DANS 2014

RETTSOVERGREP MOT EIENDOMMEN FJELLSTAD 21, 36-37 I TRANØY
LES MER på nyhetssiden til GB

Gisund Budstikke
DANS 2014

TERJE FJELLSTAD
REDAKTØR

GRAFIKK:
TERJE FJELLSTAD

ANNONSEPLASS

FJELLSTAD TRADING

MOBIL: 975 97 528

Varetaxi og administrativ bistand

NYHETER
Gisund Budstikke 2014
Dans 2014
Foto 2014
Sport 2014

NYHETER
Gisund Budstikke 2013
Dans 2013
Foto 2013
Sport 2013

NYHETER
Gisund Budstikke 2012
Dans 2012
Foto 2012
Sport 2012

ARKIV 2008-9

 Gisund Budstikke 2008-9
Hele saken 2008
Dans 2009
Foto 2008-9
Sport_2008-9
Gisund Budstikke 2004
Hele saken 2004
Dans 2003-5.1
Foto 2004
Foto 2003
Sport 2003-4

 


25. september 2014
TEKST: TERJE FJELLSTAD
SISTE:  Det gikk vel som det kanskje måtte: Dansegallaen fredag 17. oktober 2014 i Bjerkvikhallen - med Matz Bladhs og Saturn er AVLYST !
I tråd med denne avlysningen er også dansegallaen i Finnmarkshallen, Alta; - dagen etter med Burrito Deluxe og Matz Bladhs er AVLYST !
Dette i følge informert kilde. Se for øvrig korreksjoner i kalenderen på de aktuelle datoer. Så får vi bare håpe at fremtiden byr på mer seriøse arrangører !
15. september 2014
TEKST: TERJE FJELLSTAD

Fredag 17. oktober 2014: Matz Bladhs - Saturn med dansegalla i Bjerkvikhallen, Bjerkvik ?

Denne dansegallaen kan henge i en tynn tråd dersom de to oppsatte danseband ikke får på plass forskudd eller bankgaranti - i følge kilder GB har hatt kontakt med. Ut over dette kan ikke GB kommentere ytterligere.

Tidligere har flere band utført spilleoppdrag uten å få oppgjør. Et eksempel er fra i fjor høst på Rica Ishavshotell i Tromsø hvor Artic Band og Contrazt ble svindlet av selskapet Totalevent AS på Hamar. GB skrev om den saken 10. juli 2014. Etter dette har flere i dansemusikkbransjen blitt skeptiske til mer useriøse aktører som for eksempel: Totalevent AS [konkurs].

Det finnes også et eksempel til som GB ikke kan utdype fordi vi ikke har snakket med kreditor.

14. september 2014
TEKST: TERJE FJELLSTAD

SORRY SKIBOTN !

Dansegalla i Skibotnhallen lørdag 13. september 2014.
Hadde dere tenkt at en betydelig del av danserne skulle sitte i en sal langt unna den virkelige arena ? Nå ble det imidlertid så mye misnøye med det opplegget at dere som arrangør, måtte flytte alle bord og stoler fra dette avlukket og inn i hallen. Men denne  nødløsningen, førte til ny misnøye med overfyllt dansegolv og masse knuffing. 750 solgte billetter var nok i overkant !

Dansetidsskiftet "
De anseglade" bruker den  tøvete betegnelsen "partyfaktor" ved karaktergivning på enkelte dansegallaer. På lørdag ville den imidlertid vært passende dersom en skulle formidle den irriterte stemningen blant de som ble berørt.     

Så en ting til: Hva slags
dansegalla forskyver døråpning og dans med en halv time når to grupper skal dele på spillingen ?

Det var også  svært irriterende at
alle funksjonærer måtte gjennom køen; noen opp til flere ganger. Finnes det ikke flere innganger eller er det umulig å komme på jobb til rett tid ?

Jeg har nevnt det før, men tar det en gang til: Toalettene er blitt noe slitne; nesten umulige å få lukket innenfra. Noen damer  fortalte  at  de nesten ikke kom ut av toalettene heller.

Til slutt kommer jeg til det viktigste på dansegalla: Dansegolvet ! Nå har vi i mange år hatt et aldeles bra golv. Denne gang var vi kommet ned på selve hallbelegget - uvisst av hvilken grunn. Med eller uten en masse "potetmel", fremsto golvet som slipepapir med fare for hvite bukseben.

