SPORT 2008-9

STATISTIKK: 2.268 SITES - 27.523.793 KBYTES - 4.600 VISITS - 17.016 PAGES - 226.832 FILES - 266.319 HITS i SEPTEMBER 2010 [NYTT REKORDBESØK I SEPTEMBER 2010].

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet -  Copyright © TERJE FJELLSTAD.

TERJE FJELLSTAD - HOVEDSIDE

 
Gisund Budstikke
SPORT 2008-9

15. september 2009
TEKST: TERJE FJELLSTAD.
Troms FIK reagerer meget sterkt på klagen fra Karsten Nordli og i noen grad også på Gisund Budstikke. Her kommer imøtegåelsen fra kretsen ved leder Johnni Håndstad sammen med en nærmere redegjørelse fra GB: -
GB tar til etterretning noe av kritikken fra Troms FIK som går på manglende kildekritikk og samtidig utsjekking av faktaopplysninger. Med utgangspunkt i den noe berettigede kritikk fra kretsen, vil GB for fremtiden ha langt strengere rutiner når saker tas opp i nettavisen.
Når vi ikke legger oss helt flate, har det å gjøre med at en utøver måtte reise hjem fra Tromsø i helgen uten angivelig oppnådde medaljer etter det han forteller, ble til "en frustrerende krangel med arrangøren". Vi synes umiddelbart det er meget kjedelig for alle parter og friidretten. Lenger ned i artikkelen finnes en mer adekvat forklaring til det angivelige problem.
GB
hadde heller ikke noen spesiell grunn til å betvile fremstillingen fra Karsten Nordli som uten tvil er en oppegående, erfaren idrettsmann. Det var også problemer med å få kontakt med kretsen. Slik vi ser det, kunne kanskje episoden i Tromsø vært unngått dersom påmeldingen fra IL Pioner FRIIDRETT hadde blitt forevist den aktive.
 
Så skal vi også i rettferdighetens navn være klar over at Troms FIK denne helgen arrangerte 2 mesterskap samtidig; nemlig NNM og KM. Det var en meget kompleks oppgave som datasystemet ikke taklet. Dermed fikk man ikke separert deltakere, øvelser og klasser for de respektive mesterskap. Det betydde at resultatlistene ikke forelå slik planen var, og det hele måtte utsettes for manuell behandling. Kretsen hevder at dette gjorde premieringen ekstra problematisk. Å arrangere et større friidrettsstevne er litt av en stressfaktor i seg selv.

Det betyr i følge Troms FIK at Karsten Nordli vil motta de medaljer han hadde krav på. Dermed bør debatten om premieringen være avklart.
Angivelige språkproblemer bør legges dødt under henvisning til en frustrert situasjonen. GB har heller ikke i utgangspunktet fått opplysning om eller offentliggjort navn omkring dette.
Kretsen opplyser videre at den angivelige reiseregning foreløpig mangler dokumentasjon, og at Nordli flere ganger er bedt om å sende den inn; senest under helgens mesterskap. Dermed bør også dette forholdet være ordnet i nærmeste fremtid.
 Når det gjelder arrangementet av stavkonkurransen, klipper vi inn sitat fra kretsleder Johnni Håndstad sin imøtegåelse: -

"Lista ble flyttet 20 cm av gangen da vi startet – opp til 210 cm – derfra 10 cm videre. Dette ble gjennomført i hele konkurransen. Arrangøren bestemmer fastsettelsen av høydene – ingen andre – og dette ble fulgt. Da valgte vi faktisk å ikke benytte et eget regelverk for stav, skulle vi gjort det så hadde sannsynligvis flere av utøverne ikke klart åpningshøydene – og i verste fall stått uten resultat. Utøverne ble faktisk spurt om hva de ønsket å starte å hoppe på – for å være sikker på at de klarte en begynnerhøyde." [Sitat slutt.]
Troms FIK ved Johnni Håndstad skal i alle fall ha betydelig ros for at kretsen de senere år har arrangert viktige stevner som egentlig respektive klubber skulle stå for ! Redaktøren har selv faktisk vært til stede som deltaker mange ganger og kan bekrefte at stemningen og arrangementene til en hver tid har vært på topp relatert til stevnets størrelse og betydning !
14. september 2009
TEKST: TERJE FJELLSTAD
KARSTEN NORDLI FIKK IKKE SINE MEDALJER ETTER HELGENS KM OG NNM I FRIIDRETT I TROMSØ HVOR TROMS FIK VAR ARRANGØR.
GB har fått en klage fra Karsten Nordli, IL Pioner FRIIDRETT, i sakens anledning, men vi skylder å gjøre oppmerksom på at fremstillingen av saken fra arrangøren, Troms FIK, ikke foreligger enda.
I korthet deltok Karsten Nordli i enkeltøvelser hvor han mente seg kvalifisert for medaljer, men fikk i stedet tilbud om medaljer i for ham, irrelevante klasser.
GB
har sett begge innbydelsene fra kretsen, og de virker helt greie. Mulige uklarheter kan ligge i påmeldingen, men Nordli påstår at han til ledelsen i IL Pioner FRIIDRETT var meget klar.
Vanligvis er det slik at lagene sender inn samlet påmelding hvilket var tilfelle også denne gangen.
Karsten Nordli
forteller videre at han ble frustrert over endeløse diskusjoner med arrangøren om forholdet. Denne frustrasjonen ble ikke bedre da han også måtte forholde seg til en person uten norskkunnskaper.
Under vår samtale med Nordli, kommer det også frem at han som stavtrener, har reist land og strand rundt uten å få dekket gamle reiseregninger stilet til Troms FIK.

