DANS 2010

STATISTIKK: 2.268 SITES - 27.523.793 KBYTES - 4.600 VISITS - 17.016 PAGES - 226.832 FILES - 266.319 HITS i SEPTEMBER 2010 [NYTT REKORDBESØK I SEPTEMBER 2010].

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet -  Copyright © TERJE FJELLSTAD.

TERJE FJELLSTAD - HOVEDSIDE

Tidspunkt for siste oppdatering:

 

RETTSOVERGREP MOT EIENDOMMEN FJELLSTAD 21, 36-37 I TRANØY
LES MER på nyhetssiden til GB

Gisund Budstikke
DANS 2010

TERJE FJELLSTAD
REDAKTØR

GRAFIKK:
TERJE FJELLSTAD


NYHETER
Gisund Budstikke 2010
Dans 2010
Foto 2010
Sport 2010
ANNONSEPLASS

FJELLSTAD TRADING

Telefon: 77 84 75 40

Varetaxi og administrativ bistand

ARKIV 2008-9

 Gisund Budstikke 2008-9
Hele saken 2008
Dans 2009
Foto 2008-9
Sport_2008-9
Gisund Budstikke 2004
Hele saken 2004
Dans 2003-5.1
Foto 2004
Foto 2003
Sport 2003-4

 

 
 
24. desember  2010

God jul !

 

24. november  2010

TEKST - FOTOS: TERJE FJELLSTAD
JULEGALLA - NORDIC HALL - HARSTAD
19. og 20. november ble det arrangert julegalla på Grand Nordic Hotel - Nordic Hall, Harstad. Musikken begge kveldene var ved Contrazt - Polarlys og Trapez. Fredag var lydproduksjonen ganske elendig, men dette endret seg altså til det langt bedre på lørdag. Det gjelder for øvrig også valget av musikk.

Ellers var det svært irriterende med den trange bordplasseringen. Nesten umulig var det å komme frem og tilbake. Noen kjoler og andre klær gikk vel også sund mot disse krokinnretningene som bordene var utstyrt med. Golvet var fint, men litt søl av drikke førte til et par fall som kunne endt mer ubehagelig.

Polarlys stilte uten vokalist Arnfinn Johansen som har sluttet i bandet - uvisst av hvilken grunn. Vi skal ikke komme inn på de spekulasjoner som fant sted omkring dette. Men en stor overraskelse var det virkelig. I stedet ble det vokalist Jan Sundberg [fra "gamle" Sakarina]. Han blir kanskje mer enn bare gjesteartist ? Nå har jo bandet i 2010 endret seg ganske mye. Tormod Berg har kommet inn fra Runaway som vel er lagt på is inntil videre. Kurt Henning Myhre er inne fra Trapez som samarbeider med Polarlys om bruken av ham. I tillegg har Steinar Thesen og Tor Sigurd Larsen sluttet av forskjellige grunner.

 Begge bildene >
 


Vokalist Gro Anita Johansen i Contrazt.

Polarlys fra venstre: Jan "Putte" Teigen [keyboard, vokal] - Kurt Henning Myhre [gitar] - Rino Klaussen [slagverk] - Jan Sundberg [vokal] og Tormod Berg [gitar].

Trapez fra venstre: Kurt Henning Myhre [gitar] - Bjørnar Molberg [gitar, vokal] og Arne Otto Øynes [keyboard, vokal].

Utsnitt fra dansepublikum.

Et par av "bordene" på nært hold.

8. november  2010

TEKST: TERJE FJELLSTAD
4Mainn og Rikingan
De siste 3 lørdagene har Quattro, 4 Mainn og Rikingan besøkt Nedre Målselvfossen Feriesenter i den rekkefølgen. Nedenfor kommer bilder av de to sistnevnte; manglet fotoapparat da Quattro sto på scenen. Selv om det kom et bra publikum sist lørdag, tydet vel mangt på at vi nærmer oss jul.

Rikingan på Nedre Målselvfossen Feriesenter lørdag 6. november 2010.

4Mainn på Nedre Målselvfossen Feriesenter lørdag 30. oktober 2010.

12. september 2010

TEKST: TERJE FJELLSTAD
Fotoapparatet tålte ikke drikkepresset !
- og det kommer til å gå ut over innholdet på denne siden en god stund. Først må en mulig reparasjon, forsikring og nyanskaffelse i boks. Det var under pakking av en ryggsekk forleden at en usikra drikkeflaske forårsaket uhellet. Når jeg skriver om tilfellet her, er det for at eventuelle lesere skal lære litt om sårbarheten til fotoapparater, mobiltelefoner etc. Vatn og fuktighet er ikke bra for dem og slett ikke sukkerholdig drikke. Ellers er jo disse tingene svært nødvendige i andre sammenhenger.
... ellers ble ikke uventet dansegallaen i Skibotn en flott forestilling med godt dansegolv og fin musikk av Saturn og Hilde & Gutta. Skulle man sette fingeren på noe, måtte det være starttidspunktet klokken 2100. Det er liksom skikk og bruk at dansegalla skal begynne en time tidligere. Tror det er William Kristoffersen i Ole Ivars som i sin tid utarbeidet noen uskrevne regler om dette ? Temaet ble nok en av kveldens snakkiser. Arrangementet var for øvrig meget bra !

2. september 2010

TEKST - ARKIVFOTOS: TERJE FJELLSTADGunnar Stellander [Rikingan] med trekkspill under dansegalla i Blåbyhallen, Sortland 7. mars 2009.
 Gunnar Stellander i Rikingan har gått bort !

I går ettermiddag sovna Gunnar Stellander inn etter en lengre  sykdomsperiode.
Det er en tung sorg for oss i dansemiljøet at Gunnar nå er borte. Gunnar Stellander og Rikingan var en slags symbiose.
Før Gunnar var kommet opp på scenen etter en pause, fikk de andre heller vente. Kanskje kom det ikke noen musikktakter før Gunnar hadde levert en og annen historie - gjerne litt på kanten. Gunnar var en ekte nord-norsk humorist hvor kvinnen fremsto som et sentralt element eller motstykke. Opp i alt dette var han et reflektert menneske.
Som musiker ble  saxsofonen, trekkspillet og sangen hans viktigste kjennetegn.
Gunnar
var også blomsterelsker og jordbærentusiast. Det skal ha hendt at han en vår, kjørte bort snø fra hagen med trillebåre for å støtte opp om høyere makter.

 
Til ære for minnet om Gunnar
Stellander
, er noen bilder fra senere dansegallaer hentet opp fra arkivet.


Rikingan 27. februar 2010 i Bjerkvikhallen. Gunnar Stellander nummer to fra venstre med saxofon. Jeg husker spesielt at Gunnar fortalte om det nye, fine sceneteppet og det nye antrekket !

Rikingan 6. februar 2010 i Nordic Hall - Grand Nordic Hotel, Harstad.
Gunnar Stellander
her med trekkspill.

Gunnar Stellander [Rikingan] sprudler av humør 12. september 2009 under dansegallaen i Skibotn.