Beholdningen denne gang ble ikke "100 år" fordelt, men
SATURN med sine 40 !

Ole Ivars begynte svært bra, men falt etter hvert ned på 3.-hylla. Det som ble sagt fra scenen, var umulig å få tak i. Kanskje ligger årsaken i lydproduksjonen, men jeg har det inntrykket at mange ikke kan bruke mikrofonen.
Etter 3 gallaer, rangerer jeg Hålogaland Dansegalla som nummer en; deretter følger Sørreisa og Skibotn.
13. juli 2014
TEKST - FOTO: TERJE FJELLSTAD

Dansebandet RIKINGAN

Nok en stor lørdagskveld på Fossen med Rikingan. Masse flott dansemusikk inkludert en del nyere ting ! Her kom den harde kjerne av dansere pluss en god del man vanligvis ikke ser på dette dansestedet - som vanlig med Tromsø godt representert.
Positivt har de nye eierne etablert en ny stil hvor man fornemmer den sterke vilje til forbedringer - for eksempel stabile rimelige inngangspenger på 200 kroner. Det bør de fleste se seg råd til. Forfriskninger og noe mat er også bra. Litt maling her og der samt planer om mer vedlikehold hjelper adskillig. Tror Fossen er på vei til "gamle" høyder - som langt på vei - eneste dansested i Troms !
---
Det er ikke hver dag man runder tre kvart hundre år ! Jeg benytter derfor anledningen på denne dansesiden til å takke Rikingan for sang, ønskemusikk, vin og gode ord til dagen ! Selvfølgelig også takksigelser for gratulasjoner og uttallige klemmer på dansegolvet ! En kan bli rørt av langt mindre ! Tusen ganger - hjertelig takk !!! 
Rikingan feirer i år "25 år på veien" !

[ARKIVBILDE FRA FEIRINGEN PÅ SORTLAND I VÅR]
10. juli 2014
TEKST - FOTO: TERJE FJELLSTAD
Artic Band på Fossen
Artic Band - noe redusert i antallet - spilte på Fossen lørdag 5. juli. Jeg synes bandet overrasket positivt med bra takt og "trøkk" for dansen sin del. Ganske brukbart oppmøte var det også, til tross for ferie, og at mange sikkert deltok på dansefestivaler sørpå. Se for øvrig bilde nedenfor.
Dessverre kunne bandets leder, Jan Johansen, fortelle at man fremdeles ikke hadde mottatt utestående honorar for sin opptreden på Rica Ishavshotel, Tromsø i slutten  av september 2013 ! Det gjelder også Contrazt ! I tillegg var Johansen, med god grunn, misfornøyd med hele arrangementet.
GB får opplyst fra Rica Ishavshotel at det var Totalevent AS som arrangerte dansegallaen. Rica Ishavshotel var ikke veldig pratsom om deres rolle kontra Totalevent AS. Vi antar imidlertid at det har vært en eller annen avtale dem imellom angående den økonomiske biten. Muligens er både Artic Band og Contrazt skvist ut over sidelinja.
Vi har undersøkt litt omkring dette selskapet som viser alle kjente tegn på et svindelforetak. Selskapet holder til på Hamar med Bente Schenken Fosserud -  både som daglig leder og styreleder. Skarpens Regnskapskontor AS, Gjøvik; - har ført regnskapet.
I følge Brønnøysund skal virksomheten drive med evenement, artistformidling, konserter m.v.
Når vi ringer alle de 7-8 oppgitte telefonnumre for å be om selskapets versjon, er det enten null svar eller telefonsvarer med beskjed om å sende eposthenvendelse. En e-post som ble sendt herfra for flere dager siden, er ikke besvart.
Selskapet ble etablert vel en måned før dansegallaen i Tromsø, og er nå under konkursbehandling - i følge Brønnøysund. Advokat Hans Bogsti, Hamar; - er bostyrer.
For Artic Band og Contrazt er dette svært kjedelig med betydelige reiseutgifter; i alle fall for sistnevnte. Kanskje bør tilfellet være en lærepenge om å undersøke hvorvidt svindel er på gang ? Dessverre tror jeg honorarene er tapt når det gjelder Totalevent AS. Dersom Rica Ishavshotell har medvirket til tapet, bør hotellet absolutt tilby en økonomisk kompensasjon. Da bør mulige avtaler frem i lyset !