Som deltaker under helgens mesterskap, ble Nordli også utsatt for en merkverdighet i stav ved at arrangøren flyttet lista opp for hver 10 cm i lave høyder, på større høyder gikk man så over til hver 20 cm hvorpå arrangøren på de største høydene, gikk tilbake til 10 cm intervaller. Nordli mener denne uforståelige fremgangsmåten muligens frarøvet ham en bedre prestasjon.
Karsten Nordli
har svært lang fartstid innenfor friidretten. Han har en haug medaljer av edleste sort fra alle typer mesterskap inkludert NM og derfor massevis erfaring. Han har også i lang tid praktisert som stavtrener både i Troms og Finnmark FIK. Hans favorittøvelse er stavsprang.
I det siste har kretsen prøvd å få folk til å melde seg på til dommerkurs. Det synes nå å være påtrengende behov, men spenningen er kanskje større omkring hvem som blir kursledere.
7. september 2009
TEKST: TERJE FJELLSTAD
Flotte plasseringer til IL Pioner FRIIDRETT under NCC-lekene i Stjørdal
Her er resultatene for disse fra stevnet som ble arrangert på Øverlands Minde Stadion, Stjørdal den 5. og 6. september 2009:
Martin E Berg
, Beate Eidissen og Sigrid Semmingsen tok hver sin gullmedalje i henholdsvis stav G13: 2,62 - diskos J14: 26,70 og 600 m J14: 1.45.28. Sigrid Semmingsen tok videre 2 sølv på henholdsvis 200 mH: 33.28 og høyde: 1,49. Kristin Eidissen fikk bronse i diskos med 23,90 m.
26. august 2009
TEKST: TERJE FJELLSTAD
Kjell-Ivar Robertsen og Karsten Nordli i NM Friidrett for veteraner
I tiden 21. - 23. august ble det av Moss IL arrangert NM Friidrett for veteraner på Melløs Stadion. Fra Troms FIK deltok Kjell-Ivar Robertsen, Jægervatnet IL og Karsten Nordli, IL Pioner FRIIDRETT; i klassene henholdsvis MV45-49 og MV55-59. Her følger resultatene for disse to: -

