GB_2004_ARKIV

 

TERJE FJELLSTAD - HOVEDSIDE

:


STATISTIKK: 2.268 SITES - 27.523.793 KBYTES - 4.600 VISITS - 17.016 PAGES - 226.832 FILES - 266.319 HITS i SEPTEMBER 2010 [NYTT REKORDBESØK I SEPTEMBER 2010].

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet -  Copyright © TERJE FJELLSTAD.

Tidspunkt for siste oppdatering:

Gisund Budstikke
ARKIV 2004

29. desember 2004

Det meldes til GB at alt står bra til med Synnøve Nergård og datteren Ann-Jeanette fra Skøelv, Sørreisa på ferie i Phuket, Thailand.

FOTOS: TERJE FJELLSTAD [Bildet til høyre er en reproduksjon fra et privat bilde som Senja Swinglubb har.]

Til venstre:  Synnøve ved et festarrangement  på Grasmyr like før feriereisen til Thailand.
Ann-Jeanette i en spisepause på Langnes under en svingsamling der tidlig høsten 2004. Heldigvis har det gått bra med dem i forbindelse med flomkatastrofen i Sørøst-Asia !

24. desember 2004

Gisund Budstikke ønsker alle sine lesere en riktig God Jul og et Godt nytt år !

FOTO: TERJE FJELLSTAD
TID FOR REFLEKSJON
[Bildet er for øvrig fra en dekorasjon på Buktamoen Kro i Målselv.]

Se oppdateringer på dansesiden over arrangement i julen og for 2005 !

14. desember 2004

Se billedreportasje på dansesiden fra svingavslutningen før jul på Grasmyr [Senja Swingklubb].

FOTO: TERJE FJELLSTAD

Kirke og rådhus lyser over Finnsnesvatnet en mild adventskveld

12. desember 2004

SE EN REKKE OPPDATERINGER PÅ: DANSESIDEN !

17. november 2004

Se dansesiden med resultater og bilde fra NM i SWING [Molde] sist helg !

1. november 2004

FORSØPLING AV DET SKREVNE ORD! 

Av Terje Fjellstad
Troms Folkeblad har lagt seg til en uskikk ved å utheve de 2-3 første ordene for de respektive avsnitt i leserinnlegg. Som eksempel kan nevnes et innlegg, jeg skrev i avisa sist lørdag. [Det spiller her ingen rolle hva saken dreide seg om.] Nå er det jo skikk og bruk at en avisredaksjon gjør oppmerksom på foretatte endringer, men ikke slik i dette tilfelle. Jeg hadde uthevet en overskrift som det ble vist til, men denne vektlegging var fjernet – uvisst av hvilken grunn.

Når man underskriver med fullt navn, er det ikke særlig bekvemt når avisen nærmest har for vane å endre innholdet i søppelretning. Fra min tid på folkeskolen lærte vi å finne ut hva et avsnitt handlet om og konkretisere det i et kort punkt. Eller motsatt: Vi lærte å sette opp en disposisjon for en skriftlig beretning før selve skrivearbeidet. Hvor er disse retningslinjer blitt av i dag? Har flere av dagens journalister sovet i norsktimene? Hva med journalistutdanningen? Man mener vel ikke på alvor at de aller første ordene i et avsnitt, er hovedpunktet!  

Et av mine avsnitt begynner med: ”Jeg ser” som er uthevet av reaksjonen. Da jeg skrev innlegget, var det helt klart for meg at ”jeg ser” – også at ”jeg er”! Jeg skjønte likevel umiddelbart at det kunne være tåpelig å poengtere den slags overfor leseren. Men kanskje er det blitt så vanlig med selvdigging i dagens medier at man også vil hjelpe de som skriver et skarve innlegg! Kanskje er den rasjonelle ordbruk akterutseilt for lenge siden. ”Sinnsykt” i alle mulige sammenhenger er for lengst blitt et ordvirus.

Jeg har en liten historie fra midten av sekstitallet da Troms Folkeblad var baby, og Halvdan Kvernmo var avisens første redaktør: Jeg skrev en del freelance, og noen ganger lånte jeg stolen til Kvernmo for å ringe rundt om stoff, annonser osv. En dag redaktøren seilte inn døra, kom følgende melding uten nærmere omsvøp: ”Fjellstad – slutt med de h……. forkortingene dine!” Rådet gav meg noe å tenke på, og det har faktisk fulgt meg senere – også i noen andre sammenhenger. 

25. oktober 2004

STORVATNET I TRANØY.

Av Terje Fjellstad
Viser til reportasje i Troms Folkeblad mandag 25. oktober 2004 side 15, ved journalist Raymond Larsen: En plass går grensa. Reportasjen prøver å behandle en sak om grensegang i Storvatnet forlangt av Fjellstad. Men på grunn av noen svake kilder [Audun Sivertsen med flere], er reportasjen blitt til en mengde tøv! Jeg skal forklare det nærmere.

Troms Folkeblad skriver: ”Etter flere tiår med uklare eiendomsgrenser ved det vakre vannet med de mange fritidseiendommene, ville Fjellstad-familien ha grensene nøyaktig oppgått.” Til dette aldeles ukorrekte tøv er å si: Det har de siste 50 år rundt Storvatnet nesten ikke forekommet uklare grenser mellom gårdene / brukene. Følgelig har det aldri vært på tale å kreve grensegangssak fra vår side; langt mindre få grenser nøyaktig oppgått verken med det ene eller det andre motiv. Jeg kjenner heller ikke til noen andre brukere med en oppfatning lik den vi her ser i Troms Folkeblad. De forretninger som har funnet sted rundt Storvatnet, har i all hovedsak dreiet seg om restaurering av merker og med ny moderne innmåling.

