DANS 2015

RETTSOVERGREP MOT EIENDOMMEN FJELLSTAD 21, 36-37 I TRANØY
LES MER på nyhetssiden til GB

Gisund Budstikke
DANS 2015

TERJE FJELLSTAD
REDAKTØR

GRAFIKK:
TERJE FJELLSTAD

ANNONSEPLASS

FJELLSTAD TRADING

MOBIL: 975 97 528

Varetaxi og administrativ bistand

NYHETER
Gisund Budstikke 2015
Dans 2015
Foto 2015
Sport 2015NYHETER
Gisund Budstikke 2014
Dans 2014
Foto 2014
Sport 2014

NYHETER
Gisund Budstikke 2013
Dans 2013
Foto 2013
Sport 2013

NYHETER
Gisund Budstikke 2012
Dans 2012
Foto 2012
Sport 2012

ARKIV 2008-9

 Gisund Budstikke 2008-9
Hele saken 2008
Dans 2009
Foto 2008-9
Sport_2008-9
Gisund Budstikke 2004
Hele saken 2004
Dans 2003-5.1
Foto 2004
Foto 2003
Sport 2003-4

 


14. november 2015 kl. 2300
TEKST: TERJE FJELLSTAD

HEMMELIG DANS på "Målselvfossen Feriesenter" I KVELD !

Det ringer folk til meg i kveld for å spørre om jeg skal til "Fossen".  SATURN spiller der - påstås det !

Jeg svarer som sant er, at jeg ikke pleier å dra på hemmelige dansetilstelninger !

En kontroll kl. 2200 med hjemmesiden som "Fossen" bruker, viser at det for i kveld ikke er oppført noen verdens ting der; langt mindre at SATURN står på scenen !

For øvrig er det Bjørn Harald Arntzen / Nedre Målselvfossen Feriesenter AS som ser ut til å eie det nettstedet som brukes til kunngjøring av dans. Det ser heller ikke ut til at Målselvfossen Restaurantdrift AS har noen hjemmeside.

Kanskje man bør ta tak i informasjonsbiten ? Det bør være i alles interesse ! 

4. november 2015
TEKST: TERJE FJELLSTAD

Dans på Målselvfossen Feriesenter sist helg.

Fredag og lørdag i slutten av oktober var det "Gutta fra Scandinavia" - Terje Mårstad og Steinar Storm Kristiansen som sto for musikken.

Jeg tar nødvendig forbehold når det gjelder musikkanlegget, men lyden opplevdes under alle omstendigheter som grusom ! Min tilstedeværelse var kun lørdag uten at jeg tror det var bedre kvelden før.

Repertoaret fremsto helt OK; faktisk var det mange flotte danselåter i utgangspunktet og ganske mye swing. Men hvorfor skal normalhurtige swinglåter på død og liv sprites opp med større fart ? Etter en stund blir man ganske lei av kroppsøving. Mange dansere behersker heller ikke dette hekseriet. Derfor ble det nok en del vonde skuldre og forvridde håndledd.

 Så tilbake til lyden: I store trekk så ille at en først på slutten av hver låt, skjønte hvilken tekst som var på gang. Egentlig en slags antimusikk med masse unødvendig bråkete støy. Ikke noe godt tegn når ørene føles som et middels grustak til langt på "morran".

Musikerene er jo ikke hvem som helst. Da forventer vi langt mer !

Golvet på "Fossen" ser noe slitt ut, men er svært bra til å danse på. Billettprisene i sesongen har vært forutsigbare og fornuftige. Det tidvis glatte inngangspartiet bør gjøres noe med; antakelig står det for tur ?

13. september 2015
TEKST: TERJE FJELLSTAD

Dansegalla i Skibotn 12. september 2015.

Flott vær møtte de danseglade som kom til Skibotnhallen på lørdag; i alt 600 opplyst fra scenen.

Men det hersket en viss skuffelse over at dørene først åpnet kl. 2000 med musikk fra kl. 2100. I fjor var det visst en halv time tidligere, husker jeg ikke feil ? Utviklingen er i alle fall uheldig; spesielt dersom man holder faktum opp mot billettprisen NOK 400. Det er jo ingen lov som forteller hvor lenge en dansegalla skal vare, men vanlig praksis er vel fra kl. 2000 til kl. 0200. Med to danseorkestre burde det vært mulig, etter min ringe oppfatning ! Slik sett er omgrepet "dansegalla" i Skibotn noe lettvint eller uekte.