 Kjell-Ivar Robertsen: 100 m: 4-13.96 - kule: 3-12,03 - lengde: 5-4,12 - stav: 2-2,80 - 110 mH: 1-20.75 - spyd: 3-30,98 - diskos: 3-30,11 - høyde: 6-1,39 - slegge: 4-32,21. Karsten Nordli: Lengde: 4-3,86 - stav: 1-2,60 - høyde: 3-1,18.
Det betyr at Kjell-Ivar Robertsen tok 1 gull - 1 sølv og 3 bronsemedaljer. Karsten Nordli fikk 1 gull og 1 bronse.
Uten om Robertsen og Nordli var deltakelsen fra Nord-Norge nesten lik null. Kanskje er det noe av forklaringen hvorfor dette mesterskapet aldri kommer hit opp. Hvorfor de største idrettslagene her nord aldri søker eller får veteranmesterskapet, kan en jo spørre seg om ! Det kunne i alle fall blitt en omvendt fin erfaring for søringene når det gjelder utgifter til transport, hotell og tidsforbruk; noe å filosofere over for både den ene og den andre !
17. august 2009
TEKST: TERJE FJELLSTAD
5-meteren røk endelig !
Under junior-NM i friidrett som ble arrangert i Mørkvedlia idrettspark av Bodø FIK fra 14. til 16. august fikk endelig Henning Dahl Holti has på 5-metersgrensen i stav. Resultatet 5.01 kom i første forsøk på høyden under finalen på fredag ettermiddag i klasse jr22. Gullet ble vunnet helt overlegent; ingen var i nærheten. Det ble deretter 3 riv på 5,10.
Bjørn-Øyvind Berger
, IL Pioner FRIIDRETT gjorde en respektabel innsats i stavfinalen jr19 med personlig rekord 3,75 og 7.-plass. De nærmeste 3 plassene foran ham fikk også 3,75 med færre riv. Erik-Johan Henriksen, også fra Pioner, ble nr. 11 med 3,20. Begge bør ha grunn til å være fornøyd så langt.
10. august 2009
TEKST: TERJE FJELLSTAD
Henning Dahl Holti med pers
Lørdag 8. august forbedret Henning Dahl Holti sin personlige rekord i stav med 2 centimeter da han i Västerås, Sverige ble toer på 4,88 etter Rasmus Carsson, Falu IK som vant med samme resultat. Det var flotte forhold med 30 plussgrader og lett medvind.
3. august 2009
TEKST: TERJE FJELLSTAD
Henning Dahl Holti med sølv i NM
Fredag 31. juli tok Henning Dahl Holti,  Moelven IL; sølvmedalje under NM i friidrett på Lillehammer. Han tapte gullet i omhopp med Hans Olav Uldal, Grane IL. Begge gikk over 4,60 i 1. forsøk. Begge fikk 3 riv på 4,80. I omhoppet gikk Hans Olav over denne høyden. Bronse gikk til Magnus Løvstad, Moelven IL med 3,50. Det var fine forhold under stevnet. Det meldes at Henning nok var litt overtent og "ville litt for mye". Kanskje derfor kom det noen tekniske feil; for eksempel med isetting av staven. Etter en fin forsesong, kan jo resultatet også tyde på en viss formsvikt. Nå har vi imidlertid i dag [4. august] fått opplysninger om at formen var på topp, men at et vaklevorent stativ fratok Henning 4,80 og gull. Hoppet ble filmet og skal ha hatt en klaring til lista på om lag 30 cm. Likevel kom lista ned etter at Henning hadde landet. Det er naturligvis synd at utstyret får negativ betydning i et NM !
23. juni 2009
TEKST: TERJE FJELLSTAD
Henning Dahl Holti nummer 7 med 4,85 !

FOTO: THORE-ERIK THORESEN
[European Team Championships 1st League Bergen 2009 - Netsite]

 

Henning Dahl Holti går her over 4,85 og tok med det en sterk 7. plass i EuropaCupen for landslag søndag. Deretter hadde han et meget godt forsøk på 5,00. Henning hadde i utgangspunktet det 11. beste resultat av de som deltok. Derfor er det all grunn til å være fornøyd med et resultat bare centimeteren under personlig rekord for kort tid siden. Neste år er det Superligaen !
16. juni 2009
TEKST: TERJE FJELLSTAD
Henning Dahl Holti inn på landslaget !
Norges Friidrettsforbund har nettopp kunngjort det norske laget til kommende helgs Europacup i Bergen [European Team Championships 1st League Bergen 2009].
Det var på forhånd knyttet en del usikkerhet og spenning til uttaket i stav, men nå er det altså klart: Henning Dahl Holti representerer Norge på seniorlandslaget ! Det blir helt klart en spennende opplevelse.
I landslagsammenheng har Dahl Holti allerede skaffet seg nyttig rutine i nordiske U-20-landskamper de 5 årene fra fylte 15 til 19. Beste plasseringer er bronse i 2006 samt 4.-plasser i 2007 og 2008.

På det mer lokale plan klarte Karsten Nordli, IL Pioner Friidrett, under Narvik-lekene sist helg, kvalifiseringskravet på 2,50 i stav for å kunne delta i det nord-norske mesterskapet i friidrett for senior. Resultatet er meget bra tatt i betraktning at Nordli egentlig tilhører klassen MV55-59 år og for nylig har gjennomgått hofteoperasjoner på begge sider. Noen vrakpant blir det tydeligvis ikke med det første.
14. juni 2009
TEKST: TERJE FJELLSTAD
Tyrvinglekene 2009
Under DnB NOR Tyrvinglekene 12. - 14. juni på Nadderud Stadion, har Henning Dahl Holti, Moelven IL, på lørdag satt enda en ny pers i stav med 4,86. Persen som ble vinnerresultat, kom i første forsøk. På 5,01 ble det riv. 
I år ble disse lekene arrangert for 60. gang. Det er Norges største friidrettsstevne med om lag 1 700 deltakere og mer enn 5 000 starter.
Kilde: Tyrving IL.
10. juni 2009
TEKST - FOTO: TERJE FJELLSTAD

I serien gamle idrettsminner: Dette bildet er fra landsdelskampen i friidrett mellom Nord-Sverige - Nord-Finnland og Nord-Norge på Bardufoss Stadion, Rustahøgda 27. og 28. juli 1963 og viser startfeltet på 5 000 meter. Regnet fra bane 1: Ragnvald Dahl NN [4-15:06:4 - Ove Lestander NS [2-14:59:0] - Urho Juvonen NF [1-14:54:8] - Ingvar Eriksen NN [6-15:53:0] - Ossi Bäckman NF [3-15:00:2] og Sune Svaneblom NS [5-15:48:8].
9. juni 2009
TEKST - FOTOS: TERJE FJELLSTAD
GB var i går kveld til stede ved en del av stavtreningen på IL Pioner Stadion. Stavtrener Karsten Nordli ledet treningen som foregikk med betydelig intensitet og innsats. Nedenfor et knippe bilder med utøvers navn, alder og personlig rekord notert i stevne.