Rikingan med dansegalla i Blåbyhallen, Sortland 7. mars 2009.
Her Gunnar Stellander som vokalist og trekkspiller.
27. august 2010
TEKST - FOTO & GRAFIKK: TERJE FJELLSTAD
HILDE & GUTTA ENDRER BESETNING
Hilde & Gutta melder i dag at deres bassist Erik Thoen slutter av personlige grunner. I stedet kommer Svein Brennhaug inn på vokal, bass. Sistnevnte kommer fra dansebandet MIX som ble lagt ned tidligere i sommer.

Ellers forteller bandet at den nye CD´en selger svært bra, og at man skal i studio: På Dansefot til Erik Forfod i nærmeste fremtid.

Det var altså siste opptreden for Erik Thoen i Hilde & GuttaFossen sist helg. GB viser derfor spesielt til vår reportasje den 23. august 2010. Til ære for Erik Thoen har jeg derfor laget et litt tøft grafikkbilde av ham - nedenfor.

Dette grafikkbildet til ære for musiker og moromann ERIK THOEN !
23. august 2010
TEKST - FOTOS & GRAFIKK: TERJE FJELLSTAD
Dansehelgen på Fossen
Etter et opphold, ble det både en stor dansehelg og skikkelig fest ved Nedre Målselvfossen Feriesenter !
Hilde & Gutta
opptrådte denne gang som trio med flott dansebandmusikk. Den nylig frigitte CD´en gikk i alle fall som varmt hvetebrød. Fossen er jo nærmest blitt hjemmebane nummer to for Hilde & Gutta med temmelig mange fans.
Quattro
er et svært nytt band. Etter prestasjonen denne helgen, kan gruppa være på vei opp blant de mer betydelige. Denne gangen var bandet forsterket med Geir A "Elvis" Larsen som vanligvis spiller alene. Vi skal vel heller ikke se bort fra at en kvintett kan være i emning.

Som plaster på såret for at Rune Svegre i Quattro ikke kom med som portrett, har GB moret seg med å lage ham i grafikk ved siden av et dansebilde; det også noe kunstnerisk.
33 bilder fra dansehelgen var for øvrig å finne hos NRK På Dansefot; uke 33 fra kl. 0825 i morges - se lenke under:

http://www.nrk.no/dansefot/ 

Hilde & Gutta fra venstre: Erik Thoen [bassgitar, vokal] - Benn Arne Holmen [trommer, vokal] og bandleder Hilde Nordgård [vokal, keyboard].

Quattro fra venstre: Antonio deLuca [keyboard, vokal] - Sebastian Fria [trommer] - Rune Svegre [gitar, vokal] - og Fritz Jørgensen [bassgitar, kor].
Foran til venstre:
Geir A "Elvis" Larsen.

Et tilfeldig utsnitt fra dansegolvet

Kunstnerisk utforming av dansebildet over [grafikk]

Rune Svegre [grafikk]

Hilde Nordgård

Benn Arne Holmen

Erik Thoen

Bildet tatt ned 10. september 2010 kl. 2040 - av personlige grunner.

Antonio deLuca

Sebastian Fria
[foto - grafikk]

Fritz Jørgensen

Geir A "Elvis" Larsen
8. august 2010
TEKST: TERJE FJELLSTAD
Skikkelig krangel og misnøye på Fossen lørdagskvelden !
SISTE: GB har hatt skriftlig kontakt med Arne Benoni nettopp, og svarene fra ham viser at representanten for Nedre Målselvfossen Feriesenter AS og ikke minst selskapet selv; i dag fremstår i et underlig lys vedrørende forklaringen til publikum i går kveld om den plutselige sykdom og avmelding. Man hadde jo til og med angivelig hatt løpende kontakt med Benoni som også angivelig skulle ha prøvd å komme på bena - senest i går !

[Jenny Jenssen har per 22. august ikke besvart vår eposthenvendelse om saken.]

 Spørsmålene fra GB, og svarene fra Arne Benoni foreligger nedenfor: -  

GB - Redaktøren; mitt spørsmål til deg er slik: Når tid ble det klart at du ikke kunne stille opp i følge kontrakten, ...[?]
Arne Benoni: Jeg gav beskjed til bookingselskapet den 11. juli, og har senere for ordens skyld også gitt musikerne beskjed.


GB fortsetter spørsmål: ... og hvordan / når tid ble faktum kommunisert overfor arrangøren: Nedre Målselvfossen Feriesenter AS ?

Arne Benoni: Det vet jeg dessverre ikke, litt overraskende for meg at et renommert bookingbyrå ikke har gitt beskjed, men dette har sikkert en forklarlig årsak.
 

GB avslutter spørsmål: Jeg vil jo også gjerne vite hva som var den underliggende årsak til uteblivelsen?
Arne Benoni: Grunnen til min avmelding er privatårsaklig relatert.


Vennlig hilsen ARNE BENONI

ooo000ooo

I forbindelse med at Arne Benoni og Jenny Jenssen i går kveld skulle opptre på Nedre Målselvfossen Feriesenter, oppsto det utover store deler av kvelden en langvarig misnøye og krangel med representanter for arrangøren omkring priser, ramme for spilletid, om mangelfull bekjentgjøring i annonser inklusive på plakater.
Arrangørens forklaring om at Arne Benoni var blitt veldig syk i siste liten, fant ikke særlig gjenklang; heller ikke at Jenny Jenssen hadde med bandet sitt [Septimus]. Det siste fremgikk heller ikke i annonsen. Arrangøren prøvde også å fremheve Arne Benoni - Jenny Jensen som mer profesjonelle enn de band som spiller fra kl. 2200 [2215]. Det argumentet ble i alle fall dårlig mottatt av dansefolket som da straks tenkte på Saturn, Hilde & Gutta, 4Mainn, Runaway, Tore Lind Band med flere.
Når stemningen til tider ble noe opphetet, skyldes nok det at "Arne Benoni m / band" [i følge annonsen], uteble uten forhåndsvarsel, og at opptreden uansett ikke skulle starte før kl. 2300. For øvrig gikk det rykter allerede fredag om at Benoni ikke ville komme.
Den alminnelige mening blant publikum, var at prisen burde vært halvert fra 400 kroner til 200. De aller fleste syntes 300 var for mye og mente dessuten at arrangøren manglet evne til å ta kritikk gjennom flere år. Mange hadde reist lang vei, men ble så skuffet at de snudde i døra og reiste hjem.
Jeg har vært inne på temaet [problemet] tidligere, og da i mer generelle vendinger. Siden vi her har et konkret misnøyeeksempel, tror jeg arrangør - eier i fremtiden må ta visse realiteter inn over seg. "Fossen" er i dag det viktigste dansestedet i hele fylket. Stedet har et grunnfjell av publikum som liker å danse og / eller å høre fin musikk. Det gjelder å ta vare på dette grunnlaget.
Derfor bør arrangør - eier for fremtiden i annonser og på plakater, opplyse om covercharge og om rammene for spilletid. Det betyr at folk i utgangspunktet selv kan vurdere om varen bør kjøpes eller ei; med andre ord om hovedvekten legges på dans eller konsert. I nåværende situasjon oppfatter mange seg lurt eller bedratt fordi de ofte reiser lang vei [pluss opphold]. Når folk kjenner seg som gissel, er det utvilsom ingen god reklame. Å be folk dra hjem igjen hvis de uttrykker misnøye, er som bensin på bålet !

