DANS 2008

STATISTIKK: 2.268 SITES - 27.523.793 KBYTES - 4.600 VISITS - 17.016 PAGES - 226.832 FILES - 266.319 HITS i SEPTEMBER 2010 [NYTT REKORDBESØK I SEPTEMBER 2010].

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet -  Copyright © TERJE FJELLSTAD.

r siste oppdatering:

 
GRAFIKK:
TERJE FJELLSTAD

RETTSOVERGREP MOT EIENDOMMEN FJELLSTAD 21, 36-37 I TRANØY
LES MER på nyhetssiden til GB

FOTO: TERJE FJELLSTAD


Fjellsmelle [Silene acaulis] på Kistefjell 7. juli 2005.

FOTO: TERJE FJELLSTAD

Fra Botnhamn mot Sommarøy.

FOTOS: TERJE FJELLSTAD
Avtroppende leder Helen Johansen får blomster av Tommy Stefanussen på årsmøtet i Senja Swingklubb 1. mars 2007
Gisund Budstikke
DANS 2008

30. desember 2008

RIKINGAN MED MINIDANSEGALLA PÅ SOLØY, TENNEVOLL !

TEKST: TERJE FJELLSTAD

Dette var en overraskende danseopplevelse. Men mest overraskende var det at ungdom og eldre festet og danset sammen til langt på natt. Det lille bygdelaget på Soløy arrangerte til minst fem stjerner. Vi kan godt kalle dette for dansegalla selv om det i utgangspunktet skulle være en ordinær romjulsdans.
Rikingan
sto for den flotte dansemusikken. Samtidig må det sies dette dansebandet utstråler en lun humoristisk sans som automatisk smitter over til publikum. Rikingan ga også uttrykk for på slutten at kvelden var noe av det triveligste de hadde vært med på !
Arrangøren bør få ros for et stilig arrangement, mulighet for å kjøpe mat og drikke - alt til rimelige priser inkludert inngangsbilletten.
Ungdom rundt i distriktene; se til Soløy og Tennevoll: Her var det fest- og danseglede, masse fine antrekk og oppslutning til et arrangement som fansen mange steder holder seg unna.

29. desember 2008

Lite folk på Reinelv 3. juledag, men fin musikk av Atlantic !
DESSVERRE ER DET STADIG NOEN SOM LEGGER OPPDRAGELSEN HJEMME !    

TEKST: TERJE FJELLSTAD

Kanskje var det flyttingen av denne populære festen fra 4. til 3. juledag samt at aldersgrensen var flyttet helt ned til 15 år som gjorde utslaget i uheldig retning. Eller kanskje det er en en trend ? Vanlig oppmøte tidligere har jo vært 3 ganger så mange.

 Musikken fra Atlantic var meget bra, men dessverre har bandet et problem når man ikke helt har kontrollen over oppførselen til sine nærmeste. Fylla får vel skylda i de fleste tilfeller, men mangelen på oppdragelse er jo ikke noe bra utgangspunkt, heller. Etter at ordensvernet ble kontaktet, skjønte vedkommende at grensen for trakassering var noe overskredet.
For øvrig må en gi ros til ordensvern og arrangør for at det til vanlig er trygge og sikre forhold på denne julefesten. Bare synd at mange uteble.

12. desember 2008

Flott dansehelg med julebord på Bjerkvik Hotell !      

TEKST: TERJE FJELLSTAD

SATURN kom ens ærend fra Alta for å spille til julebord og dans både fredag og lørdag for en knapp uke siden på Bjerkvik Hotell. Det var vel tilfeldigheter som gjorde at man dro helt fra Finnsnes for å danse på lørdag. Men med den flotte dansemusikken og likeledes fine service ved hotellet, blir det opplagt flere besøk der. Denne gang fikk noen danseglade fra Midt-Troms de 4 siste plassene ! 
At hotellsjefen viste seg som både jovial, romslig, humoristisk og tilstedeværende, må en bare sette pris på. Betjeningen for øvrig var også helt fremragende !
Dansemusikken fremsto som et kapittel for seg. Det var svisker hele veien, og alle disse satt i foten. Repertoaret holdt også stand natta til ende. Da klokka ble to, ville ingen slutte å danse; derfor en halv time ekstra.
Det bør nok en gang poengteres at Saturn viser stor respekt for både arbeidsgiver og publikum. Høy arbeidsmoral, nøyaktighet og null pilsing er egenskaper man setter pris på.

Den nye CD´en gikk også som varmt hvetebrød. På en kveld forleden skal 48 plater ha funnet entusiastiske eiere. De 13 låtene er gode gamle evergreens i ny drakt. Her er SATURN i sitt ess. Hvor andre band sliter med elendige egenproduksjoner, har denne gruppa forstått at folk ønsker å danse til det beste fra good old days ! En nytelse for utslitte ører var det også med musikere og vokalist på sitt beste.
På Finnsnes fortviler folk over at plateforretningene ikke kan skaffe frem "Absolutt dansemusikk 2" ved dansebandet Saturn !
Fotoapparatet lå avglemt hjemme. GB viser derfor til bilde nedenfor av Saturn fra dansegallaen i Skibotn i høst. Reportasjen er datert 27. september 2008.

24. november 2008

SKANDALE UNDER JULEBORD !      
HELE SAKEN

27. oktober 2008

Feilslått på Finnsnes Hotell !
TEKST: TERJE FJELLSTAD
The Brothers fra Narvik tok for seg irsk folkemusikk på Finnsnes Hotell lørdag. Mellom 10 og 20 lot seg friste, og det var mer enn nok ! Nå er det lenge siden hotellet hadde noe dansearrangement, og mange danseglade hadde vel derfor ventet på sjansen. Kvelden ble altså en total fiasko for alle parter. Mer er ikke å si om det. Musikalsk var det heller ikke mye hente; nærmest en parodi. Det er ikke tilstrekkelig å fremføre kjent irsk folkemusikk når man lar instrumenter og vokal glefse etter ørene til folk ! Som gruppa ofte påpekte: " vi må skåle mellom hver låt ", lå det kanskje et utilsiktet understatement. Selv de som hadde fått mest under vesten, funderte på hvor det hele bar hen ?
 

29. september 2008


Dansegalla i Skibotn på lørdag
TEKST - FOTOS: TERJE FJELLSTAD
Fin dansegalla i Skibotn på lørdag med omtrent fullsatte plasser. Saturn og Gluntan er såpass forskjellige at musikktilbudet var for en hver smak. Begge gruppene gjorde sine saker bra, og dansegolvet hadde som regel ikke mange ledige passasjer.

Golvet som var på plass til gallaen i fjor, setter dansegleden i sentrum. "Tromsø" er for eksempel ikke i nærheten.
 