Artic Band med leder Jan Johansen [i midten foran]
3. juli 2014
TEKST: TERJE FJELLSTAD
Lauvhallen - Tennevoll
Tommelen ned for Lauvhallen den 28. juni 2014 !
Rikingan og Ad Hoc var trekkplaster for dansen 28. juni i Lauvhallen, Tennevoll - under "Lavangsvekka". Tilsynelatende et greit oppsett, men bare det !
Spekulasjon om pengeinntjening var litt for frekk ! Rikingan skulle spille frem til 2330 og Ad Hoc resten fra midnatt. På den måten lokket man både "dansegallafolket" og den mer ungdommelige garde på nokså falske premisser. Det vanlige er jo for eksempel, - at to band veksler om å spille 3 kvarter hver. Men ikke i dette tilfelle. Her var åpenbart tanken at de voksne skulle få sine muligheter første del av kvelden. Når de så dro hjem, skulle hallen fylles opp av yngre jf. musikktilbudet. Rimelige billetter a kr. 300,- ble derfor i realiteten ganske rådyre ! Dette sleske opplegget er som hentet fra gamle "Papagena" i Tromsø.
Ad Hoc spilte for øvrig meget bra og viste at de er flotte musikere, men den totale setting fremsto som malplassert. De godt voksne som ikke ganske skuffet, dro hjem klokken 2330, danset fortsatt frem til 0100. Etter den tid kan jeg ikke uttale meg.
Så et betimelig spørsmål: Hvem har kjøpt inn dansegolvet ? Vedkommende har antakelig sett en fin brosjyre uten å ha den minste peiling på tradisjonell dans ! Skoene møtte den motstanden til tross for mengder av potetmel og malt kaffe i plastrutene !
Til neste år på denne tiden lar vi oss ikke føre bak lyset ! Min anbefaling: Finn et annet dansetilbud eller bli hjemme ! Griske arrangører får da slikke sine velfortjente sår på hviledagen !

20. mai  2014

TEKST: TERJE FJELLSTAD

 

MINNEORD OVER ALF STORELVMO

"Jeg gikk på et tog som du ikke rakk.
Da skjønte du kanskje at jeg hadde reist
" ?

 

Den kjente langrennsløperen Alf Ole Storelvmo, født 7. februar 1938, døde sist torsdag på Sørreisa sykehjem etter at det rundt årsskiftet ble konstatert kreft i bukspyttkjertelen.
Alf Storelvmo var til tider i verdenseliten som langrennsløper, men i sine yngre år deltok han her nord både i hopp og kombinert. Flere gullmedaljer fra NM, seier i Monolittrennet og flotte plasseringer i Holmenkollen, har vel gjort Alf Storelvmo til en ener i Sørreisa. Hans aktive skikarriere varte fra de siste 50-årene og så  vidt inn på 70-tallet. Som veteran deltok Alf Storelvmo i mange turrenn helt til forleden år hvor han kunne plassert seg høyt oppe i hvilken som helst av de yngre klasser.
Storelvmo har fått kulturprisen i Sørreisa for den betydning han har hatt for idrettsarbeidet i kommunen.
Alf Storelvmo hadde helt til sykdommen rammet ham, sitt daglige virke som skogentreprenør.  Jeg husker godt på østsiden av Andsvatnet da traileren vi hadde produsert full av ved, seig ned i myra. Alf satte en wire til skogsmaskinen, stablet meg opp i førerhytta etter et par instruksjoner om gear og clutch samt hvor jeg skulle styre. Frem til vei kom vi - utrolig nok - før ferden til Lofoten startet med verdifull last.
Alf Storelvmo var en ivrig danser og naturelsker. Jeg minnes flere treninger og turer til dans sammen med Alf. En natt på tur hjem til Sørreisa forløp slik: Jeg satt ved rattet, og Alf sov sin søteste søvn; så ropte jeg: 5 minutter igjen til start" !  Ingen har våknet så fort - verken før eller senere [med spørsmålet]: Hva har du smurt med ?
For en stund siden, fikk jeg en bok i gave fra Alf som historikeren Svein Hanssen har skrevet om ham. En hendelse under vinter-OL, Seefeld 1964, skildrer Alf i boken hvor han på en mottakelse, fikk hilse på dronning Farah Diba av Persia [Iran]. Hun holdt Alf så lenge i handa at han måtte skotte bort på Shahen for å se om sistnevnte fulgte med ! Alf skal i etterkant ha syntes at dronningen var svært vakker med sine brune øyne !

