DANS 2013

STATISTIKK: 2.268 SITES - 27.523.793 KBYTES - 4.600 VISITS - 17.016 PAGES - 226.832 FILES - 266.319 HITS i SEPTEMBER 2010 [NYTT REKORDBESØK I SEPTEMBER 2010].

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet -  Copyright © TERJE FJELLSTAD.

TERJE FJELLSTAD - HOVEDSIDE

Tidspunkt for siste oppdatering:

RETTSOVERGREP MOT EIENDOMMEN FJELLSTAD 21, 36-37 I TRANØY
LES MER på nyhetssiden til GB

Gisund Budstikke
DANS 2013

TERJE FJELLSTAD
REDAKTØR

GRAFIKK:
TERJE FJELLSTAD


NYHETER
Gisund Budstikke 2012
Dans 2012
Foto 2012
Sport 2012
ANNONSEPLASS

FJELLSTAD TRADING

Telefon: 77 84 75 40

Varetaxi og administrativ bistand

NYHETER
Gisund Budstikke 2011
Dans 2011
Foto 2011
Sport 2011

NYHETER
Gisund Budstikke 2010
Dans 2010
Foto 2010
Sport 2010

ARKIV 2008-9

 Gisund Budstikke 2008-9
Hele saken 2008
Dans 2009
Foto 2008-9
Sport_2008-9
Gisund Budstikke 2004
Hele saken 2004
Dans 2003-5.1
Foto 2004
Foto 2003
Sport 2003-4

 

4. november 2013
TEKST - FOTOS: TERJE FJELLSTAD
Dansegalla på NYE Bjerkvik Hotell lørdag
"Stinn brakke" heter det visst når man ikke får inn flere; kanskje en liten overdrivelse; men populært var det med masse folk og feiende flott dansemusikk ved Rikingan og Sakarina på Nye Bjerkvik Hotell lørdagskvelden.
Hotellet har trivelige lokaliteter for et slikt arrangement hvor golvet i dansesalen bør fremheves. Ute i restauranten var det mulig å erverve alle mulige forfriskninger. I den grad det trengs, fremsto vaktholdet upåklagelig.
Hotellet skal ha ros for at man arrangerer dansegalla på en skikkelig måte. Kanskje kan frekvensen økes noe uten at man alltid behøver mer en ei dansebandgruppe?
Musikken var som sagt flott og variert med en passende mix av gammelt og nytt. For øvrig en trivelig tone mellom Rikingan og Sakarina internt.
Nedenfor en liten fotoreportasje.

Rikingan

Sakarina

Sosialt I

Sosialt II

2 glade dansepar !

Stor danseglede - også her !

Oppvisning i særklasse !

Et kunstnerisk uttrykk !
30. september 2013
TEKST - FOTOS: TERJE FJELLSTAD
"dansegalla" Rica Hotel Tromsø lørdag
Det var jo med en viss spenning man så frem til denne ”gallaen”. Jeg har for eksempel ikke hørt Artic Band tidligere og heller ikke vært innom de aktuelle lokaliteter på Rica Hotel i Tromsø.

Som hovedkonklusjon får jeg trekke den slutning at det ble en OK dansekveld med Artic Band og Contrazt på scenen. Den andre konklusjonen er at musikerne så ut til å trives og gjorde sitt beste; dyktige som de er. Vokalistene var i alle fall entusiastiske. Når det er sagt, har jeg stor sympati med dem som synes dansegallamusikk er noe herk. Men det skal jeg kommentere lenger ned. Først noen bemerkninger til arrangementet: -
Når det gjelder hotelldansegalla, er jeg i utgangspunktet litt skeptisk. Denne ble styrket to-tre timer i forkant da resepsjonsdamen ikke ville fortelle noe om lokalitetene; spesielt om antall plasser og hvor det skulle danses. ”Dørene åpner kl. 2030”, opplyste hun; realitetene viste seg å være kl. 2000!
Ellers var en god del plasser ordnet med i foajeen, noen få sitteplasser i tilstøtende dansesal pluss resten ståplasser ! En slik ordning holder naturligvis ikke for en dansegalla, og det aktuelle vaktselskap fikk derfor masse pepper fra illsinte deltakere. Under første del av gallaen ble det heldigvis flyttet ekstra bord og stoler inn i dansesalen. Ble liksom litt preg av ”fest på lokalet” i hui og hast.
Selv om de såkalte hotelldansegallaer ofte fremstår som noe billige, burde vel Rica Hotel som teknisk arrangør, gjort noen enkle grep i forkant.
Svært få benyttet plassene i foajeen, men stedet var deilig for hvile av ørene ! Og det var nettopp et av behovene utenom dansen. Jeg kan egentlig ikke forstå at de musikalske kvaliteter enkelt settes til side for en lapskaus av masse lydforurensning. Det gjelder begge aktuelle grupper samt generelt flere andre band her til lands.

