DANS 2007

STATISTIKK: 2.268 SITES - 27.523.793 KBYTES - 4.600 VISITS - 17.016 PAGES - 226.832 FILES - 266.319 HITS i SEPTEMBER 2010 [NYTT REKORDBESØK I SEPTEMBER 2010].

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet -  Copyright © TERJE FJELLSTAD.

Tidspunkt for siste oppdatering:

GRAFIKK:
TERJE FJELLSTAD

RETTSOVERGREP MOT EIENDOMMEN FJELLSTAD 21, 36-37 I TRANØY
LES MER på nyhetssiden til GB

FOTO: TERJE FJELLSTAD


Fjellsmelle [Silene acaulis] på Kistefjell 7. juli 2005.

FOTO: TERJE FJELLSTAD

Fra Botnhamn mot Sommarøy.

FOTOS: TERJE FJELLSTAD
Avtroppende leder Helen Johansen får blomster av Tommy Stefanussen på årsmøtet i Senja Swingklubb 1. mars 2007
Gisund Budstikke
DANS 2007

20. desember 2007

Hans Petter´s med "Takk for sist".
TEKST : TERJE FJELLSTAD
Hans Petter´s ga vel ut denne CD til 40-års jubileet sent i høst, og den har ligget her en stund på grunn av en del omlegging. For å ta det positive først: Samlingen på 14 låter er jevnt over en trivelig plate. De som danser mye swing, vil like det meste. Det samme gjelder nok publikum generelt. Kvaliteten er slik sett noe over middels. Kanskje vil jeg under tvil trekke frem: "Isabelle" og "Jeg er beruset av kjærlighet" - som de to beste.

Derimot ville nok utgivelsen vunnet på å skru musikken ned et trinn og vokalen opp tilsvarende. Imidlertid synes jeg at vokalen som vanlig innenfor dansebandsjangeren, er for tynn. Det virker nesten som de fleste band peker ut den man tror er flinkest i klassen. Det blir en svakhet både live og som produksjon. Mange grupper hadde nok kommet langt sterkere ut ved å jakte på gode vokalister; helst kvinnelige.

Sett under ett, vil jeg anbefale utgivelsen; gjerne under juletreet !

6. november 2007

KORPUS etter 30 år på veien og ny CD: "I farta !"
TEKST : TERJE FJELLSTAD
GB har nettopp fått nevnte CD i hende; ble vel sluppet i slutten av oktober. Skal jeg være ærlig, ligger den noe under det jevne fra dansebandfronten. Det skyldes antakelig at
KORPUS har gjort det meste av jobben selv. Produksjonen er faktisk ganske elendig. Vokalinnslagene er forsiktige der bak et sted og helt innpakket av øvrig lyd.
Dansebandtekster er ofte både ganske banale og helt uten nerve. Her får vi nok et slikt eksempel. I tillegg er vokalen i store trekk helt på bånn med unntak for
Trine May Aasen. Siste låt, "Svaner i vinterstorm" er virkelig en fin ballade. Flere bra ting med Trine Aasen er for eksempel: "Amatørband" og "Han tok våren med hjem til deg".
Halvparten av låtene er ganske brukbare swingmelodier. Jeg kan ikke uttale meg om Korpus "live", men ble jeg spurt om råd ved senere utgivelser, ville følgende bli vektlagt: Forlat kjøkkenet, sørg for enkle tekster med bedre vokal nerve. Gi vokalisten musikalsk støtte, ikke begravelse. Skaff dere rådgivere og kritikere som kan hjelpe til med å skille klinten fra hveten. Problemet i slik sammenheng er at menigheten gjerne vil være positiv.
Trine May Aasen er ikke ueffen vokalist og har betydelig musikalsk forståelse. Derfor må ikke andre i gruppa synge for en hver pris. Jeg har hørt gjennom plata to ganger, og det er jo heller ikke all verden. Det finnes uten tvil en mengde bra tilløp i de 19 sporene, men altså tommelen ned for svak produksjon ! Imidlertid tror jeg et sørnorsk publikum vil like utgivelsen.

3. november 2007

MYREFJELL-ÅPNINGEN EN SKUFFELSE FOR SENJA SWINGKLUBB !
TEKST : TERJE FJELLSTAD
På grunn av dårlig organisering og vakthold fra arrangørens side, ble oppvisningen av swingdans
en gedigen skuffelse for Senja Swingklubb under åpningsfestlighetene på Myrefjell i går kveld.
Det var avtalen at klubben skulle vise 3-4 noe forskjellige swingdansformer som underholdning og propaganda for et stort publikum, men allerede til første melodi blandet det seg inn i dansen ganske mange fulle festdeltakere, slik at det meste ble en fiasko fra starten. Fra scenen prøvde man å gi beskjed om at golvet bare var for Senja Swinglubb. Da dette bildet ble tatt, var situasjonen bedre, men det varte bare et par minutter.
Så mange slag, spark og overkjørsler tror jeg neppe medlemmene i Senja Swingklubb, har opplevd før. Med slike erfaringer er det vel også å anta at klubben for fremtiden ikke vil la seg lokke av arrangører som mangler en hver kontroll og planlegging.
Arrangøren er også sterkt å kritisere for man ga Senja Swingklubb villedende opplysninger fra starten av, samtidig som man endret avtaleinnholdet underveis; til og med på siste dag !
Det er klart at Senja Swingklubb tok oppgaven på alvor og hadde en god del forberedelser i forkant. I tillegg kom nødvendige transportomkostninger. Alle medlemmene i Senja Swingklubb som GB snakket med, beklaget at fredagskvelden ble til en så skuffende erfaring !

FOTO : TERJE FJELLSTAD
 

22. oktober 2007

DANSESESONGEN FLOTT AVSLUTTET PÅ FOSSEN I HELGEN !
TEKST : TERJE FJELLSTAD
Helgen var bekjentgjort som danseweekend, men i realiteten var dette
dansegalla med stor D, takket være to av de beste danseband vi har her nord: Rikingan og Runaway. Gruppene har vidt forskjellig spillestil, instrumentering og repertoar, men utfyller likevel hverandre svært bra på en lang dansekveld hvor ønskene fra publikum naturligvis vil sprike noe.
På fredag sto Runaway for musikken til et publikum som nok var større enn forventet. På lørdag vekslet Rikingan og Runaway. Den harde kjerne av danseentusiaster fra nær og fjern møtte opp, og alle var enige om at helgen hadde vært topp.
Mange spurte hverandre: "Hva skal vi gjøre frem til Fossen starter opp igjen ved påsketider"? Svaret er problematisk fordi Nedre Målselvfossen Feriesenter i praksis representerer det eneste tradisjonelle dansetilbud her på berget. Vel nok har tilbudet vært noe ujevnt, men i en total vurdering blir dansesesongen 2007 for publikum, den beste noen gang ved Fossen. Eierne ved utestedet fortjener all mulig ros for det ! GRATULERER !
Man skal være klar over at aktiviteten krever et betydelig sjansespill der store honorarkrav er involvert kontra et ofte uberegnelig og lunefullt publikumspotensiale.
De siste oppdaterte bilder av
Runaway og Rikingan finner du henholdsvis i våre utgaver 31. august og 22. april 2007.

14. oktober 2007

Elendig dansetilbud på Fossen lørdag !
TEKST : TERJE FJELLSTAD
Heidi Hauge med Band skulle lørdag kveld være på Nedre Målselvfossen Feriesenter. Men hvor ble det av bandet ? En person med gitar er vel ikke et band !
I tillegg kom
Ann Taylor, men det var det ingen som visste på forhånd !
Lyden var omtrent like dårlig som da disse gjestet Fossen tidligere på sesongen. Egentlig var dette et møl av dårlig teknisk kvalitet med surhet og falskhet som ingredienser. I rettferdighetens navn må det vel sies at begge sang bedre enn lydbildet krediterte dem. Folk danset imidlertid som bare det, og sjelden har jeg sett så mange forskjellige og ganske merkverdige bevegelsesmønstre på et brett samtidig.
Men som tradisjonell dansemusikk, var det bak mål. Vi som har blitt vant til
Hilde Ingebrigtsen og Bjørn Heireng for eksempel, fikk jo en klar nedtur.
Hvorfor det er nødvendig å hente dyre artister sørfra på svakt nivå, er litt vanskelig å skjønne. Til stadighet ser en at søringene kombinerer høy billettpris med kort spilletid. Lørdag begynte musikken kl. 2300 og fortsatte til kl. 0200 med
de lange pausene. Hvorfor Ann Taylor og vice versa Heidi Hauge ikke kunne ta over umiddelbart for hverandre, skjønner vi heller ikke.
Annonseringen er et annet svakt kapittel med null opplysninger om billettpriser, type arrangement og tidsrammer. Av slike grunner er det ikke sjelden at folk snur i døra fordi man blir forbannet og irritert over prisene som ofte ikke stemmer med forventningene !
Nettstedet til Fossen er som regel for dårlig oppdatert i tillegg.

23. september 2007

Stor dansehelg i nord
TEKST : TERJE FJELLSTAD
Det har vært en stor dansehelg her nord med dansegalla på Mo og i Tromsø samt oppvarming på Nedre Målselvfossen Feriesenter og et par steder i Tromsø fredag. Dessverre ble det ikke tatt noen bilder.

På Fossen fortjente nok
Saturn mer enn 50 dansere med den flotte musikken !
 