I selve Storvatnet har det imidlertid praktisk talt ikke vært noen grensedragning. Det har ingen ting med uklarhet å gjøre. Men grenser kommer ikke rekende på ei fjøl. Derfor har Fjellstad forlangt grenser oppmerket i Storvatnet mot alle naboer inklusive de på motstående side av vatnet. Vi oppfordret faktisk alle andre til å gjøre det samme. Når Fjellstad faktisk nå har fått grenser trukket opp, involverer det naturligvis også noen naboer selv om kilder til reportasjen forteller noe annet. Grenser som ikke er forlangt trukket, eksisterer ikke og er derfor verken klare eller uklare. Når det gjelder "fritidseiendommene", er det å si at alle gårdsbrukene rundt Storvatnet er underlagt konsesjonslovgivningen.

Jeg ser for øvrig at våre motparter surker over å ha vunnet frem i retten. Vi ønsker dem imidlertid til lykke og er glade for at vi har tapt på redelig vis i retten!

16. oktober 2004

Flyttingen av Erlandsengården fullført

FOTOS: TERJE FJELLSTAD

Her henger Erlandsengården fritt et par timer etter at man startet opp for alvor med flyttingen. Klokken er 1200, og man har ikke kommet særlig lenger. Men skikkelig utpå ettermiddagen ble den stedt til hvile ved sjøen bare 100 meter fra opprinnelig tomt. Kanskje får den et nytt og verdigere liv enn de seinere år hvor den kun har råtnet på rot ?

13. september 2004

Dansegalla i Sørreisa; se dansesiden !

6. september 2004

Terje Fjellstad tok gull på 5000 m i Tromsø under KM for Troms

Det var svært dårlig deltakelse da IL i BUL denne helgen arrangerte KM i enkeltøvelser for junior, kvinner og menn senior samt veteraner på Valhall Stadion i Tromsø. Terje Fjellstad fra IL Pioner FRIIDRETT ble kretsmester lørdag på 5000 m i klasse menn veteraner 65-69 år, men slo opp en achillesskade og måtte trekke seg fra 1500 m på søndag.

27. august 2004

FOTO: TERJE FJELLSTAD
Troms Tre AS sin fabrikk i Sørreisa i kveldsol sist onsdag. Legg merke til nysnø på toppene.

22. august 2004

Lov om røyking og drikking av alkohol

Den nye røykeloven funker aldeles perfekt fordi den blir respektert av "alle" parter. Det er en nytelse å delta i et hvert arrangement uten at det oppstår pustebesvær eller sviende øyne. Det skyldes ikke kontroll fra politi, serveringspersonale eller vaktmannskaper, men kun reaksjonen fra publikum dersom noen upassende finner frem sigaretten. Det betyr i praksis at synderen blir bedt om å kutte ut.
Når det gjelder alkohol, er florerer dobbeltmoral og blindhet. Hvis man ser på lørdagsfestene som gjerne også kan være en del av diverse festivaler og anledninger og hvor i all hovedsak ungdom møter opp, har de rene fyllefester overtatt. Vaktmannskapene slipper folk inn med plastposer som helt åpenlyst er fulle av spritflasker. Kommer politiet en sjelden gang på kontroll, lukker man begge øyne for de samme spritflaskene som står fremme. Eksemplene er mange uten at de bør nevnes her.
Jeg er ikke mot alkohol, snarere tvert om; men hvorfor kan ikke arrangørene søke om fulle rettigheter og få det ?! Åpenbare fordeler: Bedre kontroll med inntak, triveligere fest og sikkerhet for varedeklarasjonen [metanol]. Selv om ungdommen er i flertall, ser man både redaktører, politifolk, topper i næringslivet og leger til stede; - men kanskje ingen politikere ! For sistnevnte kan det kanskje være unnskyldende at de i helgene må pløye gjennom flere kilo saksdokumenter !

4. august 2004

FOTO: TERJE FJELLSTAD

Siste gangen for i år ?

3. august 2004

FOTO: TERJE FJELLSTAD

Båt og brygge på Lysnes

26. juli 2004

FOTOS: TERJE FJELLSTAD
Midnattssol over Nord-Senja [Kl. 2400 norsk sommertid]

18. juli 2004

FOTOS: TERJE FJELLSTAD

Mefjordvær - og ut mot havet !

Gjenstridig bilbrann i Erling Nilssens vei i dag  Les mer

17. juli 2004
FOTO: TERJE FJELLSTAD

Bardufossen  - et mektig syn i kveldssola

15. juli 2004

FOTO: TERJE FJELLSTAD
Kirken og rådhuset bak Finnsnesvatnet som med tid og stunder blir til myr dersom den naturlige utvikling fortsetter tilstrekkelig lenge.

Nord-Troms jordskifterett på Senja

Nord-Troms jordskifterett har denne uken vært på befaring ute på Senja. Her er de to ingeniørene Britt Marie Stiberg [øverst] og Line Baasland i arbeid ved Storvatnet i Tranøy hvor det er forlangt grensegang i vatnet.
For fastsetting av koordinater på de enkelte punkter behøver man ikke lenger fri sikt på grensen. Ved bruk av GPS er nøyaktigheten ± 30 cm. Økonomisk kartverk ligger på den bærbare datamaskinen og ingeniørene vet nøyaktig hvor de er til en hver tid. På et overgrodd merke kan de bare bøye seg ned og pirke vekk mose og lav som kanskje har dekket et kors i stein de siste 150 år !
Når en slipper å rydde en åpen gate i skogen, kan en spare opp til flere dagers arbeid, og rettens ingeniører kan rekke langt flere oppgaver enn før.
Bildet viser for øvrig at jentene er på full fart inn i det som før var typiske manneyrker.