Men dansegalla som begynner først klokken 21, må få et lite merke i margen. 120 kroner for lapskaus ligger noe i overkant. Avviklingen av køen som ville kjøpe forfriskninger, virket svært tungvint. Her bør det planlegges bedre. Vakthold og fasiliteter for øvrig ikke noe å utsette på. Stemning og trøkk var brukbart til stede, og folk flest trivdes. Dansegallaen i Skibotn hører avgjort til de bedre !

Gluntan 27. august 2008 kl. 2201

Saturn kl. 2104

Fra dansegolvet kl. 2107

24. september 2008


Senja Swingklubb feiret i går kveld sitt 5-årsjubileum !
TEKST - FOTOS: TERJE FJELLSTAD
Det var flott oppmøte på Grasmyr grendehus i går kveld da SENJA SWINGKLUBB feiret sine nøyaktige 5 år siden man gikk ut av Kom og Dans og ble til en klubb. Atlantic sørget for avvekslende fin live musikk. Leder Tommy Stefanussen bandt det hele sammen og holdt en kort, men oppmuntrende tale til "bursdagsbarnet". Blomster ble det også.  Ellers var det i pausen masse kaker og godsaker til kaffen.
 
Nedenfor en liten fotosession fra feiringen.

Dansebandet Atlantic

Bløtkake, moltekrem og masse andre godsaker til kaffen !

Leder Tommy Stefanussen taler.

Musikkstemning !

Iselinn-portrett

Nesten 3 timer varte dansen; alle måtte ha en pause innimellom.

Leif og Iselinn på dansekurset i forkant

Fra den mer sosiale kaffepraten.

7. september 2008

BENNY BORG med en fin skildring av CORNELIS VREESWIJK på AMADEUS lørdag kveld !

Etterpå var det dans til Tore Lind Band ["Tore Lind Trio"].
La det være sagt med en gang; de som ikke var til stede på Amadeus i går kveld, gikk glipp av en stor forestilling. Benny Borg presenterte Cornelis Vreeswijk på godt og vondt med  humor og alvor til ettertanke. Selve presentasjonen; en blanding av kommentarer til Cornelis Vreeswijk sine tekster og hans turbulente liv samt fremføring av utvalgte viser, var så glimrende utført av Benny Borg at trollbinding bare er forbokstaven ! Selv de som i utgangspunktet mente å kjenne begge to til en viss grad, ble skikkelig satt ut !
Nedenfor et lite fotoinnslag som viser en del av publikum samt Benny Borg i noen portrettutgaver.

For øvrig må det vanke en god del rosende omtale til initiativtaker og primus motor for arrangementet:
Jan-Ivan Leonhardsen.  Han har planer om å få til festkvelder med dans på Amadeus i den verste mørketiden utover høsten og vinteren. Vi håper det lar seg gjøre. Leonhardsen er ellers vokalist og trakterer bassgitar i Albatross. I går steppet han inn i bandet til Tore Lind.
TEKST - FOTOS: TERJE FJELLSTAD

7. august 2008

HILDE & GUTTA PÅ FOSSEN DENNE HELGEN.
TEKST: TERJE FJELLSTAD
Denne helgen, fredag og lørdag, spiller Hilde & Gutta på Fossen. Bandet har turnert i Nord-Norge og kommer nå fra Finnmark hvor gruppa har gjestet de større stedene med stort oppmøte. Av spesielle grunner som kanskje noen kjenner til, hitsettes en del av vår reportasje fra 30. juli 2007: -
Hilde & Gutta var på Nedre Målselvfossen Feriesenter både fredag og lørdag. Gruppa turnerer i all hovedsak i Sør-Norge, men halvparten er nord-norsk. At bandet ble populært på Fossen, det skal være sikkert ! Her florerte det med luer, t-shirts, autografer og medlemskap i fanklubben. Alle ville snakke med blide Hilde Nordgård  og de øvrige musikerne. På dansegolvet var det full trøkk begge dagene, og folk følte at de kunne snakke med med "scenen"; for å si det slik. Hilde & Gutta skal ha ros for at de var presise med klokka og sto på hele tiden fra kl. 2200 - 0200, bare med de vanlige innlagte pauser. Da gikk tiden med til å svare på spørsmål fra publikum. Totalt sett kom det bra med folk uten at vi kjenner tallene. Antakelig gikk dette i mål økonomisk. Mange snakker allerede om gjenvisitt.
Hilde & Gutta har fått 2 melodier på listen over nominasjoner til "Tidenes beste dansebandlåt": "Til en Danseglad" og "Min siste klem" er begge nominert til denne tittelen. Så vidt en også skjønner, er bandet redusert fra kvintett til kvartett.

Hilde & Gutta fra venstre: Hilde Nordgård [hovedvokal, keyboard] - Benn Arne Holmen [trommer, vokal, lyssetting] - Roger Nicolaisen [gitar, vokal, lyd] og Erik Thoen [bassgitar, vokal]. Så vidt en forstår, er Roger Nicolaisen ny.

22. juli 2008

GROVE INJURIERENDE PÅSTANDER PÅ INTERNETT OM RUNE RUDBERG FRA ERFAREN ANSATT VED NEDRE MÅLSELVFOSSEN FERIESENTER AS !

Rune Rudberg spiller på Fossen 5. og 6. september under Nord-Norsk Singelfestival.

Det kan bli en pinlig affære for Nedre Målselvfossen Feriesenter AS !

TEKST: TERJE FJELLSTAD
Under den profilerte portalen Nettby som blir driftet av VG, har det vakt betydelig oppsikt at Line Henriksen som erfaren ansatt ved Nedre Målselvfossen Feriesenter AS har lagt ut svært grove injurierende og ærekrenkende påstander om artisten Rune Rudberg. Selv om bedriftens ledelse kan være uten skyld omkring dette, vil den uansett ha et betydelig ansvar og forklaringsproblemer.
Nettby er en ganske vanlig portal hvor deltakerne kan "snakke" med hverandre og legge ut nyheter etc. etc. For tiden skal det være rundt 25 000 medlemmer der.
GB siterer fra uttalelsen på nettstedet lørdag 7. juni 2008 kl. 2137 - 2141: "E ikkje på jobb i dag nei, ..., så eg skal lure meg en tur tel fossen. E unntakstilstanda der, førr Rune Rudberg ligg avdrukken en plass og har ikkje kommet tel spellinga si ... Må vel finne han først, han e vel sørpå en plass og kose seg me ungjenten han har dopa ned ..." [Sitat slutt.] Filene fra portalen er lastet ned i går kveld.
Det er korrekt at Rune Rudberg uteble fra Fossen 7. juni 2008 som omtalt seriøst i vår reportasje den 11. juni. Der har Rudbergs manager kommet til med en redegjørelse som GB innhentet, og som er gjengitt i sin helhet.
Line Henriksen jobber vanligvis i baren. Lørdag 19. juli 2008 solgte hun billetter og hadde da fornøyelsen av å nekte meg adgang. Det hadde hun ordre om å gjøre. Derfor ingen kritikk i så måte. Men hennes ansvarsområde og erfaring burde tilsi at artisten Rune Rudberg også er et menneske; ikke en ting man kaster i søpla ! Nå er det planlagt at Rune Rudberg skal være på Fossen 5. og 6. september under Nord-Norsk Singelfestival 2008. Det kan bli en pinlig opptreden for arrangørstedet !

