GB_2005-6_ARKIV
 

TERJE FJELLSTAD - HOVEDSIDE


STATISTIKK: 2.268 SITES - 27.523.793 KBYTES - 4.600 VISITS - 17.016 PAGES - 226.832 FILES - 266.319 HITS i SEPTEMBER 2010 [NYTT REKORDBESØK I SEPTEMBER 2010].

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet -  Copyright © TERJE FJELLSTAD.

Tidspunkt for siste oppdatering:


UTSIKT MOT NORD-SENJA  FOTO: TERJE FJELLSTAD

FOTO: TERJE FJELLSTAD

Senjafjell sett fra Fjellstad gård [19. november 2003]

[FLERE BILDER PÅ FOTOSIDEN]

8. november 2006

GB -  Terje Fjellstad
Maskinentreprenør og transportfirma politianmeldt for hærverk
HELE SAKEN

21. juli 2006

GB -  Terje Fjellstad
Maskinentreprenør fra Vangsvik løy i lagmannsretten !
Politianmeldelse mot ham innlevert i går

HELE SAKEN

16. februar 2006

OUTDATED TSUNAMI ADVERTISEMENT !

The TSUNAMI ! Advertisment by GB among others at Dec. 13.th 2005 was at that time outdated for almost a year. We regret that some people in serious cases are misusing the press for their own purpose. Please, read following comments:

Comments:  True, though outdated. The subject of these alerts was identified as Sophia Michl,
age 10, of Germany, and returned to her homeland soon after the photo above was posted on
the Web site of Phuket International Hospital and circulated via forwarded email in January 2005.
Sophia had been brought to Phuket Hospital after becoming separated from her parents when the
Indian Ocean tsunami struck the Thai island last December 26. She was identified by a co-worker
of her father's who saw her picture on the Internet. Unfortunately, her parents were never found.

Sophia's story is similar to that of another child potentially orphaned by the tsunami, 2-year-old
Hannes Bergstroem of Sweden, who was identified by a relative after his image was posted on the
same Website. He has been reunited with his father, though his mother is still listed among those
missing. [Source: News & Issues.]

[ GB thanks Mr. Gøran Henriksen, Finnfjord for propriet information. REDAKTØREN.]

 

13. februar 2006

TP MASKIN HAR HATT STORE PROBLEMER I ERLING NILSENS VEI

Toppet seg da en gravemaskin veltet to ganger sist torsdag. LES MER

9. februar 2006

GRAVEMASKIN TIPPET UTFOR UNDER ARBEID I ERLING NILSENS VEI

Det kunne gått riktig galt da en gravemaskin på 14 tonn skled i grøfta på en avkjørsel til Erling Nilsens vei 5 ved 14-tiden i dag. Heldigvis hadde herværende redaktør flere vedstabler og noen større trær som tok av for det enorme trykket da maskinen møtte bakken.         LES MER

9. januar 2006

FOTO: TERJE FJELLSTAD
Dette bildet er tatt kl. 0920 [norsk vintertid] fra Finnsnes mot Sørreisa. Både noen minutter tidligere og senere var skuespillet helt annerledes. At solen er på gang, kan det være liten tvil om.

18. november 2005

NCC Constructing AS som fjerner av brøytestikker !

Av Terje Fjellstad:
Troms Folkeblad fortalte i går om
NCC Constructing AS som hadde fått kontrakten på snørydding i boligfeltene på Finnsnes. Driftssjef Karl Leo Karlstad fra Karlstad i Målselv var avbildet og intervjuet.
Nå heter det seg, i følge de nye kontraktsvilkårene med kommunen, at det skal brukes traktor med fres. Imidlertid har denne entreprenøren natt til i går og i dag med plog effektivt fjernet flere brøytestikker som markerer avstanden til veien fra en firmaeiendom i Erling Nilssens vei slik at ryddet vei kommer alt for nært et gjerde. Denne nokså tvilsomme arbeidsoppgave har tidligere i flere år vært utført av
transportfirmaet Tor Kolbeinsen, men nå ser det ut til at en vennetjeneste har oppstått i dette miljøet slik at større maskiner kan settes inn fra annet hold.
NCC Constructing AS har i følge telefonkatalogen adresse i Strandveien 112, men Brønnøysundregistrene opplyser på telefon i dag at selskapet ikke finnes der !

