DANS 2009

STATISTIKK: 2.268 SITES - 27.523.793 KBYTES - 4.600 VISITS - 17.016 PAGES - 226.832 FILES - 266.319 HITS i SEPTEMBER 2010 [NYTT REKORDBESØK I SEPTEMBER 2010].

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet -  Copyright © TERJE FJELLSTAD.

TERJE FJELLSTAD - HOVEDSIDE

Tidspunkt for siste oppdatering:

GRAFIKK:
TERJE FJELLSTAD

RETTSOVERGREP MOT EIENDOMMEN FJELLSTAD 21, 36-37 I TRANØY
LES MER på nyhetssiden til GB

 

 


 

 
Gisund Budstikke
DANS 2009

3. desember 2009
 Juleavslutning for swingmiljøet i Målselv
TEKST - FOTOS: TERJE FJELLSTAD
I går kveld var det juleavslutning for swingdansmiljøet i Målselv med live musikk ved Karsten Nordli samt gløgg og sjokoladekaker. Oppmøtet var rimelig bra. Det ble mye svingom som tyder på at musikken var variert og fin.

Nedenfor en liten fotoreportasje: -

Dans kl. 2012.

Dansepar kl. 2009.

Karsten Nordli kl. 2005.
26. november 2009
 VIRUSANGREP
TEKST: TERJE FJELLSTAD
De som har vært ute på nettstedet de siste par ukene, har vel sikkert også lagt merke til manglende oppdatering. Maskinen har imidlertid den senere tid vært utsatt for virusangrep som heldigvis ikke har skapt skikkelig skade. Men bølgene har vært store nok til at publiseringen er blitt umulig. Den helt eksakte grunn kjenner jeg ikke, men noe av mine erfaringer, kan leserne få kjennskap til: -
Hvis du får en melding om at PC ikke har Macromedia Flash Player, ikke klikk på den medfølgende lenke til nettet. Det dreier seg nemlig om et meget alvorlig program som akter å stjele alle dine passord ! Navnet er: PWS:Win32/Zbot.gen!R.
Du har kanskje en nettside og får melding [engelsk] om at du bør endre sikkerhetsinnstillingen fra Standard til Sikker. Ikke klikk på den medfølgende lenke til nettet. Blir du lurt her, får du garantert problemer både med hjemmesiden din og maskinen ! Navnet er: Trojan:Win32/Bumat!rts. Det er en trojaner; et program som utfører kommandoer fra en angriper. Også dette programmet er meget alvorlig ! Det er også smart å la være å laste ned oppdateringer som utgir seg for å være fra Microsoft. De er som regel virus eller malware.

00000OOOooooo
Når det gjelder MUSIKK, og i denne forbindelse B Thomas & Redneck Cowboys opplyser Redneck Records at den nye gitaristen Bjørn Nygård har fått artistnavnet Bobby King. I musikksammenheng vil bandet nå inntil videre kun bruke artistnavn; se endring i våre reportasjer 8. og 10. november 2009. GB har for øvrig i utgangspunktet tidligere opplyst hvem som står bak de ulike artistnavn, men vil nå følge opplegget til Redneck Records.
10. november 2009
Portretter av
B Thomas & øvrige medlemmer av
Redneck Cowboys
TEKST - FOTOS: TERJE FJELLSTAD

Nedenfor portretter av medlemmene i Redneck Cowboys unntatt for B Thomas som er lagt på vertikal flyt i kalenderen til høyre. Bildene er tatt på Nedre Målselvfossen Feriesenter 7. november 2009. Tar også i tillegg nedenfor med et bedre scenebilde av bandet enn det som opprinnelig ble valgt. Kalenderen innholder også et bilde av Gary Nash; også det i fri flyt.


Redneck Cowboys på Fossen 7. november 2009 kl. 2300. Trommis er skjult der bak et sted.

Gary Nash kl. 2318.

Bobby King kl. 2259.

Peter Groover kl. 2257.

Donnie Red kl. 2257.
8. november 2009
B Thomas & Redneck Cowboys på Fossen lørdag
TEKST - FOTOS: TERJE FJELLSTAD
Billettprisen på Fossen var behagelige 200 kroner, og derfor burde det vært fullt hus. Musikken var det lite å si på; massevis av trøkk og live instrumental country. Det er faktisk fint å slippe datamusikken en stakket stund. Her var det rom for både øret og dansefoten. Bandet skal for øvrig delta i neste års countryfestival ved Nedre Målselvfossen Feriesenter.
Nå er det jo stor bredde over country-området. Kanskje er det slik at folk flest frykter et musikkbilde som ikke er tradisjonelt nok ? Jeg  vet ikke.

Nedenfor en bitteliten fotoreportasje. Se for øvrig mange flere bilder fra dette arrangementet hos NRK På Dansefot ved Erik Forfod:
http://www.nrk.no/dansefot/

B Thomas & Redneck Cowboys på Fossen lørdag 7. november 2009 kl. 2256.
Fra venstre: Gary Nash [Geir Erik Hansen] akustisk rytmegitar, vokal - Peter Groover [Lars "Lasse" Petter Rishaug] bassgitar, vokal - B Thomas, vokal - Donnie Red [Ronny Olsen] trommer samt nykommer Bobby King [Bjørn Nygård], elgitar.
Ricky Star [Ricky Nordmark] elgitar, vokal; er ikke med lenger.

De første parene på golvet kl. 2307.

Stemning kl. 2319.
6. november 2009
Saturn på Fossen sist lørdag
TEKST - FOTOS: TERJE FJELLSTAD
I det siste har det ene dataproblemet avløst det andre. Derfor har nettstedet ikke vært oppdatert på vel en uke.
Som plaster på såret kommer likevel et par bilder fra Fossen sist lørdag hvor Saturn bidro til en av de beste dansekveldene denne sesongen.
En får nå opplyst at Saturn kommer til Nedre Målselvfossen Feriesenter 28. november og 30. desember 2009.
Se for øvrig bilder fra helgens dansegallaer samt dette arrangementet hos NRK På Dansefot ved Erik Forfod:
http://www.nrk.no/dansefot/

Saturn kl. 2206.

De første parene på golvet kl. 2209.
19. oktober 2009
Dansegalla i Fløyahallen - Tromsø

TEKST - FOTOS: TERJE FJELLSTAD
Nedenfor en liten fotoreportasje fra dansegallaen i Fløyahallen, Tromsø på lørdag. Denne dansegallaen virket som den kom litt brått på publikum. Selv om det nok var ganske mange til stede, virket det store dansegolvet i motsatt retning.

Forresten et lite eventyr å finne frem til hallen. Gatemerkingen begynte tilsynelatende svært greit med: Tromsøhallen; bare med det minus at vi gjerne skulle til Fløyahallen. I stedet havnet vi ved Grønnåsen kirke. Ja, ja - Tromsø; var det ikke dere som søkte om å få arrangere vinter-OL - hvis jeg ikke minnes feil; må ta det forbeholdet ?!

Flott musikk og god plass på dansegolvet med fin overflate når man da ser bort fra skjøtene som enkelte steder vippet om hverandre i meste laget. Men trivelig var det nå - uansett ! Personlig holder jeg nok en liten knapp på PK & Dansefolket. Gruppa var svært dynamisk med trøkk og musikalsk utfordring for dansefoten så det holdt ! Gruppene sto godt til hverandre. Furulunds Orkester viste seg også frem med lang erfaring og skikkelig dansemusikalsk bredde.

Se for øvrig bilder fra helgens dansegallaer hos NRK På Dansefot ved Erik Forfod:

http://www.nrk.no/dansefot/

15. oktober 2009
Red Fox

TEKST: TERJE FJELLSTAD
FOTO - EIER: Red Fox - Leif Roar Øyås

GB fikk i går kveld noen bilder fra Red Fox sitt besøk i Målselv sist sommer. Ett av disse kommer inn her. GB har gjort en del nødvendige redaksjonelle endringer i bildet.

Red Fox opptrer for øvrig 21. november på "Tre Lykter" Park Hotell, Sandefjord og 11. desember på Olavs Pub & Spiseri, Trondheim. Se kalenderen til høyre.

Ellers gleder
Red Fox seg til neste års dansefestival på Nedre Målselvfossen Feriesenter. Det tolker vi som at programmet begynner å ta form.
8. oktober 2009
Dans i Målselv

TEKST - FOTOS: TERJE FJELLSTAD
Kommende Målselv Swingklubb arrangerte i går kveld utvidet dans med Marius Brynjulfsen live fra Tromsø på Bardufoss Hotell - Amadeus Restaurant. Oppmøtet var rimelig bra med om lag 50 dansere.
Nedenfor to bilder fra hendelsen. Det ligger for øyeblikket også 2 bilder av Marius Brynjulfsen til høyre i kalenderen henholdsvis etter 17. oktober og 26. desember 2009, men bildene der er i stadig flyt.
Onsdag 2. desember er det Karsten Nordli sin tur med tonefølge under juleavslutningen [se kalenderen].

Marius Brynjulfsen onsdag 7. oktober 2009 kl. 1928.