20. juli 2008

AVVIST PÅ NYTT VED NEDRE MÅLSELVFOSSEN FERIESENTER.

Politiets rolle i saken ganske suspekt !
TEKST: TERJE FJELLSTAD
Herværende redaktør ble i går kveld på nytt avvist i døra ved Nedre Målselvfossen Feriesenter AS. Jeg ba om hjemmel for avvisningen under henvisning til konkret lovgivning, noe vakthavende ved Troms politidistrikt [19.7. 2008 kl. 2230 - 2300] hevdet ikke fantes; det i følge Helene Hagensen ved Fossen. I en telefonsamtale like etter med vakthavende ved Målselv lensmannskontor ble opplysningen fra Troms politidistrikt bekreftet. Det ble også påstått fra Politiet at vedkommende utested ikke behøvde noen grunn for å utvise hvem som helst ! Denne beskjed tok jeg til etterretning og forlot stedet. Hvis denne praksis skal være rettstilstanden ellers rundt omkring i vårt selvrettferdige land, blir det nok en god del oppsøkende journalister som må finne andre aktiviteter enn på utelivsstedene ! Da vil faktisk folk med annen etnisk og religiøs bakgrunn ha bedre rettsvern enn oss innfødte !
Imidlertid røpet Helene Hagensen at hun sammen med Line Henriksen hadde oppsøkt Målselv lensmannskontor og der snakket med lensmann Andreas Nilsen om utvisningen av meg. I den samtalen var det drøftet hva jeg hadde skrevet i Gisund Budstikke samt at lensmannen hadde utlevert opplysninger fra to møter jeg tidligere har hatt på lensmannskontoret. Dette samrøret begynner å smake litt korrupsjon.
For det første er det en gåte hvorfor to arbeidstakere ved Nedre Målselvfossen Feriesenter AS har funnet grunn til å oppsøke Politiet i sakens anledning. Ingen av de to nevnte har vært nevnt av meg til Politiet eller på annen måte dradd inn i saken. Forklaringen kan naturligvis være at de har handlet etter fullmakt fra daglig leder - styreleder Bjørn Harald Arntzen. Hva som i så fall kan ligge til grunn for det, kan man jo spekulere i ?
For eksempel hadde lensmann Andreas Nilsen benektet overfor Hagensen - Henriksen at man ved kontoret hadde ønsket meg: "Lykke til !" Det foranlediger at jeg  opplyser følgende: Den 6. juni 2008 om lag kl. 1245 hadde jeg en hyggelig samtale om utvisningen med politibetjent Katrine Grimnes som ble avsluttet med at hun ønsket meg: "Lykke til ! " Likeledes hadde jeg en trivelig samtale med politibetjent Gunn Marit Lockert 17. juni 2008 om lag kl. 1000 som endte med samme ønske. Jeg tviler sterkt på at disse to vil benekte min fremstilling. Begge samtaler foregikk på Målselv lensmannskontor, og både lensmannen personlig, andre tjenestemenn og Troms politidistrikt ble konsultert.
Konsensus på samtalene var at det ikke forelå noen negative forhold om meg som skulle tilsi utvisning. Likevel mente man ved lensmannskontoret at et utested kunne utvise en person uten grunn, og at det var hjemmel for det. Dessverre klarte man ikke å finne denne hjemmelen. Imidlertid oversendte Troms politidistrikt 17. juni 2008 via lensmannskontoret et lovgrunnlag som man i går kveld hevdet, ikke fantes !
Er det rart at man tenker på apartheidregimet for noen tiår siden i Sør-Afrika hvor Norge i egne øyne spilte førstefiolin for å fjerne !

 

10. juli 2008

NORD-NORSK [DANSEBAND- OG] UTVISNINGSFESTIVAL !
TEKST: TERJE FJELLSTAD
I dag starter Nord-Norsk Dansebandfestival Nedre Målselvfossen Feriesenter AS, Bardufoss. Minst 4 personer er utvist fra stedet i senere tid uten relevant grunn og uten lovhjemmel. Utvisningene er foretatt skriftlig av daglig leder - styreleder Bjørn Harald Arntzen hvor en konstaterer at alle øvrige formelle krav er satt til side. De utviste synes derfor at et passende navn for arrangementet bør være: "Nord-Norsk Utvisningsfestival" !

 

23. juni 2008

UTVISNINGENE PÅ FOSSEN FORTSETTER !
TEKST: TERJE FJELLSTAD
I dag forteller Bjørnar Voll på telefon til GB at han nettopp fra daglig leder - styreleder Bjørn Harald Arntzen, har fått skriftlig utvisning fra Nedre Målselvfossen Feriesenter AS. Årsaken er oppgitt å være dårlig atferd uten noen nærmere begrunnelse. Voll er oppgitt over "det han karakteriserer som sykelig holdning til gjestene" fra ledelsen ved Fossen.
Vi som har møtt Bjørnar Voll på Fossen et utall ganger, kjenner han mest som en danseglad humorist. Grunnen til utvisningen kan i alle fall ikke ha noen relevans til "Kong Alkohol". Bjørnar Voll lurer nå på om noen i dette firmaet snart vil bruke hodet til annet enn som høyeste punkt på kroppen ?!
23. juni 2008
Lasse Johansens Orkester på Fossen i helgen
TEKST: TERJE FJELLSTAD

 Som utelukket fra Fossen,  kan jeg ikke uttale meg om musikken på egne vegne. Men ut fra meldinger, var det svakt på fredag, men fin musikk og mye folk på lørdag. Imidlertid, ute på campingplassen i ei vogn, satt minst en person utvist fra danserestauranten !

De Danseglade - Sakarina
TEKST: TERJE FJELLSTAD

 "De Danseglade" nummer 3 for 2008 nederst til høyre på side 21, har bilde av dansebandet Sakarina under CD-slippet 5. april i år på Nedre Målselvfossen Feriesenter - inklusiv tekst.   Bladet hadde rettighet til å trykke bilde med tekst, men forutsetningen var naturligvis at navnet til fotograf og tekstforfatter ble oppgitt [Terje Fjellstad]. En regner med at feilen skyldes en glipp, men vil likevel påpeke forholdet. Se vår reportasje.