Mange kan ha noe å lære av for eksempel Saturn og Martinez. Et eksempel; det var praktisk talt ikke mulig å få tak i vokalen til Gro Anita Johansen i Contrazt, grunnet konkurrerende instrument ved siden av. Når 7 mann i Artic Band setter i gang, oppstår enda mer lydforurensning og musikalsk lapskaus. Jeg mener derfor at dette bandet burde redusert seg selv til færre medlemmer. For å si det enkelt: Det blir alt for mye utilsiktet konkurranse som bidrag til helhetsbildet.
På scenen tror jeg begge gruppene følte at de egentlig ikke fikk kontakt med det dansende publikum. Var det derfor at spørsmålene haglet ?: ”Har dere det bra”? Svaret var vel stort sett: ”Ja-a-a”, men jeg hørte faktisk en stemme som sa: ”Ja-da-masa”. Personlig trakk jeg et poeng med utgangspunkt i 20 [billedbruk fra skihopp] for hvert spørsmål. Både Artic Band og Contrazt fikk middelmådige 15 etter at fallgrensen var passert nede på sletta !
Den positive vinklingen får være dansegolvet, hotellets lokaliteter, stor innsats fra begge band, vaktholdet og at arrangørene  ganske fort flyttet nye bord og stoler inn i dansesalen.
15 bilder fra dansegallaen på Rica Hotel, Tromsø er å finne på NRK På Dansefot - se lenke under [de ligger noe blandet med bilder fra andre]:
http://www.nrk.no/dansefot/
 

Arctic Band [trommis skjult]

Contrazt

Her følges det nøye med !

Leder av Artic Band og vokalist: Jan Johansen

Bilde på mobilen er nødvendig

Gro Anita Johansen i Contrazt

Dansen er viktig
16. september 2013
TEKST - FOTOS: TERJE FJELLSTAD
Dansegalla i Skibotn 2013

Lørdag var stedet Skibotn til musikk fra Saturn og det svenske overraskelsesbandet Martinez. Are Leinan, leder av Saturn uttalte på slutten av kvelden at Martinez var noe av det beste han hadde opptrådt sammen med i løpet av de siste ti år i Skibotn. Uten tvil var det slik at Saturn gjorde plassen liten på golvet, mens det ble adskillig mer glissent med Martinez.

Selv om dansemenigheten kjenner de supre musikk-kvalitetene hos Saturn, synes jeg det var noe uventet og urettferdig overfor Martinez at så mange sto av for sistnevnte ! Hva årsaken kan være, bør jeg kanskje ikke spekulere i. Uansett var det flotte fengende rytmer fra det svenske bandet på en slags stillferdig måte og uten noen form for jåleri.

Uten forkleinelse for noen, må jeg fremheve bandets forholdsvis nye kvinnelige vokalist Sandra Estberg. Hun går for eksempel utenpå alt som finnes her i landet i hennes kategori. Topp sceneopptreden med ren, sterk og fyldig stemme inkludert rytme og innlevelse pluss et smittende smil og humør. Finnes det flere superlativer ? Hun var kveldens beholdning, og da får man ha meg unnskyldt inntil videre !

Etter opplysninger fra arrangøren møtte det om lag 575 betalende. Denne dansegallaen har aldri lagt opp til stilen fra Sørreisa og Evenskjer, men er absolutt av god klasse. Dansegolvet er topp, men kanskje hadde det gjort seg med noe mer enn varme pølser. Det var ellers mye kø ved de to toalettene som for øvrig begynner å ta kvelden. En vakt ved avkjørselen fra riksveien eller en høvelig plakat om parkering kunne ha gjort det greiere å parkere. Ellers var forarbeidet til dansegallaen og parkeringsmulighetene helt OK.

Konklusjonen må være at dansegallaen i Skibotn denne høsten ble en stor opplevelse ! Været var jo også på lag !
16 bilder fra dansegallaen i Skibotn å finne på NRK På Dansefot - se lenke under:
http://www.nrk.no/dansefot/

Martinez fra venstre: Linus J Karlsson [klaviatur, vokal] - Sandra Estberg [vokal] - Danne Strandberg [trommer, vokal] - Tommy Bengtsson [gitar, vokal].

Saturn fra venstre: Steinar Stensland [bassgitar] - Edmund Larsen [tangenter, saxofon] - Are Leinan [vokal, gitar] - Einar Helgesen [trommer] - Bjørnar Pedersen [sologitar].