Selv om det er mye lettere å skade et image enn å bygge det opp, tror jeg likevel at publikum på "Fossen" har evne til å legge ting bak seg. Men da må arrangør - eier presentere sin salgsvare på en mer transparent og forutsigbar måte via annonser etc. Nettstedet til "Fossen" bør jo også være bedre oppdatert.
7. august 2010
TEKST: TERJE FJELLSTAD
RIKINGAN

Det er etter hvert blitt kjent at Gunnar Stellander i Rikingan i sommer har vært syk. Det bærer hjemmesiden til Rikingan preg av hvor den siste spillejobben var 5. juni i år. I en tøff tid for Gunnar er det nødvendig at alle oss som er en del av dansemiljøet,  sender ham våre beste tanker og ønsker ham god bedring !
2. august 2010
TEKST: TERJE FJELLSTAD
NYHETER
GB har nedenfor en faksimile fra Indre Akershus Blad for sist fredag hvor DansAktuelt Nyheter og ikke minst han som styrer den norske delen; Arnfinn Opsand, er i fokus. Vi kan bare underskrive på reportasjen i bladet og håper at vår reproduksjon kan gjengi tekst og bilde noenlunde rettferdig.
Arnfinn Opsand har holdt på med dette i 40 år og er i virkeligheten en uvurderlig institusjon i seg selv til nytte for alt som har å gjøre med tradisjonell dans her i landet !

Kilde: Indre Akershus Blad - Tekst & foto: Svein Samuelsen.

TEKST: TERJE FJELLSTAD
KONSERT ELLER DANS ?
Klok av skade skal jeg her ikke antyde noe navn - verken på arrangører eller utøvere. Imidlertid har jeg flere ganger hevdet nødvendigheten av å slutte opp om dansearrangementene fra publikums side. Men det krever også at den motsatte siden ikke trekker for store veksler på de danseinteresserte. Selvfølgelig må en hver arrangør og et hvert band fritt bestemme rammene for spilletid og billettpris - covercharge, men et sted går grensen for hva dansepublikumet aksepterer. 
Nå har man etter hvert sett en utvikling hvor en kan begynne å spørre om hvem som er til for hvem ?! I tillegg ser det også ut til at arrangører og band ikke har klare avtaler seg i mellom eller har ulike fortolkninger av inngåtte overenskomster. Når klokken blir både 2230 og 2300 før musikken starter opp, kan man neppe vente at dansegleden er på topp. Derfor burde plakater og annonser gitt til kjenne hvem målgruppen er ! I de senere årene har mange sluttet å gå ut på dans; det er en uheldig utvikling. Kanskje må noen og en hver tenke over om vareleveransene holder minstemål ?!
For øvrig ser man også rent generelt at gruppene som spiller den flotteste dansemusikken og
begynner kl. 2200 [2215], får dårligst betalt.
Naturligvis skjønner jeg at noen prioriterer å høre på sine idoler; det gjør også jeg enkelte ganger. Men da er det greit å vite hva man går til. Som regel er jeg fornøyd etter en halv times tid med pubmusikk ! 
25. juli 2010
TEKST - FOTO, GRAFIKK: TERJE FJELLSTAD

4Mainn kom på nytt til "Fossen" denne helgen. Geir Vildgren på gitar vikarierte for Trond Kjersem Olsen. Selv om dette samspillet var litt uvant, ble selve dansemusikken kanskje bedre enn under debuten på "Fossen" for en måned siden. Uten om Saturn, er det 4Mainn som har trukket mest folk hit. Naturligvis ble det nok en flott dansehelg !
Som illustrasjon har jeg laget litt grafikk over et bilde som ble tatt sist.
20. juli 2010
TEKST: TERJE FJELLSTAD
NYHETER
I følge DansAktuelt - Nyheter [www.dansaktuellt.com], er dansebandet MIX fra Grane i Nordland - oppløst etter 25 år på veien.
For øvrig er det gledelig at dette nordiske - skandinaviske dansenettstedet ofte har referert til oss når det gjelder dansehendinger her nord, sist til vår fyldige reportasje fra Nord-Norsk Dansebandfestival 2010, dansegalla 2010 i Blåbyhallen etc.
18. juli 2010
TEKST - FOTO, GRAFIKK: TERJE FJELLSTAD

Tore Lind Band var på Nedre Målselvfossen Feriesenter fredag og lørdag. Gruppen har en svært allsidig bakgrunn og legger vekt på sitt eget instrumentelle foredrag som her symboliseres via grafikk. Viser til et normalt bilde den 17. august 2009 med fra venstre: Jan-Ivan Leonhardsen [bassgitar, vokal] - Kjetil Jakobsen [slagverk] og Tore Lind [gitar, vokal].
11. juli 2010
TEKST - FOTOS: TERJE FJELLSTAD
NORD-NORSK DANSEBANDFESTIVAL 2010.
Anne Nørdsti Band - Contrazt - Hans Petter Hansen - Hilde & Gutta - Polarlys -              Runaway - Saturn - Sten & Stanley

- stod på scenen til Nedre Målselvfossen Feriesenter en eller annen gang disse 4 dagene som begynte noe vanskelig med regn og kaldvær. Nå sluttet jo ikke regnbygene helt, men været ble varmere, og en kan trygt si at den siste halvparten av festivalen ble en meget stor fest; både for artister, arrangør og deltakere.
Av sistnevnte kategori kom det svært mange på fredag og lørdag; bare å håpe at tilstrømningen skapte positiv balanse i regnskapet.

Den innlagte dansekonkurransen hadde kvalifisering og finaler henholdsvis på fredag og lørdag. Kanskje var det noe uheldig at bare vinneren ble premiert ?! Nummer to kunne jo fått en symbolsk premie i form av billetter, reise etc. For øvrig var det noe overraskende at paret Richardsen - Ronesen ble slått ut i semifinalen vurdert i forhold til helt grunnleggende generelle og spesielle danseferdigheter. 

Onsdag hadde man lagt en fjerdedel med plater på taket. Resten ble utført torsdag - unntatt over scenen. Takplatene var bra mot regnet selv om kanskje akustikken ble noe skadelidende.

Mye støv på dansegolvet i begynnelsen, men fredag fremsto det helt suverent. Lørdag var golvet igjen ikke rengjort i det hele tatt før konkurranse og dans. Her har det glippet når det gjelder ansvarsfordelingen !

Service og forfriskninger aldeles upåklagelig og til meget fornuftige priser.

