival i Midt-Tromshallen, Finnfjordbotn, Finnsnes kl. 1830 - 0230.
Men det aller meste var antakelig en stor bløff for å trekke publikum, iverksatt av en ikke ukjent tromsømann som "flyttet" sitt arrangement fra Tromsø til vårt distrikt. Vi foreholdt mannen våre anklager, men han skyldte på avisene Nordlys og Troms Folkeblad; noe en vanskelig kan feste lit til.

  • Aller først, countrydronningen Connie Smith hadde angivelig meldt avbud grunnet sykdom i familien.

  • Paal Arnesen kom ikke fordi han angivelig hadde krevd for høyt honorar.

  • Selv så sent som fredag, var Paal Arnesen på plakaten etter å ha figurert der i mange uker.

  • Å kalle et enkeltstående dansearrangement for countryfestival, er vel egentlig en stor misforståelse i seg selv !

  • Det skulle være musikk fra kl. 1830 til 0230, men det hele startet ikke opp før kl. 2030 etter at en del publikummere hadde frosset seg gjennom 2 timer. Kl. 0130; en time før annonsert slutt forlot den siste artist.

  • Arrangøren, en kjent tromsømann, gav avisene Nordlys og Troms Folkeblad skylden for miseren; noe det er vanskelig å ta alvorlig.

  • Når billettene kostet 440 kroner, er det ikke merkelig at mange følte seg bondefanget. Vi får håpe at det går en stund til neste svindel. Midt-Tromshallen har for øvrig tidligere vært hjemsøkt av lettvinte arrangører på danseområdet.

I stedet for Paal Arnesen, kom Kenneth Veines Band og opptrådte med et ganske rotete lydbilde.  Gruppa virker nokså umoden og lite troverdig. En del ting var faktisk ikke mulig å danse til.
Mr. G. Thomas er ikke en amerikansk countryartist, men kunstnernavnet til Gunnar Thomassen fra Bodø. Han var faktisk ikke så verst for å si det slik. Mr. G. Thomas var så morsom at vi ved et tilfelle kunne ane at Gryllefjord lå like utenfor hallveggen.
Av de bedre lørdag, var stedfortrederen
Billy Yates, USA.

Skal en vurdere dansemusikken totalt, ble den nokså ensformig i lengden. Når man over en lang kveld ikke får høre noen kjente perler, blir "countryfestival" nesten blasfemi. Midt-Tromshallen er jo heller ikke verdens koseligste sted å feste. En del av lydbildet blir nok også både forvrengt og borte.


12. februar 2006

Dårlig oppslutning om dansenatten i Istindportalen

GB -  Terje Fjellstad

Det ble, noe overraskende,  dårlig oppslutning om dansenatten i den nyåpnede Istindportalen lørdag kveld.  Dansen foregikk i "Gata" hvor golvet er bra egnet for dans. Musikken var god i seg selv, men passet nok bedre for spesielt interesserte. Imidlertid fantes det innslag med bra "trøkk"; spesielt fra Midt-Troms Storband, og da strømmet folk ut på golvet. I Gudbrandsdalen ville man nok satt mer pris på Målselv Spelemannslag. For øret lot det til å merkes at aktørene ikke møtes generende ofte. Det var lettest å høre av samspillet til Målselv Spelemannslag. Likevel gjorde begge gruppene sine saker meget bra. At potensialet finnes, er det liten tvil om.

FOTOS: TERJE FJELLSTAD
Målselv Spelemannslag fra venstre: Siv Holmin - Are Haugli - Roald Haugli Ragnar Storjord - Sigrunn Haugli - Roald Renmælmo og Terje Foshaug.
Midt-Troms Storband.

29. januar 2006

Dansebandet SpillCraft på Finnsnes Hotell

Av Terje Fjellstad

Jeg har hørt SpillCraft et par ganger før og syntes da at bandet avgjort var bra. Ble likevel positivt overrasket på Finnsnes Hotell i går. Selv om det på slutten var noen ting jeg kunne vært foruten, må det aksepteres at den yngre del av dansepublikumet blir tilgodesett. Repertoaret var meget variert og ble musikalsk flott gjennomført, spesielt fin vokal med Jan Inge Yttervik. Ellers velger jeg å vektlegge den humørfylte holdningen på scenen som smittet over til golvet, punktlighet og null drikking. Dansegolvet på hotellet er veldig bra, men alt for lite. Det fikk vi merke i går !