Sandra Estberg

Are Leinan & Sandra Estberg

"Dansegolvet"

Sandra Estberg

Sosialt

Et ikke helt ukjent par !

Det ble mange bilder med SANDRA ESTBERG, men hun fortjente det !
13. september 2013
TEKST: TERJE FJELLSTAD
20-årsjubileet for ONSDAGSDANSEN i Sørreisa

I forbindelse med 20-årsjubileet for Onsdagsdansen i Sørreisa, tok jeg på oppdrag en del bilder som formentlig skulle brukes som utgangspunkt ved et planlagt oppsett i Troms Folkeblad. Da jeg ikke kan se at det planlagte oppsettet ble noe av, har jeg i dag bedt avisen om å slette bildene.

Disse bildene offentliggjøres derfor umiddelbart her i GB på undersiden:
Dans 2013.

[Foreløpig vil det ikke komme noen undertekster.]
10. september 2013
TEKST - ARKIVBILDER / FOTOS: TERJE FJELLSTAD
Minneord om YNGVE SVENDSEN

Jeg ble vel kjent med Yngve rundt 2003-4 gjennom dansemusikken og hans lederrolle i bandet Albatross. For noen få år siden snakket jeg med ham for siste gang. Han skulle da til hovedstaden for videreutdanning innen IT. Etter en kortere tid ble det kjent at Yngve var blitt rammet av kreft. Men som den optimistiske person han var, fremgikk det på sosiale medier at han nok mente å få bukt med sykdommen. Vi var vel mange som håpte det samme. Det var derfor en trist nyhet i sommer da det ble meldt at Yngve gikk bort 28. juli.

I 1975 kom Yngve i kontakt med bandet Albatross, og i 1984 ble han en del av gruppa. Etter en tid ble Albatross lagt på is. Så i 1997 ble bandet startet opp igjen; da med Yngve Svendsen som leder -  for øvrig på gitar og vokal. Denne rollen hadde Yngve helt til kursen ble satt mot Oslo. Jeg husker at Yngve rundt 2005-6 sendte meg en oversikt omkring dansebandet Albatross sin lange omskiftelige og ganske turbulente historie. Denne historikken har stått på trykk i GB.

Yngve Svendsen og Albatross turnerte vel hovedsaklig rundt i Troms etter reoppstarten i 1997. Jeg husker bandet spesielt fra scenen på Nedre Målselvfossen Turistsenter og fra den såkalte Rustadansen.

Som en del av minnet om Yngve, legger jeg ut 2 arkivbilder.

[Bildene er av noe redusert kvalitet grunnet dårlig databehandling den gang.]


Albatross med Yngve Svendsen [nr. 2 fra høyre] fra Rustadansen på Bardufoss i begynnelsen av mai 2006.


Albatross med Yngve Svendsen [nr. 2 fra høyre] fra Nedre Målselvfossen Feriesenter i midten av juni 2004.
9. september 2013
TEKST: TERJE FJELLSTAD
Dansegalla i Sørreisahallen 2013.
La det være sagt med en gang: Dansegallaen i Sørreisa holdt denne gang 20 i stil hele veien ! Som vanlig var hallen skikkelig pyntet - inklusive komiteen. Kanskje satte vi mest pris på bordplasseringen, og at det var god plass til å bevege seg mellom bordene. Fin ide var også tidlig ombytte fra billett til armbånd. Det ga en roligere inngangsatmosfære.

En del av det faste publikum manglet åpenbart, uvisst av hvilken grunn, men kanskje kan man være relativt fornøyd likevel ? I alle fall fortjente arrangøren et godt oppmøte. I etterkant ser vi at arrangøren prøver et skikkelig grep om publikum til neste år ved å flytte gallaen til lørdag 23. august. Det kan meget vel vise seg å være smart.

Golvet er jo beregnet på handball og lignende og slik sett ikke det beste for tradisjonell dans, men det ble bedre underveis ved hjelp av noe "strøing". Salgsboden var som vanlig godt organisert og fortjener ros; det samme gjelder det praktiske forarbeid - eksempelvis dusjmuligheter etc.