I etterkant bør man kanskje stille spørsmålet om onsdagen kan sløyfes ? Valg av artister samt en mulig innstramming av antallet, bør man heller ikke unngå å vurdere. Stort sett må en vel kunne si at arrangøren kom helskinnet fra festivalen som egentlig er ganske formidabel på finans- og økonomisiden. I tillegg er det nok ganske vanskelig å få folk til å stille opp når det gjelder praktiske gjøremål. Ingen ting kommer av seg selv !
67 bilder fra festivalen er å finne hos NRK På Dansefot; uke 28 - se lenke under:

http://www.nrk.no/dansefot/ 


Overraskende slått ut i semifinalen; paret    Jan Richardsen - Oddrun Ronesen.


I finalen: Kjetil & Marit.


I finalen: Yngve & Mai-Evy.


Nord-Norsk Dansepar 2010: Kjetil & Marit
med pokalen.


Dommerpanelet som kåret: Nord-Norsk Dansepar 2010.

Hilde & Gutta på scenen onsdag som første band på festivalen. Helt til venstre Frode Hansen [gitar, vokal] som foreløpig er midlertidig medlem i bandet. Videre Erik Thoen - Benn Holmen og Hilde Nordgård. Lydmann Knut Johannessen befinner seg stort sett i den andre enden av dansegolvet når han ikke farer som en skyttel opp til scenen.
Kanskje har noen her "mistet" et dansetrinn eller to ?
Her er hva det nordiske - skandinaviske dansenettstedet DANSAKTUELT skriver: "Terje Fjellstad på www.fjellstad.info har tatt dette herlige fotoet . Når det gjelder arrangement "nordpå" er han mannen som dekker de fleste..."

Torsdag fulgte Polarlys opp sammen med Hilde & Gutta. Besetningen fra venstre: Jan "Putte" Teigen - Arnfinn Johansen - Rino Klaussen - vikar Tormod Berg og nyervervelsen Kurt Henning Myhre fra Trapez. Myhre har ikke sluttet i Trapez; gruppene skal samarbeid om bruken av ham.

Festen startet for fullt fredag med Contrazt. Fra venstre: Roar Sagerud [trommer] - Leif Dybendal [gitar, vokal, låtskriver] - Gunnar Erik Ryen [bassgitar] - Gro Anita Johansen [vokal] og Tommy Sagerud [keyboard, kor]. Gjett 5 ganger på hvem som utstråler energien !

Kjente Hans Petter Hansen [vokal] blir her backet opp av Runaway. Besetningen i Runaway har vært nevnt her flere ganger tidligere.

Sten & Stanley sent på fredagskvelden fikk store problemer med oppkopling av lyden og ble kanskje satt litt ut av spill på grunn av det, men tok et flott grep om publikum med sine tradisjonelle låter !

Saturn startet første økt lørdagskvelden med musikk til dansekonkurransen og deretter øvrig dans. Som nummer 2 fra høyre vikarierer Vidar Berg Hansen utmerket på slagverk for Einar Helgesen. Ellers har besetningen vært nevnt her for ikke lenge siden.

Det var problematisk å få et samlet foto av Anne Nørdsti Band da sangdronningen selv entret scenen. Her ser dere hvorfor !


Anne Nørdsti i bandet som bærer hennes navn.


Vokalist Gro Anita Johansen i Contrazt.


Sten Nilsson [vokal, soloartist] i Sten & Stanley.


Hilde Nordgård [vokal, tangenter] i Hilde & Gutta.


Et tilfeldig danseutsnitt fra fredag.

Et tilfeldig danseutsnitt tidlig lørdag kveld.
5. juli 2010
TEKST: TERJE FJELLSTAD
Dansebandfestivalen på "Fossen".
I forbindelse med omtalen av dansebandet Contrazt på festivalenes nettsted, står det at hovedvokalist er Hanne Mette Gunnarsrud. Denne opplysningen medfører ikke riktighet siden hun sluttet i mai 2009. Etter den tid har Gro Anita Johansen vært en suveren vokalist. Se for øvrig bilde av sistnevnte helt øverst i kalenderen til høyre - fra Blåbyhallen, Sortland 26. september 2009.
4. juli 2010
TEKST: TERJE FJELLSTAD
HVOR DRAR MAN PÅ DANSEGALLA ?

[Bilettservice.no har lagt ut billetter for dansegalla i Fløyahallen 25.9. 2010 med gruppene: Dænsebændet og Contrazt. Dette er vel forbokstaven til rot ?!]

Nedenfor et lite klipp fra dansekalenderen [til høyre]. Kommentar er vel å sløse med ord ! De danseinteresserte bør vel i alle fall tenke seg nøye om før reisen starter.
Lørdag 25. september 2010: Contrazt - PK & Dansefolket med dansegalla i Blåbyhallen, Sortland.
Lørdag 25. september 2010: Anne Nørdsti Band
med dansegalla i Fløyahallen, Tromsø.
Lørdag 25. september 2010: Dænsebændet - Fatal med dansegalla i Stueneshallen, Saltrød, Arendal.
 

27. juni 2010

TEKST - FOTOS: TERJE FJELLSTAD
Helgens dansefest på "Fossen".

Nok en stor dansehelg på "Fossen" med Saturn ! De som møtte opp for å vise danseglede til musikk fra et av landets beste band, hadde fint lite å surke over.
For å finne ledig plass på golvet, måtte man konsentrere seg skikkelig. Hvis publikum hadde fått viljen sin, kunne sikkert dansen ha fortsatt til utpå morgenkvisten.
Når det går bra - som denne helgen, bør vi heller ikke glemme at arrangøren hele tiden tar en betydelig økonomisk risiko. Skal et så viktig dansested opprettholde tilbudet, bør også publikum verdsette innsatsen med å møte opp.

Nedenfor en liten fotoreportasje. Av plasshensyn havner et bilde av Steinar Stensland på flyt til høyre i kalenderen.

12 bilder fra helgen er å finne hos NRK På Dansefot; uke 26 - se lenke under:

http://www.nrk.no/dansefot/
 

Saturn fra venstre: Steinar Stensland [bassgitar, vokal] - Asbjørn Halvorsen [keyboard, vokal] - Are Leinan [rytmegitar, vokal] - Einar Helgesen [slagverk] og Bjørnar Pedersen [sologitar, vokal]. I dag er det ikke lenger nødvendig å skrive at bandet er fra Alta; gruppa fremstår i norsk toppklasse !

Utsnitt fra dansegolvet

Asbjørn Halvorsen [keyboard, vokal].

Are Leinan [rytmegitar, vokal].

Einar Helgesen [slagverk].