I Skibotn har man gjennom årene pleid å la vaktselskap utføre inngangskontrollen.  Kontrollørene i et "nytt" vaktselskap denne gangen var etter mitt skjønn alt for nidkjære eller strenge. Jeg har full forståelse når man undersøker handleposer, bagger og vesker for medbrakt alkohol, men kroppsvisitering og sjekk av parfymeflasker, ligner mer på flyavganger enn dansegalla. Hvem er det forresten som har med en flaske "seksti" i trusa, eller er sunket så dypt at parfyme og skokrem spreder humør ? Slett ikke bra når flere publikummere opplevde dansekvelden med negativt fortegn. Noen ble forklart at denne strenge praksis også ble gjennomført på alle andre dansegallaer. En slik bortforklaring er i seg selv svart løgn og forteller litt om vaktselskapet. Vi som drar litt rundt for å danse, er ikke helt bortreist heller !

Parkeringsvaktene glimret til dels med sitt fravær utover lørdagsettermiddagen slik at venner og venners venner ordnet opp. Det betydde i enkelte tilfeller at vogner sto tettere en minimum på 4 meter.

 Musikken ble ypperlig besørget av Saturn og det svenske bandet Titanix; spesielt fordi begge gruppene er nokså ulike i uttrykket: Med andre ord: Musikk for en hver smak. Saturn dro vel flest på golvet, men jeg likte den svenske kvinnelige vokalisten Maria Rolf for både sceneopptreden og vokal. Arne Thomassen styrte lyden helt fint. Ellers så det ut til at Titanix hadde lånt lydmateriell fra Swingers.

Golvet i Skibotn er en ren katastrofe, verken mer eller mindre. De siste par timene var jeg drittlei hele greia og helt utslitt. Sørreisa har et lignende golv, men klarte preppingen til en viss grad. I Skibotn sådde man ut et slags mel som kun betydde skitne bukseben. Hvorfor ikke bruke malt kaffe ute i hjørnene ? Da vil en oppleve bedre glid etter en stund.

Konklusjonen for dansegallaen sett under ett, må bli at folk så ut til å trives og at de danset som bare det ! Ellers virket tilbud av forfriskninger og mat OK; kanskje med noe høye priser ? Organiseringen ellers i hallen var upåklagelig. Karakter i sum: Godt +. 

31. august 2015
TEKST: TERJE FJELLSTAD

Dansegalla i Hålogalandhallen, Evenskjer:

En demo på frekkhet fra enkelte publikummere !

En og en person rappet omtrent alle de store langbordene nærmest dansegolvet ! "Her er alle plassene opptatt", var meldingene !

Da jeg skulle sette meg nederst ved det første langbordet, kom det en plastbag susende fra den andre enden med beskjed fra et kvinnemenneske om at bordet var opptatt ! Jeg burde ikke respektert dette, men gjorde det likevel, dessverre.

 Slik fortsatte raidingen av bord langs hele dansegolvet !

I tillegg ble førstnevnte bord utstyrt med 4 stoler i tillegg på den nederste enden slik at man nesten ikke kom frem i det hele tatt utover kvelden.

Jeg tok forholdet med "bordreserveringen" opp med en av de såkalte sikkerhetsvaktene som skyldte på "swingklubben". Den bortforklaringen holdt selvfølgelig ikke vann.

Arrangøren hadde nok av servicepersonell, men ingen så ut til å bry seg. Dansekvelden ble derfor en nokså utrivelig opplevelse. Hadde forresten tenkt å ta noen bilder til en påtenkt reportasje, men både fotoapparatet og dressen ble fort pakket vekk.

Jeg snakket for øvrig med mange som var nokså oppgitte over både køkulturen utenfor inngangen samt rappingen av bord nærmest dansegolvet. Selvfølgelig har vel de fleste opplevd noe lignende også andre steder, men virkningen i Skånlandhallen med store langbord ble veldig utslagsgivende.