22. oktober 2005

FOTO: TERJE FJELLSTAD
Utsikt fra Amfi 21. oktober kl. 1320 [lokal tid]. Alle parkeringsplasser var på det nærmeste opptatt på Finnsnes selv på åpningsdag nr. 2. Norske flagg i i lav oktobersol skapte faktisk litt høytid og stemning.

10. oktober 2005

FOTO: TERJE FJELLSTAD [fra NRK TV]

Kanskje kan vi til neste år heller spørre Geir Lundestad om Nobel-komiteens hemmeligheter ?

28. september 2005

Til GB opplyses at den lokalt kjente idrettsmann og entertainer, Karsten Nordli, fra Gibostad, har begynt som gullgraver et sted på Finnmarksvidda som vi ikke kan opplyse noe nærmere om, av konkurransehensyn, rettigheter etc.

13. september 2005

Per Egil Hegge tok for hardt i under frokost-TV i går

Av Terje Fjellstad
Per Egil Hegge
- Aftenposten, var i går morges gjest i frokost-TV som språkekspert. Han kom da til å ta litt for hardt i da han påsto at ei "væikj" [jente] som dialektord bare fantes i Trøndelag. 
Etter en imøtegåelse fra oss, skriver Hegge: "
Takk for brev. Jo, jeg burde ha utvidet dialektområdet litt, for jeg har også hørt folk fra Nordland og Troms bruke det." Vennlig hilsen - Per Egil Hegge.
På Sør-Senja husker jeg godt på 50-tallet at ei "væikja" var i vanlig bruk i betydningen ei "jente". Nå er det jo også slik at mye av grunnlaget for de nord-norske dialektene kommer sørfra f.eks. Østerdalen, Gudbrandsdalen og Trøndelag.
Jeg tror faktisk Per Egil Hegge kom til å forsnakke seg, og at han egentlig tenkte på ei "dråk" [flere "drek"]; et dialektord for jente som avgjort er trøndersk. Jeg har flere ganger hørt det brukt kun i Selbu.

13. juli 2005

Master of Science til Hilde Nordli i Wales

Om noen minutter, kl. 1400 [norsk sommertid] er Hilde Nordli fra Gibostad Master of Science for Industrial Design i Wales. De synlige beviser er blant annet firkanthatt og kappe ved en høytidelig seremoni. GB kjenner for øyeblikket ikke nærmere detaljer. Hennes foreldre og øvrige famile skal være til stede.

27. juni2005

Transportfirma på Finnsnes politianmeldt for alvorlig brudd på veitrafikkloven og trakassering av medtrafikanter ! LES MER

21. mai 2005

HVOR FARLIG ER KYLLINGEN FOR HELSA ?
GB har sett på en av dem og ble ikke tryggere !  LES MER

Lenvikmann forsøkt svindlet fra gateadresse i Oslo
SVINDEL MOT NORSKE MENN SOM SØKER BEKJENTSKAP VIA DATINGBYRÅER
POLITIET BRYR SEG IKKE  LES MER
 

16. mai 2005

Marianøkleblomst overrasket av snøvær  LES MER

HONNINGSVÅGREVYEN på Nedre Målselvfossen Feriesenter  LES MER


De fleste var på plass lenge før revyen startet                                                                               FOTO: TERJE FJELLSTAD

2. mai 2005

Oppdatering i Erling Nilssens vei på Finnsnes

Selskapet Jack H. B. Moland har i siste uke lagt ned en mengde kabler i Erling Nilssens vei som betyr en betydelig oppdatering av denne bydelen, og som setter den øvrige Finnsnes helt i skyggen foreløpig.  LES MER  

23. april 2005

I går kveld feiret IL Foss sine 75 år med stor middag og dans på Fossheim i Bergsbotn !