I Tromsø ble den musikalske siden nokså blandet hvor
Ingemars avgjort ikke svarte til forventningene. Vinnerne her ble uten tvil Contrazt og Fernandoz. Kanskje skal Contrazt takke sin vokalist Hanne Mette Gunnarsrud for det, samtidig som Git Person bør få klippekort en stund hos Fernandoz. Det blir som i idrett; man må ville noe, og det må finnes en indre utstråling som kan begeistre. Hanne Mette Gunnarsrud har jo en veldig bærende stemme. Jeg vil enda en gang på kort tid, trekke paralleller til betydelige amerikanske countrystjerner. Utstråling og kvalitet var det også over Git Person.

Hvor mange ganger i løpet av kvelden publikum ble spurt om man hadde det bra, det vet jeg eksakt ikke. Men at noen ble lei dette gnålet, er sikkert ! Så er det vel også et spørsmål om vedkommende konferansier måtte være tilstedeværende så ofte ? Det går en grense et sted. Mange publikummere mente også at det har for mørkt i hallen, og ikke minst: At prisene på drikkevarer og mat er alt for høye ! Alle billettene var nok ikke solgt, men dansegallaen må totalt regnes som vellykket. Dansegolvet var meget bra, og jeg tror storparten av publikum trivdes. Det er vel det viktigste !

19. september 2007

Senja Swingklubb 4 år
TEKST - FOTOS: TERJE FJELLSTAD
Senja Swingklubb markerte på dansekvelden i går sine 4 år med et festlig kakebord og lysbilder. Nedenfor en liten billedreportasje: -

Dette ivrige dansetalentet er vel ikke så mye eldre ?

Festlig kakebord til 4-årige Senja Swingklubb

Kaffe, kaker og lysbilder.

De yngre damene klarer seg med enkle midler.

9. september 2007

Veldig bra i Skibotn med Saturn og MIX
TEKST - FOTOS: TERJE FJELLSTAD
Første gang på den årlige dansegalla i Skibotn ble en fin opplevelse med flott musikk av begge grupper. Dansemusikk er jo en subjektiv sak, men når det er sagt, velger jeg
Saturn hvis noen spør. Det har med teknisk lydkvalitet, rene melodilinjer, repertoar og danserytmer å gjøre. Folk flest vet hva de liker, og Saturn har forstått at tradisjonell dansegalla ikke er noen misjonsmark. På den annen side representerer dansebandet MIX den sør-norske melodistilen som naturligvis har masse tilhengere. Arrangørene fortjener ros for en stor og trivelig galla hvor golvet bør fremheves positivt. Men dere må få billettsalget desentralisert til større steder rundt i landsdelen eller til aktuelle byråer. 

Saturn fra venstre: Steinar Stensland [bassgitar, vokal] - Bjørnar Pedersen [sologitar, vokal] - Asbjørn Halvorsen [keyboard, vokal] - Are Leinan [rytmegitar, vokal] - Einar Helgesen [slagverk].

Dansebandet MIX fra venstre: Roar Tøgersen [keyboard] - Ståle Svartvatn [gitar, vokal] - Roger Svartvatn [trommer] - Svein Brennhaug [bassgitar, vokal].

Fra dansegolvet.

9. september 2007

Scandinavia og Wizex på dansegalla i Sørreisa
TEKST - FOTOS: TERJE FJELLSTAD
Det var utsolgt hus i Sørreisa under den årlige dansegallaen hvor  Scandinavia og Wizex sto for musikken. Dansegallaen i Sørreisa er kjent for sin stilige ramme, intet unntak denne gangen heller. Egentlig er det nesten bare Sørreisa her på berget som burde kunne bruke begrepet "dansegalla". Kanskje ble årets galla blant de mer vellykkede hvis man legger musikken til grunn med tilstrekkelig spennvidde mellom de to gruppene. Jeg vil nok holde en knapp på Wizex for renere melodilinjer, mer variasjon og klarere signal til dansefoten enn Scandinavia. Wizex er heller ikke typisk svensk, og det skal vi bare takke dem for. To flotte syngedamer til å flørte litt med publikum drar heller ikke ned. Golvet i hallen er meget bra, men en litt masete konferansier bør få avløsning neste gang. Det samme gjelder loddsalget.

Wizex, Sverige fra venstre: Tommy Karlsson [gitar, saxofon] - Per-Ola Sandberg [bassgitar, vokal] - Jessica Sjöholm [vokal, rytmeinstrumenter] - Jonas Stålhammar [trommer] - Anna Sköld [vokal, rytmeinstrumenter] - Eric Iversen [keyboard, trekkspill, vokal].

Scandinavia fra venstre: Finn Jacobsen [gitar] - Pål Fuglseth Tautra [bassgitar] - Eirik Johansen [gitar, vokal] - Ronny Jakobsen [trommer] - Bjørn O Jensen [saxofon] - Steinar Storm Kristiansen [keyboard].
FORMAT OVER HILDE INGEBRIGTSEN !
TEKST - FOTO: TERJE FJELLSTAD

Hilde Ingebrigtsen er fra Bø i Vesterålen. Hvorfor "alt" bra som har med musikk å gjøre, kommer fra dette distriktet, kan en jo spørre seg om ?

Et bilde i større format, finner du på fotosiden.
Bjørn & Hilde [Bjørn Heireng og Hilde Ingebrigtsen] var på Fossen både fredag og lørdag. Duoen mener selv at de passer bedre i pubsammenheng. En viss sannhet kan det vel være i det, men jeg hørte dem fredag hvor det ble fremført en masse flott dansemusikk i form av ballader, country etc. De som ikke var på Fossen, gikk glipp av en opplevelse, ikke nødvendigvis på dansegolvet, men også for øret !

Bjørn Heireng
er jo ikke borte verken med sin vokal, tangenter eller på pratesiden. Denne gangen må han imidlertid innse at Hilde Ingebrigtsen tok inner´n.

For maken til bærende sangstemme, innlevelse, og utstråling skal en lete lenge etter. Det er bare å gå til ordboken for alle superlativer som finnes !

Etter å ha hørt henne, blir det meste blodfattig. Hilde kan her uten å skjønne det selv, ha lagt inn en skikkelig karriere- CV. I Norge finnes nemlig en rekke flotte band som skriker etter kvinnelige vokalister. Hun må jo absolutt regnes som topp 10 i Norge, kanskje enda bedre !  Det var ikke til å unngå at tanken fløy over til USA med sine helt store kvinnelige countryartister.

4. september 2007
FOTOS i Gisund Budstikke og nettstedet for øvrig
Tekst: Terje Fjellstad
Det har etter hvert blitt stadig flere som ønsker å få publiserte bilder. Det er jo uten tvil svært hyggelig og oppmuntrende. Men det har utviklet seg til et gratisarbeid av dimensjoner å finne bildene, kanskje bearbeide dem noe pluss ekspedisjon.
Alt begjært fotomateriale er med et unntak, stillet helt gratis til bruk under den klare forutsetning at fotografens navn oppgis i umiddelbar tilknytning det respektive foto. Eiendomsrett har aldri vært overdratt.

 Dessverre har jeg kommet over flere tilfeller hvor noen av bildene mine er benyttet uten tillatelse eller at forutsetningene for tillatt bruk ikke har vært overholdt. Noen har faktisk også latt 3.-person bruke bilder, eksempler som er klart over streken.
I stedet for gratis bruk av bilder og gratisarbeide, er det bestemt at bilder beregnet på privat fotoalbum, skal koste 100 kroner for hvert. Til vanlig kommersielt bruk skal prisen være 1100 kroner. Ser for meg at en del formål ligger mellom disse ytterpunktene, og da får man diskutere. Det samme gjelder spesielle fotos hvor det ikke kan settes noen maksimal pris generelt. Alle priser er eks. mva.

3. september 2007

Tekst: Terje Fjellstad
SISTE: Bildet som Nord-Norsk Singelfestival har brukt i 2007 uten tillatelse fra fotograf / eier, er tatt ned i dag.

Festivalen er fakturert for den ulovlige bruken. Dermed er saken ute av verden, får en håpe.
STOR FEST MED RUNAWAY PÅ LØRDAG !
TEKST: TERJE FJELLSTAD
Denne helgen ble Nord-Norsk Singelfestival arrangert på Fossen, men som lukket arrangement, omtales det ikke her. På lørdag var det imidlertid stor fest med mye folk til stede, flott stemning og fullt på dansegolvet til skikkelig trøkk fra Runaway. Etter min mening er Runaway nå blitt et av de absolutt beste danseband både her nord og i landet for øvrig. Selv om bandet har gode musikere, er det kvikke humøret og litt frekkhet inspirert av Bjørn Heireng på tangenter noe som har løftet gruppa et par hakk. Repertoaret er ganske ordinært, men variert og godt fremført. Det er ganske farlig å bruke seg selv opp, men her har Runaway vist måtehold. De nevnte forhold betyr mye for dansepublikumet, og derfor fikk bandet spontan applaus da de startet opp kl. 2200 ! [Se foto litt nedenfor.]

31. august 2007

Nord-Norsk Singelfestival bruker foto ulovlig !
TEKST: TERJE FJELLSTAD
Bildet under av Runaway har Nord-Norsk Singelfestival i 2007 benyttet ulovlig fordi det ikke er innhentet tillatelse fra fotograf en som eier det. Heller ikke fotografens navn er ført opp. Fotoet er tatt 20. mai 2006 kl. 2202 under jubileet til Jan Høiland. Festivalen er tilskrevet om forholdet, men har foreløpig ikke reagert; senest 2. september 2007.