Under et stavstevne som i går ble arrangert av Minerva IS på Romerike Friidrettsstadion, satte Henning Dahl Holti ny personlig rekord i stav med 4,85. Han gikk over i siste forsøk, men rev 3 ganger på 4.91.

Erik Johan Henriksen, 17 år, personlig rekord: 3,04 m.

Bjørn Øyvind Berger, 15 år, personlig rekord: 3,54 m.

Arnstein Eidissen Berg, 15 år, personlig rekord: 2,92 m.

Bjørn Øyvind.

Erik Johan.

Erik Johan.

Arnstein.

Arnstein.

Erik Johan.

Erik Johan.

Erik Johan.

Bjørn Øyvind.
5. juni 2009
TEKST - REPRODUKSJON: TERJE FJELLSTAD - ORIGINALFOTO: RINGSAKER BLAD

Bildet er tatt under Totenlekene på Gjøvik 10. mai 2009 da Henning Dahl Holti gikk over gode 4,60. Imidlertid er det et apropos til det flotte resultatet under Romerikslekene på Åråsen Stadion, Lillestrøm i pinsehelgen da Henning virkelig satte fart i klatringen mot 5-meteren med ny personlig rekord: 4,80.
Fotografen har fanget et suverent øyeblikk. Henning strekker skikkelig ut og tar av etter et godt tilløp hvor han ikke nøler med å sette bestemt press på staven. Men for å kunne satse på en slik måte, viser bildet resultatet etter mange, mange år med grunntrening, funksjonell styrketrening, terping på teknikk - og naturligvis talent. Dette bildet burde alle litt viderekomne stavhoppere se nærmere på !  
[Grunnet ukjent teknisk problem lot ikke opprinnelig bilde seg publisere. Det er derfor reprodusert.]
2. juni 2009
TEKST: TERJE FJELLSTAD
GB - Ny personlig rekord av Henning Dahl Holti: Under Romerikslekene på nye Åråsen Stadion i pinsehelgen, satte Henning Dahl Holti ny personlig rekord i stav med svært gode 4,80. Dermed har han satt i gang en virkelig seriøs klatring mot 5-meteren.
11. mai 2009
GB - Siste om Henning Dahl Holti: Under Totenlekene på Gjøvik i går noterte Henning Dahl Holti seg for gode 4,60. I fjor på samme tid gikk han over 4,20 i Moelv. Utendørssesongen har derfor startet svært lovende.
1. mai 2009
HISTORISKE STAVHOPPGLIMT
TEKST: TERJE FJELLSTAD
Nedenfor finner vi 2 historiske fotos av norgesmesteren i stav innendørs 2009: Henning Dahl Holti.
Bildet til venstre er i forbindelse med norgesmesterens
første befatning med stavhopp etter at han hadde kommet over en bambusstav. Det viser at man kan starte opp med enkle midler.
Til høyre ser vi
Henning gå over 2,40 under Isbjørnlekene som ble arrangert av FIK Stein, Hammerfest i 2002. Da var han 12 ½ år. På de knappe 7 årene som siden den gang har gått, viser bildet en utøvers eventyrlige utvikling i styrke og teknikk frem til NM-resultatet på 4,70.
FOTO: ASLAUG DAHL

Henning med bambus-treningsstaven. Bildet er tatt hjemme i Luftjok, Tana i 1999 det året han fylte 10 år.
FOTO: THORMOD HOLTI

Henning under Isbjørnlekene i 2002.
13. mars 2009
NM FRIIDRETT 2009 INNENDØRS STANGEHALLEN
TEKST: TERJE FJELLSTAD

NM i friidrett 2009 innendørs ble arrangert av Hedmark FIK i Stangehallen 1. mars. Det var vel noe overraskende kanskje at
Henning Dahl Holti, Moelven IL [tidligere IL Ilar] skulle gå til topps, men desto mer gledelig siden han er fra Finnmark.
Men hvorfor
Leif Sægrov, IL Pioner FRIIDRETT reiste den lange veien fra Finnsnes til Stange for å bryte en skarve 3 000-meter, det må man virkelig spørre om ?! 
FOTO: RINGSAKER BLAD