Bjørnar Pedersen [sologitar, vokal].
20. juni 2010
TEKST - FOTOS: TERJE FJELLSTAD
MÅLSELVFOSSEN COUNTRYFESTIVAL 2010.
Her er artistene som sto på plakaten:

 
Anne Berit Band [Norge] - Arly Karlsen & Band [Norge] - B Thomas & Redneck Cowboys [Norge] - Keith Austin & Band [Norge / USA] - Me & Mr T Duo [Norge] - Molly Bán [Sverige] - Outlaw Country Show [Wendel & Arly] [USA / Norge] - Runaway [Norge] og Wendel Adkins & Band [USA].
Utedans i polare strøk er en typisk norsk risikosport og selvpåført lidelse som vi fredag fikk stifte nært bekjentskap med til plaskregn og 8-9 varmegrader. Men da værgudene dreide skruen et par hakk på lørdag med sludd- og snøbyger i Målselvdalen samt senket temperatur, tok arrangøren en meget klok beslutning om å flytte hele greia innomhus. Resultatet ble en skikkelig fest- og danseopplevelse eller konsert; om man vil !

Demoen fra de høyere makter bør aktualisere at man vurderer å legge slike arrangementer innendørs når utsiktene ikke er de beste. Det er jo ikke noen lov som sier at man bør utsettes for pinsler kun sommerhalvåret. Nå er jo uteplatten ganske bra, men fredag så vi nok en del svakheter som bør rettes på til neste anledning. Det gjelder for eksempel takpresenningen og mangelen på vegger mot vind og regn. Gresset ovenfor er også ganske sleipt; hva med trinn av typen "jernbanesviller" ? Golvet burde også vært spylt rent for mold og sand før dansen !

Musikktilbudet begge dagene var aldeles glimrende og variert. Jeg vil ikke trekke frem noen spesielt fordi smaken er så forskjellig. De fleste fikk uten tvil høre masse flott akustisk musikk som også hadde iboende fengende danserytmer.
Likevel vil jeg berømme at broderfolket har frembrakt et spennende Molly Bán. Her har norske grupper mye å lære når det gjelder oppsett, kvalitet og sceneopptreden. Jeg har for eksempel mange ganger etterlyst større innslag av kvinnelige aktører - vokalister.

Bare husk at country er et enormt musikkområde hvor ytterlighetene ofte er i et slags grenseland til andre omgrep og 7-milssteg fra hverandre. Denne helgen var imidlertid viet nokså tradisjonell country. Det tror jeg var basert på meget kloke valg. Erfaringen viser også at det som regel er vanskelig å godta noe annet enn det en selv digger.
Forfriskninger, bar og grillmattilbudet var som vanlig godt ivaretatt av skikkelige kokker; en av dem tro faktisk til som gjesteartist [Stig Skjerve fra Øyer i Gudbrandsdalen]. Under de vanskelige værforholdene som oppsto, må det sies at arrangøren gjorde en flott innsats !

Dersom noen artister ikke finner seg igjen i fotoreportasjen under, er årsaken kun at redaktøren av forskjellige grunner, ikke har rukket å være på plass eller at bilder er blitt underkjent i redaksjonen.
49 bilder fra arrangementet å finne hos NRK På Dansefot; uke 25 - se lenke under:

http://www.nrk.no/dansefot/

B Thomas & Redneck Cowboys

Runaway

Anne Berit Band

Arly Karlsen & Band

Keith Austin & Band

Stockholmsgruppa Molly Bán fra venstre: Axel Jonsson [gitar] - Nicke Widén [dobro] - Ulrika Liljeroth [vokal] - Emil Mattsson [trommer, slagverk] - Alexzandra Wickman [vokal] - Lasse Falck [ bassgitar] - Tove Lund [fiolin] og Mikael Bäck [tangenter, piano].

Dans

Tove Lund fra Molly Bán på fiolin.

Fra venstre vokalistene Ulrika Liljeroth og Alexzandra Wickman med sistnevnte som leder av Molly Bán.

B Thomas leder av Redneck Cowboys.

Glimrende gjesteartist Stig Skjerve fra Øyer i Gudbrandsdalen.

Bjørn Heireng på tangenter og vokal i Runaway.

Karin & Svein Sørensen som helgens dansepar - jubilerte i helgen likt med det svenske kongeparet !

Geir A "Elvis" Larsen i Me & Mr T Duo - en musikalsk altmuligmann.

Vokalist Ulrika Liljeroth i Molly Bán.

På slagverk Donnie Red i Redneck Cowboys.

Som regel totalt
avglemt, men en virkelig VIP !
  Øyvind Fjolstad

styrte lydbildet !
13. juni 2010
TEKST - FOTOS: TERJE FJELLSTAD
4MAINN - overraskelsen fra Tromsø på "Fossen" !
4Mainn ble den store instrumentale overraskelsen fra Tromsø denne helgen på Fossen. Virkelig en lettelse å slippe alskens playback og datamusikk. Nå skal det også sies at det på Fossen som regel er overvekt på den instrumentale siden. Men ser man stort på spillejobbene rundt omkring i landet, er det mye hermetikk ute og går.
Repertoaret til 4Mainn har vi heller ikke hørt fra andre grupper, men det funket fint som variert dansemusikk. Nå tror jeg ikke 4Mainn regner seg selv som noe typisk danseband. Å høre bandet, var som en konsertopplevelse. Her var det 3 virkelig profesjonelle gitarister som også behersket vokalen langt bedre enn det man hører fra de fleste danseband for eksempel.

Medlemmene spøkte med at de ikke tok sjansen med separat mikrofon [vokal] til trommeslageren, men den "bekymringen" var aldeles unødvendig. Hvor ofte hører man at noen virkelig spiller på trommesettet ? Her var ett av få tilfeller !
Ellers fremsto lydbildet behagelig og med balansert samspill. Musikkvalget var delvis inspirert av irsk folkemusikk, og foredraget fremsto veldig innsatsfyllt og kunstnerisk. "Leonard Cohen" ble en opplevelse; også første gang jeg hørte "Lift Me" tatt ned fra en pompøs datahimmel.
Bandet består av noen beskjedne humorister; det hjelper også på stemningen. For å illustrere bandets instrumentale kvaliteter, har jeg valgt å lage et grafikkbilde nedenfor.
21 bilder fra arrangementet å finne hos NRK På Dansefot; uke 24 - se lenke under:

http://www.nrk.no/dansefot/

4Mainn fra venstre: Trond Kjersem Olsen [gitar, vokal] - Jan Bendiksen [bassgitar, vokal] - Johnny Pedersen [trommer] og Jean Richard R L Bar [sologitar, vokal].

Utsnitt fra dansegolvet.

Trond Kjersem Olsen

Jan Bendiksen


Jean Richard R L Bar


Johnny Pedersen
6. juni 2010
TEKST - FOTOS: TERJE FJELLSTAD
Norgesdebut for dansebandet HARMONY fra Dorotea - Sverige !
Harmony fra Sverige gjorde topp innsats begge dagene fra kl. 2100 - 0200 i sin Norgesdebut på Nedre Målselvfossen Feriesenter. Egentlig var musikken for den mer yngre generasjon som man for øvrig ikke så noe til. Lett tungrock omkring moderat til rolig swing, ble i lengden litt kjedelig grunnet mangel på variasjon. For mange ble nok lydbildet også i tøffeste laget. Poenget er imidlertid at denne musikkformen lett blir skadeskutt dersom lyden skal tas for mye ned.
Isolert sett var repertoaret melodiøst, rytmisk og lett å danse til. Det lydtekniske var imidlertid noe amatørmessig når det gjelder balansen mellom de 4 på scenen. Bærende kraft for hele bandet er uten tvil den kvinnelige vokalisten med sterk ansats i stemmen og flott utstråling.