En hurtig swing og litt stemning kl. 19.32. Bildet hadde kanskje blitt bedre med kortere lukkertid, men spist er spist ...
5. oktober 2009
TEKST: TERJE FJELLSTAD

SISTE:

I forbindelse med at Hilde & Gutta var på Fossen i august og sist helg, ligger det bilder hos NRK På Dansefot: - http://www.nrk.no/dansefot/

Det kan også nevnes at B Thomas & Redneck Cowboys kommer hit lørdag 7. november. Se bilde på kalender ved aktuell dato. Nedenfor følger pressemeldingen formelt som ANNONSE: -

ANNONSE
Lørdag 7 November blir det countrykveld i Resturanten ved nedre Målselvfossen Feriesenter i Målselv. Stedet er kjent som danseplass nummer 1 i indre Troms, og har i årenes løp hatt besøk av en lang rekke kjente band. Denne lørdagen er det countryartisten B.Thomas som gjester “Fossen” sammen med sitt band, og spiller til dans. Sammen går de under navnet “B.Thomas & Redneck Cowboys”, nå ser de fram til å gjeste “Fossen” igjen og spille for både trofaste country-tilhengere og andre som liker å svinge seg til god dansbar musikk. Bandet spiller en blanding av moderne / tidsriktig countrymusikk og tradisjonell country. Her er det bare å børste støv av cowboyhatten, pusse boots og stille opp til en skikkelig cowboyfest.
ANNONSE
27. september 2009
DANSEGALLA BLÅBYHALLEN - SORTLAND

Fotoreportasje

TEKST - FOTOS: TERJE FJELLSTAD
Uten om Tromsø, ble vel dansegallaen i Blåbyhallen, Sortland på lørdag, størst her nord; 850 solgte billetter opplyste representant for arrangøren.
Anne Nørdsti Band
og Contrazt ga oss en veldig fartsfylt dansegalla. Imponerende hva de to vokalistene Anne Nørdsti og Gro Anita Johansen klarte av fysisk aktivitet på scenen i mange, mange timer.

Musikken var variert og fin for en hver smak. Dansegolvet er relativt brukbart og med en størrelse som gjør, at det ikke blir for trangt. Ellers synes jeg det var litt for lite lys i hallen og kanskje litt kø ved salgsboden.
Innkvarteringsforholdene på Sortland og parkeringsmulighetene rundt hallen er rimelig bra.  Men for mange ble middagen som var en del av pakken ved bestilling av hotellrom og billetter, arrangert for sent på ettermiddagen.
For de som kom langveis fra og presis, fremsto det noe overraskende at alle bordene på begge sider av dansegolvet, var reserverte. Dette bør arrangøren tenke over til neste gang slik at reserverte plasser ikke okkuperer for mye "ringside".
Info fra scenen om praktiske forhold er positivt samt "plakaten" hvor publikum kunne komme med ros og ris.
I det store og hele ble denne dansegallaen til en svært fin opplevelse, og vi venter bare på neste til våren !
GB brukte feilaktig navn på vokalisten til Contrazt; noe vi hentet fra nettstedet [kanskje det var et gammelt nettsted som burde vært tatt ned ?] til sistnevnte. Nå er korrekt navn publisert. Legg merke til at det også ute til høyre, øverst [senere vil det flyte litt] i kalenderen, også er et bilde av Gro Anita Johansen.
http://www.nrk.no/dansefot/

Beklager at dette bildet av Anne Nørdsti lot vente på seg. Det skyldes imidlertid en ganske intrikat feil som nå er funnet og løst. Eksponeringstidspunkt er 26. september 2009 kl. 2312.

Contrazt kl. 2006.

Et lite utsnitt av publikum kl. 2309.

Tilfeldig dansefoto kl. 2309.

Vokalist Gro Anita Johansen [1] i Contrazt kl. 2009.

Vokalist Gro Anita Johansen [2] i Contrazt kl. 2009.
19. september 2009
SISTE: Det er nettopp nå kl. 1515 kommet melding fra Arnfinn Opsand i Dansaktuelt at Tims Danserestaurant på Lillestrøm er lagt ned fra 1. september 2009 etter å ha arrangert dansekvelder i helgene i over 20 år. Tims har i flere år figurert på herværende kalender, men de oppføringer som nå har stått der, er slettet.

Når det gjelder mulig dansegalla i Tromsø denne høsten, blir det jobbet intenst med å få det til. Problemet har vært knyttet til ledig hall og tilgjengelig danseband av en viss kvalitet. Gallaen er ment å komme i siste halvdel av oktober. Det er imidlertid en helt ny konstellasjon som er på banen. Nyheter om dette prosjektet vil komme i GB.

ooo000ooo

Geir "Elvis" A Larsen - En presentasjon

TEKST - FOTO: TERJE FJELLSTAD

Geir "Elvis" A Larsen spiller til stadighet rundt i distriktet - senest i går kveld på Nedre Målselvfossen Feriesenter; eksponert kl. 2241. Han har vært omtalt i positive ordelag på denne siden tidligere, men nå kommer en velfortjent portrettpresentasjon av den populære dansemusikeren som vel ligger i gråsonen trubadur - coverlåter. Larsen er ikke kjent på å ha en masse utstyr og remedier rundt seg på scenen, men han er det til tross; en ener her oppe i det kalde nord ! I går kom det etter hvert ganske mange ut på golvet selv om været strittet i mot.
http://www.nrk.no/dansefot/
13. september 2009
DANSEGALLA I SKIBOTN
Fotoreportasje

TEKST - FOTOS: TERJE FJELLSTAD

Det var forhåndssolgt 450 billetter, og til stede var kanskje 600 ? Flott musikk av Rikingan og Saturn. Stemningen var på topp hele tiden.
Nedenfor en liten fotoreportasje; bilder opprinnelig nesten øverst til høyre i dansekalenderen er av praktiske grunner flyttet tilbake til hovedspalten; se nedenfor: -.
 
[Det er viktig å nevne at rekkefølgen på navn,  presentasjon osv.  som regel her følger alfabetet .]
Dansefotbilder 2009 NRK På Dansefot med Erik Forfod
http://www.nrk.no/dansefot/

Rikingan; Gunnar sprudler av humør 12. september 2009 kl. 2100.

Saturn kl. 2133.

Dansegolvet like etter "avspark" kl. 2105.

Jan Richardsen styrer her to ivrige danseløvinner med humør og sikker hånd
kl. 2106. Richardsen har for øvrig deltatt i flere dansekonkurranser samt NM.
13. september 2009
DANSEGALLA SKIBOTN
FOTO - GRAFIKK: TERJE FJELLSTAD
Disse to bildene, under og til høyre, henholdsvis fra Skibotn og Sørreisa, er av praktiske grunner flyttet hit fra kalenderen til høyre.


 


Rikingan back stage 12. september 2009 kl. 2103.

6. september 2009
DANSEGALLA SØRREISA
FOTO: TERJE FJELLSTAD
Anne-Lise Solli mottar takk og hyllest på scenen fra arrangør og publikum for det store og fine dekorarbeidet.
Eksponert 5. september 2009 kl. 2111.
6. september 2009
DANSEGALLA I SØRREISA
En liten billedreportasje

TEKST - FOTOS: TERJE FJELLSTAD

Skøelv IGL arrangerte lørdag sin årvisse dansegalla i Sørreisahallen, og som alltid; passe stilig og høytidelig. Musikken av Ingemars og Intermezzo var veldig bra; kanskje noe uvant og litt modernistisk. Egentlig synes jeg forskjellen i musikkform var for liten, men det ble danset både tett og mye så folk likte seg uten tvil.
Skøelv IGL vant i 2008 Gullskoen som beste arrangør. Det hadde dekoratør og blomsterhandler Anne-Lise Solli tatt utgangspunkt i under pyntingen av idrettshallen. På hvert eneste bord var det en "gullsko" dekorert med røde roser og grønt. Derfor måtte hun da naturligvis opp på scenen for å motta takk og hyllest fra arrangør og publikum for det flotte bidraget; se foto ovenfor til høyre.
Dansefotbilder 2009 NRK På Dansefot med Erik Forfod
http://www.nrk.no/dansefot/

Ingemars 5. september 2009 kl. 2309.

Intermezzo kl. 2010.

Et lite utsnitt av publikum klar til dans kl. 1951.

Gullskoen-dekorasjon på alle bord ved Anne-Lise Solli
25. august 2009
DANSEGALLA FJELLKYSTEN HOTELL
Polarlys og Runaway - "the best there is" !
TEKST - FOTOS: TERJE FJELLSTAD
Uten forkleinelse for andre, Fjellkysten Hotell er virkelig et flott sted for dansegalla. Det eneste hotell jeg i farten vet om,  som starter opp kl. 2000 ! Kanskje er det en tanke for hotellet å arrangere dansekvelder oftere ? Det holder lenge med kun ett band på enkelte ledige lørdager.
Polarlys og Runaway var virkelig bra, sto godt til hverandre og med skikkelige musikere på scenen. Polarlys som er helt nykomponert, har gjort enorme fremskritt siden debuten. Samspillet funket, selvsikkerheten hadde overtatt og etter hvert hørte vi nye bra låter. Runaway vet vi er rutinerte. Jeg skal ikke skifte sol og vind omkring disse to gruppene. Repertoaret for begge er variert over et stort område.
Se for øvrig billedgalleri fra Fjellkysten Hotell på nettstedet til dansebandet Polarlys: 

http://www.dbpolarlys.com/ 
og tilsvarende dansefotbilder 2009 NRK På Dansefot med Erik Forfod
http://www.nrk.no/dansefot/

Polarlys fra venstre: Jan "Putte" Teigen [tangenter, vokal] - Arnfinn Johansen [vokal] - Rino Klaussen [trommer, vokal] - Tor Sigurd Larsen [gitar, vokal] - Steinar Thesen [bassgitar, vokal] 22. august 2009 kl. 2105.

Runaway fra venstre: Bjørn Heireng [tangenter, vokal] - Tormod Berg [bassgitar, vokal] - Geir Fjellberg [trommer] - Tore Lind [gitar, vokal] 22. august kl. 2005.

