DANS 2012

 

TERJE FJELLSTAD - HOVEDSIDE

Tidspunkt for siste oppdatering:


STATISTIKK: 2.268 SITES - 27.523.793 KBYTES - 4.600 VISITS - 17.016 PAGES - 226.832 FILES - 266.319 HITS i SEPTEMBER 2010 [NYTT REKORDBESØK I SEPTEMBER 2010].

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet -  Copyright © TERJE FJELLSTAD.

Tidspunkt for siste oppdatering:

RETTSOVERGREP MOT EIENDOMMEN FJELLSTAD 21, 36-37 I TRANØY
LES MER på nyhetssiden til GB

Gisund Budstikke
DANS 2012

TERJE FJELLSTAD
REDAKTØR

GRAFIKK:
TERJE FJELLSTAD


NYHETER
Gisund Budstikke 2012
Dans 2012
Foto 2012
Sport 2012
ANNONSEPLASS

FJELLSTAD TRADING

Telefon: 77 84 75 40

Varetaxi og administrativ bistand

NYHETER
Gisund Budstikke 2011
Dans 2011
Foto 2011
Sport 2011

NYHETER
Gisund Budstikke 2010
Dans 2010
Foto 2010
Sport 2010

ARKIV 2008-9

 Gisund Budstikke 2008-9
Hele saken 2008
Dans 2009
Foto 2008-9
Sport_2008-9
Gisund Budstikke 2004
Hele saken 2004
Dans 2003-5.1
Foto 2004
Foto 2003
Sport 2003-4

 

13. november  2012
TEKST - FOTOS: TERJE FJELLSTAD
 
RIKINGAN på Løkta Artic Center sist lørdag
Rikingan overrasket oss alle med hele 7 nye låter på repertoaret. På golvet ble det som regel trangt om "saligheta". Da klokka passerte to, ville ingen av parketten. 3 -4 ekstranummer måtte til for å roe gemyttene. At Rikingan har en høy stjerne blant det alminnelige dansepublikum, har vel ingen betvilt heller !

Til tross for at Harstad hadde julegalla, var det praktisk talt fullt hus på Løkta - og stor stemning. Dette dansestedet har muligheten til å overta der andre ikke har lykkes helt ! Geografisk ligger det bra til.

Se for øvrig billedreportasje nedenfor.
17 bilder fra Løkta Artic Center å finne på NRK På Dansefot - se lenke under:
http://www.nrk.no/dansefot/

Rikingan med 7 nye låter !

Langveisfarende med godt humør helt fra Gibostad og Sørreisa.

Dansen "den gikk over tilje" !

Lystige damer !
5. november  2012
TEKST - FOTOS: TERJE FJELLSTAD
 
LØKTA ARTIC CENTER - Årstein - Gratangen
Løkta Artic Center på Årstein i Gratangen er et nokså nytt og spennende dansested med restaurant og for øvrig alle rettigheter. Det har allerede vært mange dansearrangementer der på et knapt år.

Fredag var det nye Sakarina som sto for en aldeles flott dansemusikk - også med sine to nyervervelser; se separate bilder nedenfor.
Jeg vet egentlig ikke om noe sted i distriktet med finere fasiliteter for dans enn nettopp her. I tillegg var prisene til å leve med samt at personalet var av det vennlige og blide slaget.
20 bilder fra Løkta Artic Center å finne på NRK På Dansefot - se lenke under:
http://www.nrk.no/dansefot/

Lysdekorasjon


Nye SAKARINA med Magne og Jan Christensen ytterst til høyre og venstre. Foran Thomas Christensen [vokal, gitar] og bak: Rolf Arne Rinø [trommer].


Den harde kjerne

Dans på flott golv !

DANSEPAR

Thomas Christensen - vokal, gitar

Rolf Arne Rinø - trommer
1.oktober  2012
TEKST: TERJE FJELLSTAD
 
Dansegalla Bjerkvik Hotell
Rikingan og Sakarina med dansegalla lørdag kveld på Bjerkvik hotell ble en flott opplevelse.