 

 

 

 

 

 FOTO: TERJE FJELLSTAD

11. juli 2004

Målselvfossen Feriesenter Nedre AS solgt - nye eiere overtar 1. september

FOTOS: TERJE FJELLSTAD


Deler av campingplassen med servicebygg i kveldssol.

Hovedbygning med administrasjon, kjøkken, restaurant, bar og sal.
Les mer

8. juli 2004

Finnfjord Smelteverk                                                                                                                  FOTO: TERJE FJELLSTAD

Dilemmaet mellom inntjening, arbeidsplasser på den ene siden og naturvern, miljø på den andre !

7. juli 2004

Resultatliste fra helgens NNM i friidrett endelig på plass !
VERSTINGENE !
Les mer

4. juli 2004

Amadeus og Rikingan med utrolig dansegalla under "Sommer i Salangen" !
Les mer

27. juni 2004

SATURN fra Alta en stor positiv overraskelse på Målselvfossen i går !
Les mer
 

26. juni 2004

Skjemmende båtvrak i bortgjemte Sultindvik
Ishavsskuta "Maiblomsten" av Tromsø og melkebåten "Otra II" uverdig stedt til hvile   Les mer

 
25. juni 2004

Sterk anmodning fra Fylkesmannen til Tranøy kommune
BER RÅDMANNEN SVARE GRUNNEIER SNAREST MULIG !

Fylkesmannen viser til sitt brev av 19. april som Tranøy kommune ikke har fulgt opp og skriver [sitat]: "Vi ber om at henvendelsen besvares snarest mulig. Dersom det ikke er mulig å gi noen tilbakemelding i løpet av de nærmeste 14 dagene, oppfordres kommunen på det sterkeste om å sende et foreløpig svar der det opplyses om "grunnen til at henvendelsen ikke kan behandles tidligere, og så vidt mulig angis når svar kan ventes", jf. forvaltningsloven § 11a." [Sitat slutt.]
Dette brevet fikk rådmannen i begynnelsen av denne uka. Det gjenstår å se om kommunen bryr seg.

21. juni 2004

Veianlegget Ersfjordbotn - Senjahopen går seg til

FOTOS: TERJE FJELLSTAD [Se fotosiden]


Veianlegget i Ersfjordbotn er grovplanert og bruer bygget.
 Her fra området ved tunellinnslaget.


Ersfjordbotn - bygda under bratte fjell som snart får nærkontakt med Senjehopen og Nord-Senja. Det samme gjelder idylliske Steinfjord [neste bilde].

 

20. juni 2004

ALBATROSS LEVERTE GOD DANSEMUSIKK PÅ MÅLSELVFOSSEN I GÅR KVELD ! HELE SAKEN
[Foto lagt  ut på Dansesiden.]

19. juni 2004

Teknisk sjef i Tranøy Ferdinan Fredriksen fører grunneier bak lyset med bløff om eiendomsrett til veigrunn ! Vegrer seg mot å opplyse om grunnlaget til tross for at Fylkesmannen i Troms har bedt ham gjøre det ! HELE SAKEN

15. juni 2004

KOM OG DANS Målselv avsluttet i går før sommerferien
Noen bilder er lagt ut på dansesiden HELE SAKEN

12. juni 2004

SAKARINA I STORFORM PÅ MÅLSELVFOSSEN I GÅR KVELD ! HELE SAKEN
[Se bilder på Dansesiden.]

9. juni 2004

KM-GULL TIL IL PIONER FRIIDRETT [SE SPORTEN] HELE SAKEN

 

7. juni 2004

Christer Sjõgren tok farvel med damene !
- under lørdagens dansegalla i Tromsø.

FOTOS: TERJE FJELLSTAD
  


CHRISTER SJÕGREN - VIKINGARNA
KVINNEHJERTENES
KARISMATISKE IDEAL

CHRISTER SJÕGREN: INGEN OVER - INGEN VED SIDEN AV

HELE SAKEN

4. juni 2004

Sparebanken Nord-Norge med irriterende popup-facilitet

Vi som bruker PC til å besøke nettsteder, vet hvor lett det er, ganske ufrivillig å få alskens reklameprogram inn på datamaskinen vår; program som sprett opp her og der - uten å ta hensyn til at vi skal gjøre noe annet. Men nå viser det seg at Sparebanken Nord-Norge bruker samme uvesenet; bare på en litt annen måte. GB har i dag avslørt forholdet etter flere ukers undersøkelse. HELE SAKEN

29. mai 2004

Ny blunder i Tranøy kommune    

Denne gang er det forliksrådet ved sekretær Jan-Erik H. Olsen som har tabbet seg ut.
HELE SAKEN

23. mai 2004

Karsten Nordli legger opp     HELE SAKEN [Sporten]

19. mai 2004

Avfallsforbrenning i Finnsnes sentrum stoppet av Lenvik Brannvesen

Noen asylsøkere som bor i den gamle Fredheimgården i Finnsnes sentrum, drev i går med avfallsforbrenning mellom husene. Dette  kunne ha fått utilsiktede følger da det i området er mye tørt gress. Gjentatte klager fra naboer, både til brannvesenet og politiet, gjorde at Turid Kvaal fra Lenvik Brannvesen etter et par timer møtte opp for å rettlede asylsøkerne. 