Utsnitt fra dansen på Fjellkysten Hotell 22. august 2009 kl. 2318.
17. august 2009
TORE LIND BAND
TEKST - FOTO: TERJE FJELLSTAD

Etter at Tore Lind Band i helgen spilte aldeles glimrende instrumental dansemusikk, er det på sin plass med en liten presentasjon av trioen. Fra venstre Jan-Ivan Leonhardsen [bassgitar, vokal] - Kjetil Jakobsen [slagverk] og Tore Lind [gitar, vokal]. Eksponeringstidspunkt: 14. august 2009 kl. 2355. Se også foto under kalenderen.
10. august 2009
Hilde & Gutta - en liten bildereportasje fra helgen !
TEKST - FOTOS: TERJE FJELLSTAD

Hilde & Gutta fra venstre: Erik Thoen [bassgitar, vokal] - Tore Lind [gitar, vokal] - Benn Arne Holmen [trommer, vokal] og bandleder Hilde Nordgård [vokal, keyboard]. Tore Lind var innleid for anledningen i stedet for Morten Kleven [leadgitar, steelgitar, vokal] som har velferdspermisjon.
For flere bilder og nyheter om bandet, gå til: http://www.hildeoggutta.com/


Hilde & Gutta viste i helgen at de har "lagt en alen til sin vekst". Det gjelder på en rekke områder som samlet gjør gruppen til et skikkelig danseband. Lyden er blitt renere og noen dissonanser som jeg tidligere irriterte meg over, er fullstendig borte. Det gjelder spesielt Hilde som denne gangen nesten ikke var til å kjenne igjen, i positiv betydning !  Denne helgen ble hun til en virkelig sangdronning. Blant publikum var det masser av rosende omtale som galdt hele bandet. Det har først og fremst å gjøre med spillehumør og evne til å skape stemninger. Men repertoaret har også stor betydning. Det har Hilde & Gutta skjønt, og derfor var ikke fotografen lenge foran scenen før han ble overkjørt. Et budskap til de som ikke kom; dere gikk glipp av alt en romantisk sensommerfest kan by på ! Minst to offisielle frierier og et hundretall mer uformelle gjør at ordene ikke strekker til !

Fra dansegolvet 1

Fra dansegolvet 2
9. august 2009
TEKST: TERJE FJELLSTAD
I forbindelse med at Hilde & Gutta i helgen besøkte Målselv og ga oss to flotte dansekvelder, vil en nedenfor gjengi bandets historiske kortversjon, noe redigert: [Kilde: Hilde & Gutta - presseomtale]  
Hilde & Gutta er en kvartett som har hovedsete i Mosjøen i Nordland. Bandet består av 4 glade musikanter som baserer seg på å spille til dans for alle aldersgrupper. Repertoaret de spiller, er mye egenkomponert, men også coverlåter. Alt har hovedvekt på norsk og svensk dansemusikk, ispedd noe country og evergreens. I 2005 ble de kåret til ”Årets nykommer – Danseband” av NRK P1 og lytterne til ”På Dansefot”. Av over 1000 innsendte forslag ble Hilde & Gutta valgt. I 2006, havnet de blant de 5 orkestrene i hele Norge som ble nominert til ”Gullskoen” – folkets egen pris for best dansetakt i musikken. Gruppen er fortsatt regnet som et av de bedre danseband i Norge! Deres særpreg er fengende danserytmer, god takt og sprudlende humør på scenen. De går ikke av veien for på sparket å ta melodier på oppfordring. I skrivende stund består repertoaret av mer en 150 melodier så det finnes noe for en hver smak. Det du hører er ekte! Hilde & Gutta bruker verken sequencer eller data, og det gjør noe med særpreget til bandet. Lystig og glad dansemusikk, ispedd hver enkelt musikers særpreg og improvisasjon, gjør dette bandet unikt i sin sjanger. Bandet består i dag av 3 generasjoner med hele 40 års aldersforskjell mellom eldste og yngste musiker ! Medlemmene er tidligere kjent fra orkestre som: Bonaparte, Yankee, Bjørn Jens Band, Teddy Nelson, Fryd og Gammen, Finnmarkingan, Four Roses, Capricorn Cowboys med flere. Felles for alle medlemmene er at de elsker det de driver med, noe som gjenspeiler seg i musikken deres samt i deres sprudlende humør og framføring. Bandet har laget en video som etter hvert er blitt til en landeplage. Melodien ”Til en Danseglad” – som er skrevet av Hilde Nordgård og Benn Arne Holmen , er en av de mest spilte videoene i 2007 og 2008 på NRK1 Dansebandjukeboks, fortsatt på skjermen nesten hver onsdag - og lørdag natt. Hilde & Gutta er også nå klar med sin første CD som blir gitt ut i løpet av 2009. Merittlisten begynner etter hvert å bli lang. Blant annet har bandet flere ganger spilt på dansegalla i Stueneshallen [Arendal]; siste gang som hovedorkester. Hilde & Gutta har delt scene med både Ole Ivars, Kandis, og Kikki Danielsson for å nevne noen. Nedslagsfeltet har i hovedsak vært Østlandet, men dansebandet reiser gjerne over hele landet. De har for eksempel spilt i Nord-Norge sammenhengende fra 2005 til 2008 og drar nordover igjen i 2009. Suksess ble det også i 2008 da de var i Haugesund og på Randaberg. Det ble også opptreden på ”Dans- og Musikkfestivalen” i Mosjøen i 2006. Stor suksess førte til gjentakelse også for 2007 samt 2009 hvis tiden strekker til.
Kilde: Hilde & Gutta - presseomtale.

 

20. juli 2009
TEKST: TERJE FJELLSTAD
I forbindelse med at Red Fox kommer til Troms denne sommeren, kan det for publikum være greit å få frisket opp historiekunnskapene. Hvem kan det bedre enn Red Fox selv ! [Redaktøren har sneiet borti presseskrivteksten litt her og der, men stort sett er kortversjonen noenlunde på plass.]: -
Red Fox startet sin første Nord-Norgesturne i proffkarrieren med tre måneders engasjement på Rogers  i Tromsø [1974]. Spilling hver dag inkludert tedans på lørdag. Ingen har vel stått den distansen etter dem ? I løpet av de påfølgende fire årene gjestet bandet blant andre And`s Inn på Bardufoss og Den Gyldne Pil på Finnsnes hver gang de turnerte nordpå. Proffkarrieren endte i 1978.
Red Fox var igjen aktive i perioden 1990 til 1993. I 2002 startet bandet opp på nytt og har gradvis øket på med gjøremål. 30 mann har spilt mer eller mindre fast i bandet gjennom snart 40 år. I dag veksles det mellom noen av disse gutta når det spilles. Fortsatt er brødrene Tore og Raymond Lind fra Finnsnes med fra tid til annen.
Red Fox trivdes meget godt på spillestedene rundt om i Troms. Så godt kjent ble enkelte bandmedlemmer med Tromsø-bært`n at det heies på TIL i enkelte trønderhjem den dag i dag.
Red Fox har gradvis tatt flere spilleoppdrag de siste årene, og nå kommer de tilbake til Troms ! I dag spiller Red Fox med sju mann i bandet og har fast med seg blåseseksjonen HornyCorner.
Repertoaret består fortsatt av 60 og 70-tallets pophits sammen med egne låter. Bandet stiller også enkelte ganger med spesialrepertoar hentet fra The Shadows. Da er Shadows-spesialistene fra Finnsnes gjerne med på scenen.
"Hallo igjen" heter bandets ferske CD-album. Her finner vi igjen flere låter som er utgitt på CD´er fra Tylden & Co de siste fire årene. Vi nevner "Vente på dæ" og "Flyræpp" - som ble brukt i NRK-programmet "Faktor" med platedirektøren som jaktet på den komplette samlingen, og ikke minst i programmet "Lyden av lørdag"- som bandets sjefsrev Leif Roar Øyås deltok i.  "Sola kjæm" og "Hallo igjen"- videoene er å se jevnt og trutt på Danseband Jukeboks [NRK].

I dag har bandet følgende medlemmer - roller: Tor Arne Hansen [bass, kor] - Espen von Ibenfelt [trompet, kor] - Leif Roar Øyås [vokal, keyboards, congas, kor] - Gøran Olsen [trombone, kor] - Roy B Hoeggen [gitar, keyboards, vokal, kor] - Ole-Andreas Norum [trommer] og Jostein Sveen [gitar, kor].

Mere om Red Fox finnes på: http:// www.redfoxmusic.com .
Kilde: Red Fox.
19. juli 2009
TEKST: TERJE FJELLSTAD
Fredag 17. og lørdag 18. juli 2009: Polarlys med Norgespremiere på Nedre Målselvfossen Feriesenter, Bardufoss.

Dansebandet Polarlys
hadde i helgen Norgespremiere med flott musikk.
 
De to første parene på golvet ble overrasket med gratis adgang for "all fremtid" til de arrangement hvor Polarlys spiller. Lørdag var det fotosession.
Se reportasje på:
http://www.dbpolarlys.com/
* Polarlys består av fem rutinerte musikere. Tre av disse er tidligere medlemmer i Sakarina.
På gitar har man fått en ung og lovende musiker med navn Tor Sigurd Larsen, som til daglig jobber som lærer og i tillegg er dirigent for et lokalt kor i Harstad samt at han også er aktiv i det godt etablerte og velkjente mannskoret Bel Chorus. Steinar Thesen som spiller bass, er godt kjent i musikkmiljøet i og utenfor Harstad. Da han gikk ut av musikklinja på videregående skole, gjorde han det med en 6-er i basspill. Steinar er også medlem i koret Bel Chorus.
Plateselskapet Tylden har inngått avtale med gutta og vil satse på bandet i fremtiden. Bandet har allerede gjort noen melodier i studio. Disse vil du om kort tid få høre i På Dansefot.
Bandet Sakarina fortsetter nesten som før. Nye medlemmer er på vei inn i bandet, for å erstatte de tre som ble med i Polarlys. Bandet bruker nok litt tid på å komme på veien igjen, men Sakarina forteller til På Dansefot at de ikke skal legge ned.
Dansebandet Polarlys består av: Arnfinn Johansen [vokal] - Steinar Thesen [bass, vokal] - Rino Klaussen [trommer, vokal] - Tor Sigurd Larsen [gitar, sang] og Jan ”Putte” Teigen [tangenter, sang].
* Kilde: På Dansefot.
På fredag lå premierenervene utenpå, det tekniske funket ikke særlig, og lyden var til tider grusom. Men lørdag var det som om bandet hadde tilegnet seg "all verdens" erfaring. Etter hvert tok man seg godt av publikum og det oppsto en positiv kontakt som nok kan bli fin når Polarlys kommer tilbake 12. september 2009. Det er liten tvil om bandets faglige kvaliteter, og helgen viste et betydelig potensiale. Etter hvert er vi spente på bandets første musikkutgivelse [ikke frigitt enda] som vi fikk smakebiter av.
16. juli 2009
TEKST: TERJE FJELLSTAD