28. januar 2006

Dansegalla i Grand Nordic Hall - Harstad

Av Terje Fjellstad

Lørdag 21. januar var det dansegalla i Harstad, som vanlig i Grand Nordic Hall. To kjente danseband i Nord-Norge; Amadeus og Rikingan sto for meget fin musikk. Av tekniske grunner mangler vi bilder av Rikingan denne gang. Det beklages.
Hotellet opplyser at alle rom [pakkeløsninger] var opptatt av dansepublikummet. 350 billetter ble solgt totalt, noe man sa seg godt fornøyd med. Prisene var akseptable, men rommene virket noe spartanske for 2 personer.
Dansegalla på hotell betyr vanligvis start kl. 2100 mot normalt kl. 2000. Det er et minus selv om man fortsetter til kl. 0230 som i seg selv, også er noe uheldig. Dansegolvet i Nordic Hall er absolutt passende. Det kan en neppe  si om den nokså ublide og stressbetonte barbetjeningen. Det forekommende smilet satt langt inne ! Prisene var jo et kapittel for seg; eksempelvis 35 kroner for et lite glass "brevatn" kunne man kanskje tatt oppe på Svartisen. Men de fleste lot til å trives til flotte rytmer. Litt kjærlighet var det kanskje også; hva vet jeg !?

[Til høyre bilder av Amadeus. Nedenfor bringer GB en kortversjon av bandets historie.]

Fortellingen om AMADEUS

Arne Aronsen som spiller keyboard, trekkspill, saxofon og er vokalist, har vært grunnstammen i Amadeus fra starten i 1986. Han startet sin karriere som dansebandmusiker allerede som ungdomsskoleelev i det lokale bandet Kovacs. Der var en annen kvæfjording Tor Søreng bassist. Søreng er i dag bassist og orkesterleder i Septimus. Arne har også traktert tangenter 4 år i dansebandet Novaja. Så reiste de øvrige mot sør for å satse profesjonelt. Arne ble igjen, men et halvt år senere sto han på scenen. Duoen Amadeus hadde sett; om ikke dagens lys så i alle fall den tids noe spartanske scenebelysning.
Amadeus har stort sett operert som duo, men fremsto som trio et par år. De første årene besto bandet av Arne Aronsen og gitarist Robert Karlsen; fra Kvæfjord han også. Joar Aronsen, Arnes bror kom til etter hver som bassist. Etter et par år sluttet Joar og Robert, og Arne fikk med seg Kurt Henning Myhre som gitarist. Myhre er i dag gitarist i Trapez. Amadeus valgte på det tidspunkt å profilere seg som et danseband med tilhørende musikkstil.
Dagens besetning med Arne og Dave Ellingham hadde sin første spillejobb på hurtigruta mellom Bodø og Harstad en februarlørdag i 1998. Nå snakket man definitivt om et danseband. Det ble jobbet bevisst med repertoar og deretter en masse øvinger for å finne den rette takten som gjør at dansere trives på golvet. Tilbakemeldinger og respons fra publikum viste at gruppa lyktes. Til tross for at bandet kun er en duo, har man vært med på en rekke større dansegallaer. Hittil størst anerkjennelse som danseband, skjedde da Amadeus deltok på den første dansebandfestivalen i Nord-Norge sist sommer i Målselv ! For øvrig viser dagboka at Amadeus har vært innom det mest av ungdomshus og restauranter mellom Helgeland og Hammerfest.
Dave Ellingham spiller gitar og er også vokalist. Han satt i sin tid som 16-åring på hybel i London og leste en annonse om et tysk band som hadde behov for gitarist. Med gitaren på ryggen møtte Dave opp i Hamburg og fikk jobben. Siden den gang har det gått slag i slag: Beirut, Dubai, London, København, Andenes, Oslo, Myre i Vesterålen, Sandefjord og nå: Harstad. Dave har med andre ord fartet rundt i Europa som profesjonell musiker [gitarist, bassist og på tangenter].
I Sandefjord møtte Dave orkestermedlemmene i norske Kobra. Han fikk tilbud om jobb og reiste i mange år sammen med denne gruppa. Av naturlige årsaker stoppet han opp i Harstad og har bodd der de siste 20 år. Dave har spilt i diverse lokale band; eksempelvis: Savages, Midnight, Nord-Norsk Husorkester og Novaja fra Borkenes.
Som frilanser har han entret scenen sammen med blant andre; Elisabeth Grannemann, Kirsti Sparboe, Jenny Jensen & Septimus med flere.
Da Kurt Henning Myhre valgte å satse sammen med Trapez, hadde Arne et sterkt ønske om å dra inn Dave. Etter å ha deltatt på en spillejobb i Harstad, takket Dave JA. Resten av historien er i alle fall noe mer kjent blant oss som reiser land og strand rundt for å danse.