17. mai 2004

Lydsøppel fra telt ved Ottos Pub på Finnsnes !

Folk som bor i nærheten av Ottos pub på Finnsnes har i helgen blitt utsatt for bråk fra et telt ved Ottos i form av enorm musikkstøy på nattetider. Flere spør om dette er lovlig og truer med anmeldelse. En av beboerne, Knut Arne Leonhardsen, sov ikke et sekund natt til lørdag på grunn av støyende musikk og akter å klage til politiet. Han spør: Finnes det ikke vedtekter som forbyr at hvem som helst kan forstyrre nattesøvnen til folk?
 

24. april 2004

Grensegang i Storvatnet, Tranøy

I går ble det avholdt saksforberedende møte av Nord-Troms jordskifterett [dommer Liv Nergaard] i Vangsvik vedrørende krav fra 21, 36/37 om grensegang mot naboer i Storvatnet. Hensikten med møtet var å avklare sakens omfang, parter, fremdrift etc. Frem til første hovedforhandling 31. august skal ytterligere formaliteter klarlegges og tekniske undersøkelser i terrenget foretas. Stemningen på rettsmøtet var positiv.  

16. april 2004

I kveld røk også Maria Haukaas Storeng ut av Idol - det var ventet ut fra konseptets dynamikk: Bygge opp og rive ned !
I REALITETEN GÅR HUN UTENPÅ ALLE DE ØVRIGE GJENVÆRENDE, BÅDE NÅR DET GJELDER SANG, UTSTRÅLING OG SCENEOPPTREDEN.  HUN HADDE BARE IKKE NOK  FANS TIL Å STEMME MANGE GANGER FOR BETYDELIGE BELØP ! IMIDLERTID VISTE HUN  SIN STORHET OG FLOTTE PERSONLIGHET DA
 HUN BLE SENDT PÅ DØR !  
 

Resultater fra Salangstrimmen 4. april er fremskaffet sent i kveld og lagt ut på GB-Sport for 5. april 2004.

Tranøy kommune klaget inn for Fylkesmannen i Troms
HELE SAKEN

14. april 2004

KANSKJE INGEN SENJAFERGER TIL SOMMEREN !
HELE SAKEN

13. april 2004

Samisk Hus AS har levert årsoppgjør for 2002
MEN SEN LEVERING BLIR EN DYR FORNØYELSE: 60 680 !
HELE SAKEN

12. april 2004

Oppsiktsvekkende uttalelse av professor Carl August Fleischer i 1999 om Harry Lindstrøm - fulgte opp i juni 2000 med hvor han i en kronikk kom med beskyldninger mot Lindstrøm uten sidestykke
HELE SAKEN

10. april 2004

OPPREISNING FOR BYRÅSJEF HARRY LINDSTRØM ? 
FORFATTER HJALMAR MARKUSSEN HAR KJEMPET FOR GJENOPPTAKELSE
Begjærte saken gjenopptatt på vegne av familien til Lindstrøm

 GB TERJE FJELLSTAD
Det er nettopp blitt kjent at kommisjonen som foreslår gjenopptakelse av såkalte justismordsaker, vil gå inn for at Lindstrøm-saken blir prøvet på nytt. Bare det faktum at saken foreslås gjenopptatt, må betraktes som en stor seier til forfatter Hjalmar Markussen fra Botnham som like før jul 2000 ga ut boken: "Prosessen mot Lindstrøm - et politisk justismord". Det er også et ganske oppsiktsvekkende faktum at Markussen på vegne av familien i Lindstrøm har begjært saken gjenopptatt og fått gehør for det. I dag representerer forfatteren familiens interesser.
HELE SAKEN 

9. april 2004

I DAG ER DET 64 ÅR SIDEN TYSKLAND OKKUPERTE NORGE UNDER 2. VERDENSKRIG

I 1940 skrev forfatteren Kristian Kristiansen boken: Jeg er ingen spion. Boken omtaler blant annet forhold på Senja under krigsutbruddet. Der blir også Nikolai Kaperdal nevnt. Så vidt vites kjørte Kaperdal brøytebil på Senja den gang.

Slettheituren 2004 på Lysnes
HELE SAKEN

8. april 2004

FOTO: TERJE FJELLSTAD

Apropos påsken  og Aage Samuelsen som  synger: "Skriftenes Jesus på skyen snart komme" og "Tenk når han kommer igjen" !

7. april 2004

FOTO: TERJE FJELLSTAD
Våren kommer gjerne sammen med påsken, og det oppstår rasfare. Her et eksempel fra Kaperdalen på Senja. 
 

6. april 2004

KONFIRMANTJUBILEUM I TRANØY TIL SOMMEREN
HELE SAKEN

5. april 2004

Salangstrimmen 2004 - se SPORTEN
HELE SAKEN

1. april 2004

Uhell med palle på Vinmonopolet

Det var en noe motvillig vinmonopolbestyrer som overfor GB på telefonen innrømte at det i går under avlessing på Finnsnes, hadde oppstått et uhell da en palle skulle settes ned på bakken. Til tross for at nesten ingen flasker av flere dyre merker ble skadet, er reglene for salg hvor Staten er innblandet; så strenge at Polet etter gjeldende bestemmelser ved salg fra dette partiet, må fjerne den avgiften som Staten skal ha. Eksemplet viser at Staten i dette tilfelle ikke ønsker å ta ansvar, men skyver problemer over på salgsstedet som på sin side føler seg presset til å selge fordi skaden i dette tilfelle ikke dekkes fra noen forsikring.
For kundene vil selvfølgelig uhellet føre til enormt reduserte priser for partiet, men bestyreren avviser bestemt at noen bare kan ringe inn bestilling. Det vil bli en viss rasjonering, og kjøp må skje ved personlig oppmøte. 