SISTE
: GB har i dag fått en mail fra BT Management hvor det anmodes om å gjengi den noenlunde som skrevet. Det gjør vi selvsagt ved direkte innkopiering av meldingen [Sitat begynner.]:
"Det har for meg nå fremkommet beskjed fra Redneck Records at Daglig leder Bjørn Harald Arntzen ved Nedre Målselvfossen Feriesenter AS har tatt kontakt og har gitt signaler om at de vil rydde opp i forholdet omkring avlysingen av bandet. Bjørn Harald Atntzen har beklaget at det tok noe tid med tilbakemeldinger, det skyldes at de etter helgens strabaser har brukt litt tid å komme til hektene igjen. Det er svært krevende å drive festival og passe på at allting går etter planen. Selskapet Redneck Records som er plateselskapet bak bandet og som også drifter BT Management har i lengre tid hatt et svært godt samarbeidsforhold med eierne av "Fossen" i forbindelse med utviklingen av Målselvfossen Countryfestival som ble avholdt 12 og 13 Juni i år, og de har fortsatt en god dialog med Målselvfossen Feriesenter og det poengteres at de ikke på noen måte ønsker å la denne saken få komme i veien for et videre samarbeid. Redneck Records berømmer driverne av "Fossen" for sitt pågangsmot med å drive disse festivalene og ingen må tro at det er veldig lett å få alle ender til å møtes. Går ting dårlig det ene året, da er det bare å se framover og lære av eventuelle feil og sørge for å forbedre de tingene som ikke fungerer. Bandet som ble avlyst er også positiv til å gjeste Målselvfossen Feriesenter ved en seinere anledning  og bærer ingen nag til Bjørn Harald Arntzen og Tormod Berg dersom saken løser seg slik det nå er kommet signaler om. Mvh BT Management Anita" [Sitat slutt.]
Nord-Norsk Dansebandfestival rydder opp !
TEKST: TERJE FJELLSTAD
GB fikk i går kveld bekreftelse fra BT Management om at Nord-Norsk Dansebandfestival ved Tormod Berg har tatt skritt for å rydde opp i forbindelse med den misnøye som ble skapt ved at B Thomas & Redneck Cowboys ble tatt av plakaten på lørdag. Forklaringen lå i det faktum at for få mennesker møtte, og festivalen gikk med underskudd. Siden B Thomas & Redneck Cowboys hadde kortest reise og skulle spille sist, ble dette bandet valgt å skvise.
Men hvorfor man i utgangspunktet ikke viste kortene overfor kontraktsmotpart og publikum, er jo et åpent spørsmål. I alle fall må man til senere anledninger lære av denne åpenbare feil.
Det er selvfølgelig svært vanskelig å få den økonomiske biten til å gå i hop når man arrangerer festival. Det har historien vist over alt. Det er ikke sikkert at publikum til en hver tid har rett i alle sine krav og mishagsytringer, men jeg tror det vil være nyttig å lytte fordomsfritt til alle undertoner som kanskje vibrerer rundt om !
I akkurat dette tilfelle kan vel "Fossen" gjøre sine "hoser grønne" ved å invitere B Thomas & Redneck Cowboys til Målselv ved en passende anledning. Plaster på såret hjelper vanligvis.
15. juli 2009
B THOMAS OG REDNECK COWBOYS tatt ned uten videre -
Kontraktsbrudd hevder BT MANAGEMENT !

Nord-Norsk Dansebandfestival foreløpig i et underlig lys ?
TEKST: TERJE FJELLSTAD
GB viser til vårt oppslag den 12. juli 2009 om uteblivelser fra dansebandfestivalen. I dag kommer et meget overraskende svar fra BT Management som i sin helhet blir lagt ut her [unntak for noen mindre redaksjonelle endringer av teknisk art] Svaret på vår henvendelse behøver heller ikke noen ytterligere kommentar:

"Bandet ble avlyst i korteste laget før oppmøte på festivalen med beskjed om at de [festivalledelsen] ønsket å avlyse B Thomas & Redneck Cowboys og Dænsebændet.

Det ble ikke opplyst noen grunn; bare at de [festivalledelsen] skulle ta kontakt seinere.

I ettertid har vi [BT Management] gjennom internett fått indikasjoner på at Dænsebændet ikke var avlyst, men altså bare B Thomas & Redneck Cowboys.

Jeg har mottatt utallige mail fra publikum som var til stede og som var opprørte og sinte over at bandet ikke sto på scenen i følge plakaten og festivalens webside.

Noen har også sagt at de kommer til å undersøke muligheter for å kreve billettpenger refundert, da de kom helt fra Bodø for å høre god musikk inkludert B Thomas & Redneck Cowboys.

I en av mailene jeg har mottatt, står det å lese at vedkommende dro på
dansebandfestivalen da det så ut til at det også ville bli innslag av country som var favorittmusikken. Så tillater arrangøren seg å endre programmet sånn uten videre. Det var for simpelt, mente denne publikummeren ! Han hevder videre at produktet man betaler for, ikke er komplett dersom et element fjernes uten videre.

Arrangøren har fått en fair sjanse til å rydde opp i henhold til kontrakten som var tegnet med bandet, men har i skrivende stund ikke svart på 4-5 henvendelser en av bandets medlemmer har gjort. Jeg vil se på dette i samråd med bandmedlemmene, og vi vil la arrangøren få noe tid til å svare for seg og rydde opp før vi setter i verk tiltak."
[Sitat slutt.]
BT  Management - Anita
 
Fra B Thomas & Redneck Cowboys Fanclub har GB fått bekreftelse på at kontraktsbruddet skjedde via telefon fra Nedre Målselvfossen Feriesenter AS kort tid før arrangementet.
12. juli 2009
Enda en uteblivelse fra dansebandfestivalen på "Fossen" !
TEKST: TERJE FJELLSTAD
Fra tidligere er det kjent at Lasse Johansens Orkester og Sten & Stanley av forskjellige grunner meldte avbud. Det var derfor en stor overraskelse for publikum at B Thomas & Redneck Cowboys rett og slett uteble ! Bandet sto oppført på plakaten, og i tillegg på dansebandfestivalens nettsted, hvor gruppa i skrivende stund, fremdeles figurerer i programmet på lørdag fra kl. 0130 - 0230. Dænsebændet steppet delvis inn på denne planen, men uten å spille til kl. 0230. GB vet ikke hva grunnen til uteblivelsen er. For øvrig startet musikken på onsdag forsinket, og på torsdag ikke før kl. 2130. Det virker som vi her oppe i Nord-Norge til tross for all selvforherligelse, ikke kan klokka !
5. juli 2009
Uteblivelser fra countryfestivalen på "Fossen"
TEKST: TERJE FJELLSTAD
Den 17. juni nevnte GB at Baard Andreassen uteble fra countryfestivalen på "Fossen". Fra redneck-records er det nå kommet en forklaring til uteblivelsen; det vil si at det oppsto alvorlig sykdom i Andreassens familie, og at han derfor ble tvunget til å avlyse overfor redneck-records og festivalledelsen natt til lørdag. Konferansier skulle opplyse publikum om forholdet, men det er uklart hva han i så fall har sagt. GB fikk på direkte spørsmål ikke noen relevant informasjon.
Vel, det var det. Nå får vi bare se frem mot
Nord-Norsk Dansebandfestival som starter opp førstkommende onsdag !
---
Det er de siste dager kommet opplysninger om et par stygge uhell på dansegolvet under lørdagens countryfestival. Et av tilfellene har vært vanskelig å verifisere, men i det andre, brakk en dame fra Gibostad armen. Årsaken var masse vann på dansegolvet grunnet kraftig regn, og fordi det ikke var trukket presenning over taket ! Tilfellet blir sikkert et oppgjør mellom forsikringsselskapene samt en unødvendig lærepenge.
21. juni 2009
SAKARINA med humor og spilleglede !
TEKST: TERJE FJELLSTAD
På "Fossen" lørdag ble det en ny oppblomstring for Sakarina. Jan og Magne Christensen [gitarer] hadde tydeligvis klart å få til et comeback for Jan Sundberg på slagverk. Med Arne Aronsen [fra Amadeus og Rikingan] på keyboard i kombinasjon med sang, ble dansekvelden lett og full av humor og "understatements".
Vi fikk vel også høre noen av de låtene som Sakarina er blitt mest kjent for. En av disse låtene hadde Arne Aronsen, i følge ham selv,  til og med "sett på TV" !
I alle fall er det slik at trivsel på dansegolvet, gjerne smitter over på scenen. Arne Aronsen var innbytter for anledningen, og det er vel rimelig å anta at Sakarina ser etter en varig erstatter. 
18. juni 2009
SAKARINA IKKE OPPLØST !
TEKST: TERJE FJELLSTAD
 Da det har gått en del rykter om at Sakarina er oppløst, kan slike avsannes herved. Det korrekte er at 3 medlemmer har gått ut og vel utgjør stammen i ei ny gruppe under navnet: Polarlys. Men Sakarina holder fortsatt koken, og det vil vi få merke allerede på lørdag. Det er Jan og Magne Christensen som står igjen på vallen. Med tiden får man vel tro at flere kommer til. Det er ikke gjort i en håndvending å bli "fulltallig".
17. juni 2009
Uteblivelser fra countryfestivalen på "Fossen"
TEKST: TERJE FJELLSTAD
Det var en del misnøye med at Keith Austin og Baard Andreassen; begge med band, uteble fra countryfestivalen som ble arrangert på "Fossen" sist helg. Det har ikke vært mulig å få svar fra Baard Andreassen med hans versjon. Hva som var grunnen til fraværet, blir derfor ren spekulasjon ?
Når det gjelder Keith Austin, har GB fått følgende uttalelse fra hans kone:
Keith Austin ga beskjed til festivalledelsen for en måned siden at han ikke kunne komme. Keith måtte reise til USA i slutten av april og kunne ikke rekke tilbake til festivalen av personlige årsaker. Hilsen Marion Byggstøyl [Keith Austins kone].
At Keith Austin sto på plakaten, har derfor sammenheng med at den var svært tidlig produsert. Det bør samtidig nevnes at artisten var tatt ned fra festivalens nettsted i god tid før arrangementet.
14. juni 2009
Hvem er B Thomas og Kate Lee ?
TEKST: TERJE FJELLSTAD
Countryartisten B Thomas fremstår som amerikansk. Han er imidlertid født i Narvik 24. oktober 1971 og fikk navnet Bjørnar Thomassen. "Brooks & Tucker" startet han i 1999 - 2000 sammen med Kate Lee. "Western Boots" kom til verden i 2002 sammen med en annen kvinne hvor også Kate Lee ble innlemmet i 2004. Etter hvert synes B Thomas å ha etablert seg som soloartist.
Countryartisten Kate Lee fremstår også på plakater som amerikansk. Som mange andre innenfor sjangeren, har hun nok hentet inspirasjon fra "over there". Men hun er nord-norsk, nærmere bestemt født i Narvik 1968, heter egentlig Sylvia Kate Lie. Hun begynte vel med karaoke, men har senere vært med på starten av grupper som "Brooks & Tucker" og "Country Boots". Det virker som hun i dag kan være kvinnelig vokalist i flere bandoppstillinger.
Kilder: redneck-records og MIC
.
5. juni 2009
Lasse Johansens Orkester og Sten & Stanley trekker seg fra Nord-Norsk Dansebandfestival på Nedre Målselvfossen Feriesenter     8. - 12. juli 2009 !
TEKST: TERJE FJELLSTAD
Lasse Johansens Orkester er forundret over at de står på plakaten for Nord-Norsk Dansebandfestival på Nedre Målselvfossen Feriesenter 8. - 12. juli 2009. En talsmann for orkesteret hevder at man allerede i slutten av februar 2009, innga avbud; visstnok skriftlig. I tillegg hevder orkesteret at det på plakaten er forvekslet bilder av dem og Hilde & Gutta.