MISTY PÅ FOSSEN SIST HELG
TEKST - ARKIVFOTOS: TERJE FJELLSTAD

Dette er arkivbilder da Misty gjestet Fossen først i august 2007. Fra venstre: Roar Karlsen [gitar, saxofon, vokal] - Jan Henry Ness [bassgitar, vokal] - Knut Skjemstad [gitar, vokal] - Janos Cseke [keyboard]. På grunn av det umusikalske innslag som oppsto denne helgen på Fossen, ble det ikke lagt opp til noen reportasje. Uansett, Misty er ei svært reflektert gruppe som tar dansemusikken på alvor. Selv på keyboard har man satt en musiker av høy klasse. For øvrig instrumental hele veien. Det jeg rakk å høre, var enda bedre enn tidligere. Da tenker jeg spesielt på swingmelodiene og "trøkket" på dansegolvet. Alle er personligheter det er svært interessant å prate med. Det musikalske foredraget ligger alltid der fremme et sted. Tenker spesielt på Jan Henry Ness og Janos Cseke. Roar Karlsen og Knut Skjemstad fremstår egentlig som seriøse humorister bak instrumentene.

20. juni 2008

NOK EN UTVISNING PÅ FOSSEN !
TEKST: TERJE FJELLSTAD
GB kjenner til at nok en person ble utvist fra Nedre Målselvfossen Feriesenter AS på søndag 15. juni 2008. Vedkommendes identitet og nærmere enkeltheter kan en ikke gå ut med.

19. juni 2008

FYLL OG URINERING PÅ FOSSEN !
TEKST: TERJE FJELLSTAD
I bladet Nordlys for i går skriver "Fortvilte" gjester om manglende kontroll, siterer: "Hva skjer på Nedre Målselvfossen feriesenter ? Ute på trappa urineres det. Ølglass tas med ut fra restauranten til bobil og vogner. Hvor er kontrollen ? "

"Fortvilte" gjester peker her på kritikkverdige forhold, men tør ikke stå frem under fullt navn, sikkert i frykt for å bli utvist. Det er således et paradoks at herværende redaktør ikke får kjøpe brus, er utvist samtidig med at gjester gjennom media anonymt ser seg nødt til å melde fra om fyll og brudd på serveringsbestemmelsene.

Hvor er Målselv kommune med sosialsjef Terje Steen ? Sistnevnte har serveringssakene på sitt bord. Målselv lensmannskontor har jo tydeligvis resurser til kontroll over ytringsfriheten. Kanskje patruljene heller kunne nyttes til å sikre vanlige folks interesser ? Spørsmålet er betimelig !

18. juni 2008

ENDA EN UTVISNING PÅ FOSSEN !
TEKST: TERJE FJELLSTAD

I dag bringer GB opplysning om enda en utvisning ved Nedre Målselvfossen Feriesenter AS.  Denne gang gjelder det en arbeidstaker i 2007: Hans Hagensen. Arbeidstakeren er varslet om utvisningen i brev av 2. februar 2008. Brevet er undertegnet av daglig leder - styreleder Bjørn Harald Arntzen og sendt i kopi til: Lensmannen i Målselv. I brevet angis det ikke noen grunn for utvisningen, og utvisningen er heller ikke tidsbegrenset som den i følge bestemmelsene, skal være. Årsaken til utvisningen blir ren spekulasjon, men er i alle fall ikke knyttet til vanlige grunner som dårlig atferd, fyll og spetakkel.

GB siterer brevet i sin helhet: "
Du gjøres herved oppmerksom på at du er uønsket som gjest ved Nedre Målselvfossen i fremtida. Dette gjelder hele området, også hytter og campingvognområdet. Vi gjør oppmerksom på at Lensmann Andreas Nilsen i Målselv er gjort oppmerksom på situasjonen, og hvis du på tross av dette varsel blir observert her vil politiet bli kontaktet umiddelbart." [Sitat slutt.] Se link under til: Dokument 11.

Hans Hagensen opplyser til GB at han forleden oppsøkte lensmann Andreas Nilsen på kontoret, men ble svært dårlig mottatt. Hagensen oppfattet møtet nærmest "som å bli kastet på dør". Hans Hagensen ønsket å politianmelde Nedre Målselvfossen Feriesenter AS, men ble nektet. Akkurat det siste er jo meget oppsiktsvekkende fordi Politiet ikke under noen omstendighet kan avslå å ta i mot en slik anmeldelse ! Hva som her ligger til grunn, blir også gjenstand for spekulasjon.

Lørdag 2. juni 2008 møtte jeg Hans Hagensen tilfeldig inne på et dansearrangement ved Fossen. På det tidspunkt var Hagensen forlengst utvist, og herværende redaktør sikkert i ferd med å bli det på grunn av det møtet !

DOKUMENT 11: Brev / varsel av 2.2. 2008 fra Nedre Målselvfossen Feriesenter AS til Hans Egil Hagensen

17. juni 2008

UTVISNINGEN PÅ FOSSEN
LENSMANNEN I MÅLSELV MENER HJEMMELEN ER I ORDEN !
 
TEKST: TERJE FJELLSTAD

Jeg har i dag hatt samtale med Politiet): Målselv lensmannskontor på Andselv. Kontoret mener nå at Nedre Målselvfossen Feriesenter AS kan utvise en person uten nærmere grunn, og at Politiet har hjemmel til å iverksette utvisningen dersom personen ikke tar den alvorlig. Selv om jeg er uenig, er det dagens rettstilstand.

Det hører imidlertid med til historien at Målselv lensmannskontor ikke klarte å finne frem til noen hjemmel da jeg ba om det !

 Derfor, gamle Sør-Afrika; dere ledet kanskje an en stund med apartheid, helt til Norge blant andre, fikk dere ut av nakkegrepet ! Men nå ser det ut til at vi her oppe i kalde nord kan behøve gjenytelse. Kanskje ser vi for oss noen viftende plakater i Pretoria med bekymring for det "demokratiske" Norge ?

16. juni 2008

UTVISNINGEN PÅ FOSSEN LØRDAG
POLITIETS OG DAGLIG LEDERS ROLLE
ER DET NOE Å SKJULE ?
TEKST: TERJE FJELLSTAD
Nedre Målselvfossen Feriesenter AS har organisasjonsnummer: 987 122 471. I følge Brønnøysundregistrene er Bjørn Harald Arntzen daglig leder - administrerende direktør og styreleder for selskapet.
Det var den 4. juni 2008 at jeg fikk skriftlig varsel fra daglig leder om at jeg var uønsket på Fossen. Den 6. juni hadde jeg en telefonsamtale med
Politiet ): Målselv lensmannskontor om forholdet. Lensmannskontoret bekreftet at man der ikke hadde noe ufordelaktig notat om meg, og at mine besøk på Fossen heller ikke var Politiets bord.
På Fossen lørdag 7. juni kl. 2100 fikk jeg beskjed av daglig leder om å forlate lokalet. Hvis jeg ikke gjorde det, henviste daglig leder til en
avtale med Politiet om at jeg skulle bli hentet. Til denne episoden har jeg 2 solide vitner, hvorav den ene ble truet med utvisning. Denne kvelden ble jeg også nektet servering av brus. Det kan bekreftes av 3 navngitte vitner pluss skriftlig dokumentasjon.
Tirsdag 10. juni møtte jeg hos:
Lensmannen i Målselv med ny forespørsel om saken hvor vakthavende også koplet inn lensmannen personlig. Lensmannskontoret bekreftet på nytt at det ikke forelå noen klage på meg i det hele tatt, og at jeg bare skulle fortsette mine besøk på Fossen. Målselv lensmannskontor ønsket meg faktisk: "LYKKE TIL !" Ut fra vår samtale bekreftet lensmannskontoret at det ikke fantes noen avtale mellom Politiet og dagligleder ved Nedre Målselvfossen Feriesenter AS, Bjørn Harald Arntzen om at jeg skulle bli hentet som det var truet med.
Domstolene pleier å legge til grunn at
Politiet anses meget troverdig. Det samme gjør jeg ! Det betyr at daglig leder og styreleder Bjørn Harald Arntzen den 7. juni 2008 kl. 2100 løy for meg og de tilstedeværende vitner. De her påviste usannheter foranlediger at det i sin tur kan reises berettiget tvil om hvilket retningslinjer som ligger til grunn omkring forretningsførselen i selskapet ): disposisjoner og regnskapsmessige handlinger ?