 Først må det gis ros til hotellet for  selve tiltaket og arrangementet. Der nest kan vi takke Arne Aronsen [Rikingan] for at vi i hele tatt kom inn. En annen gang bør vi som dansere bestille billetter på forhånd [selvkritikk].
Vi vet hva begge gruppene står for med sin varierte musikk og lune, smittende humør. Kanskje har de også hatt en finger på rattet for å få gallaen i havn !? Sakarina på sin side hadde fått et par nyervervelser. Så bra har jeg ikke tidigere hørt bandet fra Lødingen.
Det var helt fullsatt på hotellet, fint golv og god stemning. Jeg hørte selv en masse lovord fra alle vegne. 
En influensa som fremdeles satt i, får ta skylden for manglende bildedekning.
18. september  2012

SISTE: I et par tekstmeldinger forleden til undertegnede, karakteriserer Skøelv IGL v / Jermund Johansen [medlem av hovedkomiteen] min omtale av dansegallaen slik , sitater: "... alt den driten du skriv om dansegallaen ..."  - "... atter en gang hold deg for fanden t virkeligheita ..." [sitater slutt].

10. september  2012

TEKST: TERJE FJELLSTAD
 
Dansegalla Sørreisa
 Dansegallaen i Sørreisa startet som vanlig med 20 i stil, men denne gangen ble svevet noe redusert grunnet visse skjønnhetsfeil. Sogns Danseorkester og Vagabond skuffet begge med elendige tekster og lydkaos. Plassering av scenen på midten av langsiden bidro til en uakseptabel forvrengning til begge sidene. Der hvor Vagabond fremsto ganske kjedelig og uinspirert, var nok Sogns lettere å danse til. Stort sett hjelper det også fint lite å fri til publikum med utalllige spørsmål av typen: "Har dere det bra" ?
Men hvor lett var det egentlig å danse på et golv som er beregnet til innendørs idrett ? Det hele ble en prøvelse hvor skosålene satt helt fast. Kanskje kunne en mopp under musikkskifte ha fanget opp noe av støvet !? Husk - vi har fersk erfaring fra Evenskjer og Skibotn med flotte golv. Derfor ble Sørreisa en skikkelig nedtur. Her bør det tas et skikkelig krafttak. Det nytter lite å flyte på gamle bragder fra 2008 !
 Fra scenen opplyste en av gruppene om 700 besøkende. Er ikke det i overkant ? Dansegalla betyr vel at man ganske ofte skal hit og dit. I Sørreisa fremsto forholdene som nokså trangbodde hvor trivselen fikk unngjelde. Bordplasseringen bør analyseres til neste gang. Vi skjønner at penger må inn i kassa, men det finnes antakelig noen skjæringspunkter ?
 Parkeringsforholdene behøver et par bemerkninger. Hvorfor fantes det ikke skilting om hvor bobilene kunne parkere og til hvilken avgift ? Så vidt en vet, er områdene rundt Sørreisahallen og sentralskolen kommunal eiendom hvor parkeringen skjer i henhold til ordinære bestemmelser. Det blir derfor ganske irriterende at dansegallavakter krever inn gebyr som virker noe uforståelige. Kanskje manglet innkrevingen nødvendig hjemmel ? Det burde gå an å sette opp tilleggsskilting i samarbeid med Sørreisa kommune !
For øvrig fremsto dansegallaen som OK med greit vakthold samt gode muligheter for kjøp av mat og drikke. Komiteens virke under selve arrangementet trekker avgjort opp. Stemningen blant danserne virket også å være på topp !
3. september  2012
TEKST - FOTOS: TERJE FJELLSTAD

DANSEGALLA SKIBOTN

Den første høstdagen startet med sommer og sol i Skibotn. Tydeligvis var det en bra start for den årlige dansegallaen i Skibotnhallen med 550 dansere.

Nord-Norge har heldigvis 2 band blant landets elite og med kvaliteten på topp; nemlig MIX og SATURN. Med to slike band blir det aldri ledige flater på golvet. Saturn har jo i en lang årrekke besøkt Skibotn, men begge har også underholdt sammen flere ganger.

Etter at Mix sluttet og startet opp igjen for en tid tilbake, har bandet lagt en alen til sin vekst. Lørdag kom rytme og takt fra sjelen. Saturn har for sin del hatt store oppgaver sørpå - sist nå i sommer. Bandet leverer alltid topp dansemusikk, og det er mange år siden man måtte fortelle at gruppen var fra Alta

Dansegolvet var som vanlig meget bra. Ellers fint arrangement. Kanskje savnet vi en plakat utenfor inngangen ? Et spørsmål til slutt: Hvorfor må mannfolkene henge fra seg jakka i garderoben ? Mange var jo veldig irriterte av den grunn - kanskje noe å tenke på !? Er for øvrig enig med Gerd Larsen [Facebook] vedrørende søl av drikkevarer på dansegolvet. Den kritikken gjelder også ganske mange andre arrangører.