Forundringen gjelder også Sten & Stanley som uttaler, sitat:
"Sten & Stanley sedan länge är bokade för en turne i Sverige under juli månad. Den 23/2 -09 kl.14.36 tackade därför Sten & Stanley i ett mail till LS Produktion, Carl-Martin Kisen, Skotterud nej till engagemanget. Det låter märkligt att man har plakater med Sten & Stanley för egagementet." [Sitat slutt.]

Imidlertid sier Tormod Berg i Nedre Målselvfossen Feriesenter AS til GB at den tidlige ferdigstilling, trykking forklarer hvorfor de to nevnte grupper likevel kom med på plakaten. Lasse Johansens Orkester fikk et tilbud fra festivalen på Sel i Gudbrandsdalen og valgte denne i stedet for en slitsom reise til Nord-Norge. Når det gjelder Sten & Stanley, fikk de et tilbud om opptreden i de svenske folkeparkene med riksdekkende fjernsyn. Det var for dem å foretrekke. "Fossen" hadde imidlertid planer om å kjøre festivalen en uke senere, men heller ikke da passet det for Sten & Stanley. I stedet for de to som meldte avbud, er Dænsebændet og Hilde & Gutta kommet til som svært gode erstattere. Som referanse nevner Tormod Berg: LS Production og Arnstein Tungvåg som bookingansvarlige for band sørfra til "Fossen". [E-posten fra Tormod Berg er noe fritt referert.]
1. juni 2009
Senja Swingklubb med betalingsanmerkning !
TEKST: TERJE FJELLSTAD
Det skjedde 29. mai 2009 etter at Senja Swingklubb MISLIGHOLDT et rettsforlik / dom fra Lenvik forliksråd 20. april 2009. I dommen fremgikk det at klubben skulle betale herværende redaktør 1 720 kroner innen 1. mai for omkostninger i forbindelse med misbruk av fotorettigheter.
Da beløpet ikke ble betalt i følge dommen, ble det sendt purringer fra CrediCare AS [prosessfullmektig]. Oppgjør ble så mottatt 25. mai, og 29. mai ble betalingsanmerkning på
Senja Swingklubb rapportert til kredittopplysningsbyråene fra prosessfullmektig.
Det betyr i klartekst at
Senja Swingklubb de neste 4 årene kan bli nektet lån, forsikringer, mobiltelefonabonnement og kreditt på vareleveranser. Swingklubben er registrert i Brønnøysund, og anmerkningen blir derfor i praksis noe strengere enn for privatperson.
Ny styreleder i Senja Swingklubb er
Leif Einar Nilsen. Om medlemmene er tjent med at klubbens midler og anseelse tulles vekk, skal ikke kommenteres her.
28. mai 2009
Sesongavslutning i Målselv
TEKST - FOTOS - GRAFIKK: TERJE FJELLSTAD
I går kveld var det sesongavslutning hos Målselv Swingklubb* på Amadeus, Bardufoss. Oppmøtet på rundt 35 dansere var svært bra, og nå synes konturene av en kommende svingklubb å tre frem. Det er vel for øvrig Pål Vidar som bør ha ros for tilbudet slik det har fremstått siste sesong.
Trubadur
Bjørn Christian Brynjulfsen, Tromsø; sto for musikken. Trubadur er vel kanskje å ta noe i, men han gjorde en stor innsats. Hans vokal var svært bra både teknisk og i uttrykket.   Å danse til datamusikk blir likevel som glemme sjela hjemme. Nå kom det seg noe etter hvert, og valget av låter passet vel til opplegget.
Sosialt var det fine timer med dans og pizza !
*[under stiftelse]
Nedenfor en liten fotoreportasje samt et bilde litt ned på kalenderen til høyre .


Halvparten på golvet 27. mai 2009 kl. 2029 [ Amadeus] .


Bjørn Christian Brynjulfsen
som grafikk kl. 2141.

Innlevelse kl. 2139.
23. mai 2009
DANSEGALLA i TROMSØ til høsten med CHRISTER SJÖGREN?!

TEKST: TERJE FJELLSTAD
Etter de opprinnelige planer skulle vel høstens dansegalla gå av stabelen 19. september. Nå går det ubekreftede rykter om at arrangøren av vårens dansegalla i Tromsø: Advald Johansen skal ha planer om å fortsette tradisjonen med galla om høsten i Skarphallen.
D
enne gangen vil han imidlertid prøve å få "gjenforent" Christer Sjögren og hans band til en stor hendelse i Tromsø.
10. mai 2009
DANSEGALLA MED TRØKK I SKARPHALLEN - TROMSØ !

TEKST -FOTOS: TERJE FJELLSTAD

Å stelle i stand dansegalla i Tromsø er risikosport. Derfor fortjener arrangør Advald Johansen all mulig ros for en galla med flott, variert musikk og trøkk. Han mente utpå kvelden at det var knappe 2 000 dansere i hallen. Mer enn det var det heller ikke å vente. Enkelte problemer med lys og strøm til scene og sal oppsto etter hvert, men pausemusikken var jo helt på høyde med live. Mye ledig plass på golvet opplevde vi sjelden. Ingemars og Lasse Stefanz står godt til hverandre som motpoler. De ble også behørig digget. En fikk det inntrykk at publikum stortrivdes. Kanskje vi kan håpe på dansegalla til høsten med arrangør Advald Johansen ?!


Stemning fra scenen 9. mai 2009 kl. 2018. Her det Ingemars som blir mottatt.

Ingemars kl. 2014. Bildet viser at man måtte skjære gjennom en del smog produsert for anledningen.


Image til Lasse Stefanz er vel tiltenkt den yngre garde. De to håpefulle var bare forbokstaven ved scenekanten kl. 2101.

29. april 2009
ERKLÆRT UØNSKET SENJA SWINGKLUBB !

TEKST: TERJE FJELLSTAD
I går ved begynnelsen av dansekvelden som Senja Swingklubb arrangerer på tirsdager, ble herværende redaktør overrakt et skriv og anmodet om å forlate stedet med en gang. Skrivet skulle være et rekommandert brev jeg hadde nektet å motta.

Det er for så vidt riktig at jeg på Finnsnes postkontor, nektet å motta et rekommandert brev den 27. april 2009. Men det har sin spesielle forklaring hvor postkontoret har gjort meg oppmerksom på at jeg
ikke behøver å motta rekommanderte brev hvor avsender er ukjent. Det viste fotokopien som jeg ble forelagt meg.
I tillegg var postadressen helt feilaktig til tross for at swingklubben kjenner den korrekte. For øvrig var brevet innlevert i
Oslo 23.4. 2009 samt at navn og adresse var skrevet med blokkbokstaver.

Jeg skal sitere brevet i sin helhet nedenfor uten kommentarer: -
"Senja Swingklubb Leif Einar Nilsen Finnfjordeidet 9300 Finnsnes

Finnsnes den 23.april
Terje Fjellstad Erling Nilsens vei 31 9300 Finnsnes
ORIENTERING OM ÅRSMØTEVEDTAK
Senja Swingklubb ved styret informerer Dem med dette om årsmøtevedtak:
Årsmøte pålegger styret i Senja Swingklubb om å erklære Terje Fjellstad uønsket på dansekveldene. Styret sender brev til Terje Fjellstad der han ekskluderes fra dansekveldene i henhold til endring i vedtektene. Viser her til vedlegg av vedtekter.
Ekskluderingsvedtaket gjelder i fra 28 april 2009.
Med hilsen Leder Senja Swingklubb [signatur]
Vedlegge: Reviderte vedtekter " [Sitat slutt.]
22. april 2009
HVEM ER MULDVARP I SENJA SWINGKLUBB ?