Revolusjon for turskigåeren

Den oppmerksomme TV-titter har i vinter lagt merke til at norske langrennsløpere i enkelte renn, har hatt klart dårligere ski enn flere konkurrenter, - til og med fra fattige skiforbund. Dette gjelder renn hvor føreforholdene har vært ekstremt vanskelige. Nå kommer sannheten for en dag når det viser det seg at man i all hemmelighet har utviklet en såkalt tape som gjør 0-føre og fallende nysnø like rundt frysepunktet om fra problemføre til det stikk motsatte. Utprøvingen har skjedd i enkelte verdenscuprenn uten at arrangører, løpere og andre har kjent til hva som foregikk. Straks visse løpere har passert mål, er et par nye ski levert dem. Samtidig er løpsskiene deres tatt vare på.
For turskiløperen: Skiene må være rengjort skikkelig før man legger tapen under midten. For folk som skal på påskeskitur, er dette en ren gavepakke; et sett tape koster mellom 100 og 200 kroner. Problemet i år er at Intersport Finnsnes kun har fått inn en sterkt begrenset mengde.
Konkurranseløperen har foreløpig ikke noe å glede seg over. Nyheten har dessverre blitt en gedigen skuffelse i det FIS [Det Internasjonale Skiforbundet] i samarbeid med Norges Skiforbund har bestemt at alle som i konkurranse bruker denne tapen eller lignende, skal diskvalifiseres umiddelbart fra hele den aktuelle inneværende sesong når forseelsen blir oppdaget kfr. regelendring/tillegg 340.1.7 ! Arrangør og TD ved de enkelte renn skal være kontrollinstans. Dette gjelder alle renn som står i terminlista.

31. mars 2004

KARSTEN NORDLI ENGASJERT PÅ NYTT TIL SAMLING I FINNMARK FRIIDRETTSKRETS
Se sporten
HELE SAKEN

27. mars 2004

FOTO: TERJE FJELLSTAD

IL Pioner Stadion med klubbhuset i bakgrunnen

IL Pioner FRIIDRETT i nord-norsk tetskikt idet landsdelen selv ligger med brukket  rygg
ÅRSMELDINGEN FOR 2003 INTERESSANT LESNING
[Se sporten]
HELE SAKEN
 

20. mars 2004

Brønnøysundregistrene varsler tvangsoppløsning av flere AS lokalt
GRUNN: IKKE GODKJENT ÅRSREGNSKAP FOR 2002
ETTER 16. APRIL 2004 BLIR SELSKAPENE TVANGSOPPLØST UTEN NÆRMERE VARSEL
  HELE SAKEN

18. mars 2004

Klubbmesterskap i langrenn for IL/BL Unglyn sist tirsdag
RESULTATER PÅ SPORTSSIDEN
 SLUTTOVERSIKT FOR TIRSDAGSRENNENE LIKE ETTER KLUBBMESTERSKAPET
HELE SAKEN

17. mars 2004

INNESTENGT HUND GJØR LIVET SURT FOR GJESTER PÅ SJØKAFEEN
HELE SAKEN

 En del av det nye styret i Senja Swingklubb

FOTOS: TERJE FJELLSTAD

Til venstre ser vi en smilende Brita Johansen som ble valgt til ny leder i Senja Swingklubb på årsmøtet. Videre de nye styremedlemmene Eva Simonsen og Wenche Hoefler. GB vil komme tilbake med bilder av det øvrige styret så snart det er mulig; venter på nytt kamera.


Nye bilder av styret kommer ultimo august 2004
 

13. mars 2004

ARROGANT TRANØY KOMMUNE
HOLDER DOKUMENTER SKJULT FOR PARTER I SAK
RÅDMANN OG TEKNISK SJEF UENIGE I SAMME SPØRSMÅL
TEKNISK SJEF FORANDRER KOMMUNESTYREVEDTAK MED EGNE FORTOLKNINGER
SVARER IKKE PÅ SKRIFTLIGE SPØRSMÅL

DETTE ER EN REKKE ANKLAGEPUNKTER SOM KAN BLI OVERSENDT FYLKESMANNEN I TROMS

12. mars 2004

WGI [World Games Inc.] INNVIKLET BEDRAGERI AV DIMENSJONER
Betydelig lokalt miljø med utspring i Finnsnes IL
DE ALLER FLESTE I MIDT-TROMS HAR TAPT PENGER
OG INNTEKTENE STERKT OVERDREVET 
HELE SAKEN

10. mars 2004

Senja Swingklubb historisk med sitt første ordinære årsmøte
HELE SAKEN

8. mars 2004

RESULTATENE FRA PIONER-RENNET ER IKKE MOTTATT FRA ARRANGØR - BEKLAGER ! OMTALEN FRA LØRDAG 6. MARS BLIR DERFOR TATT NED !