Vi som begrenser oss til å reservere plass til partneren vår; vi har etter mange år på dansegalla - lært en lekse ! Vi skal ikke la oss jage vekk fra tomme stoler en gang til !!! ... bare for at noen skal få lengre drikketid ute i bobilene !!!

Bladet "De Danseglade" var så vidt jeg skjønner, representert med journalist som tok bilder. Håper han fikk med seg mer en partyfaktor ?

Billettprisen på Billettservice var NOK 425, ikke 400 som arrangøren skriver på utlevert info og plakat i hallen.

Så hadde det vært nyttig med plakathenvisning til parkering; spesielt om "forbudet" mot å parkere der personbilene skal stå.

Drar man til Evenskjer neste år ? Det får tiden i tenkeboksen avgjøre !

9. april 2015
TEKST: TERJE FJELLSTAD

Dansegalla på Leknes 18. april 2015 ?

Hørte om dansegalla på Leknes denne datoen med Rikingan og Steinar Engelbrektson Countryduo samt arrangør: Vestvågøy Swingklubb ? Hadde tenkt å dra dit grunnet presumtivt god musikk !

Så var det billetter; undersøkte på Billettservice, men der var intet tilbud. OK, det bør vel gå an å kontakte Vestvågøy Swingklubb, tenkte jeg. Det var lettere sagt enn gjort ! Ikke en gang opplysningene fra Brønnøysund viste personnavn, telefonnummer eller epost.

Dette er for svakt, Vestvågøy Swingklubb dersom dere mener å være arrangør ! Dere kan ikke bare gjemme dere bort ! Med et så slumsete opplegg, drar man ikke langt av sted - uansett !

Et spørsmål til Lofothallen AS  [Lofothallen eller Lekneshallen] om korrekt navn på hallen, ble ikke besvart! For øvrig verserte datoen: 25. april 2015 [?]også på nettet.

6. april 2015
TEKST: TERJE FJELLSTAD

Silverado på "Fossen" skjærtorsdag.

Silverado fra Tromsø hadde man ikke hørt om. Det var derfor en viss spenning knyttet til besøket. I "Nordlys" stod det kl. 2200 som musikkstart, men først kl. 2220 slentret noen i bandet opp til scenen med lua godt bak i nakken.

Det var for å stemme instrumentene, må vite. Noen ølglass måtte jo også bæres på plass.

Kl. 2240 kom lydsjokket, imidlertid kanskje ikke så merkbart for de tunghørte. Da hadde vi som satt nærmest golvet, blitt torturert med diverse lysorgelkjegler så det holdt. En bønn til bandet om å kutte ut det verste, ble glatt overhørt. En anmodning fra daglig leder på "Fossen" om å dempe lydnivået noe, fant heller ingen klangbunn. I det hele tatt; et skikkelig eksempel på nonsjalanse og arroganse; både overfor arbeidsgiver og publikum.

Hvordan kvelden forløp videre, vet jeg lite om. Hjemturen ble en lettelse. Slik jeg ser det, lignet Silverado et partyband med dårlig oppdragelse. Den slags passer helt enkelt ikke på "Fossen". De som ikke var til stede, hadde trukket "flaksloddet". Mitt lønnlige håp er at dette bandet aldri kommer tilbake !

Kanskje bør det nevnes at musikalske kvaliteter tross alt var til stede, og at noen i ettertid har fortalt meg at lyden ble noe mildere. Imidlertid var det slutt allerede kl. 0100 i følge samme personer. 

2. mars 2015
TEKST: TERJE FJELLSTAD

DANSEKALENDERADVARSEL !

Jeg ADVARER herved på det sterkeste mot ukritisk lesning av dansekalenderen på denne siden fordi jeg etter hvert er blitt ganske forvirret omkring enkelte spillelister hvor det åpenbart florerer av feil !

En årsak kan være at noen band ikke har oppdatert sin hjemmeside. For eksempel opererer Arctic Band med spilleplanen fra 2014 på sitt nettsted !

 En rekke band har i tillegg forlatt sin hjemmeside "der ute" og befinner seg på sosiale media hvor det nesten er umulig å finne konkrete opplysninger blant alt tøvet.

 Nettstedet: Dansnytt.no har som eksempel så mange åpenbare feil at opplysningene for 2015; delvis, må være hentet fra spillelister datert i 2014. Sånn kan jeg fortsette ... , men dere er altså herved advart !