IL Foss er blant de eldste idrettslag i Troms, kjent for sine gode fotballag. Laget har fostret mange flotte skiløpere, men kanskje er det gamle,  gode friidrettsmiljøet noe ukjent for de fleste.  Selv om laget har sitt virksomhetssenter i Bergsbotn, er det hele kommunens lag. I går deltok 120 medlemmer i festen som markerte 75 år. Her så vi protokoller,  billedalbum, premiesamling, -  og det ble mimret ut i de små timer med dans til levende musikk.
Nedenfor Fossheim, nær sagt i fjæra,  ligger en fin fotballbane, for øyeblikket med en halv meter snø over seg. Den som måtte tro at skiterreng ikke finnes der ute med havet, må snarest revidere oppfatning. IL Foss arrangerer hver vinter kretsrenn i det mest spektakulære terreng man kan forestille seg.


Bildet er tatt under middagen hvor både lagets formann Toralf Iversen og ordfører i Berg, Trond Abelsen var til stede.  FOTO: TERJE FJELLSTAD.

 

23. mars 2005

I dag fant redaktøren en flott neslesommerfugl i levende live ute i en snøhaug her på Finnsnes.

Av Terje Fjellstad
Mens samme redaktør lurer på hva han skal gi sommerfuglen til føde, flagrer den rundt inne på hans  kontor. Å slippe den ut i det fri til fortsatt vinter, betyr antakelig at dens dager er talte. Nå vet ikke jeg hvor normalt det er med en ferdig sommerfugl 23. mars, men veldig vanlig kan det ikke være. Se bilde av sommerfuglen på fotosiden.  LES MER 

11. mars 2005

Telenor Privat og Bedrift AS

Av Terje Fjellstad
Den 3. mars 2005 skrev jeg en del kritiske bemerkninger til POSTEN dvs. hvordan post både med korrekt og ukorrekt adresse kan bli forsinket eller returnert.
I dag er turen kommet til TELENOR som faktisk nekter å bruke korrekt adresse hvis det er postboks. Eksemplet henter jeg fra egen erfaring. I begynnelsen av januar bestilte jeg ADSL til meg privat og poengterte postboksadressen. 2-3 viktige sendinger i forbindelse med installeringen ble automatisk returnert ved Finnsnes postkontor [Sandvika].
Denne frem og tilbakesendingen fortsatte helt til konvoluttene var helt utslitte før jeg endelig fikk dem. Fremdeles manglet post, og jeg tok flere ganger kontakt med Telenor som kunne fortelle at: Jo, de hadde postboksadressen, men det tok bare litt tid å få alt på plass.
Likevel, i går satte jeg foten ned. 2 nye sendinger fra Telenor med feil adresse og "advarsel" fra POSTEN. Denne gangen ble det en real krangel over telefonen som varte i et kvarter. Resultatet ble imidlertid at sannheten kom for en dag: TELENOR nektet, tro det eller ei, å sende post til min postadresse !
Jeg har aldri hørt om noe lignende før. Forklaringen på en slik merkelig oppførsel, må skyldes at TELENOR føler seg store og sterke nok til å tvinge sine kunder i kne. Derfor; hvis dette nettstedet om en tid forblir - ikke oppdatert, - så kan det være at TELENOR har klippet vingene mine. Hvor lenge det i så fall varer, kan jo bli spennende, men jeg akter ikke å gi meg. Nå stanser pengestrømmen fra meg til Telenor helt til giganten bøyer av !

3. mars 2005

Et foredrag !