15. juni 2008

SVÆRT SPESIELL LØRDAGSKVELD PÅ FOSSEN !
POLITIET TILKALT FOR Å FJERNE HERVÆRENDE REDAKTØR !
TEKST: TERJE FJELLSTAD
Det var altså rundt midnatt lørdagskvelden at Politiet troppet opp på Fossen for å hente herværende redaktør for samtaler. Det hele skjedde ganske udramatisk med lokalet fullt av dansepublikum. Den anholdte fikk imidlertid etterpå meget rosende omtale fra de to betjentene for eksemplarisk atferd i forbindelse med pågripelsen. For øvrig opptrådte også politibetjentene uklanderlig. Folk fikk vel her et lynkurs hvordan partene ved en anholdelse skal oppføre seg. Det kan i fremtiden bli viktige kunnskaper ved Fossen.
Foranledningen var vel at Fossen hadde tilkalt Politiet fordi en uønsket person på utestedet heller ikke angivelig ville kjøpe billett. Det siste ble vel etter hvert slipt vekk som løgnaktig.
 
Etter en viss drøfting i "Marja" mellom den mistenkte redaktør og de uniformerte, foreslo Politiet at den uønskede burde tusle hjem for ikke å skape ytterligere uro på utestedet. Redaktøren uttrykte sin enighet med Politiet om at det var svært viktig at ingen ble urolige !
 Redaktøren syntes anmodningen lå i nærheten av en ordre og dro deretter fra stedet og nedover Målselvdalen i 60 mens mobiltelefonen bar seg infernalsk !

Kanskje noen funderer på hvordan en sånn absurd hendelse påvirker tankene ? Som svar, får jeg minne om at Norge noen få tiår tilbake, deltok svært aktivt i kampen mot apartheid i Sør-Afrika. Forklaringen kan være at dette landet ligger så fjernt fra våre egne selvrettferdige forhold ! Når man så her i landet opplever at Politiet settes inn i maktens tjeneste og uten henvisning til mulige lovbrudd, bør en kanskje være noe mindre dømmende overfor land vi helst ikke sammenligner oss med. Maktbruk i slik sammenheng skjer som regel når ordet blir for sterkt. Det er for en diktator som den oppadgående sol for trollet !

11. juni 2008

RUNE RUDBERG kom ikke til Fossen !
MEN KOMMER MED SKIKKELIG PLASTER PÅ SÅRET ! 
 
TEKST: TERJE FJELLSTAD
I forbindelse med at Rune Rudberg uteble fra Fossen sist lørdag, har GB vært i kontakt med hans manager Bjørn Terje Bråthen. Vi synes det er mest ryddig å trykke Bråthens redegjørelse i sin helhet og uten kommentar: -
Sitat: "Rune rakk ikke flyet til Bardufoss kl 0830 om morgenen. Jeg begynte da nokså umiddelbart å finne ut hvilke andre reisealternativ som fantes. Det viste seg å være nær sagt umulig å få plass, men en åpning fantes. Det var å fly til Tromsø via Bodø – og lande kl 2105.  Det var DET ENESTE ledige flysetet som kunne oppdrives. OK. Vi bestilte den. Så var det å få tak i leiebil så Rune kunne kjøre fra Tromsø til Bardufoss. Det viste seg å være helt umulig. Alternativet var at arrangøren skulle sende en mann å hente ham. Utpå dagen tikket det så inn meldinger om at flyet til Bodø var forsinket, og vi fant ut i samråd med arrangør at alle hele turen begynte å bli hasardiøs. For det er jo to timers kjøring fra Tromsø til Målselv. Han ville uansett ikke fått begynt før kl 2330.  Og hvis flyet ble forsinka….  Du skjønner. Så Rune har gjort avtale med arrangør å spille to dager for samme pris som en (som erstatning) og kommer  5-6/9 istedenfor. [Sitat slutt.]

8. juni 2008

RUNE RUDBERG kom ikke til Fossen !
 GEIR "Elvis" LARSEN KVELDENS REDNINGSMANN !
TEKST: TERJE FJELLSTAD
Uvisst av hvilken grunn, kom ikke artisten Rune Rudberg til Nedre Målselvfossen Feriesenter i går slik avtalen åpenbart var å forstå. Melding om at han var på flyet til Tromsø, stemte tydeligvis ikke. Man får tro at det hele beror på tekniske problemer ved selve reisen, og at begge parter har forsikringene i orden. Naturligvis var nok noen skuffet over fraværet, men det var før Geir "Elvis" Larsen kom på scenen.

Geir "Elvis" Larsen skulle vel egentlig kun spille ei økt i begynnelsen, men da problemet var et faktum, startet han like godt kl. 2115 og holdt det tappert gående til kl. 0200 - denne lørdagskvelden. Det hadde kommet bra med folk, og stemningen var aldeles på topp. Alle var forundret over at en mann kunne fylle dansegolvet til trengsel i time etter time. Hans innsatsvilje vakte betydelig sympati.
For egen del må jeg si meg ganske imponert. Dette var uten tvil kveldens redningsmann.
Geir "Elvis" Larsen sang og spilte gitar på høyde med det beste vi har opplevd på Fossen tidligere, og det er har heller ikke vært middelmådig. Det var applaus etter hver eneste låt, og jeg tror faktisk at vår "Elvis-utgave" opplevde kvelden som noen betydelige øyeblikk i sin karriere. Jeg er også imponert over at Geir Larsen ikke falt for fristelsen til å legge hovedvekten på Elvislåter, men presenterte et usedvanlig bredt repertoar. Musikeren Geir Larsen er jo ikke helt ukjent fra tidligere, men denne gang ble det toppkarakter i større sammenheng ! Gratulerer !
4. juni 2008
Senja Swingklubb avsluttet på Royal Hotel.
TEKST - FOTO: TERJE FJELLSTAD

I går kveld  avsluttet Senja Swingklubb sesongen før sommerferien med pizza samt blomster og en liten påskjønnelse for de som har dradd lasset. Grunnet liten plass for fotografen til rimelig skuddhold, er sammenkomsten holdt bak glass og ramme. Speilbilde ble det også !