oooOOOooo

Du fløy noen ganger fortere enn alle andre, men kunne likevel bli nummer to ! Var det klokkene som gikk feil eller hadde du adresse for langt mot nord ? Du fikk ikke gå renn under de olympiske vinterleker ! Kanskje var det krefter rundt hovedstaden som var mot ein håløyg til start ? Den siste reisen kom på den første fine sommerdagen her nord. Imidlertid savnet jeg personlig skikretsen og skiforbundet i denne sammenhengen. Fra ditt siste hvilested, ei glenne i skogen, kan vi se opp mot dine treningsfelter. Det kommer et minnesmerke etter deg på Middagsfjellet; en oppfordring til oss andre om å bruke kroppen til ettertanke. 
Du hadde optimismen, ståpåviljen og humøret. Det kunne ingen ta fra deg. Du lekte med skispor på kryss og tvers, i skogen og på fjellet. Likevel kunne en vanlig brøytavei være treningsfelt bra nok. Likeens var arbeidet i skogen grunnlaget når du som veteran viste ryggen til mange yngre langrennsfolk. Jeg samtalte mange ganger med deg om doping i idretten; – for eksempel i toppidretten. Din påstand om kunstige stimuli i norsk turlangrenn, skremte meg virkelig. Beviser kan jeg ikke trekke frem her, men du var oppgitt over manglende testing i dette miljøet. 
Du behøvde ikke det mest fancy utstyret fordi du visste at mannen på skiene stort sett var mer avgjørende. Du var mest som et ekorn i motbakkene. Naturen gledde du deg over. Lyrikk var det når du skildret morgenrøden over fjellene og fuglesangen i skogen. Det kunne og være solstrålene som sveipte over hvite vidder sammen med sangen, musikken og dansen – eller kanskje ei vakker kvinne!

oooOOOooo

I følge dødsannonsen fremgår at det skal settes opp et minnesmerke etter Alf Storelvmo på Middagsfjellet jf.  dødsannonsen/kontoopplysning. Det var i dette området rundt Middagsfjellet at mange av Alf sine treningsturer ble lagt.
12. mai 2014
TEKST - FOTOS: TERJE FJELLSTAD
Dansegalla i Blåbyhallen - Sortland
Fredag 9. mai og lørdag 10. mai ble vel på forhånd regnet som henholdsvis fest for Rikingan og vanlig dansegalla. Nå ser det ut til at arrangøren [Siv Nina og Arnvid Lind som innehavere av foretaket Arrangement Sortland DA], hadde lagt opp til å betegne det hele som 2-dagers dansegalla. Det er vel for så vidt like greit. Jeg antar at det møtte opp henholdsvis vel 400 og 800 dansere på fredag og lørdag. Antakelig er arrangøren fornøyd; i så fall bør vi se frem til neste års galla.

ooo000ooo

SISTE: 13.5. 2014 kl. 1500: I følge utsagn på Facebook som angivelig støtter seg til opplysninger i bladet Vesterålen, var dette siste gang Siv Nina og Arnvid Lind arrangerte dansegalla - angivelig fordi oppmøtet fra folk på Sortland var for dårlig.

Min kommentar er: De fleste dansegallaer og lignende blir erfaringsmessig backet opp for svakt av den lokale befolkning. Slik sett bør ikke arrangøren legge noen vekt på det. Uansett kan ikke et arrangement fortsette med røde tall i regnskapet. Jeg antar det siste aspektet også gjelder på Sortland.

For øvrig har jeg i mange år uttalt at gigantomanien er i ferd med å ta drepen på dansearrangement - uansett geografisk plassering. Hvorfor skal folk tilbys mer en ei gruppe for kvelden ? Flere eksempler viser at både 3 og 4 grupper deltar. På denne måten skaper man forventning hos publikum som ikke står i stil med kassebeholdningen. På Sortland kunne man klart seg med Rikingan pluss ei av de andre gruppene !

ooo000ooo


På fredag sto Kandis sammen med Mike & The Strangers for støtte til 25-årsjubilanten Rikingan hvor sistnevnte ble hyllet ekstra med fortjente godord og blomster.