[Kilde: Intervju med Arne Aronsen.]

FOTOS: TERJE FJELLSTAD
Nordic Hall ender i en svært dekorativ fjellskjæring.


Salen passer utvilsom godt til dansegalla.


Noen få takter med musikk og golvet var stappende fullt.

24. januar 2006

Dansebandet SpillCraft på Finnsnes Hotell lørdag 28. januar.

GB har fått et bilde av gruppa fra Evenes. Det er lagt ut nedenfor. I følge presseskrivet som er sendt Troms Folkeblad, har kritikkene her nord vært svært gode. Det loves variert, swingende  og god dansemusikk med utgangspunkt i kjente coverlåter. Mange har vært sultefôret på dansemuligheter i januar. Grip derfor sjansen på lørdag. [ANNONSE]
9. april i fjor hadde GB for øvrig et bilde live av SpillCraft fra deres opptreden i Sørreisa kvelden før. Bildet finnes på siden: GB-Dans2003-5.1.

FOTO - EIER: Eldar Langseth - SpillCraft
Dansebandet SpillCraft fra venstre: Morten Hole [bassgitar, vokal] - Jan Inge Yttervik [gitar, vokal] - Alf Magne Hansen [trommer] -  Eldar Langseth [keyboard, vokal].

9. januar 2006

Stor overraskelse i dansemiljøet: 2 SWINGERS i Norge !
GB har i helgen avslørt forholdet

GB - Terje Fjellstad
Vi påstår ikke at dette faktum har vært ukjent over alt, men blant de de større aktører innen dansemiljøet, synes det å ha gått hus forbi. I forbindelse med ajourføringen av vår egen dansekalender, ble det oppdaget at Swingers skulle spille på dansegalla i Namsoshallen lørdag 13. mai 2006 sammen med to andre grupper.   Selvfølgelig gikk tankene til ei gruppe fra Tromsø med samme navn; spesielt fordi logoen stemte nesten på en prikk. Likevel fant vi å ville sjekke med en meget stor nyhetsformidler på området; nemlig DansAktuelt - Nyheter. Her lå spilleplanen til Swingers Norge med dans på Svartnes 15. april og dansegalla i Namsos 13. mai 2006. Men da arrangøren av gallaen i Namsos oppdaget at vi skrev om gruppa fra Tromsø, kunne man opplyse at det også fantes Swingers fra Namsos samtidig som man innrømte at tilsvarende i Tromsø var helt ukjent. DansAktuelt - Nyheter har bedt oss om informasjon slik at det kan bli opprettet turneplan for begge Swingers separat hvilket vi har bidratt med. Nedenfor bringes tilsvarende bilder.

FOTO: TERJE FJELLSTAD
Dette er Swingers fra Tromsø fra venstre: Arne Thomassen [trommer, vokal, flygelhorn] - Armand Andersen [gitar, vokal] - Bjørn A Andreassen [bassgitar, vokal]. Gruppa spiller på Svartnes lørdag 15. april 2006. [Bildet er for øvrig lagt ut på DansAktuelt - Nyheter.]

[ANNONSE]                                                                                                                                  FOTO - EIER: Swingers, Namsos

Swingers fra Namsos består av fra venstre: Sturla Hustad  [vokal, kor, tangenter] - Arnt Ødegård Nilsen [kor, bassgitar] - Knut Juliussen [vokal, kor, trommer] - Stig Hollup [vokal, kor, gitarer] - Håvard Hovik [vokal, kor, gitar] . Gruppa spiller på dansegalla i Namsoshallen lørdag 13. mai 2006 sammen med Lasse Stefanz og Pk & Dansefolket. 

4. januar 2006

Amadeus og Rikingan åpner dansegallasesongen i Norge !

GB - Terje Fjellstad
Lørdag 7. januar starter dansegallasesongen opp i Norge; nærmere bestemt i Straumen, Sørfold med to av våre mest kjente grupper: Amadeus og Rikingan.

 

 

16. desember 2006

ARKIVFOTO: TERJE FJELLSTAD
Kristoffer Haugenes.