Pallen i stav MS fra venstre sølv Hans Olav Uldal, IK Grane 4,60 m - gull og norgesmester Henning Dahl Holti, Moelven IL 4,70 m og bronse Kim Nes Leirvik, Florø Tog IF 4,40 m.
21. august 2008
APROPOS KM I FRIIDRETT FOR 47 ÅR SIDEN !
TEKST - REPRODUKSJON: TERJE FJELLSTAD
I serien gamle idrettsminner: Dette bildet ble tatt av Nordlys-fotograf Kjell Fjørtoft under KM i friidrett i 1961 på Valhall Stadion i Tromsø. Legg merke til tiden 4.13.2 på 1500 meter og baneforholdene. Kommentar er kanskje unødvendig ?

18. august 2008
KM i friidrett for Troms FIK på Valhall stadion - Tromsø 2008
BUL arrangerte i helgen KM i friidrett i Tromsø med bra deltakelse
TEKST: TERJE FJELLSTAD
Foreløpig legges det en link til alle resultatene fra lørdag 16. og søndag 17. august 2008. Mesterskapet omfattet aldersbestemte klasser, junior, senior og veteranklasser og ble arrangert av BUL med hjelp fra representanter for de deltakende lag. Etter de foreløpige resultatlistene, ser det ut til at IL Pioner FRIIDRETT har tatt om lag 25 gull. 
IL Pioner FRIIDRETT fikk følgende kretsmestre, antall gull i []: G12: 60 og 600 m: Erik Valnes [2] - G12: Lengde: Martin Eidissen [1] - J12: Lengde og kule: Amalie Harland [2] - J13: Høyde, 200 mHk, 60 m, 600 m og 1500 m: Sigrid Semmingsen [5] - J13: Spyd, kule og slegge: Beate Eidissen [3] - J13: Diskos: Kristin Eidissen [1] - G14: Stav, lengde og tresteg: Arnstein E. Berg [3] - G14: Spyd: Bjørn Øyvind Berger [1] - G16: Stav, lengde, høyde og tresteg: Erik Johan Henriksen [4] - MS: 5000 : Leif Sægrov [1] - MV 65-69: 15oo og 5000 m: Terje Fjellstad [2].
Link til komplette resultatlister hos arrangøren: www.bul-tromso.no/idrott
Siste: Det meldes at Karsten Nordli, IL Pioner FRIIDRETT har tatt sølv i NM for veteraner med 2,50 meter på lørdag. Stevnet gikk i Tønsberg. Han slo opp en skade og må derfor stå over mesterskapet i 10-kamp på Overhalla.
13. juli 2008

BARENTSKAMPEN I HELGEN PÅ IL PIONER FRIIDRETT STADION
Sørgelige og ujevne resultater
FINT ARRANGEMENT AV IL PIONER FRIIDRETT

TEKST: TERJE FJELLSTAD

I helgen ble Barentskampen i friidrett for senior kvinner og menn arrangert av IL Pioner Friidrett i Finnfjordbotn. Det var begge dagene flott vær, og etter hva en kan forstå kom arrangøren fint fra oppgaven. Det var også i forkant gjort en del oppgradering på stadion: Ny tidtakerbu, flaggstenger oppmalt og på rett kjøl, ny resultattavle osv.
Men hvorfor stevnet kalles Barentskampen, er sannelig ikke lett å skjønne ? Her møttes bare Nord-Norge og Nord-Finnland til en landsdelskamp, og da synes jeg ærlig talt navnet burde avspeilt det. Nord-Sverige og Nordvest-Russland samt kanskje også Island er naturlige partnere i denne sammenheng. Muligens er det slik at friidretten ligger med brukket rygg også hos våre nordlige nabodistrikter.
Jeg har bare sett flyktig over resultatlistene, men prestasjonene virker tynne og ujevne. I løp er det rene katastrofen. For knappe 50 år siden ville et skarve kretsstevne i Troms FIK radert ut alle helgens vinnere [finnene også tatt med] på distansene 1 5oo - 5 000 og 10 000 meter. Jeg har ikke sett på resultatene fra 100 til 800 meter, men regner med situasjonen der ligner. Hvis man da sammenligner dagens optimale baneforhold med banene for knappe 50 år siden som besto av grus, jord eller leire, blir det lettere å forstå hvor landet ligger.
Her er det ikke et spørsmål om å trene riktig eller galt. På 50 og 60-tallet ble det i store trekk trent så feilaktig som det er mulig å få til. Kunnskapene om kosthold og variasjon i treningen var omtrent fraværende. Men det fantes flotte miljøer på mange steder, og en hærskare individualister som trente knallhardt og eksperimenterte med treningen. De hadde i tillegg enten studier eller vanlig jobb å passe. På toppen av det hele: Kameratskapet.