Bandet henviste underveis til sin hjemmeside for kontakt og feedback. Ved nærmere ettersyn ser den ut til å være ganske skral; ikke en gang navn på medlemmene finnes der. En forstår at gruppa ønsker å profilere seg i de øvrige nordiske landene. Skal noe av det lykkes, bør ekspertisen rundt lyd og internettpresentasjonen styrkes betraktelig. Musikalsk har bandet fra Dorotea i Indre Norrland betydelig potensiale og kan med tiden få mange venner på denne siden av kjølen !
For øvrig er 14 bilder fra arrangementet å finne hos NRK På Dansefot; lenke under:

http://www.nrk.no/dansefot/


Dansebandet HARMONY fra Dorotea - Sverige debuterte i Norge
på Nedre Målselvfossen Feriesenter fredag 4. og lørdag 5. juni !


Tre dansepar.
Carina Petterson
30. mai 2010
TEKST - FOTOS: TERJE FJELLSTAD
STOR DANSEHELG MED SATURN !
Saturn klarte det utrolige å rappe folk fra TV og  "Melodi Grand Prix" på lørdag - for ikke å snakke om fredag hvor det ble årsbeste på "Fossen". Saturn trakk til seg dansefolket; de som ønsker seg de gamle gode, kjente låtene. Her var det svisker hele veien. I pausene florerte interessen for tidligere utgitte plater. Det betyr at dansen nok vil fortsette rundt i mange hjem også. Begge dagene var det fullt på dansegolvet fra første stund kl. 2200. Saturn er for øvrig nøye med å holde spilleplanen tidsmessig. Et trivelig lydbilde skapte også fin stemning. Grobunn for romantikk kunne man kanskje også ane noen eksempler på slik det gjerne er i slik sammenheng. På den måten kom det en tidlig sommerutgave til "Fossen" !
For øvrig er 11 bilder fra arrangementet å finne hos NRK På Dansefot; lenke under:

http://www.nrk.no/dansefot/

Saturn.

Et danseutsnitt.

Helgens to flotte dansedronninger !

Danseromantikk !
24. mai 2010
TEKST: TERJE FJELLSTAD
Trapez på Fossen
Sist fredag og lørdag sto Trapes for dansemusikken på Fossen. Relatert til Sortland for vel to uker siden ble det en liten skuffelse.
Jeg skal forklare det nærmere: Trapez ga selv uttrykk for fra scenen at man ville ta frem låter som ikke var gangbar mynt på Sortland. Det er i seg selv en total feilvurdering av dansepublikumet på Fossen.
Fossen
er det viktigste dansestedet omtrent i hele Troms fylke, og da er det en betydelig risiko forbundet med å teste ut den moderne dansemusikkretningen som Trapez etter hvert er blitt kjent for. De som kommer til Fossen for å danse, er i prinsippet av samme ulla vi møter rundt på dansegallaer. Hvis musikken på Fossen blir for moderne og tøff i lydbildet, er det uheldig for stedets image. I tillegg hersker det en stor misforståelse blant mange dansemusikere om at de som danser,  er ute etter flest mulig superhurtige låtutgaver. Virkeligheten er imidlertid at de fleste fort blir lei kroppsøvingssvingen og forlater golvet.
Spesielt på fredag var også en annen uskikk tydelig; nemlig å spille de fineste tingene i første sekvens for deretter å spa på med 2. og 3.-sorteringer; sett fra tradisjonelt synspunkt.
For at denne kritikk ikke skal oppfattes utelukkende negativ, hitsettes det jeg skrev om dansegallaen på Sortland.
16. mai 2010
TEKST- FOTOS: TERJE FJELLSTAD
Danseweekend på Fossen
Etter hvert tok vel besøket seg opp, og danseweekenden ble rimelig bra. Allegro og Beat Coats leverte god dansemusikk og fulgte spilleplanen til punkt og prikke. Beat Coats fra Tromsø har jo vært her flere ganger; viser til tidligere reportasjer. Medlemmene  i Allegro fra Sjøvegan har vært på Fossen før under navnet Jan & Gøran; er også beskrevet tidligere. Grunnet en batterisvikt, finnes ikke bilder fra dansen, men gruppene er foreviget nedenfor. Beat Coats er til og med utsatt for litt lek med grafikken.

Allegro

Beat Coats
13. mai 2010
TEKST- FOTOS: TERJE FJELLSTAD
Sesongavslutning Målselv Swingklubb
Det var "stinn brakke" da Målselv Swingklubb i går kveld hadde sesongavslutning på Amadeus, Bardufoss Hotell. Tore Lind Band fra Finnsnes spilte glimrende akustiske toner og rytmer ut til dansere fra hele Midt-Troms og Tromsø. I pausene var det CD-musikk, dans og masse pizza. De få som uteble, kan i dag angre bittert.

Nedenfor en liten fotoreportasje: -

For øvrig er 14 bilder fra arrangementet å finne hos NRK På Dansefot - uke 19 -  ved Erik Forfod; lenke under:

http://www.nrk.no/dansefot/

Et lite utsnitt dansere venter på å komme i gang !

Varme i trøya med Tore Lind Band tett på !

Dans fra bar til golv !

"Ett av bordene".

Tromsøbenken.


Oddrun & Jan.

Det elegante danseparet "Sebergsen"
fra Tromsø.

Til høyre: Flott swingdame med skikkelig fart og luft under vingene !


Dansedronning Rita må ha en liten hvil !
9. mai 2010
TEKST- FOTOS: TERJE FJELLSTAD
VESTERÅLEN DANSEGALLA BLÅBYHALLEN SORTLAND
I går ble Vesterålen Dansegalla arrangert i Blåbyhallen på Sortland. Det ble en stor galla på alle mulige måter. Musikktilbudet hadde svært stor spennvidde og var for så vidt variert og noe for en hver smak.
Ingemars
er jo i utgangspunktet storebror i den aktuelle sammenhengen, men etter min mening kom Trapez noe uforvarende til å spille skjorta av sin mer berømte motpol. Det er ikke enkelt for et typisk sørnorsk toppband å matche nord-norsk musikalitet, renhet, allsidighet, dansbarhet, trøkk og erfaring. Det ble nesten som å hoppe etter "Wirkola". Likevel er det altså slik at Ingemars bidro sterkt til bredden med sin impuls utenfra.
Det tekniske arrangementet og øvrig service var meget bra. Likevel finner vi å måtte påpeke at reservasjon av mange bord inntil dansegolvet, skapte nokså mye irritasjon og til en viss grad var kveldens "snakkis". Det er imidlertid flere arrangører som praktiserer slik reservasjon , og alle disse bør nok drøfte forholdet mer inngående til neste gang relatert til likhetsprinsippet. Men - uansett - er det bare å gratulere Sortland med et flott arrangement !