ARKIVFOTO: TERJE FJELLSTAD

Dette er styret som i september 2005 ble valgt til å redde miljøet fra nedleggelse og som uten tvil har gjort en stor innsats. Fra venstre: Bjørg Gschib [styremedlem]- Odd Tangen [styremedlem]- Mona Strøm Pedersen [ny leder] - Jannie Dahle [styremedlem].

8. desember 2006

GB -  Terje Fjellstad
I går kveld var siste dansekveld i Kom og Dans Målselv dette året og inntil videre. Ganske mange var til stede, og koselig var det ! Neste torsdag skal man avslutte det hele med å gå ut og spise. Så vidt kunnskapen rekker, må miljøet startes opp på nytt innen 2 år. I motsatt fall blir alle midler og løsøre inndratt til Kom og Dans sentralt.
 

FOTO: TERJE FJELLSTAD
Bildet er tatt i går, og det føyer seg inn i en både symbolsk og historisk sammenheng. En hver får tolke det etter beste skjønn. Her ser vi i alle fall Karsten fra Senja Swingklubb og Vigdis fra Kom og Dans Målselv på hver sin side av grensen eller demarkasjonslinjen, om man vil. Kanskje han prøver å lokke henne til Grasmyr med forholdsvis enkle midler ?

6. desember 2006

Tormod Berg har ikke solgt sine aksjer i Nedre Målselvfossen Feriesenter !

GB -  Terje Fjellstad
På grunn av massive rykter om at leder i dansebandet Runaway og en av tre eiere i Nedre Målselvfossen Feriesenter AS; Tormod Berg, skal ha solgt sine aksjer i selskapet, bekrefter Berg overfor GB at slike opplysninger er usanne. Det er imidlertid korrekt at en av eierne har gått ut av foretaket, men selskapet eies i dag fortsatt av Bjørn Harald Arntzen og Tormod Berg.
Det kan nevnes at Nord-Norsk Dansefestival vil bli arrangert den 5. - 8. juli 2007 på "Fossen".

29. september 2006

Kom og Dans Målselv

GB -  Terje Fjellstad
Leder i Kom og Dans Målselv, Mona Strøm Pedersen opplyser til GB at man har hatt problemer med å skaffe danselokale etter at Istindportalen ble uaktuell. Nå er imidlertid gymsalen på Fagerlidal skole klar til bruk. Det betyr at tidspunkt også forandres fra mandager til torsdager kl. 1900 - 2200. Første dansekveld denne høsten blir torsdag 5. oktober.

20. august 2006

Dansemiljøene starter opp ny sesong

GB -  Terje Fjellstad
Til uken starter de fleste dansemiljøer på ny sesong. For eksempel kommer den første dansekvelden til Senja Swinglubb på Grasmyr tirsdag 22. august kl. 2000 - 2200.
Når det gjelder
Kom og Dans Målselv er det mer usikkert. Antakelig står man ved en ny korsvei grunnet dårlig oppmøte sist vinter. Dansekvelden blir kanskje flyttet fra mandag til onsdag. Fortsetter det dårlige oppmøtet, blir miljøet etter sigende, lagt ned. De som liker å danse i Målselv, kan jo lett dra ned til Grasmyr av og til.

Dansegolv på Husøydagan en skuffelse !

GB -  Terje Fjellstad
I helgen var det topp musikk på dansefestene som arrangeres på den velkjente Brygga under Husøydagan. Rikingan og Amadeus spilte henholdsvis fredag og lørdag, men golvet !!! kjære arrangør ! Det må dere bry dere om ! Alle de siste årene har folk klaget noe enormt; slik var det også i år ! De senere årene har mange latt det være med den ene gangen. Å danse på et ujevnt betonggolv, hører ingen steder hjemme. Man kan vel alltids leve med den elendige akustikken. Imidlertid må det la seg gjøre å legge et kunststoffbelegg eller klikkgolv. Det gjelder bare å ta seg sammen for nå er grensen nådd !!! Ellers var jo den sosiale biten og miljøet aldeles bra !

8. august 2006

Amadeus og Runaway med Bjørn Heireng på Fossen til helgen !

Til helgens danseweekend blir det variert og fin musikk på Fossen. Det er faktisk et helt år siden Amadeus var her sist. [Se for øvrig kalenderen helt til høyre.]