For øvrig er 33 bilder fra Skibotnhallen å finne hos NRK På Dansefot - se lenke under:

http://www.nrk.no/dansefot/


Skibotnhallen klar til dans !


Dansebandet  MIX


Dansebandet SATURN


SATURN og MIX


Kjente dansere !


Arne Thomassen styrte musikken

27. august 2012 [Ikke publisert før 30.8. 2012 kl. 2000 grunnet en datafeil.]
TEKST - FOTOS: TERJE FJELLSTAD

HÅLOGALAND DANSEGALLA EVENSKJER - SKÅNLAND

Så kom endelig en etterlengtet vitaminpille for det tradisjonelle dansemiljøet her nord ! Om det ikke var en formell åpning -  så var det i alle fall en virkelige prøve for den nye flerbrukshallen på Evenskjer i Skånland kommune. Å kalle bygningen en hall, er nesten for spinkelt: Det er et praktbygg som distriktet her kan samle seg om i mange, mange tiår fremover. At det tradisjonelle dansemiljøet fikk være den første oppstarter, kunne ikke vært mer passende. Kommunen og stedet gratuleres herved !
La det være sagt med en gang: Dansegallaen på lørdag ble en festlig og flott hendelse i nye flotte lokaliteter med egen restaurant og bardisk spesialbygget på dugnad  - i følge Gerd Larsen.
Musikken var også topp med to av landets fremste dansebandgrupper -
nemlig Contrazt og Ingemars.
Det kom 550 dansere og dermed var alle sitteplasser opptatt. En flott pyntet hall med lys og avskårne blomster på bordene samt perfekt dansegolv: Hva mer kan en forlange ? Det er for eksempel ikke enkelt å få dansegolv til å funksjonere - av typen som monteres - demonteres til det  enkelte arrangement. Det fine dansegolvet som møtte oss på Evenskjer, er en nokså sjelden foreteelse. Egen stilig restaurant stod også til disposisjon for sultne dansere.
Årets arrangør, ja - hvorfor ikke ?!
Ellers fremsto arrangørstaben på en svært hyggelig og positiv måte som gir oss tro på en god fortsettelse inn i fremtiden. En får bare håpe at økonomien går i hop. Det er faktisk den mest problematiske øvelsen rundt i vårt langstrakte danseland.
Vi venter bare på datoen for neste dansegalla på Evenskjer !
66 bilder ble sendt NRK, men bare halvparten kom med grunnet en datafeil der;  - se lenke under:

http://www.nrk.no/dansefot/

Scenebelysning


Bordpynt


CONTRAZT


INGEMARS


DANSEPAR ENDELIG PÅ HJEMMEBANE - GRATULERER !


Gro Anita Johansen - Contrazt


Gro Anita Johansen - Contrazt


Fin dansedame fra Senja


TIL ETTERTANKE                                             [GRAFIKK]

25. juni 2012
Lydhelvete på "Fossen" lørdag
Lørdag sto Rainbow & Lars Kristoffersen for musikken på Nedre Målselvfossen Feriesenter. Selve musikken har jeg ikke noen kommentar til. Men er det virkelig nødvendig at ribbeina skal vibrere i takt med scenelyden, og at man skal ha øresus etter de første tre kvarterene og langt utpå  søndagen ? Jeg bare spør !
Jeg var ikke alene om å klage. Fra betjeningen ble det også henstilt til bandet om å sette ned nivået betraktelig ! Rett skal være rett. Lyden ble noe redusert, men ganske mikroskopisk.
Det kan vel diskuteres om "Fossen" kan noe for dette enkelttilfellet. Kanskje burde betjeningen hatt større myndighet og fullmakt til å sette foten ned ? At bandet imidlertid bør være ansvarlig for den helseskade som åpenbart påføres publikum, kan det neppe herske særlig tvil om.
La det også til slutt være sagt: Jeg har hørt mye sutring omkring angivelig for høyt lydnivå gjennom mange år. Skal man ut for danse, er det liksom nødvendig med noe trøkk. Jeg liker også langt høyere nivå enn mange andre jeg har kontakt med. Likevel tok dette eksemplet kaka. Klage til kommunelegen i Målselv blir ekspedert med det første.
11. juni 2012
GB får relativt ofte spørsmål om hvorfor det ikke kommer noen reportasjer fra "Fossen" [Nedre Målselvfossen Feriesenter].

Som svar viser en til oppsett den 19. august 2011 på:

http://www.fjellstad.info/dans_2011.htm .
25. mai 2012
GB klipper følgende omtale i sin helhet fra NRK På Dansefot - Erik Forfod: -

[Se for øvrig kalenderen til høyre hvor arrangementet er øverst på dato.]