TEKST: TERJE FJELLSTAD
I dag er fremkommet nye opplysninger i forbindelse med at herværende redaktør den 9. mars 2009, ble ekskludert som medlem fra Senja Swingklubb av daværende styre. Sistnevnte forhold ble drøftet under swingklubbens årsmøte 1. april 2009.

I den forbindelse ble referert til en reise med privatbil mellom Gibostad / Finnsnes / Sørreisa og Sortland lørdag
7. mars 2009 hvor jeg dro sammen med 2 andre personer til dansegalla. Det må forutsettes at det ikke var selve turen, men samtaleinnhold fra denne som var interessant, og som hadde vært tema i klubben i ettertid; - uten at jeg hadde vært klar over det.

Hva jeg uttalte under denne turen, kan bero til en annen gang, men at en eller begge av mine reisefeller, i full fart rapporterte mine mulige angivelige standpunkter til styret i Senja Swingklubb, finner jeg noe besynderlig og ikke spesielt vennskapelig !
Når man i ettertid ser hvor enkelt det er å få noen ekskludert, hadde det kanskje vært en ide fra min side å foreta lignende rapporteringer. Da kunne kanskje Senja Swingklubb tjent 2 x 20 kroner mer i inngangspenger for uken !
Det er ikke lenge siden en av DJ´ene i klubben, surket til meg om at leder Tommy Stefanussen la utilbørlig press på ham når det galdt musikkvalg. Tilfeldigvis kanskje satt vedkommende også i det styret som fikk meg ekskludert !

Eller at den ene i mitt ovenfor nevnte reisefølge, brukte store deler av Sortlandsturen, til å henge ut et sentralt medlem i swingklubben som bitsch [heks]. En heks som hadde oversett og plundret det til for min informant på reiser og swingtreff . Skulle min informant på senere treff, skulle det i alle fall være uten denne heksa som hadde vært en total gledesdreper for alle nye ideer etc. etc. !
20. april 2009
Lenvik forliksråd levde opp til sitt navn

Senja Swingklubb og Terje Fjellstad inngikk kompromiss i erstatningssak vedrørende misbruk av foto jf. Lov om åndsverk

TEKST: TERJE FJELLSTAD

I dag møttes Senja Swingklubb ved sin tidligere leder Tommy Stefanussen og Terje Fjellstad i Lenvik forliksråd; sistnevnte representerte sitt firma Fjellstad Trading ved CrediCare AS.
Egentlig var det Terje Fjellstad som hadde trukket Senja Swingklubb for retten, da sistnevnte på slutten av 2008, ikke hadde vært villig til å skrive fotografens fulle navn tilknyttet et foto swingklubben hadde fått lov til å bruke på sitt nettsted.
Etter at partene hadde forklart sentrale sider ved saken, og rettighetsspørsmålet var avklart, spurte forliksrådets leder om det kunne være utsikter til et materielt forlik. Åpenbart var denne viljen til stede i rimelig grad.
Terje Fjellstad [Fjellstad Trading] trakk tilbake grunnlagskravets nettobeløp på
kr. 1 150,- spesielt fordi swingklubben åpenbart hadde hatt betydelige utgifter til advokatbistand for skriving av tilsvar [opplysning fra Tommy Stefanussen]. Senja Swingklubb ved Tommy Stefanussen på sin side, gikk med på å betale Fjellstads saksomkostninger med kr. 1 777,-. Dommen i Lenvik forliksråd ble deretter avsagt i tråd med partenes forslag. Saken er dermed ute av verden !

Under forhandlingene kom det frem at nestleder Leif Einar Nilssen er blitt ny leder i Senja Swingklubb, etter styrevedtak.

9. april 2009
HVEM ER MULDVARP I SENJA SWINGKLUBB ?

Klubben uten leder !

TEKST: TERJE FJELLSTAD

Spørsmålet kan være relevant å stille etter at jeg som herværende redaktør for en tid siden ble ekskludert som medlem av Senja Swingklubb; noe jeg er forholdsvis komfortabel med. Saken bør vel i alle fall ha styrket min integritet som skribent. Det er for øvrig kjent at styret fra meget kompetent hold skal ha blitt advart mot eksklusjonen !

Det foreligger nemlig opplysninger som gir grunnlag for å tro at noen går med sladder til styret, kretsen rundt styret eller til de som synes å eie klubben. Sannsynligvis er det medlemmer som driver denne virksomheten for å fremheve seg selv, men det kan like gjerne være folk i miljøet som ikke er medlemmer.

Selvfølgelig er det slik i Senja Swingklubb i likhet med alle andre sammenslutninger, at det privat blir snakket om både positive og negative forhold. Det oppfattes likevel som en uting at noen sladrer oppover i systemet. Når man ser på reaksjonsmønstret, blir det som å tenke tilbake på gamle DDR [Deutsche Demokratische Republik] med sine sirlige angiverfiler ordnet over hundrevis av hyllemeter. I Grasmyrbotn holder det kanskje en stund med en skarve Novusperm på dertil egnet sted !

Jeg stiller spørsmålet på nytt:
Hvem er muldvarp i Senja Swingklubb ?

Det hører kanskje med til historien at årsmøtet den 1. april 2009 ikke klarte å velge leder for kommende periode. Kanskje blir denne posten mer krevende enn man først hadde regnet med ? Valget er utsatt til ekstraordinært årsmøte.
29. mars 2009
DANSEGALLA I BJERKVIKHALLEN PÅ LØRDAG.

TEKST- FOTOS: TERJE FJELLSTAD

Etter gallaen i fjor ble det klart at ny arrangør måtte overta dersom man ville fortsette. De unges sanitetsforening bør derfor krediteres at dansegallaen i går ble svært bra. Oppslutningen var fin. Det virket som hallen var fullsatt. Dansegolvet fremsto denne gangen mer helhetlig i forhold til den øvrige del av hallen. Salget av diverse varer syntes være godt organisert.
Rikingan
og Sakarina hadde begge en god kveld og sto for variert og flott dansemusikk fra en scene som i utgangspunktet er svært praktisk for to grupper.

Her er det bare for sanitetsforeningen å starte med planleggingen av neste galla !


Rikingan 28. mars 2009 kl. 2008.

Sakarina kl. 2100.
16. mars 2009
Ekskludert som medlem i Senja Swingklubb !

TEKST: TERJE FJELLSTAD

Herværende redaktør og medlem av Senja Swingklubb er ekskludert som medlem. Det fremgår av et brev datert 9. mars 2009, sendt rekommandert fra Alta 10. mars uten påført avsender. Brevet ble mottatt i dag. Porto på 100 kroner utgjør for øvrig medlemskap for et halvt år.

Brevet siteres nedenfor i sin helhet: "Terje Fjellstad Postboks 5 9305 Finnsnes ... Vedrørende ditt medlemskap i Senja Swingklubb. ... Styret i Senja Swingklubb har enstemmig vedtatt at Terje Fjellstad ekskluderes som medlem i Senja Swingklubb fra dato. ...  Styret begrunner vedtaket med brudd på klubbens vedtekter § 3 Medlemsforpliktelser. Betalt kontingent vil ikke bli refundert jf. vedtektene § 3... Grasmyr 9. mars 2009 ... Styret i Senja Swingklubb ... Tommy Stefanussen, leder [signatur]"


Hva grunnen til eksklusjonen kan være, er ikke godt å si; men artikkelen nedenfor om økonomiske misligheter i Senja Swingklubb, kom på trykk dagen etter at eksklusjonsbrevet ble datert. Den nevnte artikkel kan derfor ikke være årsaken. Styret viser til brudd på klubbens vedtekter § 3 Medlemsforpliktelser, men hva de angivelige brudd består i, er foreløpig ganske uklare. Tiden får vise det.

Styret i Senja Swingklubb er for tiden: leder Tommy Stefanussen - nestleder Leif Einar Nilsen - kasserer Peggy Johansen - styremedlem Brita Johansen og styremedlem Odd Tangen.

Som grunnlag for eksklusjonen, viser styret i Senja Swingklubb til at § 3 i vedtektene er brutt. Denne del av vedtektene er derfor hitsatt fra swingklubbens nettsted: -

[Sitat begynner.]: -

§ 3. MEDLEMSKAP
Alle som overholder klubbens vedtekter og bestemmelser kan bli medlemmer. Medlemskap i klubben er gyldig når kontigent er betalt. Kontigenten følger kalenderåret. Den fastsettes av årsmøtet og betales forskuddsvis. For å inneha verv i klubben, må man være gyldig medlem.
Medlemsfordeler:
1. Medlemmene får rimeligere inngangspris på dansekveldene.
2. Medlemmene får redusert pris på kurs avholdt i eget miljø.
3. Medlemmene får gunstigere pris ved kjøp av utstyr og effekter.
4. Medlemmene kan få tilskudd til å delta på dansearrangement, dansesammenkomster og andre turer/sammenkomster. Styret må i god tid på forhånd informere om hvilke arrangement det gis tilskudd til.
Medlemsforpliktelser
1. Medlemmene skal hjelpe til med å arrangere dansekveldene.
2. Medlemmene bør være med på å skaffe inntekter til klubben, dvs delta i komiteer, ved loddsalg, på dugnadsarbeid o.a.
3. Medlemmene oppfordres til å være med på positiv markedsføringsarbeid. Det kan være å danse på torget (Amfi), på hotellet, på Gibostadmartna o.a.
4. Medlemmene oppfordres til å vise en positiv holdning til klubben, medlemmene og danserne på dansekveldene og andre arrangement i regi av Swingklubben.
5. Medlemmer som bryter Senja Swingklubbs vedtekter kan utelukkes fra klubben. Kontigent vil i så fall ikke bli tilbakebetalt.
Medlemsrettigheter
Fulle medlemsrettigheter har medlemmer som har betalt medlemskontigent for inneværende år. Med fulle rettigheter menes stemmerett, forslagsrett og valgbarhet.