24. februar 2015
TEKST: TERJE FJELLSTAD

"Dansegalla" på Fjellkysten lørdag 14. februar 2015.

Arctic Band og Rikingan sto på scenen til den annonserte dansegallaen på Fjellkysten lørdag 14. februar i år.

Jeg synes imidlertid det er misbruk av betegnelsen "dansegalla" når musikken ikke kommer i gang før  kl. 2100 !  Kravet til  dansegalla bør være kl. 2000 ! Det var 2 scener, og da bør også musikken være "non stop" - etter min mening.

Nå ble det avbrudd grunnet et alvorlig sykdomstille relativt tidlig på kvelden. Det virket nok inn på alle, og var nok medvirkende til at musikerene måtte samle seg i "bånn". Ellers var det  delte meninger om musikkkvaliteten; noe jeg ikke skal komme nærmere inn på.

Imidlertid har jeg alltid ment at det bør være tilstrekkelig med ett band på de aller fleste dansekvelder. Det kan åpenbart styrke den finansielle og økonomiske situasjon for arrangøren. I siste instans kan de respektive musikkgrupper også tjene på det.

Imidlertid er det uheldig at arrangøren begynner med bordplassering og lignende lenge etter at en masse gjester har kommet. Det er ikke første gangen det skjer - heller. Utpå kvelden var det flere som fortalte om at man også hadde gått tom for enkelte varer.

Billettprisen var NOK 350. Da er kravet kanskje at enkelte forberedelser bør være i boks før dørene åpnes. For øvrig et greit arrangement. Brøyting av adkomstvei og parkeringsplass var utmerket.

Hjertestanstilfellet satte nok en støkk i oss alle sammen. Like i forkant hadde noen av oss drøftet mulightene for å ha en mobil hjertestarter i beredskap ved dansearrangement. Aktualiteten kom således uventet brått på med tilfellet i Harstad for et år siden, i friskt minne !


FOTO: TERJE FJELLSTAD

Fra Første Svanfjell mot Vesterfjell, Storvatnet og Fjellstad den 27. august 2006 kl. 1555.

FOTO: TERJE FJELLSTAD

Vokalist Gro Anita Johansen i Contrazt - Blåbyhallen - 26. september 2009 kl. 2006.
FOTO: TERJE FJELLSTAD


Vinteren 2008-9 ble det bygget et stort skjærerede like utenfor stuevinduet. Et vaktsomt blikk følger redaktørens virksomhet så her gjelder det ikke å bli bortvist enda en gang ! Når det gjelder skjæra, er man alltids litt overtroisk.
FOTO: TERJE FJELLSTAD

"... 0g katten vart aldri meir spurd !" [Røder prøver ut en ny type eksplosiver.]

FOTO: TERJE FJELLSTAD

Felespiller i Tromsø 18. august 2008 kl. 1330.

FOTO: TERJE FJELLSTAD

Truende skyfenomen over Tranøybotn på Senja 18. august 2006 kl. 2238.

FOTO: TERJE FJELLSTAD
Et eventyr på Senja.

FOTO: TERJE FJELLSTAD

Anne Nørdsti i Blåbyhallen, Sortland 8. mars 2008 kl. 2209.
FOTO - GRAFIKK: TERJE FJELLSTAD

Torstein Flakne i Stage Dolls på Finnsnes Hotell 7. mai 2005 kl. 0011.
FOTO: TERJE FJELLSTAD

JONSOKBLOM ved Solbergfjorden.
FOTO: TERJE FJELLSTAD

Midnattsol utenfor Mefjordvær, Senja 29. juli 2008 kl. 2320.
FOTO: TERJE FJELLSTAD
Gisundet fra Leiknes 28. juni 2006 kl. 2222.
FOTO: TERJE FJELLSTAD

Kirke og rådhus med ny fontene i Finnsnesvatnet 7. oktober 2006 kl. 0926.

FOTO: TERJE FJELLSTAD

Deilig med luft under vingene. I midten ser du småbåthavna ved Finnsnes 2. juli 2007 kl. 2210.

FOTO: TERJE FJELLSTAD

Vassbrunen [Vassbruna] 5. oktober 2008 kl. 1334.

FOTO: TERJE FJELLSTAD

Trekkspiller i Tromsø 18. august 2008 kl. 1320.