Gisund Budstikke - GB-Sport beklager at IL Pioner SKI til tross for avtale om å sende resultatlister og til tross for 2 påminnelser, ikke har latt oss få listene som vanlig vedlegg til e-post slik øvrige aviser har fått. Både langrenn og annen idrett har bruk for all mulig positiv profilering i media. Fra idretten selv og idrettslagene blir det ofte klaget over at avisene ikke skriver tilstrekkelig om lokale arrangementer. GB er ikke imponert !

6. mars 2004

[OMTALE FRA PIONER-RENNET TATT NED.]

5. mars 2004

RANDOR NORDNES TIL FIN 14. PLASS PÅ 45 KM KLASSISK I DAG UNDER VETERAN-VM - JAN LINDVALL TOK SIN 4. GULLMEDALJE !

Randor Nordnes forbedret seg i dag på 45 km klassisk med sin 14. plass i klasse M5: 50-54 år. Jan Lindvall tok gull med Sigvald Øyberg; Norge og Eero Vaisanen, Finnland til sølv og bronse. Tider henholdsvis: 2:08:06:9 - 2:08:14:1 - 2:08:29:0 [Randor Nordnes: 2:20:36:5]. 42 fullførte.
I klasse M7: 60-64 år ble Thor Olsen 32 på 30 km klassisk med tiden 1:46:33:0. Ola Kvaale, Norge tok gull med sølv og bronse til Artur Forsberg, Sverige og Walter Hierlmeier, Tyskland. Tider hhv.: 1:31:50:6 - 1:32:18:1 - 1:32:18:8. 53 fullførte.


Jan Lindvall har også tatt gull på 10 km friteknikk og i stafetten for Norge

Jan Lindvall tok også gull på 10 km friteknikk som gikk tirsdag med tiden 24:33:6 foran Manfred Haeusler, Tyskland [25:31:3] og Jacques Bertoncini, Frankrike [26:04:9].
I går gikk Jan Lindvall sisteetappen på 4 x 5 km stafett [i klasse 5] for Norge hvor laget gikk til topps foran Tyskland og Finnland.

2. mars 2004

FIN PRESTASJON AV RANDOR NORDNES MED NY 17. PLASS PÅ 10 KM KLASSISK UNDER VETERAN-VM PÅ LILLEHAMMER I DAG. DET SAMME GJELDER THOR OLSEN`S 23 PLASS

Det ble dobbelt til Norge med Sigvald Øyberg og Erik Hanssveen foran bronsevinner Eero Vaisanen, Finnland. Tidene ble hhv.: 26:47:3 - 27:06:3 - 27:27:4 - [Nordnes: 29:58:2]. Oddvar Brå ble nr. 6 med tiden: 28:21:8. Det var sol med +1 i luften og -3 i snøen da løpene gikk i dag. 54 fullførte i klasse M5: 50-54 år.
I klasse M7:60-64 år ble Thor Olsen nummer 23 med tiden 32:39:9. Ola Kvaale, Norge tok gull med tiden 28:49:9 foran to tyskere: Walter Hierlmeier og Karl Kuffner; 29:59:2 og 30:06:4. 59 ble rangert.

29. februar 2004

IKKE HELT UVENTET VM-GULL TIL JAN LINDVALL I DAG PÅ 30 KM KLASSISK
Randor Nordnes inn til meget habil 17. plass og Thor Olsen 24. på 15 km

Under VM for veteraner på Lillehammer tok i dag Jan Lindvall [M5: 50-54 år] ikke helt uventet gull på 30 km klassisk [1:24:51:1] foran Sigvald Øyberg, Norge [1:25:08:4] og Eero Vaisanen, Finnland [1:28:08:8]. Randor Nordnes IL/BL Unglyn, gikk inn til en meget habil 17. plass med tiden 1:36:43:2. 53 deltakere fullførte. Været var delvis skyet med 14-15 minusgrader.
På 15 km klassisk: M7: 60-64 år gjorde Thor Olsen fra SOIL Ski/Senja en god prestasjon ved å bli nummer 24 med tiden 53:13:4. Fullført: 62.

28. februar 2004

UNGLYN-STAFETTEN [KLASSISK] GIKK I DAG UNDER STRÅLENDE VÆREFORHOLD, 12-13 MINUSGRADER, MED FLOTTE PREPARERTE SPOR OG MEGET FINT ARRANGEMENT

HELE SAKEN

27. februar 2004

Beskjed til danseglade; nå finner du på dansesiden en plan som går ut juli med dansegallaer og flotte musikktilbud i Troms !

25. februar 2004

TOPPSJEFER I TRANØY KOMMUNE MED FORSKJELLIG SYN PÅ EIENDOMSRETT

LAVT FAGLIG NIVÅ I LEDELSEN HAR ROTET KOMMUNEN INN I FLERE KONFLIKTSAKER  MED BETYDELIGE ØKONOMISKE TAP I RETTEN

Dette rammer fattige Tranøy kommune og en sterkt skrantende økonomi hvor de egentlige taperne blir befolkningen som både må dekke fadesene over skatteseddelen og får dårligere servicetilbud 
HELE SAKEN

24. februar 2004

Bardudøl`n - "nytt" turrenn over 23 km gikk søndag fra Storlømyra

Men det er kanskje på sin plass å minne Bardu IL om Langrennskomiteens vårmøte mai 2002 i Ålesund hvor man ble enige om 2 tiltak for øket deltakelse i turrenn; a) gjeninnføring av 5-årsklasser og b) bedre arrangement. Arrangementet var sikkert bra i Bardu [2. året], men resultatlisten viser at man ikke er helt oppdatert på klasseinndelingen ! 10-årsklasser har for stor spennvidde, og for de eldste i klassen blir deltakelsen nokså urettferdig og derfor lite attraktiv. Langrennskomiteen har også gitt råd til den enkelte om å styre unna renn som fortsatt holder på 10-årsklassene ! Det er bare å håpe at det nye renntilbudet har livets rett; start og innkomst på samme sted og passe distanse burde tyde i den retning. Det jobbes for øvrig godt i Bardu med skiidretten; god rekruttering, flinke ledere og mange gode løpere - også i senior. [RESULTATLISTER; se SPORTSSIDEN ved å klikke på: HELE SAKEN nedenfor.]