Nedenfor finnes en liten fotoreportasje.
For øvrig er 14 bilder fra dansegallaen å finne forrest hos NRK På Dansefot - uke 19 -  ved Erik Forfod; lenke under:

http://www.nrk.no/dansefot/


Blåbyhallen pyntet før start hvor det her foregår oppvisning i LineDance.


Ingemars.

Trapez.

Ett av danseutsnittene.
5. mai 2010
TEKST: TERJE FJELLSTAD
B Thomas & Redneck Cowboys
Når det gjelder B Thomas & Redneck Cowboys, som vil delta under countryfestivalen på "Fossen" 18. og 19. juni, viser GB til vår siste fotoreportasje om bandet 10. november 2009; klikk: DANS 2009]. Bilder fra gruppa finnes også i kalenderen til høyre.
4. mai 2010
SISTE: "Den planlagte dansegallaen i Fløyahallen førstkommende lørdag er avlyst. For få forhåndssolgte billetter er årsaken. For de som har kjøpt billetter via bilettservice.no refunderes pengene der du kjøpte billetten. Vi beklager denne avlysningen". [Idrettsforeningen Fløya.]

GB sin kommentar: At dette kom til å skje, var vel ikke uventet og egentlig selvforskyldt. Dansegalla på Sortland samme dag - det burde fått noen klokker til å kime ! Så er spørsmålet hva de store tar i avbestillingsgebyr ?
 
TEKST: TERJE FJELLSTAD
Me & Mr T Duo
Duoen Me & Mr T består av Geir Larsen og Tormod Berg, og er en nokså ny konstellasjon. Geir "Elvis" Larsen har vanligvis opptrådt alene. Tormod Berg er som kjent leder av Runaway. Duoen spiller vanlig dansemusikk med innslag av country og skal delta under countryfestivalen 18. og 19. juni på "Fossen". Nå har Geir Larsen i det siste avlyst et par arrangement grunnet sykdom så vi får håpe at han er på bena i snart.
 
"Harmony" fra Sverige" er altså minst to band !
SISTE 5.MAI 2010: Har fått informasjon som tyder på at det likevel ikke er nedenfor nevnte band som kommer til "Fossen", men et annet "Harmony" fra Sverige. Opplysningene nedenfor er derfor korrekte med den presisering at bandet ikke kommer til "Fossen".
Når det gjelder "Harmony" fra Sverige som kommer, kjenner en ikke til besetningen. Det ble startet i 2004, det vil si 4 år etter bandet "Harmony", nevnt nedenfor. Kanskje hadde det vært smart av sistnevnte å sjekke ut navnerettightene først - hvis noe slikt finnes på andre siden av Kjølen.
Det svenske bandet Harmony som kommer til Nedre Målselvfossen Feriesenter 4. og 5. juni, er kjent som et progressivt tungmetallband. Melodiøse vokalpartier, progressive gitarriffs og neoklassiske gitarsoloer er mer konkrete kjennetegn.
Oppsettet er slik: Henrik Båth [vokal] - Markus Sigfridsson [gitar] - Magnus Holmberg [keyboard] og Tobias Enbert [trommer].
2. mai 2010
TEKST - FOTO: TERJE FJELLSTAD
Quattro på Fossen
Bare et tjuetalls personer kom til Fossen på 1. mai. Det var for dårlig når man tar i betraktning ganske bra dansemusikk ved det relativt nye bandet fra Finnsnes: Quattro - som har øvd sammen om lag ett år. Rune Svegre og Fritz Jørgensen er halvparten av NightLife, og musikken bærer preg av det. Antonio deLuca og Sebastian Fria, opprinnelig fra Italia, har i mange titalls år stått på scenen enten hver for seg eller i et utall grupper. For Quattro var det første gang på Fossen. Den musikalske dyktigheten var det ikke mye å si på. Quattro betyr 4, og medlemmene er svært godt kjent av folk flest i hele Midt-Troms og på Senja. Svegre driver for øvrig den eneste musikkinstrumentforretningen på Finnsnes. Se foto nedenfor.

Quattro fra venstre: Antonio deLuca [keyboard, vokal] - Rune Svegre [gitar, vokal] - Sebastian Fria [trommer] og Fritz Jørgensen [bassgitar, kor].
27. april 2010
TEKST: TERJE FJELLSTAD
Beat Express på Fossen 8. mai
Beat Express som kommer fra Gryllefjord og Senjahopen, spiller på Nedre Målselvfossen Feriesenter lørdag 8. mai. Medlemmene er: Ernst Hugo Eriksen [vokal, gitar] - Stein-Gunnar Eriksen [gitar] - Håvard Høgstad [vokal, gitar] - Bjørn Lauransen [keyboard] og Kurt Olsen [vokal, slagverk]. Så vidt en vet, er det første gang på Fossen.
25. april 2010
TEKST: TERJE FJELLSTAD
SISTE 26. april 2010: Tor Sigurd Larsen slutter nå som medlem av dansebandet Polarlys. Det skyldes at han er svært opptatt som kordirigent og derfor ikke har anledning til å være med i et så aktivt band. Den nye erstatteren heter Kurt Henning. Han har blant annet sin fartstid fra Trapez. Dette i følge Polarlys.
Tor Sigurd
var imidlertid på Fossen i helgen; se foto nedenfor sammen med Steinar Thesen. Tor Sigurd Larsen har utvilsomt vært en musikkfaglig styrke for Polarlys, og for sin del også nyskapende i mer moderne dansemusikkretning.

ooo000ooo

Nord-Norsk Danseweekend på Fossen - en skikkelig fest !

CHATRIN M HAGEN den store overraskelsen !
TEKST - FOTOS: TERJE FJELLSTAD
Det begynte jo ganske svakt tidlig fredags kveld, men tok seg opp etter hvert. På lørdagskvelden kom festen skikkelig i gang. Når en ser bort fra skjærtorsdag med Rikingan, har det vært elendig oppmøte på Fossen hittil i år. Stedet hadde derfor bruk for kraftig oppsving og fikk det !
Musikken ved Polarlys og Runaway var som vanlig der oppe et sted, men denne gangen la Chatrin M Hagen fra Storforshei nord for Mo, lista der den skal være. Begge dager var hun med Polarlys en sekvens, og det varmet oss på to kjølige vårkvelder.  Chatrin opptrådte med trøkk, sangglede, danseappell og en flott stemme. Enda viktigere; hun vet hvilke melodier og tekster som passer henne ! Slik jeg ser det, er hun inne blant de 5 beste countryvokalistene i Norge ! Her bør et og annet band ha noe å tenke på.
Dansegolvet funket godt, men en bør kanskje tenke på løsninger som gjør at plassen der ikke brukes for mye til lagring av ting og tang. Kanskje bør man også ta en prinsippdiskusjon når det gjelder innholdet i annonser, bekjentgjøringer kontra realitetene. Det gjelder først og fremst billettprisene og når tid musikken varer.
Men som sagt; dette ble en fest. Skal det bli flere slike, har vi bruk for at flest mulig slutter opp !
Nedenfor en liten fotoreportasje.