Gratulerer !

Lørdag 26. mai skal Hans Petters feire sin jubileumsplate i forbindelse med at bandet har holdt på i 50 år. Det er bare å bøye seg i støvet og la seg imponere av bandet som har vært på veien siden 1962.
Det var for 50 år siden at Hans Petter Berntsen startet Hans Petters. Han er like aktiv i bandet nå som for 50 år siden, og ser fortsatt fremover. Lørdag 26. mai er bandets jubileumsplate klar. Da stiller alle mann på scenen i Folkets Hus på Lillestrøm for å gi fansen god musikk.
Jubileumsplata har fått navnet ”50 år på scena” og inneholder mange gode låter. Roland Jansson har igjen levert flotte tekster. Hele tretten har fått plass på plata. Hans Petter Berntsen har selv skrevet tekst og melodi til to av låtene på plata.
Før jubileumsplata er ute i handelen og bandet spiller videre, er det fest i Folkets Hus på Lillestrøm.

Kilde: NRK På Dansefot v / Erik Forfod.

26. februar 2012
TEKST - FOTOS: TERJE FJELLSTAD

DANSEGALLA BJERKVIK

De Unges Sanitetsforening arrangerte lørdag en prikkfri dansegalla i Bjerkvikhallen.

Det virket ganske fullsatt i hallen til tross for det veritable snøværet som satte inn i distriktet denne dagen. Noen som kom, hadde sterkt vurdert å snu.

Rikingan og AristoCats var musikalske verter for musikken som ble svært variert og for en hver smak. Kanskje kunne golvet vært lettere å danse på, men det er jo alltid noen som klager hvis kunstige midler brukes. Derfor måtte vel vaktene etter en times tid, tørke over det. En ide kunne være å legge en liten "haug" med "pulver" borte i hjørnene; det blir ofte brukt med hell rundt omkring.
Nedenfor en liten fotoreportasje.
For øvrig er 26 bilder fra Bjerkvikhallen å finne hos NRK På Dansefot fra kl. 0830 den 27. februar 2012; se lenke under:

http://www.nrk.no/dansefot/

Flottere scene - finnes det ?

Her ser man en ellers kjedelig idrettshall pyntet til fest !

Rikingan

AristoCats

Bordsetting - og litt dans.

Bildet er nå ikke all verden, men i midten har vi dansegeneral Per-Harry Sørensen bokstavelig talt i en swing med sin fru.

Noen ganger synes det sosiale å være på høyde med dansen !
20. februar 2012
TEKST: TERJE FJELLSTAD

Hilde & Gutta

Hilde & Gutta er nominert til Gullskoen 2012 med plata "Til en danseglad". Til sammen er det 12 nominerte.
Dersom du ønsker å stemme på Hilde & Gutta, sender du: DANSEBAND HG til 2030.
3. mai vil de fire nominerte bli offentliggjort.
 
Se for øvrig: www.gullskoen.no [De Danseglade].
6. februar 2012
TEKST - FOTOS: TERJE FJELLSTAD

DANSEGALLA NORDIC HALL - HARSTAD

Årets første virkelige dansegalla ble arrangert sist lørdag i Nordic Hall på  Grand Nordic Hotel, Harstad.

En representant for hotellet opplyste at det var solgt om lag 300 billetter. Salen virket fullsatt. Denne dansegallaen har etter hvert befestet sin posisjon.


Rikingan
og Terje Mårstad & Steinar Storm Kristiansen Duo sørget for variert og flott musikk mellom kl. 2030 og 0230. Eventuell innvending kan være at noen låter ble gjentatt litt for ofte - særlig i betraktning at gruppene også hadde noen til felles.

Stemningen syntes være svært bra. Ikke mye ledig plass på dansegolvet - slik det skal være ! Litt søl av drikke langs bordene mot golvet ser det ut til at man ikke unngår.

Scene og sal var flott dekorert. Servicen fra arrangør virket helt utmerket inklusive forfriskninger.

Nedenfor en liten fotoreportasje.


For øvrig er 18 bilder fra Nordic Hall - Harstad å finne hos NRK På Dansefot fra kl. 1430 i dag; se lenke under:

http://www.nrk.no/dansefot/
Se ellers skandinaviske: Dansaktuelt.com og Facebook.

Flotte lysdekorasjoner med teppet til Rikingan i midten.

Utsnitt fra en av kosekrokene.