1. juni 2008

Dansebandet SpillCraft på Fossen
TEKST - FOTOS: TERJE FJELLSTAD
En liten fotoreportasje fra Nedre Målselvfossen Feriesenter i helgen, 30. og 31. mai.

Under bildet av
SpillCraft, ser vi et utsnitt av publikum på lørdag som bare venter på å starte opp !
Videre en serie på 4 som viser dyktighet og ikke minst:
Danseglede !
Serien er fra fredag 30. mai 2008 kl. 2246, og aktørene er et svært kjent par som vi treffer nesten over alt hvor det er fin musikk. [Et 5. bilde i serien er plassert i kalenderen til høyre.]
 

Til slutt nederst, enkeltfotos av bandets medlemmer tatt fra kl. 2240 til 2242.

Oppmøtet og stemningen på dansegolvet var et sted der vi helst ønsker.
SpillCraft viste nok en gang at det er aldeles unødvendig å hente krefter langveisfra. Det finnes tilstrekkelige kvaliteter også i rimelig nærhet. Bandet har et rent og oversiktlig lydbilde og spiller låter som er beregnet på et bredt publikum når det gjelder alder.

Dansebandet SpillCraft var på Fossen 28. og 29. april 2006. Dette bildet er imidlertid nytt fra 30. mai 2008 kl. 2239. Besetningen er den samme som i 2006; nemlig fra venstre: Eldar Langseth [keyboard, vokal]  - Alf Magne Hansen [trommer] -  Jan Inge Yttervik [gitar, vokal] - Morten Hole [bassgitar, vokal].

På lørdag var det godt besøk på Fossen og fin stemning. Her et utsnitt fra det dansende publikum som bare ventet på å komme i gang. [Eksponert 31. mai 2008 kl. 2231.]


Eldar Langseth [keyboard, vokal].

Jan Inge Yttervik [gitar, vokal].

Morten Hole [bassgitar, vokal].

Alf Magne Hansen [trommer].

26. mai 2008

COUNTRYKVELD MED BJØRO HÅLAND OG BAND-DI2.
TEKST - FOTOS: TERJE FJELLSTAD
Fotoreportasje fra countrykveld med Bjøro Håland og Band-di2 på Fossen lørdag. Øverst 2 bilder av hovedpersonen kl. 2306 og neste 2 fotos kl. 2308. Dernest fra venstre Harald Svendsen og Roger Nilsen i Band-di2 kl. 2150. Nederst 2 bilder som viser publikum kl. 2253 før det hele kom i gang.
Håland fremførte vel det hovedsaklige fra egen countryproduksjon. For en som ikke har samlet på noe av dette, fremsto det meste som relativt ukjent. Noen særlig appell til dansefoten kunne ikke merkes. Tonefølget av den hermetiske typen virket noe problematisk for vokalen. Flere ganger varierte stemmen mellom fin tone og god ansats til sprø og sprekk. En del dissonanser var kanskje tilsiktet; hva vet jeg ?
Bjøro Håland er jo ellers en likandes kar så det må vel være damene som fikk sine ønsker oppfylt denne gangen. Mobiltelefon med kamera var tydeligvis redskapen. Autografer ble i alle fall klort ned så blekket sprutet.
Uten om showet med Bjøro Håland sørget
Band-di2 for flott dansemusikk av variert kaliber. Begge musikerne er jo svært dyktige vokalister. De startet opp kl. 2145 med en time oppvarming og avsluttet ikke før 0230. I tillegg fikk Håland teknisk assistanse hele veien. Band-di2 fortjener derfor ekstra ros for tålmodighet og stor arbeidsinnsats.
Både billettpris og øvrige pris på overnatting ved Fossen var overkommelig denne gang. 


Harald Svendsen i Band-di2 på Fossen 24. mai 2008 kl 2150.

Roger Nilsen i Band-di2 på Fossen 24. mai 2008 kl 2150.

19. mai 2008

KM Myrland & Vante Folk på Fossen 17. mai som ledd i turne.
TEKST: TERJE FJELLSTAD
Den største overraskelsen på Fossen om kvelden 17. mai, var vel billettprisen på 300 kroner ! Den mest brukte karakteristikk, antakelig: "E dokker toillat !?" "Toillat" eller ei; det kom et temmelig stort publikum som viser at folk er villige til å betale, bare behovet er stort nok.  Stakkars billettør som hele tiden måtte forsvare prisen.
Noen vanlig danseopplevelse ble det aldri grunnet ensformig og monoton inspirasjon. Det var vel heller ikke meningen. I forhold til antall mennesker, ble det til tider god plass på golvet. Men som show og tungrockrytmer for fansen, var det hele sikkert OK. Og mye bra musikk kunne anes; bare synd at fine kvaliteter ble pakket inn i alt for mye lydkaos. Likevel overskudd og humør over bandet
Vante Folk, inkludert hovedperson Knut Magne Myrland som er på konsertturne.  Noe energi kan vi spore i bildet nedenfor som ikke var så enkelt å få knipset, fordi scenen hele tiden var sperret av fans.
"Trollmann" Leif Rubach, i slekt med Myrland, trakterte gitaren ganske bra som en slags gjestespiller gjennom flere låter. Da bildet ble tatt 18. mai kl. 0036, var han imidlertid på dansegolvet med sine kone.
Noen fakta: Musikken startet kl. 2305 og sluttet kl. 0134. Med fratrekk for en pause på 43 minutter, var samlet spilletid: 1 time 46 minutter. Det betyr at hver enkelt person betalte kr. 2,83 i minuttet.
FOTO: TERJE FJELLSTAD

Fra venstre: K. M. Myrland og hans faste backingband: Vante Folk ser vi: Geir Ove Mortensen [gitarer, mandolin, trekkspill] - Knut Magne Myrland [vokal, gitar, komponist og tekstforfatter] - Geir Mordfjord [trommer] - Øyvind Nilsen (?) [bassgitar] og videre gitarist Tor Morten Andreassen [eller Roy Stenersen] (?). [På dette oppsettet mangler en musiker; derfor er redaktøren noe usikker hvem som er hvem ?]

12. mai 2008

DANSEN I GÅR PÅ FOSSEN AVLYST !
TEKST: TERJE FJELLSTAD
Vi som kom til Nedre Målselvfossen Feriesenter i går kveld [søndag 1. pinsedag], ble møtt med stengte dører og en plakat med: "Dansen avlyst". Det foranlediger et par spørsmål: Hvorfor ble ikke det gjort klart overfor publikum på lørdag kveld ? På nettstedet til Fossen har man i takt med oppslaget, endret programmet til kun å omfatte fredag og lørdag. Men det er jo klart i strid med de opplysninger nettstedet hele tiden selv har gått ut med.
For øvrig var det
Runaway som skulle spille disse tre dagene, og det fremgår i skrivende stund på bandets hjemmeside. Jeg mener faktisk at man både på nettstedet til Fossen og på plakaten, kunne ha opplyst meget kort om årsaken til avlysningen. Mange som drar dit, kjører gjerne både en og to timer. Da er det litt surt med vendereis. Plakat-teksten virket noe lettvint selv om grunnen kan være akseptabel; noe en naturligvis tar forbehold om.