17. juli 2006u

GB -  Terje Fjellstad
Hålogaland Country Festival
For de som eventuelt ønsker å finne frem til det fullstendige programmet for festivalen, kan det gjøres oppmerksom på at Hezbollah som er en islamittisk shiite paraplyorganisasjon, har tatt kontroll over en del vestlige servere og sperret dem på grunn av Israels invasjon i Libanon; - slik at du lettere finner festivalen ved å bruke en vanlig søkemotor f.eks. Google i stedet for oppgitt internettadresse.

16. juli 2006

Karsten Nordli på Fossmotunet

GB -  Terje Fjellstad
Det kom 45 personer innom Fossmotunet sist onsdag kveld for å danse, spise rømmegrøt og kose seg i nærvær av enkelte regnbyger og atskillige mygg. Karsten Nordli sto for musikken; se bilde under. HELE SAKEN

FOTO: TERJE FJELLSTAD
Trubadur Karsten Nordli på Fossmotunet sist onsdag kveld.

9. juli 2006

"Good old days" med Nord-Norsk Husorkester !

GB -  Terje Fjellstad
Nå kan vi glede oss til helgen 15. og 16. september 2006. Da blir det nemlig rene "good old days" på Nedre Målselvfossen Feriesenter med en tidligere årgang: Nord-Norsk Husorkester bestående av Tore Lind [gitar, vokal] - Raymond Lind [trommer] - Arnstein Holmstad [bassgitar, vokal]  og ikke minst: Bjørnar Johansen på gitar ! Men før det; en masse dansing på Fossen utover sommeren kfr. kalenderen helt til høyre !

7. juli 2006

Nord-Norsk Dansebandfestival ... !

FOTO: TERJE FJELLSTAD
Her er Runaway & Bjørn Heireng med de første taktene i går kveld. Bandet spiller også en del i morgen kveld. Navn og instrumenter finner du i reportasje fra 20. mai 2006.

2. juli 2006

Vellykket dansegalla på Sjøvegan !

FOTO: TERJE FJELLSTAD
Saturn: Bildet er fra i går på Sjøvegan,  men medlemmenes navn med instrumenter finner du i billedreportasje 7. mai fra Rustadansen.

24. juni 2006

GB -  Terje Fjellstad
Geir A Larsen spilte og sang aldeles stemningsfullt  på Hyttekroa i Tranøybotn på Senja i går kveld, St.Hansaften. Danset ble det også ! Ute var det ganske kjølig og surt.

17. juni 2006

Misty fra Bodø på Fossen ...

FOTO: TERJE FJELLSTAD
János Cseke  [keyboard, vokal] denne helgen for dansebandet Misty, men spiller også gitar, bassgitar, fiolin og piano.

21. mai 2006

Jan Høilands 50-års jubileum som artist med fotomontasje nedenfor

FOTOS: TERJE FJELLSTAD
Plakaten.


Jan Høiland.Anneli og Jan Høiland på begge fotos ovenfor.


Ypperlig vokalist fra Stavanger: Hans Petter Hansen.
Jenny Jenssen på begge bilder ovenfor.

20. mai 2006


Her kan man speile seg i det nye og fine dansegolvet på Fossen. Runaway prøver lydbildet.


Gitarist og leder av Runaway: Tormod Berg.


Konferansier, vokalist og tangenter; Bjørn Heireng [Artistnavn: Søringen].


Uunnværlig trommis i Runaway; Geir Fjellberg.

Tore Lind [gitar og vokal].

9. mai 2006

RUSTADANSEN kommet for å bli !


Som et apropos til Rustadansen sist lørdag, har redaktøren hentet frem et soldatminne fra en dansefest på Rustadhøgda sommeren 1958. Utgangspunktet er et sort/hvitt foto som jeg har reprodusert og laget grafikk over.
Jentene kunne danse, også den gang for nesten 50 år siden; - og så hadde de kopperbelter rundt midjen !

FOTO - GRAFIKK: TERJE FJELLSTAD

1. mai 2006

Vellykket danseweekend på Fossen

FOTOS: TERJE FJELLSTAD
Bjørnar Johansen [gitar] på  et arkivbilde fra 3. august 2005 på Finnsnes Hotell hvor man fikk et gjenhør med Nord-Norsk Husorkester´s  "good old days".

FOTOS: TERJE FJELLSTAD
Dette paret; Gerd og Aage Larsen,  som de fleste kjenner fra utallige dansegallaer, ble de første til å åpne det nye, flotte dansegolvet i parkett på Fossen fredag 28. april 2006.