Rikingan fra venstre: Lars Petter Dahl [vokal, gitar, komponist samt driver firmaet: Scenelyd]  - Arne Aronsen [vokal, keyboard, trekkspill og saxofon] og Harald "Rulle" Jakobsen [vokal, bassgitar og trekkspill].

Fra venstre: Terje Mårstad [vokal, komponist] og Steinar Storm Kristiansen Duo [vokal, keyboard]. Terje Mårstad kommer egentlig fra Sortland og Steinar Storm Kristiansen er fra Furnes ved Hamar; begge har vært med i flere band, men er vel mest kjent fra Scandinavia.

Full fres på dansegolvet til en hver tid !
23. januar 2012
TEKST: TERJE FJELLSTAD

BETEGNELSEN "DANSEGALLA" MISBRUKT !

Det var med en viss spenning en hadde sett frem til dansegallaen i kulturhuset på Sjøvegan sist lørdag. Selv om det ikke var mulig å få kjøpt vanlig brus for de som sitter bak rattet, at et for øvrig nitrist lokale ikke var pyntet, at golvet enten ikke var rengjort i det hele tatt - muligens at boningen var feilaktig utført; - kunne man kanskje ha "bitt det i seg".

Men hva skjer etter at første dansesekvens er slutt kl. 2045 ? Jo, det kommer flere folk enn det er bordplasser til. Så er det til med å stille opp en egen bordrekke fremme på selve dansegolvet. Det protesterer noen musikere på. Løsningen blir så å pushe eksisterende bordplasser bakover for å gi plass til nye. Flere opplevde dette som det komplette kaos. Etter at jeg hadde utført et fotooppdrag, fant jeg ikke bordet mitt igjen - bortsett fra jakka og fotobagen på fri flyt. Et vedvarende trykk på kameraets sletteknapp innledet hjemturen straks. Et sted går grensen for det meste ! Men så er det heller ikke første gangen at det har syntes formålstjenlig å bruke "dansegalla" som reklamegimmick i den hensikt å tjene penger for en hver pris !
Det kan vel ikke være slik at representanter for den lokale puben skal sette standarden for en dansegalla ! Rengjøring av golv, nødvendig pynting, nødvendige varer og ikke minst: Endelig bordplassering burde vært ordnet på forhånd ! Denne "gallaen" ble derfor ikke noe annet enn en vanlig bygdefest eller en utvidet pubkveld på brygga til den nette sum av 350 kroner ! Jeg er som de fleste andre, glad for at det kom mange mennesker. Det er likevel noe som heter planlegging. Det ligger i sakens natur at det bør skje i forkant. Hva med idrettshallen ?

Dere dansegallafolk som ikke kom: Denne gangen ble dere reddet av gong-gongen og gikk derfor ikke glipp av noen verdens ting. Men ikke ta sjansen på det samme når Harstad, Bjerkvik, Sortland, Sørreisa og Skibotn med flere trår til senere i sesongen. Der føler man seg velkommen til noe mer enn å få et glass pils i hodet. Jeg hadde vurdert å ta på meg dress, men skjønte fort hvor malplassert denne ideen hadde fremstått da en del kule "backpackere" inntok sine plasser.

Det eneste som holdt mål denne gang, var musikken.
Polarlys og Saturn er to av de bedre dansebandgruppene vi har her nord !
Siste 23.1. 2012 kl. 2151: I følge Salangen Nyheter var arrangørene: Garsnes Brygge og Andreas Utstøl samt 119 betalende personer.
1. januar 2012
Godt nytt år !

FOTO: TERJE FJELLSTAD

Dette bildet er fra 31. desember 2007 kl. 2359 hvor det var det en massiv oppskyting av raketter nyttårsaften fra Finnsnes. I år ble det forbud mot de raketter som har styrepinne, her symbolisert med den lysende raketten  som farer av sted mot evigheten oppe til høyre. Det skal ha ført til færre øyenskader, men skal vi få en sikrere situasjon, må det langt andre virkemidler til ! Vi ser at fjellet opp mot Varden er bra belyst med litt refleksjon i selve Kvilebua. Lysene på Kistefjellsenderen overvåker det hele.
 
 
   
       
FOTO: TERJE FJELLSTAD

Fra Første Svanfjell mot Vesterfjell, Storvatnet og Fjellstad den 27. august 2006 kl. 1555.
 

FOTO - EIER: Hilde & Gutta

Årets nykommer 2005 - Nominert til "Gullskoen" 2006.

FOTO: TERJE FJELLSTAD
Målselvfossen 27. mai 2006 kl. 2035.