Hanne Mette Band og Saturn ga oss musikk for nesten en hver smak. Men det var vel Saturn som dro de fleste ut på golvet ! Kanskje kunne det holdt med færre "spørsmål" fra Hanne Mette Gunnarsrud av typen: "Har dere det bra ?". Så får vi heller forbli overbærende med at Troms ble forvekslet med Nordland et par ganger.
4. september 2013
TEKST: TERJE FJELLSTAD
SISTE: Hålogaland dansegalla 2013.
 Skånland OIF har bestemt at det fra og med dansegallaen 2014, ikke skal reserveres bord til noen av gjestene ! Rimelige unntak er selvsagt komiteen, kanskje musikere, rullestolbrukere etc., men kun i begrenset omfang. Begrunnelsen er selvsagt også at vanlige folk ikke skal føle seg diskriminerte dvs. at likhetsprinsippet bør følges. Jeg synes Skånland OIF fortjener all mulig ros omkring denne avgjørelsen. Endringene vil bli inntatt på plakater og på Facebook.
Når det gjelder bordreserveringen, så galdt den Skånland Swingklubb [26 plasser], Narvik Swingklubb [13 plasser] samt 13 plasser til komiteen /campingvakter. Det hører med til historien at noen fjernet plakaten for et av bordene til Skånland Swingklubb som fikk et annet bord i stedet. Videre er det slik at 26 spisegjester på for egen regning reserverte 2 bord. Dessverre ble ikke arrangørene i tide oppmerksom på dette noe uheldige initiativet.
I etterkant må jeg gi Skånland OIF ros for et skikkelig godt forarbeid ved dansegallaen 2013. Ellers ble gallaen svært trivelig for de fleste, vil jeg tro. Arrangøren viser også til følgende endringer / forbedringer etter dansegallaen i 2012, sitat: -
"Ny bordpynt med ekte høstblader, 10 stk nye store blomsterpotter som var plassert rundt om i hallen, sorte gardiner over alle ribbevegger og over alle basketballkurver, nytt hvitt stakittgjerde med lys og blomster plantet opp i hver lecasøyle, eget bord med vannmugger ved siden av baren, nytt stort bakteppe på scenen med stjernehimmel, dresskledde vakter som var plassert ute på 8 faste poster,  Tjeldsundbrua Kro & Hotell åpnet restauranten kl 1700. (1900 i 2012) og servering av Cognac og vodka (bare øl og vin i 2012)" [Sitat slutt.]
31. august 2013
TEKST: TERJE FJELLSTAD
Skivebom for Skånland OIF på Hålogaland dansegalla 2013 i Skånlandhallen !
Lørdag 31. august 2013 arrangerte Skånland OIF Hålogaland dansegalla for 2. gang, men hva skjer i forkant ? Jo, den lokale swingklubben får reservert 50 plasser "ringside" / orkesterplass eller hva man vil !

Temmelig mange av oss som hadde løst ordinær billett, kom til det ene bordet etter det andre med plakaten "RESERVERT". Dette faktum galdt altså de plassene som alle fremst i køen siklet etter da dørene åpnet kl. 1900. Det hører med til historien at noen i sinne fjernet reservasjonsplakater.

Det var planlagt å lage en fotoreportasje samt skrive kommentarer. Men når arrangøren i praksis viser så liten respekt for publikum som har løst billett, er det utenkelig for meg å late som ingen ting. Gallaen blir derfor ikke kommentert - uansett !

 Av 600 solgte billetter utgjør 50 personer 1 / 12 eller mellom 8 og 9 %. Mitt relevante spørsmål er: Hvorfor kunne ikke swingklubben få de aller bakerste plassene dersom de hadde løst billett eller få ut fingeren og stille i kø som anna folk ? Håper at Skånland OIF til neste år fratar baren ansvaret for slike respektløse påfunn !
1. januar 2013
Godt nytt år !

FOTO: TERJE FJELLSTAD

Dette bildet er fra 31. desember 2007 kl. 2359 hvor det var det en massiv oppskyting av raketter nyttårsaften fra Finnsnes. I år ble det forbud mot de raketter som har styrepinne, her symbolisert med den lysende raketten  som farer av sted mot evigheten oppe til høyre. Det skal ha ført til færre øyenskader, men skal vi få en sikrere situasjon, må det langt andre virkemidler til ! Vi ser at fjellet opp mot Varden er bra belyst med litt refleksjon i selve Kvilebua. Lysene på Kistefjellsenderen overvåker det hele.
 
   
       
FOTO: TERJE FJELLSTAD

Fra Første Svanfjell mot Vesterfjell, Storvatnet og Fjellstad den 27. august 2006 kl. 1555.
Dansekalenderen nedenfor omfatter praktisk talt  hele Norge og er svært bra oppdatert.
Den viser hvor du kan danse til fin musikk i
2013.
Det tas selvfølgelig forbehold om endringer samt feilskriving.
Du er nå kommet til: DANS 2013. For å komme til DANS 2014, må du benytte følgende adresse:
 http://www.fjellstad.info/dans_2014.htm .
Legg gjerne adressen under: Mine favoritter.