Av Terje Fjellstad
Jeg holdt en gang et foredrag; det er det jo mange som har gjort, både i direkte og mer overført betydning. Den egentlige prinsipielle forskjell er ikke stor. Man bør helst selv vite vite hva det tales om. Men tro det eller ei; jeg hadde ingen anelse om emnets viderverdigheter, verken i sin konkrete form eller betydning for publikum.
Jeg var elev ved Heimly ungdomsskole [folkehøyskole] på Finnsnes, og ganske nøyaktig 15½ år. Hver lørdag skulle 4 elever holde et foredrag over et selvvalgt emne for fullsatt auditorium av øvrige elever, skolens lærere, rektor, øvrige personale og eventuelle gjester. Vi fikk en uke til forberedelser, og taletiden var et lite kvarter. Målet med dette var selvfølgelig å trene oss opp til å tale foran et publikum samt tvinge oss til å arbeide selvstendig med et prosjekt. Men noen veileder hadde man vel ikke, og i alle fall skjønte man ikke å benytte seg av de lærerkrefter som fantes. Den smule skolegang man hadde bak seg, var jo også en lang historie i reproduksjon. Jeg husker ikke mye fra den tiden som hadde basis i egne tanker.
Så var det foredraget; hadde bestemt å fortelle om møddinger. Jeg skjønner jo at dere som leser dette, ler litt av min barnlige uvitenhet for de fleste av dere vet naturligvis hva møddinger er, og hvilken betydning de har hatt for vår forståelse av tidligere tider. Jeg visste det altså ikke. Det fantes bøker, og jeg satte trøstig i gang. Så kom dagen, jeg husker ingen ting av de andre foredragene fordi tankene rundt min egen situasjon var overveldende.
Jeg holdt foredraget, var ikke særlig nervøs da jeg kom i gang og snakket i det vide og brede om disse møddingene. Det var likevel helt klart for meg at jeg egentlig selv ikke skjønte noen ting av innholdet, dets betydning og mulige konsekvenser. Etter at seansen var over, ble jeg gratulert og rost for nytenkning og banebrytende holdning både til valg av emne og fordi jeg klarte å binde hele salen til en annen og mer spennende verden.
Det var kanskje på det tidspunkt at jeg begynte å fundere på om alle andre; eller i alle fall noen av dem, ikke alltid visste hva de snakket om ? I dag flyter media over av såkalte rikssynsere; folk som blir hentet ut av skapet til stadighet for å informere nasjonen. På den måten blir vi som tilskuere og tilhørere stadig dummere fordi vi helt glemmer å tenke selv ! Vi åpner hyttedøra og får stormen rett i maska; men vi legger likevel ut på neste etappe fordi ingen har fortalt oss at været er alt for dårlig ! 

POSTEN

Av Terje Fjellstad
I dag skjedde det igjen; helt vanlig kost så å si: UKJENT-stempel  fra omdelingsavdelingen [Finnsnes] på en del av sendingen
e. Jeg har postboks og kan forstå berettigelsen når det gjelder sendinger med kun gateadresse. Men når denne omdelingsavdelingen er i gang, så stempler man like godt også sendinger med korrekt adresse. I januar bestilte jeg fra ADSL fra Telenor, men først nå er forbindelsen installert fordi den nevnte avdeling konsekvent returnerte alt; opp til flere ganger. Men gjett 5 ganger om post fra offentlige etater og myndigheter kommer frem ! Jo da, det er som med gamle Sovjetunionen; det gamle kommunistvennskapet henger fortsatt med i styre og stell. En svensk politiker ble utsatt for vedvarende krass kritikk da han uttalte at Norge var den siste sovjetstat. Gud, hvor rett han hadde; bare synd at han måtte moderere seg.
Da jeg tok opp problemet med en konsulent her på Finnsnes, ville man ikke høre på meg ! Jeg kunne heller få snakke med sjefen, men så viste det seg at han til alt overmål var borte.
Hvorfor kan ikke POSTEN slutte med alt som har med post å gjøre ? Man er jo allerede godt i gang med musikk, kontorrekvisita, bøker og Gud vet hva ! Brødbaking kunne være et alternativ så kunne bakeren kjøre rundt med lokale brev for eksempel.  
 

28. februar 2005

Da Norge viste verden vinterveien !