FOTO: TERJE FJELLSTAD

Runaway fra venstre: Tore Lind [gitar, vokal] - Geir Fjellberg [trommer] - Tormod Berg [bassgitar, vokal]. For anledningen til høyre: Bjørn Heireng [konferansier, tangenter og vokal].

29. august 2007

TEKST: TERJE FJELLSTAD [ARTIKKEL NR. 1].
Starten på artikkelserien i ramme under har ingen ting på dansesiden å gjøre under normale omstendigheter. Men fordi den denne siden blir lest av svært mange over hele landet, og fordi temaet handler om manglende individuell rettssikkerhet, har det blitt nødvendig å legge starten også her på topp i det en viser til selve GB-nyhetssiden [HELE SAKEN] i fortsettelsen.  
RETTSOVERGREP MOT EIENDOMMEN FJELLSTAD 21, 36-37 I TRANØY

TEKST: TERJE FJELLSTAD [ARTIKKEL NR. 1].
Det har i flere år versert en bitter strid om vei- og avkjørselsrettigheter på Fjellstad gård 21, 36-37 i Tranøy. En hytteeier, jurist Kirsti Baardsen Svalestad, Egersund,  egentlig fra Tromsø;  har benyttet alle tilgjengelige midler for å nå frem i rettsinstansene. Eksempler er dokumentfalsk, løgner, skadeverk, tilbakeholdelse av egne eiendomsdokumenter samt vikarierende og villedende opplysninger til retten.
 
Men hun har hatt god hjelp av sitt nettverk innenfor advokat- og dommerstanden [les:  Senja tingrett og Hålogaland lagmannsrett].

I en artikkelserie vil denne saken bli nærmere dokumentert på nyhetssiden til GB. Det vil bli påvist ved dokumentasjon at lover og regler ikke har et fnugg av sjanse mot et pill råttent rettsvesen hvor kameraderi og korpsånd omfavner enkelte rettsinstanser, politiet samt visse kommune- og statsetater.

For artikkelforfatteren er det også nødvendig å bekjenne et integritetsproblem i form av en eierprosent på 25. Den øvrige eierandel på 75 % har også krav på representasjon. Det får bli den foreløpige leserinformasjon. Dessverre kan ikke øvrige eieres identitet offentliggjøres her. En nådeløs dokumentasjon blir derfor et sentralt element.  Det er forbokstaven !

26. august 2007

Fiasko for "ny" onsdagsdans" på Sørreisa Hotell !
TEKST: TERJE FJELLSTAD
Før sist onsdag var det via sms spredd kunnskap om en ny onsdagsdans ved Sørreisa Hotell. Ved nærmere undersøkelser viste det seg at sms-mottakerene ikke hadde  fått noe kjennskap til verken arrangør eller musikk. En del av de som møtte opp, dro hjem noe slukøret fordi hotellet klarte ølsalget bedre enn å arrangere dansen.

22. august 2007

REDAKSJONELT

Redaktøren er kommet til at dansekalenderen til høyre det siste året har omfattet for mange arrangement av typen "dager" eller festivaler hvor oppsatt musikk har fint lite med tradisjonell dans å gjøre. Selv om det er vanskelig å luke bort slike ting, vil en gjøre visse vurderinger. Det blir likevel utopi å skulle sjekke ut hvert enkelt arrangement helt konkret. Som sagt; det vil bli gjort en del avskrell på grunnlag av opplysninger som tilflyter.

Ellers har økningen av tilsendte pressemeldinger med bilder tiltatt ganske betraktelig. Egentlig er dette en form for snikreklame eller gratisannonsering hvis materialet ukritisk tas inn. Pressemeldingene kan naturligvis inneholde en del nyttige fakta, men i all hovedsak havner det meste i søpla.

Det hender at redaktøren ikke lar noen ting komme på trykk. Det kan ha forskjellige årsaker; for eksempel for nære relasjoner, begrenset frihet kanskje kombinert med nokså kritiske kommentarer fra vår side. Poenget for nettstedet er at det skal ha en viss tillit og nytte blant de som danser. Journalistikken i dette blir derfor ofte en balanseøvelse en håper de fleste kan ha noe forståelse for. 

13. august 2007

Runaway på Fossen lørdag
TEKST: TERJE FJELLSTAD
Endelig kom Runaway til Fossen selv om det bare ble lørdag. Et brukbart publikum møtte opp, og stemningen var upåklagelig. Av de band som hittil har vært på Fossen i år, må det vel kunne sies at Runaway når det gjelder dansemusikk, er helt på høyden. Etter min mening trekker det noe ned at bandet spiller litt for mange svinglåter av typen: Superhurtig. Flere grupper gjør imidlertid det samme i den tro at folk flest liker denne danseformen.  I lengden er det slik at dans vanskelig lar seg forene med tempotrening. En behøver likevel ikke helt å utelukke fart og teknikk. Alt i alt; Runaway er blant de beste !

10. august 2007

Bomtur til Fossen skyldes vel at Runaway har tatt navnet sitt litt for bokstavelig  på vei til Saltkaret, Evenskjer !
TEKST: TERJE FJELLSTAD
For de som dro bomtur til Nedre Målselvfossen Feriesenter i kveld på basis av vårt nettsted [ Gisund Budstikke], kan opplyses at våre opplysninger var hentet fra hjemmesiden til nevnte Nedre Målselvfossen Feriesenter. Der har opplysningene stått på plakaten i lang tid. Så sent som kl. 2245 i kveld på fredag, ble tekstene i rammen klippet fra 3 - tre - forskjellige steder på nettstedet til Fossen. Fristende, men kutyme er det vel ikke at en webmaster strør salt i såret til en annen ?

10-12 august dansebandweekend
10
- 12.august - Dans med Runaway
Fredag 10 og lørdag 11.august
Runaway spiller til dans

5. august 2007

MISTY på Fossen denne helgen
TEKST - FOTOS: TERJE FJELLSTAD
På bildene ser vi Misty fra venstre: Roar Karlsen [gitar, saxofon, vokal] - Jan Henry Ness [bassgitar, vokal] - Knut Skjemstad [gitar, vokal] - Janos Cseke [keyboard].
Misty så dagens lys i 1974. I dag spiller bandet gode gamle kjente ting av typen country samt iørefallende populærmelodier fra ganske mange tiår siden. Jobbene blir naturligvis i Nordland og spesielt i nærheten av Bodø hvor gruppa hører hjemme. Likevel, Misty kan reise lenger dersom miljøet lokker; for eksempel til Fossen.
Keybordisten på bandets hjemmeside er forlengst skiftet ut med Janos Cseke; også han ungarer. Sistnevnte har klassisk musikkutdannelse med hovedvekt på fiolin og piano. Han underviser i byens musikkskole og spiller alene på mindre arrangement.
Fredag kom det langt flere enn ventet. Lørdag var kanskje under normalen.
Misty ved humorist Roar Karlsen hadde et fint grep om publikum som danset aldeles etter notene. Skulle en lete etter noe å kritisere, burde kanskje enkelte svinglåter få svi litt. Visse ting kunne kanskje vært valgt ut med forskjellige begrunnelser; enten fordi de er vanskelig å gjøre dansbare eller fordi samspillet ikke satt helt. Men i det store og hele gjorde Misty en flott innsats, snakket med publikum i pausene og fulgte klokka som en skygge. Til slutt: Alle medlemmene i Misty er skikkelige og reflekterte musikere. Roar Karlsen hadde blant de andre, flere fine enkeltprestasjoner på saxofon. For øvrig er det instrumental hele veien uten en masse greier på boks. Ser selvfølgelig bort fra at det på keyboard forefinnes noen nødvendige innstillinger for rytmen til den aktuelle låt eller dansemelodi.

 
Dansegallaen i Midt-Tromshallen - økonomisk baksmell !
TEKST: TERJE FJELLSTAD
Som forventet kom det svært lite folk til denne dansegallaen som bød på fin musikk fra Thor Görans Orkester & Agneta Olsson, gjenforent kun for anledningen, samt Kikki Danielsson & Roosarna. Kontiki fra Harstad ble jo noe spinkelt. Dette i følge opplysninger fra publikum.
Å arrangere dansegalla i Midt-Tromshallen er unektelig et dristig økonomisk eksperiment. Spørsmålet blir i etterkant hvem som blir de  egentlige lidende parter etter mange fiaskoarrangement i denne hallen ?

DANSEGOLVET: Dessverre kom vi til å beskrive dansegolvet helt feil. Det skyldes en misforståelse om hvilket areal som skulle være dansegolv. Det var imidlertid lagt ut falsede platter. Disse er brukbare å danse på når man påfører egnet glidemiddel. Etter innkomne opplysninger, skal ingen ha klaget på golvet. Når det dreier seg om dansegalla i vanlige idrettshaller, blir vel golvene stort sett akseptert som det de er.

1. august 2007

DANSEGALLA I MIDT-TROMSHALLEN KOMMENDE LØRDAG
TEKST: TERJE FJELLSTAD
Ut fra plakaten bør dette bli en opplevelse. Nå er jo ikke golvet det aller beste, men i en slik hall kan en vel ikke vente mer. For de sjelene som i fjor kom til vanlig tid på den såkalte countryfestivalen, ble det jo et par timer med hustrig venting fordi musikken startet svært sent. Denne gang er det å håpe at vi slipper å reise kritikk i etterkant.
De som vil lese hva GB den gang skrev, kan bla bakover til 6. mars 2006. [Start på hovedsiden og finn vedkommende om dans 2006. Se for øvrig kalenderen helt til høyre.]
Arrangør: Advald Leidulf Johansen - TROMSØ.