Man skal selvfølgelig se på treningsmetoder, testing og kosthold med et kritisk blikk fordi alvorlige feilopplegg er skadelige på sikt. Likevel er det slik at en viss mengde grunntrening må til over tid før man i hele tatt kan ta neste steg. Den som skal nå langt på idrettsbanen, må venne seg til harde tak i treningen når det gjelder intensitet og varighet. Kanskje bør mer målrettet trening starte noe tidligere en før antatt !?
NNM friidrett Narvik stadion
Tekst: Terje Fjellstad - Foto: Jørgen Johnsen
Medaljevinnere i stav under NNM i friidrett på Narvik stadion 28. juni 2008. Helt til venstre og høyre ser vi henholdsvis Ine Larsen og Lisa Bratland  FIK Stein som begge fikk gull i KS med resultatet 2,20. I midten gullvinner [3,30] i MS Vegard Brynjulfsen FIK Stein flankert til venstre av Karsten Nordli IL Pioner Friidrett [sølv - 2,50] og til høyre av Rune Holmgren IK Hind [bronse - 2,30]. [Bildet er noe redigert.]
16. mars 2008
NNM i friidrett innendørs Tromsøhallen lørdag 26. januar 2008.
Foto: Karl-Ivar Ingebrigtsen

Medaljevinnerne i stav for kvinner junior fra venstre: Ine Larsen sølv [2,20] - Thais do Nascimento gull [2,40] og Lisa Bratland bronse [2,20]; alle FIK Stein. [Bildet er noe redigert.]
Foto: Karl-Ivar Ingebrigtsen

Medaljevinnerne i stav for menn junior fra venstre: Even Enochsen sølv [3,30] - Vegard Brynjulfsen gull [3,50] og Simon Karlsen [2,90]; alle disse også fra FIK Stein.
[Bildet er noe redigert.]

3. mars 2008

Nord Norsk Mesterskap i Swing - Hip Hop 23. februar 2008 i Bodø.
[GB beklager mange stavefeil i denne resultatlista som er slik den ble mottatt.]
Hip Hop Duo Barn Nybegynner
1 (5) Ingrid Kristine Johansen - Malin Setså Dans Fauske 2 (6) Dina C.K Vassbotn - Amalie Lind Dans Fauske

Hip Hop Duo Junior Rising Star 1(22) Karoline Dahl - Mariel K. Nikolaisen Finnsnes 2 (19) Kari Amanda G. Frøseth - Natalie Kvalvik Finnsnes 3 (20) Tina Dalgård - Charlen Vangen Finnsnes

Nord norsk mesterskap - Hip Hop Senior Øvet
1 (33) Kirsti Wester Amundsen Club Hip Hop 2 (30) Margrethe Winther Kjærvik Club Hip Hop 3 (35) Maria Larsen Salsademika 4 (29) Ronja Sommer Club Hip Hop 5 (34) Susanne S. Hunstad Bodø
Hip Hop Duo Senior Øvet 1 (49) Lisa Helen Berg Fossbakk - Karina Steffensen Finnsnes 2 (47) Benedicte Kjenstadbakk - Ronja Strøksnes Dans Fauske 3 (24) Martine Vaagø - Camilla Aglen Studio D.A.N. 4 (43) Kristin Pettersen - Blagovesta Peneva Dans Fauske 5 (48) Elisabeth Garden Danielsen - Kristine Helene Fjellstad Tromsø 6 (44) Marita Pedersen - Maylèn Cecilie Thorbjørnsen Bodø 7 (46) Susanne S. Hunstad - Veronica Christiansen Bodø

MVK Senior Øvet 1 (85) Karina Steffensen    Finnsnes 2 (86) Hilde Rustad Hansen Finnsnes
Boogie Woogie Junior 1 (103) Jeanett Holsbøvåg - Mathias Rydjord Molde 2 (104)  Ingvild P. Heggdal - Eirik Bolme Molde 3 (100) Annica Opheim - Ole Andreas Moksnes Stjørdal 4 (102) Miriam Olsen - Øystein Urskog Dans Fauske 5 (101) Rikke Kjølberg - Marius D. Kjelsrud Stjørdal
Nord norsk mestere - Boogie Woogie Voksen
1 (110) Line Olsen - Øyvind Pedersen Bodø 2 (111) Hege Markussen - Robert Haugmo Bodø 3 (109) Gry Roland - Ole-Richard Kjelstrup Bodø

Boogie Woogie Senior 1 (122) Tone Grude - Frode Pettersen Bårdar 2 (121) Ellen Kildal - Valter Jacobsen Dans Fauske 3 (120) Evy Jeremiassen - Ingolf Kristiansen Bodø