27. april 2008
Band-di2 på Fossen
TEKST - FOTO: TERJE FJELLSTAD

I går kveld var det Band-di2 som sto for dansemusikken på Fossen. De fortjente langt større publikum enn de 25 som vitterlig svingte seg som bare det hele kvelden. Til venstre Harald Svendsen [gitar, vokal] som kommer fra Cha-La-Boyz; for øvrig lagt ned. Roger Nilsen [gitar, vokal] til høyre har spilt fotball, men må likevel ikke forveksles med navnebror og fotballproff Roger Nilsen. Familiebånd understrekes ved at Roger er bror til Haralds kone; Inger. Inger Svendsen er for øvrig meget habil danserinne med tidligere deltakelse i NNM swing. Bandet er derfor vant til å skjerpe seg. Harald og Roger skal ikke vurderes opp mot hverandre, men sistnevnte viste i alle fall en disiplinert vokal som en bare måtte legge merke til. Repertoaret var var ganske variert. På nettstedet til Fossen, hadde IT-ansvarlig radbrukket navnet til gruppa som igjen forplantet seg til vår kalender. Plakaten i bakgrunnen er i alle fall korrekt. Eksponering 26. april 2008 kl. 2227.
 

20. april 2008

DÆNSEBÆNDET PÅ FOSSEN - FOTOREPORTASJE
TEKST - FOTOS: TERJE FJELLSTAD
Dænsebændet vartet opp med en masse flott dansemusikk da gruppa i går gjestet Nedre Målselvfossen Feriesenter. Dænsebændet har gode musikere på alle plasser, men kanskje var vokalisten den bærende kraft denne dansekvelden. Han er faktisk langt bedre enn det vi møter sånn til vanlig. Så er da også Arnstein Tungvåg ingen hvem som helst. Han grunnla Dænsebændet i 1981 og er i dag orkesterleder.

Vi hørte noen blant publikum som mente å vite at det kostet 60 000 å hente Dænsebændet hit. Nå kom det ganske mange, men 170 er vel 30 for lite til å balansere. Med 280 som billettpris, kan det vel være et spørsmål hvor smertegrensen går, for både den ene og den andre ? Men bevares, det var en stor danseopplevelse ! Positivt var det også at Dænsebændet startet opp kl. 2210, hadde lange økter og rimelige pauser. Det kan faktisk noen skrive seg opp bak øret !


Dænsebændet fra venstre: Jon Anders Narum [gitar, kor] - Kay Ronny Brobakken [trommer] - Arnstein Tungvåg [orkesterleder og vokalist] - Tommy Johansen [keyboard, trekkspill, kor] - Svein Egil Bjørge [saxofoner, bassgitar, trekkspill og kor] - 19. april 2008 kl. 2211.


Første dans går mot slutten kl. 2213, men utover kvelden var det 3 ganger så mange på golvet til stadighet.

Her venter noen på å komme i gang, kl. 2206.

17. april 2008

Senja Swingklubb tirsdag 8. april 2008 på Grasmyr.
TEKST - FOTOS: TERJE FJELLSTAD

Glidende gåswing - 8. april 2008 kl. 2018.

"Det uutsigelige" - kl. 2020.
13. april 2008
RUNAWAY PÅ FOSSEN
TEKST - FOTO: TERJE FJELLSTAD
 
Synd at det ikke ble  fullt hus på Fossen lørdag. Dansemusikken som ble besørget av Runaway, er etter min mening, foreløpig sesongtopp. Musikalsk var det fint lite å utsette. Bandet fremsto med bedre live-versjon enn tidligere.  Klarhet og indre styrke i uttrykket må være stikkord. Jeg snakket med et medlem av det kjente dansebandet Torino som nesten var målløs over den fine kvaliteten på ei gruppe han omtrent ikke hadde hørt om ! Til de som ikke kom; det kan bli en liten stund til dere får sjansen til noe lignende !
At Runaway består av flotte musikere, betyr ikke at fotografen går til en enkel jobb. I dette tilfelle ble det tatt temmelig mange knips, men en eller annen "katastrofal" feil fantes over alt. Noen eksempler kan nevnes: Geir Fjellberg prøvde forgjeves å pirke ut det ene øyet, Tormod Berg snudde seg i de fleste himmelretninger og Bjørn Heireng gjorde skiftevis forsøk på på spise mikrofonen og partituret. Nå ble jeg til slutt nødt til å velge det bildet hvor Tore Lind tråkker på gitarledningen og i beste "Ingmar Bergman-stil" sliter med et internt problem !

Runaway fra venstre: Tore Lind [gitar, vokal] - Geir Fjellberg [trommer] - Tormod Berg [bassgitar, vokal]. For anledningen til høyre: Bjørn Heireng [konferansier, tangenter og vokal]. [Bildet tatt 12. april 2008 kl. 2219.]
 
6. april 2008
PLATESLIPP PÅ FOSSEN
FOTOREPORTASJE MED SAKARINA I STORFORM !
TEKST - FOTOS: TERJE FJELLSTAD
Det var fullt hus og stor stemning på Nedre Målselvfossen Feriesenter i går kveld da Sakarina slapp sin nye CD, Juvela - som tittelsporet antyder; med tekster oversatt til dialekt [Lødingen]. Vi fikk vel presentert det meste på dansegolvet selv om plata sikkert er mer polert. Etter bare EN slik høring gjennom dansefoten, avtrykket var så avgjort i kjent Sakarina-stil: Det vil si en danseskive. Mangt kan tyde på at noen av låtene blir gjengangere. Salget på slippet gikk i alle fall upåklagelig.

Her slippes Juvela, den nye CD`en til SAKARINA. Fra venstre: Jan Sundberg [vokal] - Jan Teigen [keyboard, vokal] - Leif Klausen [fan av Sakarina] - Jan Christensen [gitar, vokal] - Magne Christensen [bassgitar, vokal] og Rino Klaussen [trommer, vokal]. [Bildet tatt 5. april 2008 kl. 2200.]

Her skjer det uventede stunt ...
eller en fan over alle grenser ...
[Bildet tatt 5. april 2008 kl. 2200.]

... med en slags enfant terrible,
... eller bare en linselus ?
[Bildet tatt 5. april 2008 kl. 2201.]

Allerede en time før "avspark" var det fullsatt nesten over alt. Her et lite utsnitt.
[Bildet tatt 5. april 2008 kl. 2201.]

Folk var så ville etter å komme i gang at det ikke var mulig å få Sakarina festet til filmen fra scenen. [Bildet tatt 5. april 2008 kl. 2232.]
 