30. juli 2007

HILDE & GUTTA PÅ FOSSEN HELE HELGEN
TEKST - FOTOS: TERJE FJELLSTAD
 Hilde & Gutta var på Nedre Målselvfossen Feriesenter både fredag og lørdag. Gruppa turnerer i all hovedsak i Sør-Norge, men halvparten er nord-norsk. At bandet ble populært på Fossen, det skal være sikkert ! Her florerte det med luer, t-shirts, autografer og medlemskap i fanklubben. Alle ville snakke med blide Hilde Nordgård  og de øvrige musikerne. På dansegolvet var det full trøkk begge dagene, og folk følte at de kunne snakke med med "scenen"; for å si det slik. Hilde & Gutta skal ha ros for at de var presise med klokka og sto på hele tiden fra kl. 2200 - 0200, bare med de vanlige innlagte pauser. Da gikk tiden med til å svare på spørsmål fra publikum. Totalt sett kom det bra med folk uten at vi kjenner tallene. Antakelig gikk dette i mål økonomisk. Mange snakker allerede om gjenvisitt.
Hilde & Gutta har fått 2 melodier på listen over nominasjoner til "Tidenes beste dansebandlåt": "Til en Danseglad" og "Min siste klem" er begge nominert til denne tittelen. Så vidt en også skjønner, er bandet redusert fra kvintett til kvartett.

Hilde & Gutta fra venstre: Hilde Nordgård [hovedvokal, keyboard] - Benn Arne Holmen [trommer, vokal, lyssetting] - Roger Nicolaisen [gitar, vokal, lyd] og Erik Thoen [bassgitar, vokal]. Så vidt en forstår, er Roger Nicolaisen ny.

Hilde Nordgård [hovedvokal, keyboard] fra Mosjøen.

Benn Arne Holmen [trommer, vokal, lyssetting].

Fra venstre: Nordlending Roger Nicolaisen [gitar, vokal, lyd]  og Erik Thoen [bassgitar, vokal].

26. juli 2007

Fredag 17. og lørdag 18. august 2007: Sakarina [jubileumsfest etter 25 år på veien] på Nedre Målselvfossen Feriesenter.

Følgende "gamle" gutter kommer:
Bror Hansen [gitar, vokal] - Frode Kaldestad [tangenter] - Hermod Jakobsen [gitar, vokal, men uten at steelgitaren er med] - Jan Sundberg [trommer, vokal] - John-Alvin Olsen [bassgitar, vokal] - Werner Jakobsen [tangenter, vokal].

23. juli 2007

 BRUKBAR DANSEHELG PÅ FOSSEN
TEKST - FOTOS: TERJE FJELLSTAD
Fredag var det Liv Marit Wedvik med band. Konserten tok til kl. 2330 og varte til kl. 0200 med en halv times pause. Det er for så vidt greit, men noen danseopplevelse ble  det ikke hvis man unntar en del sleivspark her og der på dansegolvet.
Musikalsk og lydmessig - en masse trøkk og rytme.  Country i dag oppfattes som en stilart hvor ytterpunktene ligger ganske langt fra hverandre for å si det forsiktig. Liv Marit Wedvik befinner seg et sted som appellerer hovedsaklig til de yngre generasjoner. Innholdet blir naturligvis sterkt farget av de som bidrar til å skrive musikk og tekster. Live på dansegolvet ble det litt rock i bunnen ispedd en slags sambatango  og litt swing på toppen. Etter 2 timer kom en i mål sånn passe fornøyd. For øret var det hele imidlertid meget bra !
Liv Marit Wedvik er absolutt av de bedre her til lands. Det kom bra med folk, 190 ble det nevnt. Spørsmålet er om det var tilstrekkelig for økonomien ?

Tore Lind Band, med navn og sammensetning for anledningen, sto for flott og variert dansemusikk lørdag. Bandet begynte kl. 2200 og holdt det gående til o200. Man spør seg i slike stunder hvorfor noen store så vidt gidder å entre scenen til skyhøye honorarer mens de lokale gruppene jobber det dobbelte av tiden for langt mindre uttelling ?! Tore Lind Band besto lørdag av: Tore Lind [gitar, vokal] og Arnstein Holmstad [bassgitar, vokal] begge fra Nord-Norsk Husorkester. Ketil Jacobsen [trommer] var hentet inn fra Marrakesh. Sistnevnte har tidligere ikke spilt sammen med de andre. Stemningen på Fossen lørdag var helt topp !

Fotomontasje nedenfor viser Liv Marit Wedvik; øverst med band. Dette er uten tvil meget gode musikere som burde vært presentert på hennes hjemmeside.

7. juli 2007

 Nord-Norsk Dansebandfestival 2007
Dansegolvet og kundebehandling en skandale !
Av TERJE FJELLSTAD
Dansegolvet på torsdag 5. juli var ikke noe innbydende syn da man kom til Fossen, fullt av støv og sand som det var ! At arrangøren i det hele tatt, hadde kunnet unngå å vaske eller moppe golvet før festivalen, kan en jo spekulere over. Det må jo nesten være en forutsetning at en danseplatt er i rimelig forfatning når det ventes innrykk av flere tusen danseglade. OK, etter en henvendelse til den daglige ledelse, ble saken fikset.
Utover kvelden ble det imidlertid strødd diverse pulver på golvet som enkelte publikummere fikk av arrangøren. Her må det kunne forlanges  at eieren selv tar ansvaret med de ekstra glidemidler som blir brukt.

Da jeg møtte opp kl. 1830 på fredag, var golvet i en ganske elendig forfatning. Jeg snakket i tur og orden med daglig leder og med de to eiere [arrangøren] uten at golvet ble moppet, når en da ser bort fra at en person prøvde seg med kost. Et tilbud om å hjelpe til, ble arrogant avvist med at man hadde nok mannskaper. Problemet med Fossen er at halvparten av eierskapet totalt mangler evne til kundebehandling, noe som oftest resulterer i en ren krangel. Dette eksemplet er ikke noe unntak.
Vel nok, fikk jeg etter forlangende pengene for billetten tilbake. Men spørsmålet må bli om Fossen har råd til store ord i forhåndsomtalen uten at selv de enkleste ting kan ordnes i virkeligheten.
GB
har de siste årene fått kritikk for å være et mikrofonstativ for arrangør,  eier. Denne kritikk har nok mye for seg ut fra et journalistisk synspunkt, men kan i noen grad forståes ut fra at Fossen både er det eneste dansested av betydning i Midt-Troms, samt at stedet på mange måter har funket bra ellers. Slik sett kan saken gå foran journalistiske hensyn i noen tilfeller. Det forhindrer ikke at redaktøren både har vært og er klar over problemstillingen.
Jeg skal ikke her ta opp forholdet til prissettinger ved Fossen. De kan sikkert diskuteres ut fra flere aktverdige synsvinkler. Men uansett bør Fossen lytte oppmerksomt til innvendinger fra publikum selv om duren var vannmassene, kanskje demper signalene litt i blant. Når man betaler 800 kroner for å komme innenfor gjerdet 3 kvelder, bør varen være i noenlunde rimelig forfatning. Det betyr for eksempel at man hver kveld starter med blanke ark på golvet !

2. juli 2007

 "Sommer i Salangen-dans"
Av TERJE FJELLSTAD
Egentlig skulle jeg ha skrevet noen linjer om dansearrangementet på lørdag, men det lar jeg være av følgende grunn:
Som en av flere sjåfører, oppsøkte jeg bodene for å kjøpe drikke [Solo, Fanta etc.]. Det fantes imidlertid ikke; bare Cola.  I bod nr. 3 ble jeg bedt om å dra til et gatekjøkken på Sjøvegan. Ellers var det få problemer med pils og vin i flere varianter. Er det fansen som har sittet i innkjøpskomiteen ? Denne dansen er meg bekjent, beregnet på vanlige voksne til en pris av 250 kroner.  
For øvrig er det en annen tanke som slår meg: Kanskje har Cola gjennom vedkommende salgsledd sponset arrangementet ved å sette en stopper for andre drikker !? Jeg tror faktisk den siste tanken, er den mest sannsynlige. Hvis det siste er korrekt, får en velge fra øverste hylle av negative karakteristikker.
Neste gang jeg drar til Sjøvegan, skal jeg fylle opp bilen med proviant hjemmefra !

28. juni 2007

 OURLAND
Av TERJE FJELLSTAD
I forbindelse med at Ourland feirer 40-års jubileum til neste år, finnes det noen interessante brokker i en lang artikkel, skrevet av Tore Stemland. Stemland nevner en rekke kilder unntatt Ourland.
I forbindelse med omtalen av tidligere Bat Records på Finnsnes med flere, forteller Stemland at Tore Stefanussen høsten 1982, ble med i gjenforeningen av Ourland i lag med Jan Audun Eriksen, Steinar Johansen og Kjell Rydning. Bandet holdt det gående til sommeren 1984. Tore Stefanussen sin musikalske karriere begynte som medlem av bandet St. Helena i 1973, Hammerfest; før han samme år reiste hjem til Senja og startet bandet Mata Hari.
Så til Bat Records: Med Axel Gran i spissen laget plateselskapet under sin svanesang, en singel med Tore Stefanussen som produsent, og med Ourland som musikalsk støtte på side A: "Ikke mitt bord". Stemland skriver også at Oddbjørn Richardsen spilte trommer frem til 1977 da han ble erstattet av Roger Thomassen. Det er uklart hvem av disse to som spiller på Grans singel. Ellers får vi vite at Rydning en periode var i CunnyCan, og at Steffensen også har vært i Karva Blues.  [Kilde: Tore Stemland.]
Ellers ser det ut til at Steinar Johansen har vært tro mot Ourland. I hvilken grad er det riktig ?
 