For øvrig er
23 bilder fra weekenden å finne hos NRK På Dansefot - uke 17 -  ved Erik Forfod; lenke under:

http://www.nrk.no/dansefot/

Chatrin M Hagen 
fra Storforshei, Mo i Rana - her i spesialutgave. Nedenfor en serie på 4 fotos.

Polarlys.

Runaway.

Tor Sigurd Larsen & Steinar Thesen fra Polarlys
[Tor Sigurd Larsen slutter - se reportasje øverst].

Et lite utsnitt fra dansegolvet.


 

 

 

 

 

 

 

 

"Første par ut".
Rita
ble uten tvil - weekendens danseløvinne -
denne gang !
28. februar 2010
Dansegalla i Bjerkvikhallen
TEKST - FOTOS: TERJE FJELLSTAD
Det var fullmåne da De Unges Sanitetsforening i går arrangerte dansegalla i Bjerkvikhallen. Derfor ikke noe å utsette på det romantiske grunnlaget; heller ikke vær og føreforhold strittet i mot. 350 dansegale representerte vel den harde kjerne i et stort distrikt, men man kunne kanskje spore en viss skuffelse over at de lokale kreftene ikke møtte opp som forventet.
Vel, det ble en meget festlig galla med godt dansegolv og iørefallende musikk ved Rikingan og Saturn. Hallen var fint pyntet, Rikingan hadde fått ny bakgrunn på scenen, vakthold og service utmerket inklusive toiletter.

Nedenfor en liten fotoreportasje. 21 fotos fra gallaen er å finne hos NRK På Dansefot - uke 9 -  ved Erik Forfod; lenke under:

http://www.nrk.no/dansefot/

Romantisk fullmåne over Bjerkvik

Hallen illuminert

Rikingan med nye antrekk og ny flott scenebakgrunn

Solide Saturn i grafisk format

Danseutsnitt

Festbord med to kjente dansepar i forgrunnen

Dansestemning

Sosialt

Sjefsbordet med en rolig dansegallageneral helt til høyre
15. februar 2010
Dansegalla på Sjøvegan
TEKST - FOTOS: TERJE FJELLSTAD
I forhold til de 350 plasser det var lagt opp til, ble vel ikke de store forventningene innfridd når det gjelder oppslutning. Etter min mening bør det i slike tilfeller holde med ei gruppe; spesielt av økonomiske årsaker.
Nedenfor en liten fotoreportasje fra dansegallaen i Salangen kulturhus på Sjøvegan.
18 fotos fra gallaen er å finne hos NRK På Dansefot - uke 7 -  ved Erik Forfod; lenke under:

http://www.nrk.no/dansefot/

Polarlys

Runaway

Dans
11. februar 2010
Spennende dansegalla på Sjøvegan til helgen !

TEKST: TERJE FJELLSTAD
For noen år siden var det vanlig å komme til Sjøvegan på sommerdans i teltet nede ved sjøen. Når det nå ser ut til å være historie, er det ikke uten spenning de danseglade ser frem til lørdagens galla i kulturhuset. Danseinteressen i Salangen er stor, og det må derfor være en inspirasjon for en gangs skyld, å få være vertskap.
Det opplyses fra arrangørhold at det blir 350 plasser til disposisjon. Jeg har hørt mange snakke om denne dansegallaen fra tidlig sist høst. Med så grundig avkryssing på kalenderen, må en regne med fullt hus. Selv om danseiveren i Troms er betydelig, blir den lite avspeilet gjennom antall arrangement i distriktet. Derfor fortjener Sjøvegan og Salangen full oppslutning for sitt nye prosjekt. Musikktilbudet med Polarlys og Runaway fremstår som meget bra og variert; begge gruppene har vel også noen røtter i dette området. Vel møtt !
8. februar 2010
Dansegalla i Nordic Hall - Harstad

TEKST - FOTOS: TERJE FJELLSTAD
Grunnet avbruddet frem til i går, blir dette en  sterkt forsinket fotosession fra dansegallaen i Nordic Hall - Grand Nordic Hotel - Harstad lørdag 23. januar 2010.
Flott musikk av begge danseband. Størst arbeidsinnsats denne kvelden representerte Arne Aronsen som står helt til høyre [fotos]. Han hadde null pauser og fortjener en egen pris.
Det nye golvet var fryktelig tregt; her må noe gjøres til neste gang. Virket også trangt på golvet; kanskje er det tidlig i sesongen og sen formutløsning ? Heller ikke særdeles smart å plassere 50 % av publikum med ryggen mot dansegolv og scene.
14 fotos fra gallaen er å finne hos NRK På Dansefot - uke 4 -  ved Erik Forfod; lenke under:

http://www.nrk.no/dansefot/

Rikingan

Sakarina

Litt av publikum

Danseklipp

Det blide hjørnet

Festhjørnet

Danseparet Thomassen
7. februar 2010
NYTT WEBHOTELL

TEKST: TERJE FJELLSTAD
Nettstedet har ligget nede siden begynnelsen av januar grunnet flytting til annet webhotell . På sen søndag ettermiddag var det meste på plass etter en liten time opplasting. Den siste måneden har det kommet masse henvendelser om det videre liv. Det er jo en viktig inspirasjon  så lenge arbeidet ikke bærer noen materielle frukter.
Ønske om "godt nytt år !" ble uvisst av hvilken grunn, ikke honorert av høyere makter. At mitt tidligere hotell trenerte flyttingen i store deler av januar gjorde meg ganske forbannet, men nå er jeg kommet til at jeg ikke vil offentliggjøre noen ytterligere kritikk.

 
1. januar 2010
Godt nytt år !

FOTO: TERJE FJELLSTAD

Dette bildet er fra 31. desember 2007 kl. 2359 hvor det var det en massiv oppskyting av raketter nyttårsaften fra Finnsnes. I år ble det forbud mot de raketter som har styrepinne, her symbolisert med den lysende raketten  som farer av sted mot evigheten oppe til høyre. Det skal ha ført til færre øyenskader, men skal vi få en sikrere situasjon, må det langt andre virkemidler til ! Vi ser at fjellet opp mot Varden er bra belyst med litt refleksjon i selve Kvilebua. Lysene på Kistefjellsenderen overvåker det hele.
FOTO: TERJE FJELLSTAD

Fra Første Svanfjell mot Vesterfjell, Storvatnet og Fjellstad den 27. august 2006 kl. 1555.
Dansekalenderen nedenfor omfattet praktisk talt  hele Norge og var bra  oppdatert.
Samme hvor du var eller reiste innenlands i helgene, kunne det være rimelige sjanser for at du fikk danse til fin musikk i
2010 !

FOTO: TERJE FJELLSTAD

Vokalist Gro Anita Johansen i Contrazt - Blåbyhallen - 26. september 2009 kl. 2006.