10. mars 2008
DANSEGALLA I BLÅBYHALLEN - SORTLAND
TEKST - FOTOS: TERJE FJELLSTAD
En liten fotoreportasje fra dansegalla i Blåbyhallen, Sortland lørdag 8. mars 2008. Til høyre i kalenderen foto av Anne Nørdsti.
Det var vel langt på vei ikke mange ledige plasser. Næringslivet hadde støttet arrangementet, men en kan jo spørre om det virkelig er nødvendig å leie inn 3 band ? Det så ut til at Sakarina trakk flest ut på dansegolvet med Dænsebændet som en god nummer to, men Anne Nørdsti har utvilsomt mange fans.
Golvet var vel noe av det beste man har erfart. Litt kald trekk i hallen ved deleveggen.  Prisene var kanskje ikke for lave ?

Sakarina under dansegalla i Blåbyhallen, Sortland 8. mars 2008 kl. 2004.

Dænsebændet kl. 2059.

Anne Nørdsti & Band kl. 2208. Noen av medlemmene er nok skjult.

Lite utsnitt fra publikum i Blåbyhallen 8. mars 2008 kl. 2007.
 
3. mars 2008
Nord Norsk Mesterskap i Swing - Hip Hop 23. februar 2008 i Bodø: SE SPORTEN.
DANSEGALLA I BJERKVIKHALLEN
TEKST - FOTOS: TERJE FJELLSTAD
Nedenfor en liten fotoreportasje fra dansegallaen sist lørdag i Bjerkvikhallen. Til høyre i spalte for kalenderen vil du finne bilder av Anna Sköld og Jessica Sjöholm denne dansekvelden.

Wizex i Bjerkvikhallen 1. mars 2008 kl. 2002.

Fra venstre: Jessica Sjöholm og Anna Sköld, Wizex kl. 2001.

Saturn kl. 2106.

 

20. februar 2008

FRA GRUNNKURS I SENJA SWINGKLUBB TIRSDAG FOR EN UKE SIDEN

TEKST - FOTOS: TERJE FJELLSTAD

Bildene er fra 3. kurskveld av totalt 6 den 12. februar 2008. Instruktører er Brita Johansen og Leif Einar Nilsen i midten.

 

17. februar 2008
 
Gla´dansen på Finnsnes Hotell forsvant !
TEKST: TERJE FJELLSTAD
Med Rikingan på plass lå det an til en stor dansekveld på lørdag, og musikken var det ikke stort å utsette på. Men hva slags planer har Finnsnes Hotell med det nylagte dansegolvet i Senja Hall ?! Nå har det vært dans der to onsdager, men straks vi får en lørdag med godt besøk og topp musikk, velges dette fine alternativet bort. I går ble det danset like mye utenfor det såkalte "frimerket" som innenfor, og stemningen var laber. Diskusjon og klagesang over dansegolvet er jo ikke akkurat til fremme av festen. Derfor var det mange som forlot tidlig, og en god del som studerte urviseren mer enn noe annet. Neste lørdag kommer SpillCraft. Spørsmålet er om gårsdagen var starten på en ond sirkel ?
I annonsen for lørdag het det at dørene skulle åpnes kl. 2200. Hva mente man med det ? Da jeg kom kl. 2130, var det lite som tydet på at dørene i det hele tatt hadde vært stengt. Nok et av kveldens diskusjonstema. Hvis det er rutinene som også denne gang har skylda, bør de naturligvis tørkes støv av !
 
31. januar 2008
Gla´dans i Senja Hall på Finnsnes Hotell !
TEKST - FOTOS: TERJE FJELLSTAD
La det være sagt med en gang; dette var et skikkelig blinkskudd ! Når man tenker på hvor mange vyer og planer som aldri er blitt virkeliggjort så er det bare å takke
Dans Finnsnes og Finnsnes Hotell for initiativet. I går kveld kom det om lag 50 danselystne, og jeg tror faktisk det var nesten like mange forskjellige forventninger. Musikktilbudet gikk i flere retninger. At vi kunne velge mellom minst 10 danseformer, er vel ikke langt fra sannheten. Det nymonterte golvet var aldeles bra. Dans Finnsnes ved Elin Bråten tok med seg mange nye erfaringer allerede første kvelden. Naturligvis er det viktig at vi som danser, kommer med innspill og ideer. Neste gang er om 2 uker !

Nedfor finner du en liten billedreportasje.

Elin Bråten, primus motor i Dans Finnsnes ønsket velkommen og var DJ siste del av kvelden.

Ove Pedersen styrte spakene første del. Han er jo også ivrig medlem i Senja Swingklubb.

Det var full fart på golvet hele tiden, og jammen fikk vi se flere interessante løsninger.

Dette er fra en pause hvor kameraet kun fanger inn en fjerdepart av danserne.
 
27. januar 2008
Dans for voksne på Finnsnes Hotell.
TEKST : TERJE FJELLSTAD
Elin Bråten i Dans Finnsnes melder i en e-post til GB at det førstkommende onsdag 30. januar kl. 2000 - 2200 vil bli dans for voksne i Senja Hall [parkett] på Finnsnes Hotell. Dette er et samarbeidsprosjekt mellom Dans Finnsnes og Finnsnes Hotell som i første omgang skal vare frem til påske med dans annen hver uke. Etter det en forstår kommer musikken fra stasjonært anlegg, og bedre kan det vel ikke bli. En kjenner ikke til cover charge, men regner med beløp rundt 50-lappen.

Men allerede før denne meldingen kom, forelå det fra annet hold sterk misnøye med at samarbeidet med Finnsnes Hotell var kuppet. GB kjenner imidlertid ikke til om hotellet hadde andre lignende avtaler på gang. Men vi vet at flere enkeltpersoner har diskutert diverse løsninger med hotellet.
Uansett bør dans på hotellet være langt bedre enn det elendige dansegolvet på Hurtigbåt-terminalen i fjor ! I tillegg er det vel slik at ingen egentlig vet hvem som i fjor hadde ansvaret for terminaldansen. Heller har vi ikke sett noen regnskapsrapporter fra disse dansene. Det er derfor med et visst håp en tror at Dans Finnsnes nå kommer på banen med bedre planlagte dansearrangement hvor det også bør være et visst innsyn i økonomien. Så vidt en i farten kjenner til, er det bare Senja Swingklubb i vårt distrikt som regelmessig legger frem reviderte regnskaper.
Lin Bråten ber om at det glade budskap spres, og det kan vi gjerne være med på !
Dans Finnsnes er registrert i Brønnøysund som lag - forening med formål; non profitt. Antakelig bør det bety at kulturmålsettingen er prioritert.

 

FOTO: TERJE FJELLSTAD

Bjørn Heireng i Runaway foreviget på "Fossen" 6. juli 2006 kl. 2123.

FOTO: TERJE FJELLSTAD

Sandviklia alpinanlegg ved Finnsnes.