Det individuelle krets-sprintrennet i klassisk for junior/senior som Bardu IL skulle arrangere lørdag på Storlømyra ble avlyst. HELE SAKEN

19. februar 2004

24. VM på ski for veteraner i Lillehammer 27. februar til 6. mars 2004
Tor Olsen fra SOIL Ski/Senja og Randor Nordnes fra IL/BL Unglyn deltar
Tor Olsen tok sølv på sprinten under veteran-NM i fjor, og Randor Nordnes har tatt medalje flere ganger.

16. februar 2004

Salangen IF SKI med flott sonemesterskap i langrenn friteknikk på Seljeskog skistadion i helgen.

Eline Heimdal, Mikal Siljebråthen, Merete Myrseth, Marius Hol, Siren Dahlkvist, Henning Ofstad, Lars-Gunnar Johnsen, Ulrikke Bjørkeng, Øystein Johnsen, Ida M. Dalen, Eivind Jacobsen, Åselinn Krane Heimdal, Lasse Hansen, Ole Pedersen, Åshild Storevik, Terje Fjellstad og Fredrik Thomassen ble sonemestre på lørdag. Stafetter på søndag. [Se GB-Sport ved å klikke på HELE SAKEN.] HELE SAKEN

9. februar 2004

UNGLYN-LØPET 30 KM [Se sporten]
HELE SAKEN

1. februar 2004

NM på ski - Bardufoss Skisenter
STAFFETTER KVINNER OG MENN SAMT KOMBINERT SPRINT

Etter at NM på Ski er over, kan en fastslå at Nord-Norge har bitt bra fra seg. Først og fremst gjelder det dyktige arrangører, men selvfølgelig også de aktives prestasjoner. John Kristian Dahl tok sprinten som ren maktdemonstrasjon nesten med Håvard Solbakken på slep. Noe overraskende ble Dahl sekser 15 km. Håvard Solbakken la grunnlaget for overraskende 4.plass til Tromsdalen i stafetten hvor de to øvrige Esben Tøllefsen og Arne Mortensen må fremheves. Solbakken ble i tillegg femmer på 15 km klassisk. Denne mannen burde være selvskrevet på de nasjonale lagene for Norge. Sigrid Aas slo seg frem til sensasjonell 4.plass på sprinten for kvinner. Stor prestasjon av Tromsø Skiklubb å bli firer i kvinnestafetten hvor spesielt Agnetha Åsheim og Sara Svendsen også har gjort seg bemerket i øvrige disipliner. Hege Nilsen er heller ikke glemt fra dette laget ! Kenneth Braaten med bronse og 6.plass er meget solid sammen med 4. til Håvard Klemetsen. Flere navn burde vært nevnt !
Helt lokalt må vi trekke frem Fredrik Thomassen fra SOIL Ski/Senja som gikk flere gode løp og plasserte langt mer kjente navn bak seg på resultatlistene ! 

FOTO: TERJE FJELLSTAD [fra sending NKR1]

Håvard Solbakken Tromsdalen UIL er kommet opp på delt 3.plass i stafetten 100 m før 2. veksling

FOTO: TERJE FJELLSTAD [fra sending NRK1]

Sigrid Aas Tverrelvdalen IL blir nr. 17 på 10 km klassisk

HELE SAKEN [Se sporten]

31. januar 2004

NM på ski - Bardufoss Skisenter
10 km klassisk kvinner og 15 km klassisk menn
HELE SAKEN
[Se sporten]

30. januar 2004

NM på ski - Bardufoss Skisenter
Sterk nord-norsk innsats på sprinten reiste kjerringa fra i går
HELE SAKEN
[Se sporten]

FOTO: TERJE FJELLSTAD [fra sendingen NRK1]

John Kristian Dahl, Kirkenes IL blir intervjuet av NRK1 etter seieren på sprinten.

FOTO: TERJE FJELLSTAD

Leif Kildahl hadde en travel dag. Før hans opptreden i Sørreisa, hadde han underholdt under NM på ski, Bardufoss [Artistnavn: Leif is Life].

29. januar 2004

NM på ski - Bardufoss Skisenter
Beskjedne plasseringer til Nord-Norge
HELE SAKEN
[Se sporten]

28. januar 2004

Dansegalla på Finnsnes Hotell i mars med: RIKINGAN og AMADEUS. Se for øvrig dansesidens opplysninger om andre arrangement for eksempel: Rikingan og Scandinavia, Bjerkvikhallen i februar.

Torsdag starter NM på ski 2004, Bardufoss.