25. juni 2007

4 medlemmer av OURLAND på Fossen i helgen
[
De øvrige ved en senere anledning]
FOTOS: TERJE FJELLSTAD
 

Harry Solberg

Steinar Steffensen

Magne Brynjulfsen

Arnstein Holmstad

23. juni 2007

OURLAND på Fossen i helgen

Av Terje Fjellstad
Ourland ble grunnlagt i 1968. Av de som musiserte på Fossen i går, er det bare Steinar Johansen og Jan Audun Eriksen, som har vært med helt fra starten. Eriksen er ansatt i Lenvik kommune som lydtekniker og er ofte til stede når noen behøver assistanse i den retning.
Steinar Steffensen
kom med i 1972. Han er lærer ved Lenvik kulturskole og kjent fra Blått & Rått.  Harry Solberg  er medlem fra 1978; før det kjent fra Snoopy Band. Når det gjelder Magne Brynjulfsen er ny i Ourland. Han har tidligere vært innom Mad Faction - After Midnight - Ti T To - T3TC - Bugs - Ølhunnan - Englefjes og High Voltage. Arnstein Holmstad er også ny. Holmstad har lang erfaring fra Mad Faction - Laksfjordingan - Niagara - Cash - Nord-Norsk Husorkester - Ølhunnan - Alladin og Englefjes.
Ourland spiller låter fra 60 og 70-tallet samt i tillegg noen egne nyere ting. Fra oppstarten er det vel liten tvil om at Ourland, hentet inspirasjon fra England, både når det galdt musikk og image.   Gruppa fremstår i dag,  egentlig ikke som et danseband i tradisjonell betydning. Musikken er mer til å høre på, og slik sett fornemmer man i grunntonen en lettere form for tungrock. Det dreier seg her om erfarne og gode musikanter hvor 3, denne helgen, er av den gamle skole. Til neste år feires 40-års jubileum !
[Kilde: Ourland.]
 
FOTO: TERJE FJELLSTAD

Ourland fra venstre: Jan Audun Eriksen [orgel] - Harry Solberg [gitar, vokal] - Magne Brynjulfsen [slagverk] - Steinar Johansen [gitar, vokal] - Arnstein Holmstad [bassgitar, vokal] - Steinar Steffensen [gitar].

18. juni 2007

Flere SATURN

TEKST: TERJE FJELLSTAD
Vi kjenner godt til dansebandet
Saturn fra Alta, men det finnes også et lignende band i Oslo med samme navn. Vi låner pennen til Ronny Samuelsson i dette bandet: 
"Vi har kjent til hverandres eksistens siden 1983, og vi har vel ikke gått hverandre i næringen. Vi har kun en gang vært nord for polarsirkelen. Vårt virkeområde er Oslo og Akershus, og de aller fleste jobbene er av typen event. Vi har hatt kontakt med Saturn fra Alta og studert hverandres nettsider. På meg så virket det ikke som de hadde noe problem med navnelikheten. For noen år siden fantes det et Saturn i Molde og et Saturn fra Polen som turnerte i Norge."
[Redaktøren: Innlegget litt redigert.]

17. juni 2007

Ann Taylor og Heidi Hauge på Fossen

TEKST - FOTOS: TERJE FJELLSTAD
Det var jo med en viss spenning man så frem til dette arrangementet. Med over 300 til stede, får man håpe at Fossen i alle fall fikk noe igjen for investeringen. Blant publikum var det betydelig misnøye med en mengde reserverte plasser til folk som ikke ankom i tide.
Ellers var det ikke mye å skrive hjem om når man da ser bort fra at
Ann Taylor fikk vist noe av sin bærende country-stemme.  Heidi Hauge sang sikkert bra, men en hørte ikke så mye til henne. Det kan muligens ikke skyldes stort annet enn ganske spartansk medbrakt utstyr. Alt for lange pauser er heller ikke noe dansepublikum setter mest pris på.  Tonefølget besto av en gitar pluss keyboardmusikk. Å kalle dette et band, virker litt overeksponert. Dersom fakturaen til Fossen var like billig, kan det for så vidt aksepteres. Nå ble det "danset" relativt heftig, men selve opplevelsen tenderte mer mot "tømme-pils-utover-golvet-happening" eller på "knuste-glass-balansere". Tankene sneiet også innom det kjente "okseslippet i Pamplona". Naturligvis bør det være en viss bredde og dybde i vårt sosiale uteliv, men noen ganger kommer tvilen snikende ? Å sitte igjen med to blide jenter, var likevel en positiv beholdning !

Heidi Hauge øverst til venstre og nederst til høyre. Ann Taylor på de øvrige bildene.

6. juni 2007

Senja Swingklubb avsluttet på Royal Hotel Finnsnes

TEKST - FOTO: TERJE FJELLSTAD

Senja Swingklubb avsluttet før sommerferien med sosialt treff på Royal Hotel, Finnsnes i går kveld. På menyen sto som vanlig pizza og brus til de om lag 25 fremmøtte. De som hadde utført faste jobber, fikk blomster og litt symbolsk vederlag. Bildet viser kun et utsnitt.

4. juni 2007

Saturn og Swingers på Fossen i helgen

Av TERJE FJELLSTAD
Fredag viste at publikum selv kan ha satt stopper for de såkalte dansehelger. Men det er også et spørsmål om billettprisen på fredager i den forstand at de respektive band burde kunne ta noe mer av risikoen. Videre må en også kunne betvile om det strengt tatt er nødvendig med flere orkestre samtidig. Det er ingen tvil om at folk synes dansemuligheten koster for mye.
120 solgte billetter på lørdag var kanskje også en liten skuffelse, men likevel akseptabelt.
Saturn og Swingers gjorde sitt beste med variert og god dansemusikk. Det var tydelig at begge orkestrene følte seg inspirerte av den fine feststemningen.
Selv om alkoholen virker som et sosialt glidemiddel, må en gi ros til Nedre Målselvfossen Feriesenter for svært ansvarlig servering og kontroll. Sjelden eller aldri legger man merke til noen minusfaktorer. Her betyr virkelig dansen mest !

28. mai 2007

Nye Torry Enghs på Fossen

TEKST - FOTO: TERJE FJELLSTAD
Nye Torry Enghs har jo vært "nye" en god stund. Av de som besøkte Fossen 6. august 2004, er kun Vidar Sundbakken og Ivar Georg Hansen igjen; sistnevnte som reell veteran fra bandets begynnelse. Resten er enda nyere. De som ga navn til gruppen: Trond "Torry" Eliassen og Arild Engh er naturligvis ute av bildet. Skjønt, Ivar Georg Hansen har vel også bidratt til dagens navn i forbindelse med en viss uenighet om navnerettigheter som førte til: "Nye". [Se for øvrig vår artikkel fra 7. august 2004.]
Bandet sto altså for musikken både fredag og lørdag på Fossen; en helg som alt i alt ble bra. Vel nok, kom det som vanlig ikke svært mange på fredag, men 180 billetter på lørdag var absolutt meget fint og på høyde med "
Sakarina" for vel en uke siden. Det betyr at Nye Torry Enghs dro folk til seg.
Den første sekvensen på fredag kan nesten ikke kalles dansemusikk. Spillestilen var bastant, langtrukken  og kjedelig med ryddig dansegolv som resultat; noe bedre utover kvelden etter hvert som gruppa skjønte "kravet". På lørdag fremsto musikerne som et nytt lag med langt mer fengende rytmer og spilleglede.
Her nord må dansemusikken tydeligvis være dynamisk med rene melodilinjer og enkelhet.  Dansefoten vår lar seg ikke forlede. For oss er det uvesentlig om ei gruppe har skrevet musikken selv eller ei. Det kan også være en ubevisst svakhet når ei stor musikkgruppe samtidig lar alle komme like mye til. Nye Torry Enghs startet kl. 2200 på lørdag, og dro ikke med seg pilsglass på scenen. Det skal orkesteret ha ros for.
Likevel må et spørsmål reises: Hvorfor spille så evinnelig lange låter ? Med "17 vers" og masser av temarepetisjoner, blir vi som danser forvandlet til slitne robotaktige maskinelle feiekoster !

Her ser vi Nye Torry Enghs fra venstre: Vidar Sundbakken [keyboard, vokal] - Ronny Skogli [gitar] - Elling Breunig [trommer] - Ivar Georg Hansen [vokal, keyboard] - Simen Nyhus [saxofon, gitar] og Frode Hårdnes [bassgitar, vokal] .

14. mai 2007

Janne Lind på scenen i helgen

Av: TERJE FJELLSTAD
Under helgens Singelvårslepp på Nedre Målselvfossen Feriesenter lørdag kveld hvor
Albatross sto for dansemusikken, fikk Janne Lind prøve seg; nærmere bestemt som gruppens fremtidige kvinnelige vokalistinnslag. Ut fra kun en litt perifer låt, er det vanskelig å bedømme mulighetene. Men Janne Lind fremsto med en sterkt og bærende stemme; langt mer naturell enn det som har vært lagt ut på nettet.  Utstråling hadde hun også og fikk etterpå en masse applaus. Ellers var det vel lørdag som ble dansehelgens innhold. Fredag med Hilde & Bjørn bød vel på design mer for singelvårsleppet. Duoen passer best på pub der tradisjonell dans kommer i annen rekke.