Av Terje Fjellstad
Verdensmesterskapet på ski i Oberstdorf er slutt, og myten fra gamle dager kan med en viss rett hentes frem igjen. For noen tiår siden trodde ikke nasjonen at andre land egentlig kunne måle seg med Norge når det galdt kunsten å stå på ski, herunder hevde seg i langrenn. Nå skjedde det jo til tider overraskelser, men det fant man alltids forklaringer på.
I dag ser vi at en 10-12 nasjoner satser enormt på å hevde seg i toppen. Det er ikke bare TV-titterne som får styrket selvtillit, men også det enkelte land ønsker å fremstå som vinner. Denne gang viste Norge, i likhet med enkelte ganger tidligere at en liten nasjon kan kjempe nesten likt mot den øvrige blokken som driver med ski.
Nå har mesterskapet også vist at det ikke er langt mellom gull og nederlag. Sykdom, uberegnelige formkurver og uhell kan sette den beste ut av spill. Poenget er at man ikke kan hvile på laurbærene.
Skal vi vinne noe av betydning neste gang, er det mangt å ta tak i. Skivalg og skipreparering er den viktigste faktor: Vi så det på skjermen da Marit Bjørgen overraskende ble slått i prologen.
Jeg skrev før VM om de svakheter som knytter seg til at våre beste skiskyttere også skal satse på internasjonalt langrenn. Jeg skrev også om de meget store svakheter vedrørende Marit Bjørgens teknikk i klassisk og fri. Den som har fulgt med, ser at jeg fikk rett. Kommende mesterskap i skiskyting vil avsløre mer.
Når det gjelder Marit Bjørgen; så har hun et enormt potensiale på det tekniske området. Hvis trenerne hennes ser feilene og er villige til å få henne i riktig retning, kan internasjonalt kvinnelangrenn ved neste anledning få et sjokk det tar lang tid å komme over !  

Se sportssiden når det gjelder stafetten i EM for skogbrukere i Minsk, Hvite-Russland. LES MER

26. februar 2005

ALF STORELVMO nr. 2 i Minsk LES MER

19. februar 2005

Langrennsløpere fra Troms til Minsk i Hvite-Russland LES MER

16. februar 2005

ÅRSMØTET I SENJA SWINGKLUBB - SE DANSESIDEN ! LES MER

KRITIKK MOT VM-UTTAK - SE SPORTEN
I morgen kommer en kommentar ad Marit Bjørgen
  LES MER

16. januar 2005

Tsunami - er varsling nok ?

Av Terje Fjellstad
At flodbølgen i Sørøst-Asia ikke ble varslet på en eller flere måter, får vel stå som et apropos til de muligheter som fantes [jordskjelvstasjoner, værvarsling, TV, radio osv.]. Mange menneskeliv kunne vært spart. Men for flere områder ville ødeleggelsene blitt enorme uansett. Nå arbeider man for å etablere et varslingssystem. Det er vel og bra, men etter gjenoppbygging av raserte områder, vil det bare være et spørsmål om tid før neste katastrofe inntreffer.
Jeg mener derfor at man må satse på bygging av bølgebrytere i passende avstand fra land over relevante strekninger. For å finansiere disse over tid burde et slikt prosjekt integreres med bygging av bølge- og tidevannskraftverk; kanskje også vindkraft. Norge er kommet rimelig langt når det gjelder teknologi både i direkte sammenheng og via offshore. Det er naturligvis viktig å yte hjelp på kort sikt overfor de områder som er rasert, men over et lengre perspektiv bør det være et rimelig krav at midlene blir brukt til sikring. En slik relevant sikring bør derfor være å ta ut den energi som ligger i tsunamien / flodbølgen. Det er tross alt ikke vannmasser som blir forflyttet, men energi som forplanter seg i små sirkelbevegelser hvor bølgehøyden vokser straks bølgen møter grunnere sjø.         

14. januar 2005

Flodbølgekatastrofen i Sørøst-Asia og vår respekt for barn !
KAN NOE LIGNENDE SKJE I NORGE ?