FOTO: TERJE FJELLSTAD

Bjøro Håland på "Fossen" 24. mai 2008 kl. 2305.

FOTO: TERJE FJELLSTAD

Marius Brynjulfsen på Bardufoss Hotell - Amadeus Restaurant onsdag 7. oktober 2009 kl. 1928 under dansen som ble arrangert av kommende Målselv Swingklubb.

FOTO: TERJE FJELLSTAD

Christer Sjøgren med avslutningsdansegalla for hans vedkommende i Tromsø 5. juni 2004.

 

FOTO: TERJE FJELLSTAD

Veilys ved Aspelund 15. desember 2006 kl. 0010.

FOTO: TERJE FJELLSTAD

Fra Mefjorden på ytre Senja.

FOTO: TERJE FJELLSTAD

Arne Aronsen i Blåbyhallen, Sortland 7. mars 2009 kl. 2107.
FOTO: TERJE FJELLSTAD

Gary Nash i Redneck Cowboys på Nedre Målselvfossen Feriesenter 7. november 2009 kl. 2257.

FOTO: TERJE FJELLSTAD

Fugletelg på Fjellstad 21-36/37 i Tranøy 13. juni 2006 kl. 2329.

FOTO: TERJE FJELLSTAD

Jessica Sjöholm, Wizex - under dansegallaen i Sørreisa 8. september 2007 kl. 2049.

FOTO: TERJE FJELLSTAD

Elvemøte i
Kaperdalen på Senja.

FOTO: TERJE FJELLSTAD
Trubadur Karsten Nordli på Fossmotunet 12. juli 2006.
FOTO: TERJE FJELLSTAD

Dette bildet av Jan-Ivan Leonhardsen er tatt 15. august 2009 kl. 0104 på en spillejobb med Tore Lind Band. Spesielt med dette bildet er at Leonhardsen selv har bygget bassgitaren med 4 strenger på sitt verksted. Gitaren er virkelig et klenodium, og det finnes ikke flere eksemplarer av den.

FOTO: TERJE FJELLSTAD

Anna Sköld, Wizex fra Bjerkvikhallen den 1. mars 2008 kl. 2022.
FOTO: TERJE FJELLSTAD

Noe forfalt trigonometrisk punkt på Første Svanfjell, Senja - 27. august 2006 kl. 1537.

FOTO: TERJE FJELLSTAD

GEITRAMS ved Lamo i MÅLSELV.

FOTO: TERJE FJELLSTAD
31. desember 2007 kl. 2359, var det en massiv oppskyting av raketter nyttårsaften fra Finnsnes.
FOTO: TERJE FJELLSTAD

Fontenen i Finnsnesvatnet 23. juli 2007 kl. 2032.
FOTO: TERJE FJELLSTAD

Midnattsol utenfor Mefjordvær, Senja 29. juli 2008 kl. 2311.

FOTO: TERJE FJELLSTAD
Fontenen i Finnsnesvatnet 7. oktober 2006 kl. 0926.

FOTO: TERJE FJELLSTAD

Marius Brynjulfsen på keyboard Tromsø 18. august 2008 kl. 1335. Sto for musikken på dansekvelden til swingmiljøet i Målselv på Amadeus - Andselv onsdag 7.oktober 2009.

FOTO: TERJE FJELLSTAD

Struktur ved Tungeneset 14. juli 2009 kl. 1941.

FOTO: TERJE FJELLSTAD
Fra Laukvik fort.

FOTO: TERJE FJELLSTAD
Enghumleblom [Geum rivale] Rosefamilien på Fjellstad 21, 36-37 i Tranøy den 21. juni 2006 kl. 0045 [norsk sommertid]. Geum er fra latinsk fordi planten hadde medisinsk anvendelse. Rivale betyr bekk. Planten vokser over hele landet og er en av våre merkeligste blomster.

FOTO: TERJE FJELLSTAD

Gunnar Stellander [Rikingan] i Blåbyhallen, Sortland 7. mars 2009 kl. 2207.
FOTO: TERJE FJELLSTAD

Is-skulptur Andselv - Bardufoss 3. desember 2008 kl. 1958.
FOTO: TERJE FJELLSTAD

Stemning i Andsvatnet 8. juli 2006 kl. 0247.