Rune Rudberg hadde mange uttrykksformer; her i en mildere.


Rune Rudberg er også styrke og innlevelse.

28. januar 2006

Dansegalla i Grand Nordic Hall

FOTOS: TERJE FJELLSTAD
Amadeus [lengst borte]; Arne Aronsen [keyboard, trekkspill, saxofon, vokal] - Dave Ellingham [gitar, vokal].


Arne Aronsen [keyboard, trekkspill, saxofon, vokal].


Dave Ellingham [gitar, vokal].

PRESSESKRIV
JAN HØILAND & RUNAWAY

Den folkekjære sangeren Jan Høiland  har gjennom sin lange karriere gjort innspillinger av cirka 600 ulike titler.
I tillegg til å tilbringe tid i studioer har han hele tiden vært aktiv på scenen  gjennom en lang rekke arrangementer og forskjellige tilstelninger.  I mars, samtidig med at han feirer sine  første 50 år i showbusiness, utgir  han sin nye cd. På 50-årsplata  er det en tøffere og mer  poppa Jan Høiland som står fram.  En lett blanding av pop, jazz, ballade, rock og reggae preger albumet.
Fredag 3 feb. opptrer Jan med sitt backingband Runaway på Brygga Kro på Sjøvegan og Lørdag 4 feb.
Publikum vil der få høre en lang rekke av Jans  kjente og kjære slagere opp gjennom årene, samt en del annet materiale som vil passe for de danselystne.
RUNAWAY er godt kjent  av det voksne dansepublikummet.  Bandet har vært på Finnsnes Hotell flere ganger tidligere. Her brukes ingen autokomp, playback,eller  datamaskiner med utslitte midifiler. Bandet opptrer  "live" i enhver sammenheng, og er kjent for sitt gode ståpåhumør og spilleglede.

Repertoaret er  litt ”up tempo”,  utprøvd og skreddersydd for et voksent dansepublikum.  Soundet  er levende og umisskjennelig gitarbasert.  Swing står sentralt, men i stedet for svensktopper handler det her om country, 
country-swing/rock, gammelrock, Shadows etc. Videre spilles også  nyere rock & roll hiter, blues,  og musikk med latinamerikanske rytmer som bl.a. bossanova, samba samt enkelte "svisker" og  evergreens.
Runaway  består av tre  rutinerte og dyktige musikere  fra  Sør- og Midt-Troms.
Tore Lind: Gitar/sang
Godt kjent i Norsk musikkliv.  Tidligere spilt i flere kjente orkester som bl.a. Nord-Norsk Husorkester.

Trommer: Geir Fjellberg
Spilt i flere kjente orkester i Troms fylke.
Bass/sang: Tormod Berg
Spilt i flere kjente orkester.
[ANNONSE]

27. januar 2006

Vi har i går fått bilde av plakaten til Swingers fra Tromsø som legges ut her.

[ANNONSE]                                FOTO - EIER: Swingers
GB får fra tid til annen bilder med tekstreklame. For at den redaksjonelle troverdighet skal være ivaretatt, blir bilder under denne kategori merket: [ANNONSE]. Annen tekstreklame som for eksempel innhold fra såkalt vaskeseddel, presseskriv etc., vil få samme behandling dersom kategori ikke klart fremgår. REDAKTØREN.

16. januar 2006

8. januar får GB positiv omtale i Dansaktuelt - Nyheter som vist i klipp nedenfor:

"Det finnes faktisk 2 orkestre i Norge med navnet Swingers. Det ene som er fra Tromsø spiller i vår på Svartnes-Laksvatn ,og Swingers fra Namsos på dansegallaen med Lasse Stefanz. Vi takker
Terje Fjellstad på www.fjellstad.info for denne informasjonen.
Begge Swingers har forøvrig spilt en årrekke og vi kommer med en bredere presentasjon av Swingers fra Tromsø når Markus har fått bildet på plass. For de som allerede nå vil vite mer om Swingers fra Tromsø, ligger det nå link under Swingers Tromsø til Terje Fjellstads utmerkede side, som vi anbefaler på det varmeste.
Dansemusikkentusiaster finnes det i hele Norge !"

 

FOTO: TERJE FJELLSTAD
Målselvfossen 10. juli 2004; kåret til Norges nasjonalfoss !

Godt nytt år !

 

 

GRAFIKK: TERJE FJELLSTAD