26. januar 2004

EM på ski for skogbrukere i Pralongnan, Frankrike
17. - 24. januar

MEGET STERK INNSATS AV LØPERE FRA TROMS
FOTO: ARRANGØREN

I disse idylliske omgivelser i franske Pralongnan la Vanoise nær VM-arenaen 2003 [ nordiske grener ] Courchevel leverte Herulf Berntsen, Randor Nordnes og Ole Anders Aune fra Troms en meget sterk innsats under EM på ski for skogbrukere i tiden 17. - 24. januar.
HELE SAKEN

 

17. januar 2004

Sonerenn på Vesterfjell

103 deltok i sonerennet i dag på Vesterfjell. Resultatene vil komme på sportssiden i morgen. Det var i nærheten av smøreproblemer og nullføre da Vesterfjell OIL arrangerte renn i klassisk. Rennet ble som vanlig rutinert gjennomført. Laget mangler prepareringsmaskin, og derfor ble sporene noe løse ved skistadion.
HELE SAKEN 

9. januar 2004

Nabovarsel i Erling Nilssens vei

Aktuelle eiere i Erling Nilssens vei på Finnsnes har nå mottatt nabovarsel fra Einar`s Arkitektkontor, Tromsø på vegner av Otto`s Eiendommer for boliger i sentrum på eiendommen 44 - 1109, 135 i Lenvik. Det informeres om at det blir søkt om rammetillatelse for oppføring av 24 boliger i 2 og 3-etasjes miniblokker. Dokumentene er lagt ut hos arkitekten i Tromsø og hos Lenvik kommune.
Se plan nedenfor.


Reproduksjon: Terje Fjellstad

7. januar 2004

OL 2014 i TROMSØ ?

Av Terje Fjellstad.
Jeg håper at Stortinget setter foten ned for denne søknaden dersom de nødvendige midler ikke kan settes av over statsbudsjettet til søknad, bygging av anlegg og drift samt etterbruk. Slik jeg ser det, er tanken om OL i Tromsø kommet fra politikerhold med grunnlag i en visjon om å sette Tromsø og landsdelen på kartet - som det så fint heter. Dessverre passer denne tanke som hånd i hanske for nordlendingen som visjonært individ. Svakheten med nevnte nordlending, er ofte en total mangel på realisme. Den visjonære siden kontra realismen er nærmest å regne som ild og vann.
Siden Lillehammer fikk sitt OL, må man forutsette at kravet om gjenbruk ble tilfredsstillende dokumentert. Men hva har vi sett ? Etterbruken har vært meget begrenset, og sytingen på Lillehammer desto større. I Norge har Oslo og Trondheim tatt innersvingen. Når man ser bort fra at talen om gjenbruk rimeligvis bare er for galleriet, bør det være fordel Tromsø når man ser at Nord-Norge i dag mangler et sentralt anlegg for vinteridretter.
Men så snakker ledende politikere og næringslivsfolk om den økonomiske betydning OL vil tilføre byen og landsdelen. Dessverre tror jeg man tar skrekkelig feil. Analyser fra Lillehammer-OL viser en meget sterkt begrenset næringsmessig gevinst på noe lenger perspektiv. På kort sikt er klart at reiselivsbedrifter og byggeentreprenører, vil tjene penger. Men allerede lyder ropene langt borte fra Tromsø om at det må dryppe på klokkeren når det regner på presten ! 
Hvis jeg ikke hørte helt feil, sa Tromsø-ordføreren på TV i går at man ikke bare ville ta inn alle kostnadsmilliarder, men også tjene penger ! Noe mer optimistisk har jeg ikke erfart etter at en amerikaner ville fryse ned sin egen far for så å tine ham opp til nytt liv.
Skal en søknad for OL i Tromsø fremmes, må det være en nasjonal oppgave, og det må erkjennes at oppgaven vil koste langt mer enn det smaker hva inntjening angår. Det kulturelle aspektet er naturligvis vanskelig å vurdere, men kanskje vil nordlendingens selvbilde kunne bli noe styrket med en viss fare for "take off". OL i Tromsø vil neppe ha stor betydning for idrett i sin alminnelighet; snarere tvert om fordi nødvendige sparetiltak vil ramme mindre idrettsanlegg f.eks. lysløyper, hoppbakker etc. Politikere som ikke finner penger til et verdig liv for eldre og syke og til et brukbart undervisningstilbud, bør nok snarest finpusse forskjellige vikarierende argumenter dersom man over natten kan spa opp milliarder !

6. januar 2004

FORLIK SYLVI FJELLHEIM - TROMSØ KOMMUNE

Fjellheim får 2,2 millioner - Tromsø kommune trakk oppsigelsen

Kommunen slapp unna arbeidsrettssak i går HELE SAKEN

5. januar 2004

SØRREISA HOTELL SLET I HELGEN
Musikerne som skulle spille på Pila den Andre fredag og lørdag for cover charge, trodde bedriften hadde annonsert i pressen.
Det var ikke tilfelle, bandet ødela helgen for seg selv, det kom nesten ingen gjester. Etter økonomisk tap og masse arbeid på fredag, sa musikken takk for seg; - rimelig nok. Ute ved avkjørselen til riksveien hang fremdeles en stor plakat om fest på nyttårsaften. Hotellet hadde ikke engang ordnet med dørvakt som kunne ta inn den cover charge bandet hadde krav på. Hvor lenge publikum vil ta Pila på alvor, gjenstår å se, men skriften på veggen kan anes. Mangt tyder på at vi ser en bedrift med usunn økonomisk helse og svak ledelse !

 

 

 

 

 

RETTSOVERGREP MOT EIENDOMMEN FJELLSTAD 21, 36-37 I TRANØY
LES MER på nyhetssiden til GB