Nord norsk mestere boogie woogie senior
1
(121) Ellen Kildal - Valter Jacobsen Dans Fauske 2 (120) Evy Jeremiassen - Ingolf Kristiansen Bodø
1 (125) Annica Opheim - Ole Andreas Moksnes Stjørdal 2 (126) Rikke Kjølberg - Marius D. Kjelsrud  Stjørdal
3 (127) Silje Wessel - Daniel Wessel Bodø
Nord norsk folkeswing junior 1 (127) Silje Wessel - Daniel Wessel Bodø

Folkeswing Senior 1 (133) Line Olufsen - Thor Solø Bodø/Fauske 2 (141) Oddrun Ronessen - Jan Richardsen Tromsø 3 (140) Hilde Marie Hanssen - Geir-Ivar Bonsaksen  Hamar 4 (139) Anne Eliassen - Oskar Perdersen Bodø
Nordnorsk mester Folkeswing senior 1     ( 133)  Line Olufsen - Thor Solø Bodø/Fauske
2     ( 141)  Oddrun Ronessen - Jan Richardsen Tromsø 3 ( 139)  Anne Eliassen - Oskar Perdersen Bodø

Gutt med 2 jenter Ranking stevne 1 ( 147)  Bodil Naavik - Marianne Skaret - Tore Jørgen Larsen Stjørdal 2 ( 148) Evy Jereniassen - Marit Andreassen - Ingolf Kristiansen Bodø
 

Nord Norsk mester gutt med 2 jenter 1
(148)  Evy Jereniassen - Marit Andreassen - Ingolf Kristiansen  Bodø

Hip Hop Duo Junior Nybegynner
1 (16) Annicken Walberg - Julie Walberg Finnsnes 2  ( 15) Martine K. Nikolaisen - Tiril Marita Simonsen Finnsnes
Hip Hop Senior Øvet Åpent mesterskap
1
(33) Kirsti Wester Amundsen Club Hip Hop 2   (30) Margrethe Winther Kjærvik Club Hip Hop
3 (13) Camilla Aglen Studio D.A.N. 4 (12) Martinne Waagø Studio D.A.N. 5 (32) Tonje Reikerås Romerike Dan
6 (35) Maria Larsen Salsademika 7 (29) Ronja Sommer Club Hip Hop 8 (34) Susanne S. Hunstad Bodø
MVK Barn Nybegynner 1 (54) Vilde Norgård Finnsnes 2 (53) Ronja Lie Hanssen  Finnsnes 3 (55) Kristina Johnsen Finnsnes
MVK Junior Rising Star 1 (64) Karoline Dahl Finnsnes 2 (72) Mariel K. Nikolaisen Finnsnes 3 (70) Chelsie Helgesen Finnsnes 4 (62) Natalie Kvalvik Finnsnes 5 (74) Kari Amanda G. Frøseth Finnsnes 6 (63) Ida Marie Pettersen Finnsnes 7 (73) Rakel Helen Jakobsen Finnsnes 8 (67) Julie Walberg Finnsnes 9/15 (61) Helle Kristin Våheim Bodø 9/15 (65) Camilla Hauglid Ernstsen Finnsnes 9/15 (66) Maria Boltshauser Bodø  9/15
(69) Julie Pettersen Finnsnes
9/15 (71) Pernille Mørkved Finnsnes 9/15 (75) Lovise Landset Finnsnes 9/15 (76) Julie Celina Nilsen Finnsnes
Nord norsk mesterskap - Boogie Woogie Junior 1 (102) Miriam Olsen - Øystein Urskog Dans Fauske
Boogie Woogie Voksen 1 (117) Susanne Sandberg - Thorbjørn Urskog NTNUI 2 ( 115)  Kirsti Stengrundet - Petter Nodeland NTNUI 3 (116) Birgit Bikset - Christian Møller NTNUI 4 (114) Anita Elvedal - Magnus A Myrvold Melhus 5 (113) Line W. Helgesen - Håkon A. Moholt Stjørdal 6 (112) Ingrid Strete - Frank Wærnes NTNUI 7 (110) Line Olsen - Øyvind Pedersen Bodø 8 (111) Hege Markussen - Robert Haugmo Bodø 9 (109) Gry Roland - Ole-Richard Kjelstrup Bodø
Folkeswing Voksen 1 (135) Beate Hofstad - Anders Galtrud Hamar/Lilleha
2 (132) Anna Maria Adriansen - Jan Jensevol Tromsø 3
(134) Hilde Granum - Knut Erik Haug Lillehammer 4 (130) Kirsti Wester Amundsen - Tony Rindal Tromsø 5 (131) Jonhild Løkken - Jeanette Myhre Ernst Lillehammer 6 (133) Line Olufsen - Thor Solø Bodø/Fauske 7 (136) Bodil Naavik - Tore Jørgen Larsen Stjørdal
8 (137) Rita Urskog - Arvid Iversen Bodø
Nord norsk mestere Folkeswing Voksen
1
(132) Anna Maria Adriansen - Jan Jensevol Tromsø
2 (130) Kirsti Wester Amundsen - Tony Rindal Tromsø 3 (133) Line Olufsen - Thor Solø Bodø/Fauske 4 (137) Rita Urskog - Arvid Iversen Bodø
Lindy Hop Ranking stevne 1 (145) Eli Toftemo - Alf Lervåg NTNUI 2 (144) Gitte Hansen - Øyvind Pedersen Bodø