3. mai 2007

Janne Lind til ALBATROSS !

Av: TERJE FJELLSTAD
Som kjent spiller dansebandet
Albatross på Fossen kommende helg og om vel en uke under "Singelvårsleppet". I dag bringer vi nyheten om at Albatross får kvinnelig vokalist; nemlig Janne Lind fra Silsand [ Finnsnes]. I praksis kommer hun neppe på scenen før utpå sommeren grunnet nødvendig arbeid med repertoar, øving og samkjøring. Kvinnelige vokalister har egentlig vært et savn her på berget i mange tiår. De respektive grupper og musikken blir tilført en helt ny og annerledes dimensjon med kvinnevokal. Det er derfor svært positivt at Albatross her tar et tak. Nå skal vi heller ikke glemme at Albatross har en lang historie bak seg hvor flere meget kjente kvinnelige vokalister har vært medlemmer i bandet.

Vi har prøvd å finne litt ut om Janne Lind. På nettet under en engelskspråklig portal, ser vi at hun samarbeider med PerHansa Studio nær Bardufoss bl.a. for å lage en CD. Studioet samarbeider også med Albatross. Vi har lyttet til noe av det hun har lastet opp, og stemmen hennes er slett ikke verst. Tydeligvis dreier det seg foreløpig om eksperimentering innenfor diverse synth som tonefølge. Leder av PerHansa Studio er Finn Molund.

22. april 2007

"Nye" RIKINGAN

FOTO: TERJE FJELLSTAD

Dette bildet er tatt da "nye" Rikingan var på Fossen i påsken; nærmere bestemt 6. april 2007 kl. 2218. Nyervervelsen Arne Aronsen [keyboard, trekkspill, saxofon, vokal]  fra Amadeus helt til venstre. Deretter Rulle Jakobsen [bassgitar, vokal] - Petter Dahl [gitar, vokal] og Gunnar Stellander [saxofon, trekkspill, vokal] . Rikingan overrasket positivt med en rekke nye ting på repertoaret samt forbedret lydbilde for de som danser. 
 

15. april 2007

DANSEMUSIKKEN PÅ FINNSNES HOTELL UTEN MENING

Av TERJE FJELLSTAD
I går kveld skulle
Nord-Norsk Husorkester stå for musikken på Finnsnes Hotell, men da jeg fikk billettpengene tilbake kl. 2315 og forlot stedet, var ingen musikere på scenen ! Nå het det seg at man ville begynne om 10 minutter. Årsaken til alle utsettelsene, var tilsynelatende en middag som foregikk i regi av Norges Taxiforbund Avdeling Troms. Regien her bør vel neppe trekkes frem som noe eksempel til senere bruk. Selvfølgelig burde det være muligheter for både blomster, gaver, utmerkelser og taler, men den siste kategorien har en tendens til å bli både snøvlete og langvarig når alkoholen har funnet sin plass. De drosjeeierene som av en eller annen grunn ikke giddet å delta i sin egen middag og havnet med mitt bort, var i alle fall hinsides.
Når det gjelder musikktilbudet, både her og noen andre steder; så har det skrantet med tiden. På 90-tallet var det levende musikk på Finnsnes Hotell alle fredager og lørdager fra kl. 2100-0200. I det siste har man endt opp med kl. 2230 som starttidspunkt enkelte lørdager dersom noen av de innleide musikere har fått tid til å pilse seg i form. Denne gangen kan det imidlertid ikke skyldes på Nord-Norsk Husorkester.
Jeg mener Finnsnes Hotell må sette rammer for tidsbruken på helgekveldene. Et middagsselskap bør for eksempel kunne starte opp kl. 2000 og være avsluttet kl. 2200-2230 slik at musikken kan begynne til fastsatt tidspunkt. Vi andre som bokstavelig talt kommer inn fra gata, betaler vår cover charge og krever en bestemt vare som vederlag. Vi er jo også trofaste hotellgjester, men det som skjedde i går, betrakter vi som meget uheldig for bedriften på sikt. I går gikk noen av oss glipp av
K. M. Myrland Nedre Målselvfossen Feriesenter fordi vi valgte hotellet. Det angret vi faktisk på !
Tidligere ble innleide musikere nektet servering i baren. Den ordningen bør absolutt gjeninnføres av hensyn til respekten for arbeidsgiver og gjester [ikke relatert til i går]. Ellers er det å håpe at planene om et nytt dansegolv ikke er lagt på is.

10. mars 2007

DANSETILTAK UTEN REGNSKAP FOR PENGEBRUKEN

Av TERJE FJELLSTAD
Det er etter hvert blitt vanlig at privatpersoner tar initiativ til å arrangere regelmessige dansetilstelninger på kveldstid; det være seg trimdans, seniordans osv. Det er svært prisverdig i seg selv, men det mangler ofte skikkelig planlegging. Jeg skal her ta for meg ryddighet med pengene.
Slik jeg ser det, bør det snarest være opprettet en ansvarlig komité som sørger for, at bankkonto blir åpnet og at bilag for inntekter og utgifter foreligger, samt at det blir ført et enkelt regnskap. En interimskomite bør ikke sitte lenge fordi en av dens oppgaver er å sørge for at det enkelte miljø velger en ordinær komité. I dette ligger at man så bestemmer hvordan og når tid rapportering om virksomheten, skal skje.
Vi har eksemplet med dansen som etter jul foregikk på Hurtigbåtterminalen, Finnsnes; og som nå er avsluttet uten at man vet noe som helst vedrørende innestående på konto hvis det fantes en slik. Naturligvis følger det at regnskap og bilag er like fraværende. Slik kan en ikke ha det fordi tilliten til nye initiativtakere er svært nødvendig !

6. mars 2007

Stor dansegalla i Bjerkvikhallen

Av TERJE FJELLSTAD
Bjerkvik IF bør ha masse ære for den årlige dansegallaen på stedet. Den er skikkelig organisert, dansegolvet var meget bra, og en fant fint lite å sette fingeren på. Loddsalget etc. fra en ungdomsskoleklasse bør kanskje lukes vekk til neste år.
Saturn var som vanlig på topp; i alle fall om en lånte øre til "folkemeningen". Bandet har en rekke evergreens på repertoaret som alltid går hjem. Begrensningens kunst er uten tvil styrken til de meget gode musikerne fra Alta.
Ole Ivars
skriver jo mye selv og representerer typisk sørnorsk dansemusikk. Her i vår landsdel finner den relativt begrenset gjenklang. Nordlendingene behøver masser av trøkk for at det skal rykke i dansefoten. Musikkbildet må være enklere og renere enn det Ole Ivars presenterer. Mange av tekstene er også aldeles for dårlige. En skjønner på en måte de kritikere som enkelte ganger, drar frem "harry"-stemplet. Med en eneste lapskaus av lyd fra alle de andre i bandet, har vokalisten ingen sjanse til å redde situasjonen.  Bandet mangler totalt nerven som kan appellere. Da hjelper det lite med kunstig åndedrett fra scenen av typen: "Har dere det bra" ! Naturligvis er det svært mange som digger Ole Ivars også her nord, og en dansegalla behøver faktisk et musikktilbud som er variert.

3. mars 2007

Rolig årsmøte i Senja Swingklubb

Av TERJE FJELLSTAD
Som vanlig på et årsmøte, kom det bare 14 i går kveld; det vil si den innerste kjerne og knapt nok det. Det var mange spørsmål til regnskap og budsjett, men kasserer Tommy Stefanussen redegjorde greit. Det ble kritisert at ingen av de to revisorene møtte. Alle rapporter ble godkjente uten spesielle merknader. Dessverre klarer ikke alle årsmøter å skille mellom årsmøte- og medlemsmøtesaker. I går var eksemplet: Diskusjon omkring Senjarock; - som i realiteten er en sak for medlemsmøte. Erfaringene fra siste års Senjarock var noe delte, og det ble kritisert at man ikke hadde lært av tidligere erfaringer. 20 000 kroner til Rikingan syntes noen også var i meste laget tatt i betraktning at maten ble litt for spesiell. Det ble reist tvil om verdien av klubbens eiendeler, eventuelt nedskrivning. Det nye styret vil se på dette forholdet. Det ble også konstatert en viss sammenblanding av inntekter / utgifter mellom Senjarock og den generelle aktivitet; noe en forsto at man i fremtiden ville følge bedre opp.  
Helen Johansen som for øvrig administrerte årsmøtet greit, gikk av som leder etter eget ønske. I stedet ble valgt Tommy Stefanussen som ny leder. Ny nestleder ble Leif Einar Nilsen, ny kasserer Peggy Johansen og nytt styremedlem Brita Johansen. Odd Tangen kom inn som ny vararepresentant til styret. Helen Johansen og Terje Fjellstad kom inn i valgkomiteen. Helen Johansen takket for samarbeidet og fikk blomster. Møtesekretær var Peggy Johansen. Etter møtet ble det servert lapskaus.