Av Terje Fjellstad
De første to ukene etter at denne voldsomme flodbølgen raserte flere steder i Sørøst-Asia, var en ganske merkelig periode i vår tabloide mediaverden inklusive TV. Her hentet man frem fra skapet rikssynsere av alle mulige slag. Relatert til barn kan nevnes barnepsykolog Magne Raundalen, statsminister Kjell Magne Bondevik med flere. Som seer forsto jeg det slik at man ville få satt tingene i perspektiv og formidle en sann historie overfor barn som hadde sett alle de grufulle reportasjene på skjermen. Vi som voksne, skulle fortelle barn at noe lignende ikke kunne skje her i Norge ! Ja, det ble virkelig sagt på denne måten !
Det er i slike tilfeller man kunne ønske at barn sammenkalte til en landsomfattende konferanse for å komme villedende og løgnaktig propaganda fra voksne til livs.
Gjennom et slikt seminar kunne barn minne de voksne om de enorme rasulykkene som har rammet Loen i Nordfjord [ Sogn og Fjordane ] i 1905 og 1936 hvor store fjellblokker løsnet fra Ramnefjellet ned i Loenvatnet. Flodbølgene som fulgte, raserte store deler av bygda og henholdsvis 61 og 74 mennesker omkom ! Et annet gruoppvekkende eksempel er Verdalsskredet [ Nord-Trøndelag ]. Her inntraff et enormt leirskred i den brede og flate Verdalen like ovenfor Øra natten mellom 18. og 19. mai 1883.Nesten 15 km² areal og 105 gårder ble rasert, og i mengde utgjorde raset 55 millioner m³. 112 mennesker omkom !   
Jeg har vært på begge stedene og kan bekrefte at store deler av Norge utgjør lignede fareklasse når visse betingelser innfris. Det er tilstrekkelig å nevne alle leireavsetninger hvor saltinnholdet er synkende. Derfor vil vi i fremtiden stadig oppleve større og mindre leirras; også med tap av menneskeliv ! Ellers kjenner vi flere fjellpartier som kan løsne og falle ned i fjorder kfr. Lyngen. Flodbølger fra slike utglidninger kan medføre enorme katastrofer !
La oss derfor ikke lyve for barn. De har et langt mer naturlig forhold til døden enn vi later til å tro. Kanskje kan barn beskytte de voksne mot seg selv ?

1. januar 2005

Godt nytt år !

FOTO: TERJE FJELLSTAD

Slik uttrykte en god del av Finnsnes sin velkomst til det nye året ! Det så heller ikke ut til at hendingene i Sørøst-Asia la noen særlig demper på feiringens kvantitet.

 

13. desember 2005

OUTDATED TSUNAMI ADVERTISEMENT !

The TSUNAMI !

Do you recognize this girl?

The Netsite "
Gisund Budstikke" is taking part to advertise around the world for someone to know her. Please, send information to our email-address.

This little girl is at the Phuket Hospital in Thailand .

She does not remember her own name or anything! She has lost her parents.

She must be of Western origin. She was a victim when she got caught in the tidal wave disaster in Phuket, Thailand and nobody knows who she is, so we are hoping someone will know her.

 

21. juli 2005

Master of Science til Hilde Nordli i Swansea - Wales
I dag har vi fått bilde av Hilde Nordli fra hennes GRADUATION torsdag den 14. juli 2005 i Swansea, Wales.
FOTO: RIGMOR NORDLI

16. mai 2005

HONNINGSVÅGREVYEN


Kan dette gå bra .... ? !
 FOTO: TERJE FJELLSTAD

23. april 2005

IL Foss 75 år

Ung glede over historisk milepæl. 
FOTO: TERJE FJELLSTAD

3. mars 2005

FOTO: TERJE FJELLSTAD

Karsten Nordli har fått hederstegn fra Friidrettens Venner HELE SAKEN

RETTSOVERGREP MOT EIENDOMMEN FJELLSTAD 21, 36-37 I TRANØY
LES MER på nyhetssiden til GB