Lørdag fortsatte danske Kandis og svenske Mike & The Strangers sammen med Anne Nørdsti & Band.

Musikktilbudet fremsto svært variert og noe for en hver smak. Golvet var i store trekk ganske brukbart [noen gliper ved inngangspartiet]. Hallen virket også noe lysere en tidligere; det var bra. Ikke stort å utsette på baren heller, men det forekom noen prisforskjeller mellom fredag og lørdag; - kanskje bare uhell ? Toilettforholdene virket helt OK.

Parkeringstilbudet for bobilene ble driftet aldeles utmerket. Det kan vi takke Jan Håkonsen for ! På vanlig tråsykkel var han over alt hele helgen. Ekstra dusj- og toilett-tilbud helt topp.

Det ble tatt noen bilder under arrangementet hvor 17 av dem finnes ved å klikke på lenken nedenfor: -

RIKINGAN etter 25 år på veien !

Kandis - etter 20 år.

Mike & The Strangers

Stor hyllest til RIKINGAN på fredag !

Fortjente blomster til RIKINGAN fra arrangør Siv Nina og Arnvid Lind

SIV NINA LIND

 Siv Nina Lind åpner ballet på lørdag med Anne Nørdsti & Band på scenen.

Et par damer som får sving på fletta og skjørtet !

ANNE  NØRDSTI  - et portrett
20. januar 2014
TEKST - FOTOS: TERJE FJELLSTAD
Dansegalla i Nordic Hall - Rica Hotel - Harstad
Alle billettene var solgt da Amadeus - Rikingan og Sakarina spilte opp til dans på lørdagskvelden.
9 bilder fra dansegallaen i Nordic Hall - Rica Hotel - Harstad er å finne på NRK På Dansefot - se lenke under :
http://www.nrk.no/dansefot/ .
For mitt vedkommende var dansegallaen i fare etter at jeg bestilte full pakke 2. januar 2014 kl. 1638. Pris for herligheten ble utlovt mandag 6. januar uten at noe skjedde da. Jeg ringte derfor Rica Hotel 16. januar og fikk da beskjed om at alt var utsolgt. Naturligvis ble min protest tatt til følge. Etter en liten time bekreftet hotellet at saken var løst. Ved ankomst gjorde jeg opp pakken; likevel ble det ved avreise en god del plunder med å finne oppgjørsdetaljene. Jeg anbefaler derfor resepsjonen om å sjekke sine rutiner på nytt !  
Dessverre fikk en deltaker hjertestans nokså tidlig på kvelden. Han ble etter hvert brakt til Harstad sykehus. Tilbakemeldingene var først forholdsvis optimistiske. Gallaen fortsatte derfor kl. 2300. men det er flere uklarheter om hva som egentlig skjedde i ambulansen til Harstad sykehus; det vil si omkring 2230. Noen opplysninger går på at vedkommende døde da. Fra informert hold heter det at helikopteret som var rekvirert fra Tromsø, skal ha gjort vendereis  fra Harstad sykehus.
Det er et spørsmål om hotell-ledelsen burde ha tilkalt POLITI for skadestedledelse. Det er ingen tvil om at nærgående dansegalladeltakere samt mye støy [skravling] var til hinder for sambandet / telekomunikasjon til / fra ambulansepersonalet.

SISTE - tirsdag 21.1. 2014: I følge Andøyposten, dødsannonse; - var det Cato Paulsen fra Bø på Andøya som gikk bort under dansegallaen lørdag 18. januar 2014 på Rica Hotell, Harstad. Etter opplysninger til oss, var Cato Paulsen svært danseinteressert og skal ha arbeidet hardt for å skaffe musikk til påtenkt dansegalla på sitt hjemsted. Mange tanker går til de pårørende i sorg over den triste nyheten fra Harstad under dansegallaen der.


Amadeus
[Beklager svak kvalitet]

Rikingan
[Arkivbilde]

Sakarina

[Arkivbilde]

Humøret på topp !

Dans
FOTO: TERJE FJELLSTAD

Fra Første Svanfjell mot Vesterfjell, Storvatnet og Fjellstad den 27. august 2006 kl. 1555.