FOTOS: TERJE FJELLSTAD
Fra venstre møtesekretær / nestleder: Peggy Johansen - kasserer Tommy Stefanussen - leder / møtedirigent Helen Johansen og styremedlem Leif Einar Nilsen [ Alle disse fra 2006-styret].

Årsmøtet minus fotografen.

Den nye styrelsen i Senja Swingklubb for 2007 fra venstre: Wenche Hoefler [styremedlem] - Tommy Stefanussen [leder] - Brita Johansen [styremedlem] - Peggy Johansen [kasserer] - Leif Einar Nilsen [nestleder] - Odd Tangen [vara til styret] - Merete Bårdsen [vararepresentant til styret]. Vararepresentant Britt Bergheim var ikke til stede.
1. mars 2007

Amadeus og Rikingan fortsetter side om side

Av TERJE FJELLSTAD
På nyåret ble det kjent at
Arne Aronsen blir det 4. medlemmet i dansebandet Rikingan. Det har senere versert en god del spekulasjoner omkring overgangen og fremtiden for Amadeus.
GB har hatt kontakt med Aronsen som opplyser følgende fakta: Overgangen til Rikingan er ment å være av varig karakter, men for mindre spillejobber vil fortsatt Amadeus med Arne Aronsen og
Dave Ellingham være et godt alternativ. Arne og Dave er fortsatt meget gode venner og samarbeider svært bra.
Tilbudet fra Rikingan til Arne Aronsen var svært fristende fordi det kunne bety et musikalsk løft. Arne forteller at han allerede har fått gode råd, og at han oppfatter både Rikingan og Sakarina som helt på høyde med øvrige danseband her til lands. Arne poengterer også at Rikingan er gode på sammensetting av harmonier og nevner den fine støtte vokalisten alltid får.
Under dansegallaen på Finnsnes Hotell forleden, viste Rikingan oss alle den gode stemning som rår i bandet. Sånt overskudd resulterer som oftest i flott dansemusikk !
[
Kilde: Arne Aronsen noe fritt referert.]

FINNSNES-DANS MED SVANESANG I GÅR KVELD

Av TERJE FJELLSTAD
Dansen som 4 onsdager annen hver uke, har foregått i hurtigbåt-terminalen på Finnsnes, hadde i følge initiativtakerne, sin svanesang i går kveld, i alle fall for denne gang. Oppmøtet har omtrentlig vært slik hhv. 79-89-50-35. I og for seg var tiltaket meget prisverdig, men dog så alt for dårlig planlagt. Når enden kom så brått etter svært oppløftende start, kan årsaken ikke være stort annet enn et elendig dansegolv. Men det burde alle kjenne til i forkant. Å danse på skifer, gjør man bare hvis den sosiale kontakt er viktigst. I ettertid ser man også at musikerbehovet ikke kan ha vært gjennomtenkt. Det vil være blåøyd å tro at musikere vil spille tilnærmet gratis. Dessverre forekom det utsagn på bygda fra initiativtakerhold om at musikken hadde tatt seg for godt betalt. Det var en meget uprofesjonell ytring ! Hvordan tallene fra økonomi og regnskap har vært disse 2 månedene, kjenner en ikke til, men det kommer sikkert en rapport om det.
FOTO: TERJE FJELLSTAD
Gruppa til Bo Pedersen som sto for fin musikk i går kveld. Fra venstre: Harry Lauritsen [gitar] - Bo Pedersen [vokal] - Stein Johnsen [keyboard] - Edmund Lauritsen [trekkspill].
19. februar 2007

Håpløs historiebok om danseband !
Monica Kvernes: De svinger oss i dansen.

Av TERJE FJELLSTAD
Boka kom ut i 2006 etter mange utsettelser, forhåndsomtaler og ikke minst: Store forventninger ! Inntil nå har den ikke vært å finne i norske bibliotekhyller, men GB bør i alle fall ha æren [les: angeren] for at musikkavdelingen ved Harstad bibliotek har kjøpt den inn. Men om etaten er like begeistret for oss etter gjennomsyn, kan vel være mer usikkert. Boken  fremstår faktisk som et velment makkverk av reklame for den respektive bransje; nærmest en bjørnetjeneste for de som her slipper annonseutgifter kfr. kildehenvisningene.
Forlag er ikke nevnt så det må følgelig være: Eget. Allerede her ligger det i dagen et savn. Et forlag kunne ha bidratt til å fylle behov for rådgivning, nødvendige korreksjoner eller kanskje til å sette foten ned.
Boka har: "Dansebandhistorien 1960-2006"  som undertittel, men det blir som å minnes en norsklærer fra skoledagene om stilskriving. Han sa: "De fleste av dere har ikke svart på oppgaven dere fikk; dere har skrevet om noe langt annet" !  Vel nok finnes en litt kortfattet, generell oversikt inklusive bilder de første 14-16 sidene, knyttet til ulike landsdeler, men det er ikke mer enn de fleste av oss kjenner til. I kildehenvisningene finnes heller ikke noe som peker i retning historieskrivning.
Den vesentligste del av boka handler om 50 danseband slik de fremstår i dag. I korthet er det gruppenes vaskesedler, og for de som foretrekker den slags, bør boka anbefales. For øvrig er det nokså uklart hvordan utvelgelsen har gått for seg ?
Bildestoffet er i alt vesentlig hentet fra gruppenes plakattilfang, ganske elendig og oppstilt samt at gjengivelsen i boka er like dårlig. Kan sammenlignes med en rekke avertissement etter hverandre. Boka er på 140 sider; det vil si nokså tynn på alle måter; også tatt i betraktning svært store skrifttyper, masse ortografiske feil og dårlig norsk. Coverbildet er imidlertid ganske fortellende  om sommerlig utedans.
I oversikten for kilder henvises til "privat" i flere sammenhenger. Når vedkommende ikke kan identifiseres; hva slags interesse har da bidraget for leseren ?
Hvis bransjen har bidratt med penger, er det lett å skjønne at vanlig research har måttet vike sete kfr.  forfatteren  avslutningsvis takker danseband og bransje for at boken er blitt til. Det burde hun egentlig ikke ha særlig grunn til !
Kritiske merknader til tross; forfatteren bør gis honnør for at hun, tydeligvis nokså alene, har prøvd å tette et hull omkring danseband i Norge !
18. februar 2007

BRA DANSEGALLA PÅ FINNSNES HOTELL LØRDAG KVELD !

Av TERJE FJELLSTAD
Etter hvert kom det ganske bra med folk selv om en må konstatere at de egentlige dansegallafolkene uteble. Det kan skyldes at hotellene har utviklet en slags dansegalla "light" som ikke begynner til vanlig tid kl. 2000. At
Rikingan er blitt kraftig forsterket etter at Arne Aronsen kom inn fra Amadeus, kan det vel ikke herske noen tvil om. For det andre bandet Dansecompaniet fra Harstad, er det å si at de to musikerne der kom bra fra oppgaven når en vet at de ble kastet inn forleden kveld. Imidlertid ble det mange gjentakelser i et tilsynelatende spinkelt repertoar. For de to  gruppene som i tur og orden egentlig skulle spille, GK Band og Snipp & Snapp; kan vel muligens  seriøsiteten trekkes inn i diskusjonen. Ellers er det naturligvis et stående ønske om at Finnsnes Hotell flytter musikerscenen og legger et nytt dansegolv av større format der gallaen i går fant sted. Alt i alt; en trivelig dansekveld på Finnsnes !
2. februar 2007

Rykter i dag om at dansegallaen på Finnsnes Hotell 17. februar 2007, er avlyst, medfører ikke riktighet ! Det bekrefter hotellet på telefon kl.1300 !

10. januar 2007
Rikingan øker fra 3 til 4 på bekostning av Amadeus

Av TERJE FJELLSTAD
Inntil vi hører nærmere fra hovedpersonen selv; Arne Aronsen; har GB klippet fra en artikkel i ForSwingende skrevet av Thomas Neraasen: -

"Rikingan har i flere år bestått av kun tre medlemmer, men fra februar 2007 blir bandet altså utvidet fra trio til kvartett. Arne Aronsen, som skal spille keyboard, trekkspill og saksofon i tillegg til at han også kommer til å synge en del, har nesten 25 års fartstid i dansebandbransjen og har de siste årene være en av medlemmene i dansebandet Amadeus. Mange har gjennom årene latt seg sjarmere av Arnes fløyelsmyke stemme og med den vil han garantert bli et meget positivt innslag i Rikingan, så vel på scenen som på deres neste plateproduksjon."
Kilde: Thomas Neraasen i ForSwingende.
 