[Sitat slutt.]
 
10. mars 2009
Økonomiske misligheter i Senja Swingklubb !

TEKST: TERJE FJELLSTAD

Det har i mange år vært tema i Senja Swingklubb diverse misnøye vedrørende angivelig rotete ledelse og holdning til økonomi og ansvarlighet. Spesielt går det på avtale- og kontraktsbrudd.
Senja Swingklubb ble startet for vel 5 år siden på en dansemiljøplattform innenfor Kom og Dans av langt eldre dato. Ved avslutning av miljøet og start av klubb, skulle alle eiendeler overføres Kom og Dans etter kontrakt. Svært få vet egentlig hva som skjedde med bankkonto, musikkanlegg og musikksamling. Imidlertid er det helt klart at det innenfor interimsstyret, heftig ble drøftet hvordan man skulle hindre at Kom og Dans fikk tak i miljøets midler. Derfor er det ikke uten betydning at ledelsen av interimsstyret og dagens ledelse av klubben, er den samme - inkludert at styrene heller ikke er svært forskjellige fra den gang til nå. Senja Swingklubb fikk en økonomisk "flying start". I dag bør den gode økonomien gi grunn til ettertanke ! Kanskje er veien man går, viktigere enn et kortsiktig mål ?!
Adskillig oppmerksomhet i klubben har også en
kjøreregning fått. I forbindelse med åpningen av Myrefjell, ble det utlovt at de som tok med seg flere i bilen skulle få kjøreregningen dekket. Men rot mellom leder og det øvrige styret, førte til at ei regning ikke ble dekket mer enn delvis. Et oppklaringsmøte som man vel trodde skulle rydde problemet av veien, førte ikke til positivt resultat.
I tillegg har Senja Swingklubb systematisk gjentatte ganger
misbrukt fotografisk materiale til tross for skriftlige avtaler
. Siste gang det skjedde, var i forbindelse med 5-årsjubileet høsten 2008. Avtalen gikk som tidligere på, at fotos kunne benyttes gratis; det vil si uten noe vederlag; men at fotografens navn skulle føres opp. Den sistnevnte forutsetning brydde swingklubben seg lite om til tross for purringer. Når innsigelsene ble for krevende, tok man like godt bildene ned fra nettsiden !

Hva som kan være underliggende årsaker, er ikke lett å uttale seg om. En viktig grunn kan være at leder egentlig har hatt for liten tid til vervet generelt, styremøter og annet samarbeide innad i styret. Men holdningen til ryddige økonomiske forhold er også av stor betydning.
Noen i klubben hevder også at styrelsen er for arrogant, og at krefter utenfor selve styret, har en hånd på rattet. Når en person bobler over av initiativ, er det viktig at styret ser på saken. Å bli avvist av folk som synes å eie klubben, blir liksom utenfor boka. At en klubb har en såkalt hard kjerne, anses gjerne positivt. I Senja Swingklubb synes imidlertid den mer negative klikkdannelsen å ha fått fotfeste. Det er mindre hyggelig.
Når man hører på mange forskjellige røster blant medlemmene, synes det være klart at klubben nå må ta et krafttak når det gjelder tillitsproblematikken. Når mange stadig vekk forlater Senja Swingklubb fordi den hevdes å være utrivelig, så er det i seg selv et tydelig ønske om endring !

9. mars 2009
DANSEGALLA - BLÅBYHALLEN SORTLAND

TEKST - FOTOS: TERJE FJELLSTAD

Det ble opplyst at man ved midnatt hadde vel 550 dansere. Det er bra. Golvet er også av den bedre sorten. I det hele tatt var det fint lite å sette fingeren på. Kanskje kunne man ha kortet ned på linedance-oppvisningen ?
Musikken var svært variert. Ikke helt uventet hadde vel
Rikingan mest trøkk og magnetisme ute på golvet. Men både Nago og Anne Berit Band gjorde sine saker bra og skapte den nødvendige bredde i musikktilbudet.
Stemningen var på topp hele tiden, og arrangørene kan derfor se lyst på tiden frem til neste gang !
En liten bildereportasje fra dansegallaen i Blåbyhallen på Sortland lørdag.


Rikingan 7. mars 2009 kl. 2105


Anne Berit Band [fra Alsvåg i Vesterålen] kl. 2028

Nago kl. 2003

Oppvisning med Lofoten Linedance kl. 2052

Her er det "tett på" ! - kl. 2109

"Dansen den går over tilje" kl. 2108
15. februar 2009
Dansegalla - FJELLKYSTEN Hotell

TEKST - FOTOS: TERJE FJELLSTAD

Minidansegallaen ved Fjellkysten Hotell lørdag, ble omtrent like bra som sist høst hvor det hele tok til. Stedet ligger jo også geografisk fint til i Troms hvor man kommer ganske langt med et par timer i bilen.  Selv om eieren har uttalt at dansekvelder ikke er hovedkonseptet, er det likevel svært bra at det i løpet av året kanskje kan bli 3-4 gallaer. Vi får i alle fall håpe på det.
For de som kom i god tid til hotellet, var det noe skuffende at nesten alle bordene var reserverte. Jeg tror man må tenke over akkurat det til neste gang. Det er jo ellers ganske vanlig at den som kommer først til mølla, maler først. Organisering av dansegolvet og bordplassering bør vel også være unnagjort før det hele er i gang. I tillegg bør kanskje ekspederingen i baren ha et visst forbedringspotensiale? Disse merknader i margen skal likevel ikke svekke vår ubetingede ros til arrangøren for tiltaket.
Musikken var det vel ikke stort å klage på. Akustikken i denne bygningen er jo ganske dårlig; skjønt på dansegolvet var den tilstrekkelig. Kanskje er det pirk, men Runaway hadde noen få låter som varte aldeles for lenge. Magefølelsen ga vel uttrykk for at jenta gikk lei et par ganger. Man er jo ikke akkurat noen Fred Astaire heller.
I Sakarina er vokalisten Arnfinn Johansen et forholdsvis nytt navn. Han har tidligere vært medlem av Steelwater, Snoopy og Down Town. Til tross for litt ujevne prestasjoner, bør han absolutt være fornøyd.
 
Nedenfor en liten fotoreportasje fra gallaen på Fjellkysten Hotell.

Runaway kl. 2103.

Sakarina kl. 2203.

Dans I - kl. 2323.

Dans II - kl. 2324.
2. februar 2009
HAR IKKE REVISOR !
Ingen av de to skandaleselskapene har revisor som de etter loven er forpliktet til ! Begge revisjonsselskapene meldte sin avgang henholdsvis 22. og 23. desember 2008, sikkert ikke uten grunn !

TEKST: TERJE FJELLSTAD

GB har nettopp hatt kontakt med Brønnøysundregistrene, og det viser seg der at både Gastro Event Norway AS og Norwegian Stage AS mangler lovbestemt revisor. De respektive revisjonsselskapene meldte sin avgang henholdsvis 23. og 22. desember 2008. Disse datoene stemmer bra med opptakten til svindelen. Det er naturligvis med god grunn de valgte revisorer har trukket seg. Dette betyr at begge selskapene vil bli tvangsoppløst av retten dersom manglende forhold ikke blir opprettet. Køen av revisorer som vil la seg velge, er neppe særlig lang. Grunnlaget for å politianmelde hele røkla, burde nå være rimelig på plass.
1. februar 2009
DET VAR IKKE FØRSTE GANG !
Julebord med Kurt Nilsen, Kåre Conradi, Wenche Myhre, Elisabeth Andreassen ble også avlyst. Noe ble vel arrangert, men endte i skandale og sinte deltakere.

TEKST: TERJE FJELLSTAD

GB skal ikke rippe opp i julebordsaken. Den har vært beskrevet i media. Poenget er imidlertid at de samme selskapene og personene også står bak jubileumsdansegallaen hvor Christer Sjögren med flere skulle være trekkplastre.

Siden forsmådde billettkjøpere har henvendt seg hit, synes GB det er korrekt å avdekke en del av svindelen.

I går ble det kjent at Sondre Trældal i selskapet Gastro Event Norway AS har henvist billettkjøpere til selskapet Norwegian Stage AS for å få sine tap dekket. Imidlertid forholder det seg slik at sistnevnte selskap sannsynligvis er eiet og i alle fall styrt av den person, Sondre Trældal har beskyldt for å ha stukket av med sparegrisen; nemlig Johan Michael Silferskiöld ! Henvisningen er for så vidt plausibel.
Norwegian Stage AS har besøksadresse: Elias Smiths vei 10 hos Advokatfirmaet Varjag - 1337 SANDVIKA. Postadressen er: Postboks 138 - 1300 SANDVIKA.

Vår reportasje i forhold til Advokatfirmaet Varjag var basert på opplysninger fra Norwegian Stage AS , og vi ser i ettertid at denne ensidige info nok kunne virke uheldig for Advokatfirmaet Varjag. Det var altså absolutt ikke meningen å utsette et velrenommert advokatfirma for uheldig kopling. Derfor vil vi la Advokatfirmaet Varjag nedenfor komme til med sine opplysninger i sakens sammenheng: -
"Vi selger aksjeselskaper samt bistår stiftelse og registerendring i forbindelse med stiftelse, samt salg av ferdig registrerte ubrukte aksjeselskap. Dette var tilfelle for Norwegian Stage AS, heretter NS, som vi i samme periode avventet deres egen adresse for omregistrering. I perioden NS benyttet vår adresse, ble all post videresendt selskapet. Ut over stiftelsen har vi ikke og har aldri hatt noen befatning med dette selskapet eller dets virksomhet". [Sitat slutt.]
I tillegg får vi huske på at Johan Michael Silferskiöld  eier 100 % av Gastro Event Norway AS og således utgjør generalforsamlingen der. I denne funksjonen har han utpekt Sondre Trældal til enestyre hvor på sistnevnte  som styre, har ansatt Sondre Trældal til administrerende direktør og daglig leder. Til tross for at disse selskapene kun er konstruksjoner rundt et par personer, henviser de til sine bookingavdelinger etc. etc. I dag ser vi at disse avdelingene kan være plastnett merket: "Billettpenger".
Vi anbefaler billettkjøpere om å sende inn skriftlig krav på tilbakebetaling vedlagt kopier av billettene samt levere inn politianmeldelser på alle de involverte. La dette være slutten på eventyret for disse to !
30. januar 2009
USERIØSE ARRANGØRER SOM IKKE ER Å FÅ TAK I !
[inntil Sondre Trældal tok telefonen kl. 1445]
BESKYLDNINGER OM UNDERSLAG INTERNT ARRANGØRSELSKAPET !