FOTO: TERJE FJELLSTAD
Vassbrunen sett fra Karlstad 25. april 2006 kl. 1510.

FOTO: TERJE FJELLSTAD

Bjørn Christian Brynjulfsen på Amadeus, Bardufoss under danseavslutning i Målselv 27. mai 2009 kl. 2141.
FOTO: TERJE FJELLSTAD

Fiskere i Ersfjordbotn, Senja 29. juli 2008 kl. 2244.
FOTO: TERJE FJELLSTAD

Stemning i Andsvatnet 8. juli 2006 kl. 0256.
FOTO: TERJE FJELLSTAD

Dette bildet står igjen som et minne fra dans i 2008; for øvrig fra "Fossen".

FOTO: TERJE FJELLSTAD

Finnsnes mot Sørreisa kl. 0920 den 6. januar 2006.

FOTO: TERJE FJELLSTAD

BJØRK i Ballesvik på Ytre Senja.
FOTO: TERJE FJELLSTAD

Jessica Sjöholm, Wizex i Bjerkvikhallen 1. mars 2008 kl. 2022.

FOTO: TERJE FJELLSTAD

Skogstjerne [Trientatis europaea] nord for Kvanås, Senja den 10. september 2007 kl. 1430.

FOTO: TERJE FJELLSTAD

"B Thomas" i Redneck Cowboys på Nedre Målselvfossen Feriesenter 7. november 2009 kl. 2302.

FOTO: TERJE FJELLSTAD
Stemning mot Finnfjordvatnet fra bilen 12. juni 2006 kl. 2225.

FOTO: TERJE FJELLSTAD

Ved Mefjordvær 14. juli 2009 kl. 2123.
FOTO: TERJE FJELLSTAD

Her starter Målselvfossen med en mektig malstrøm. Bildet er tatt 4. juni 2006 kl. 2228.

FOTO: TERJE FJELLSTAD
"Skulptur" under toppen av Første Svanfjell på Senja. Bildet tatt 27. august 2006 kl. 1535.

FOTO: TERJE FJELLSTADStemning i Gisundet ved brua 31. juli 2007 kl. 0014.

FOTO: TERJE FJELLSTAD

Benny Borg på Amadeus, Andselv - Bardufoss 6. september 2008 kl. 2118.

FOTO: TERJE FJELLSTAD
Fra Solbergfjorden sørover mot Harstad 31.
august 2006 kl. 1740.

FOTO: TERJE FJELLSTAD
 
Fra Finnsnes mot Kvittind kl. 0920 den 28. januar 2006.
FOTO: TERJE FJELLSTAD

Dette er en fururot, nesten 1 meter tykk, og rest fra noen hundre år tilbake da klimaet var mye varmere her nord. Imidlertid var det den gang ingen som hadde grunnlag for noe hylekor om menneskeskapte klimagasser ! I dag er det stort sett bare bjørk på Senja, men den overtok etter furua. Bildet er fra Leirbakkmoen på Senja
21. juni 2006 kl. 0235.

FOTO: TERJE FJELLSTAD

Kvilebua ved Varden ovenfor Finnsnes 2. juli 2007 kl. 2211. Bok lagt ut for registrering av turer. Senja i bakgrunnen.

FOTO: TERJE FJELLSTAD

Kanon på Skrolsvik Fort, Skrolsvik - Senja 6. juli 2008 kl. 2138.

FOTO: TERJE FJELLSTAD

Morgenrødme mot sør fra AMFI, Finnsnes 3. januar 2006 kl. 1005 . 

FOTO: TERJE FJELLSTAD
Fra Kom og Dans Målselv 19. oktober 2006 med fantastisk dansegolv i den nye gymsalen. Noen kjenner kanskje disse to dansere ?

FOTO: TERJE FJELLSTAD
Isskulptur på Andselv 14. desember 2006 kl. 2337.
FOTO: TERJE FJELLSTAD

Mikkel Rev er fornøyd med grillmaten på Ytre Senja 29. juli 2008 kl. 2230.

FOTO: TERJE FJELLSTAD

KVELDSOL utenfor HAMN i SENJA.


FOTO: TERJE FJELLSTAD
Natt og kanskje litt mer på Nord-Senja.