2. januar 2007
Historien om dansebandet ALBATROSS
Av TERJE FJELLSTAD
I 2006 var det noen bidragsytere som fortalte sin historie om dansebandet Albatross:
 GB senest 5. juni, Yngve Svendsen 16. juni og Anstein Nyheim 17. og 28. juni. For kanskje å få flere til å bidra, kommer herved en biografi hentet fra "Norsk pop- og rockleksikon": Den  viser for øvrig at våre opprinnelige fortellere, også husket betydelige fakta:
"Danseband dannet i Andenes tidlig på 70-tallet. Gjennom årene har Albatross i stor grad fungert som et springbrett for unge musikere til videre musikalske karrierer i dansemusikk. Den første besetningen besto av Ingrid Elisabeth Olsen (vokal), Dag Indregaard (gitar) og Harald Olsen (tangenter). I de første årene var også Bjørn Jørgensen (tangenter) innom gruppen. Indregaard var fremdeles med da Albatross laget sin første LP i 1976 i serien Norsk band på Arne Bendiksens platemerke Flower. Resten av besetningen på denne tiden var Heidi Lødding (vokal), Rolf Nilsson (tangenter), Dagfinn Heidenberg (bass, vokal) og Jan Erik Strandheim (trommer, vokal). I likhet med de fleste andre dansebandplater utgitt i Norge på samme tid, besto innholdet hovedsakelig av kjente slagere tilsatt norske tekster.
Senere i 1976 ble besetningen forandret. Bente Brønmo fra Kjell Karlsens orkester overtok som vokalist etter Lødding, og Thor Egil Larsen erstattet det eneste gjenværende originale medlemmet, gitarist Indregaard. Gruppens andre album, På vingene, ble utgitt på det nystartede selskapet Sheeba Records. Innen plate nummer tre ble laget, hadde mange nye medlemmer vært innom Albatross. Jorun Høiland (vokal) og Audun Berg (bass) kom og gikk, Yngve Svendsen (gitar) mønstret på i 1978 og ble værende i 12 år, og i 1979 ble Ellen Devin ny vokalist. Albatross var nå en sekstett med to kvinnelige vokalister i fronten; Brønmo og Devin. Ny på laget  var Dag Vidar Høidal (bass, vokal), hvis falsettstemme var med på å farge mye av materialet på albumet Med et smil - deriblant norsktopp-suksessen "Vakre Jamaica".
Blant medlemmene som har vært innom Albatross etter 1980, kan neves vokalistene Chris Candy og Kristin Svendsen, gitaristene Stein Bull-Hansen, Javed Kurd, Fredrik Lidin, Jens Thoresen og Morten Nordskaug, keyboardistene Eldar Vartdal, Peter Jong, Geir Kristiansen og Atle Wold, bassistene Tor Hundal, Alf  Moldal, Arne Brunvoll og Ole Kristian Vetten, og trommeslagerene Geir Helland, Ronny Jacobsen, Rune Engen, Jørn Vangsholm og Ole Tom Torjussen. Og ennå er ikke alle nevnt ..."

Utgivelser: Norske band: Albatross (Flower, 1976) - På vingene (Sheeba Records, 1977) - Med et smil (Sheeba Records, 1980)".
Kilde
: "Norsk pop- og rockleksikon" utgitt på Vega Forlag (2005).

Gisund Budstikke
DANS 2007

TERJE FJELLSTAD
REDAKTØR

FOTO: TERJE FJELLSTAD

Fra Første Svanfjell mot Vesterfjell, Storvatnet og Fjellstad. Foto tatt 27. august 2006 kl. 1555.

Denne siden omfatter arkivmateriale for 2007.

FOTO: TERJE FJELLSTAD

Jessica Sjöholm, Wizex.
[Bildet er tatt under dansegallaen i Sørreisa 8. september 2007 kl. 2049.]

FOTO: TERJE FJELLSTAD


Fra GB, Finnsnes mot Sørreisa kl. 0920 [norsk normaltid] 6. januar 2006.

FOTO: TERJE FJELLSTAD
Fra Kom og Dans Målselv 19. oktober 2006 med fantastisk dansegolv i den nye gymsalen. Noen kjenner kanskje disse to dansere ?

FOTO: TERJE FJELLSTAD
BJØRK i Ballesvik på Ytre Senja.

FOTO: TERJE FJELLSTAD

Stemning i Andsvatnet 8. juli 2006 kl. 0247.

FOTO: TERJE FJELLSTAD

Kvilebua ved Varden ovenfor Finnsnes 2. juli 2007 kl. 2211. Bok lagt ut for registrering av turer. Senja i bakgrunnen.

FOTO: TERJE FJELLSTAD
Natt og kanskje litt mer på Nord-Senja.

FOTO: TERJE FJELLSTAD

Skogstjerne [Trientatis europaea] nord for Kvanås, Senja den 10. september 2007 kl. 1430.
FOTO: TERJE FJELLSTAD

Stemning i Gisundet ved brua 31. juli 2007 kl. 0014.
FOTO: TERJE FJELLSTAD

Dette er en fururot, nesten 1 meter tykk, og rest fra noen hundre år tilbake da klimaet var mye varmere her nord. Imidlertid var det den gang ingen som hadde grunnlag for noe hylekor om menneskeskapte klimagasser ! I dag er det stort sett bare bjørk på Senja, men den overtok etter furua. Bildet er fra Leirbakkmoen på Senja 21. juni 2006 kl. 0235.

FOTO: TERJE FJELLSTAD
Vassbrunen sett fra Karlstad 25. april 2006 kl. 1510 [norsk sommertid].

FOTO: TERJE FJELLSTAD

Deilig med luft under vingene. I midten ser du småbåthavna ved Finnsnes. Bildet tatt 2. juli 2007 kl. 2210.

FOTO: TERJE FJELLSTAD
Trubadur Karsten Nordli på Fossmotunet 12. juli 2006.

FOTO: TERJE FJELLSTAD

Deilig med luft under vingene. I midten ser du småbåthavna ved Finnsnes. Bildet tatt 2. juli 2007 kl. 2210.

FOTO: TERJE FJELLSTAD
Fra
GB, Finnsnes mot Sørreisa tidlig formiddag 5. januar 2006.

FOTO: TERJE FJELLSTAD

Truende skyfenomen over Tranøybotn på Senja den 18. august 2006 kl. 2238.

FOTO: TERJE FJELLSTAD
Fra Laukvik fort.

FOTO: TERJE FJELLSTAD

Kirke og rådhus med ny fontene i Finnsnesvatnet. Foto  7. oktober 2006 kl. 0926.

FOTO: TERJE FJELLSTAD
Stemning mot Finnfjordvatnet fra bilen 12. juni 2006 kl. 2225 [norsk sommertid].

FOTO: TERJE FJELLSTAD
Stemning ved Målselvfossen 28. april 2006 kl. 2055 [norsk sommertid].

FOTO: TERJE FJELLSTAD
Fontenen i Finnsnesvatnet 7. oktober 2006 kl. 0926 [norsk sommertid].

FOTO: TERJE FJELLSTAD

Noe forfalt trigonometrisk punkt på Første Svanfjell, Senja. Bildet er tatt 27. august 2006 kl. 1537.

FOTO: TERJE FJELLSTAD
Fra Solbergfjorden sørover mot Harstad 31.
august 2006 kl. 1740 [norsk sommertid].
 

FOTO: TERJE FJELLSTAD

Morgenrødme mot sør fra AMFI, Finnsnes 3. januar 2006 kl. 1005 [norsk normaltid].
 

FOTO: TERJE FJELLSTAD
Målselvfossen 27. mai 2006 kl. 2035 [norsk sommertid].

FOTO: TERJE FJELLSTAD
Gisundet fra Leiknes 28. juni 2006 kl. 2222 [norsk sommertid].

FOTO: TERJE FJELLSTAD

Elver møtes i Kaperdalen på Senja.

FOTO: TERJE FJELLSTAD
Skulptur under toppen av Første Svanfjell på Senja. Bildet tatt 27. august 2006 kl. 1535 [norsk sommertid].

FOTO: TERJE FJELLSTAD
Isskulptur på Andselv 14. desember 2006 kl. 2337.
 

FOTO: TERJE FJELLSTAD
Et eventyr på Senja.

FOTO: TERJE FJELLSTAD

GEITRAMS ved LAMO i MÅLSELV.

FOTO: TERJE FJELLSTAD
Enghumleblom [Geum rivale] Rosefamilien på Fjellstad 21, 36-37 i Tranøy den 21. juni 2006 kl. 0045 [norsk sommertid]. Geum er fra latinsk fordi planten hadde medisinsk anvendelse. Rivale betyr bekk. Planten vokser over hele landet og er en av våre merkeligste blomster.

FOTO: TERJE FJELLSTAD

Fugletelg på Fjellstad 21-36/37 i Tranøy 13. juni 2006 kl. 2329.

FOTO: TERJE FJELLSTAD

Christer Sjøgren i Tromsø 5. juni 2004.

FOTO: TERJE FJELLSTAD


Fra Mefjorden på ytre Senja.

FOTO: TERJE FJELLSTAD

Bjørn Heireng i Runaway foreviget på "Fossen" 6. juli 2006 kl. 2123.
FOTO: TERJE FJELLSTAD

Her starter Målselvfossen med en mektig malstrøm. Bildet er tatt 4. juni 2006 kl. 2228.

FOTO: TERJE FJELLSTAD

JONSOKBLOM ved Solbergfjorden.

FOTO: TERJE FJELLSTAD
Fra Finnsnes mot Kvittind kl. 0920 [norsk normaltid] 8. januar 2006.

FOTO: TERJE FJELLSTAD

KVELDSOL utenfor HAMN i SENJA.

 
FOTO: TERJE FJELLSTAD

Fontenen i Finnsnesvatnet 23. juli 2007 kl. 2032.

FOTO: TERJE FJELLSTAD

Stemning i Andsvatnet 8. juli 2006 kl. 0256.

FOTO: TERJE FJELLSTAD

Veilys ved Aspelund 15. desember 2006 kl. 0010.

FOTO: TERJE FJELLSTAD

Stemning i Andsvatnet 8. juli 2006 kl. 0256.

FOTO: TERJE FJELLSTAD

Veilys ved Aspelund 15. desember 2006 kl. 0010.

FOTO: TERJE FJELLSTAD

Sandviklia alpinanlegg ved Finnsnes.