TEKST: TERJE FJELLSTAD

KL. 1445: GB har akkurat snakket med Sondre Trældal i selskapet Gastro Event Norway AS, på nettet fremstående som arrangør av denne famøse jubileumsdansegallaen som fra 6. februar 2009 skulle turnere de viktigste byene i Norge. Sondre Trældal står oppført på nettet som billettselger, men vil ikke vedkjenne seg noe ansvar for det.
 
Sondre Trældal forteller at en svenske ved navn Michael Silferskiöld [Sondre Trældal oppga svenskens fornavn nummer 2 til oss i telefonen] har underslått betydelige midler i form av innbetalte billettpenger, og at ingen nå vil ha noe mer med ham å gjøre. Det gjelder også Christer Sjögren som derfor har trukket seg fra gallaen. På spørsmål fra oss om uheldige billettkjøpere vil få pengene tilbake, sier Trældal at han håper det.
 
Gastro Event Norge AS er ikke så internasjonalt at det gjør noe. Besøksadressen er: Tomasjordnes; og postadressen: Postboks 5754 - 9787 TROMSØ; - for de som ønsker å ta nærmere kontakt. Sondre Trældal har alle roller i selskapet: Styreleder, administrerende direktør og daglig leder. Enda mer oppsiktsvekkende er det at den som blir beskyldt for underslag, eier alle aksjene og heter; hold deg fast: Johan Michael Silferskiöld !
 
Kanskje er det ikke første gangen at disse guttene har lekt med andres penger. I dette tilfellet dreier det seg åpenbart om drift for kreditors regning og bedrageri !
SISTE: Avlyst !
Fredag 13. mars 2009: Christer Sjögren - Elisabeth Andreassen - Ole Ivars - Scandinavia - Wenche Myhre med jubileumsgalla i Bodø.
[IKKE KJØP BILLETTER TIL DETTE ARRANGEMENTET; DET RASER INN MED KLAGER FRA PERSONER SOM MENER DE KAN HA TAPT FLERE TUSEN KRONER !!!]
GB savner viktige enkeltheter om denne gallaen som er stort lagt 0pp langs hele Norges land. Vi vet imidlertid nok til å advare på sterkeste mot forhåndsbetaling av billetter hvor pengene kan være tapt fortere enn de blir betalt !
26. januar 2009
STOR DANSEGALLA I NORDIC HALL - HARSTAD !

TEKST - FOTOS: TERJE FJELLSTAD

Alt var utsolgt; både billetter og rom da det lørdag ble arrangert stor jubileumsdansegalla i Nordic Hall.
 
Nedenfor bringes for øvrig en liten fotoreportasje fra begivenheten.

Rikingan
kan dette med å sette stemningen i fokus, og mye av æren bør vel Arne Aronsen få. Han fremsto både som halvparten av Amadeus og talegavene til Rikingan; skjønt de øvrige skjuler ikke akkurat sitt lys i så måte hvis de blir trigget litt.

Nå har jo Nago vendt tilbake i manesjen for kort tid siden. Nago skapte en viss balanse i musikktilbudet som sett under ett, var svært variert og noe for en hver smak. Skulle man kritisere, kunne det kanskje være at Nago dro litt for mange låter uten særlig appell til dansefoten selv om disse for øvrig var musikalsk ok; det vil si mer for øret.

Salget av forfriskninger virket noe dårlig planlagt, hektisk og rotete med lang kø hele tiden. Irritabelt var også alt sølet av drikke langs alle kanter av dansegolvet. Det bør man se nærmere på til neste gang. Slikt søl er nesten ikke til å unngå når retur til bordet må skje i konkurranse med vill danseglede. Ellers var arrangementet preget av fest og uten antydning til fyll. Til neste gang bør man også se på om dansen bør starte klokken 2000 med avslutning 0200 ?
FOTOS: TERJE FJELLSTAD

Rikingan

Amadeus

Nago

Det ble ikke slått mange takter før dansegolvet var nesten fulltegnet. Frem til kl. 0230 var det få kvadratmeter å spore opp ! Sikkert noen som kjenner noen !

Samhold og danseglede !
6. januar 2009
UTVISNINGEN AV HERVÆRENDE REDAKTØR VED NEDRE MÅLSELVFOSSEN FERIESENTER AS ER ANNULLERT AV POLITIMESTER TRULS FYHN !
Seier for den alminnelige rettsikkerhet og total skivebom for utestedets administrerende direktør Bjørn Harald Arntzen og lensmann Andreas Nilsen ved Målselv lensmannskontor !
Men det skjedde ikke før Justisdepartementet og Politidirektoratet ble koplet inn i saken !

TEKST: TERJE FJELLSTAD

Det ble klart i midten av desember 2008. Bekjentgjøringen har imidlertid ikke vært prioritert grunnet andre oppgaver.
Det var altså tidlig på sommeren at herværende redaktør ble utvist fra Nedre Målselvfossen Feriesenter AS av administrerende direktør Bjørn Harald Arntzen. Grunnen var angivelig både hva redaktøren hadde skrevet på nettstedet, og hva han kanskje kunne tenke seg å bringe til torgs.
Utvisningen var ikke skriftlig signert, den var ikke tidsbegrenset, og grunnen var heller ikke akseptabel etter lovens bokstav. I tillegg er det slik at det kun er Politiet som kan utferdige en aktuell utvisning. Alle mulige forhold ved utvisningen var altså i strid med Serveringsloven § 16 som trådte i kraft 1. januar 2008.
Til tross for lovens klare innhold, hevdet Politiet ved lensmann Andreas Nilsen at et serveringssted etter egen vurdering kunne utvise en person samt be Politiet om hjelp for å effektuere en slik utvisning.
Som utvist besøkte jeg Målselv lensmannskontor to ganger for å be om dokumentasjon uten merkbart resultat. Et par skriftlige henvendelser til Troms politidistrikt, gadd man ikke en gang besvare; ikke før Politidirektoratet grep inn !
Utvisningen ble i sommer kjent over hele landet, og det er kommet mange støtteerklæringer; både fra enkeltpersoner og musikkgrupper. Når det gjelder selve fremdriften av saken, har jeg ikke hatt bistand fra noen kant. Imidlertid bør jeg takke Justisdepartementet og Politidirektoratet for korrekt saksbehandling.
Det er naturligvis noe skremmende at kunnskapsnivået og holdningene i Politiet synes være så svake at denne utvisningen kunne effektueres på tynnest mulig grunnlag. Selvfølgelig kan dette tilfellet gi næring til begrunnet mistanke om kameraderi i etaten og i forhold til personer - etater utenfor.
To personer som støttet meg, ble også utvist uten hjemmel; en av dem er det fortsatt. Jeg vil herved takke for støtten fra disse to virkelige reelle venner og beklage at min atferd ble svært uheldig for dem ! I tillegg er en tidligere arbeidstaker ved den aktuelle bedrift fortsatt utvist. Dette tilfellet også i strid med loven. Jeg håper at disse nå kan få sine saker opp på nytt ved å henvende seg til Troms politidistrikt.
Se for øvrig reportasjene fra i sommer.
5. januar 2009
NYHETER

TEKST: TERJE FJELLSTAD

Karsten Nordli har fått en oppsiktsvekkende spillejobb i Bjerkvikhallen lørdag 2. mai 2009 i forbindelse med Caravan-treffet. Det blir vel et foreløpig høydepunkt for hans karriere hittil.
Den populære dansegallaen som Bjerkvik IF i flere år har arrangert i Bjerkvikhallen utpå vinteren, blir det ikke noe av denne gang. Det arbeides intens i kulissene for å få til en erstatning. GB kjenner til hvem aktørene er, men siden det hele ikke er i boks, får vi avvente mer håndfaste opplysninger noe senere.
1. januar 2009
Godt nytt år !

FOTO: TERJE FJELLSTAD

Dette bildet er fra 31. desember 2007 kl. 2359 hvor det var det en massiv oppskyting av raketter nyttårsaften fra Finnsnes. I år ble det forbud mot de raketter som har styrepinne, her symbolisert med den lysende raketten  som farer av sted mot evigheten oppe til høyre. Det skal ha ført til færre øyenskader, men skal vi få en sikrere situasjon, må det langt andre virkemidler til ! Vi ser at fjellet opp mot Varden er bra belyst med litt refleksjon i selve Kvilebua. Lysene på Kistefjellsenderen overvåker det hele.
 
   
 

Gisund Budstikke
DANS 2009

TERJE FJELLSTAD
REDAKTØR

FOTO: TERJE FJELLSTAD

Fra Første Svanfjell mot Vesterfjell, Storvatnet og Fjellstad den 27. august 2006 kl. 1555.
Dansekalenderen nedenfor har omfattet praktisk talt  hele Norge og har vært bra  oppdatert.
Samme hvor du har vært eller reist innenlands i helgene, har det vært rimelige sjanser for at du fikk danse til fin musikk i
2009 !
27. september 2009
DANSEGALLA BLÅBYHALLEN - SORTLAND

Fotoreportasje

TEKST - FOTO: TERJE FJELLSTAD

Vokalist Gro Anita Johansen - Contrazt - Blåbyhallen - 26. september 2009 kl. 2006.
FOTO - EIER: Redneck Records

B Thomas & Redneck Coyboys