Nord Norsk mester Lindy hop
1 (144) Gitte Hansen - Øyvind Pedersen Bodø

 
 
       
   

Gisund Budstikke
SPORT 2008-9

TERJE FJELLSTAD
REDAKTØR

RETTSOVERGREP MOT EIENDOMMEN FJELLSTAD 21, 36-37 I TRANØY
LES MER på nyhetssiden til GB

10. juni 2009
TEKST - FOTO: TERJE FJELLSTAD

I serien gamle idrettsminner: Her vinner Rangvald Dahl NN
3 000 meter hinder under landsdelskampen i friidrett på Bardufoss Stadion 27. og 28. juli 1963 på 9:21:4. Ragnvald Dahl deltok for Vadsø Turnforening, havnet 9 ganger på pallen i norske mesterskap, men har ingen gullmedaljer.
13. mars 2009
NM FRIIDRETT 2009 INNENDØRS STANGEHALLEN
TEKST: TERJE FJELLSTAD
FOTO: ASLAUG DAHL


Her er Henning Dahl Holti knipset av sin mor Aslaug Dahl. Nå bør det ikke mangle på motivasjon for sønnen Henning. Aslaug Dahl tok nemlig OL-bronse for Norge på stafett 3x5 km langrenn kvinner i 1972 samt at hun er norgesmester på 5 km i 1970 og 1975 for IL Ilar. Aslaug Dahl er fra Nesseby.

16. mars 2008

NNM i friidrett innendørs Tromsøhallen lørdag 26. januar 2008.
Foto: Karl-Ivar Ingebrigtsen

 
Karsten Nordli, IL Pioner FRIIDRETT tok gull i stav menn senior med 2,50. Stavinstruktør Nordli opplyser at de som havnet på pallen i juniorklassen for kvinner og menn, er hans elever. [Se øvrig fotoreportasje for samme dato. Dette bildet er også noe redigert.]

 

15. januar 2008

TILBAKEBLIKK PÅ EN STORHETSTID FOR FRIIDRETTEN I TROMS

FOTO - DIGITAL REPRO: TERJE FJELLSTAD

I serien gamle idrettsminner: Dette bildet er tatt av Erling Brustad i en SAS Metropolitan på vei fra Bardufoss til Værnes[Trondheim] i forbindelse med Olav-stafetten som ble arrangert av Adresseavisen og Sportsklubben Freidig den 19. mai 1963 da Lærerskolen IL fra Tromsø helt sensasjonelt vant den store B-klassen. Året før var laget blitt nummer 3.
Slutten av 50- og videre på 60-tallet var en storhetstid for friidretten i Troms hvor flere var på brukbart nasjonalt nivå. En av disse flotte utøverne var altså
Erling Brustad fra Tautra, men etter hvert nordlending og tromsværing av beste merke. Brustad var født 25. oktober 1935, men gikk bort for så alt for tidlig for flere år siden. Jeg husker ham som en blid, humoristisk og real idrettskamerat.
Jeg har ikke tallene fra statistikken for det
Erling Brustad oppnådde, men noen få resultater kan erindres: - Han hadde i alle fall kretsrekordene i Troms på 200 og 400 meter i 1958 som etter 1962 var forbedret til 22.6 og 48.8. Sistnevnte var da også nord-norsk rekord. Brustad ble i 1959 dobbelt nord-norsk mester i begge øvelsene. Han behersket alle distanser fra 100 til 800 meget godt og var fast inventar på stafettlagene hvor han sikkert har tatt flere mesterskap. Så vidt jeg husker, representerte han Nord-Norge flere ganger under kalottkampene i friidrett.
De resultater
Erling Brustad og flere andre i Troms oppnådde den gang for nesten 50 år siden, viser hvor håpløst akterutseilt friidretten i dag er. Det kan illustreres ved den tids grusbaner, dårlig utstyr, svake kunnskaper om trening og kosthold samt generelt problematisk privatøkonomi.
Hvis noen som leser dette, vet mer, er jeg takknemlig både for korreksjoner og tillegg. Kanskje vil en presentere flere utøvere etter hvert?